Scudo Sports

Brooks hakkında her şey

@Kuzey Ege aynen öyle, o ortadaki delikli kısım çökmeden olmayacak onu anladım. yağlamaktan çok çekinmemek gerek sanki zira isterseniz yapa yatırın emmiyor o kadar. ben 500-600km ye kadar resimdekine yaklaştırabilirsem ne mutlu...
bu leflef badem yağı diye geçen çok bildik birşeymiş deri için, sanki içinde balmumuda var oda muhtemelen su emiciliğini azaltmak için..
deneyebileceğim şeyleri araştırdım;
brooksun kendi kremi
badem yağı
balmumu (nem için)
vizon yağı (cidden varmıl tr de)
ayakkabı cilası
ayakkabı boyası (sele için değil genel anlamda deri için)
vazelin
hintyağı
tabi hep emiciliği olan alt kısımdan uygulanmalı...
şu uyarıyıda yapayım bu malzemelerle ilgili çok detaylı bilgi sahibi değilim aman bilip söylüyormuş gibi algılanmasın..belki ters etkileri olabilir...evde denemeyin..😁
bugün markete gittim kotla, sele sert ve rahatsız, ısınmadan yumuşamıyor meret..
@DayKnight sende de ne popo varmış demekten kendimi alamadım..1500 km ve tahta gibi...nasıl dayanıyorsun...ben 200 de nakavt..😄

Scudo
Brooks Flyer modelini kullanıyorum.Hemen hemen kullanan herkes aynı süreçten geçmiş yeni aldığım dönemde değiştirmeyi bende düşünmüştüm.Tam olarak kaç km oldu üzerinde bilemiyorum ama yumuşamasında vazelinin nuri leflef badem yağından daha etkili olduğunu düşünüyorum tecrübelerime dayanarak. Son turumda daha rahat ettiğimi söyleyebilirim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Kuzey Ege aynen öyle, o ortadaki delikli kısım çökmeden olmayacak onu anladım. yağlamaktan çok çekinmemek gerek sanki zira isterseniz yapa yatırın emmiyor o kadar. ben 500-600km ye kadar resimdekine yaklaştırabilirsem ne mutlu...
bu leflef badem yağı diye geçen çok bildik birşeymiş deri için, sanki içinde balmumuda var oda muhtemelen su emiciliğini azaltmak için..
deneyebileceğim şeyleri araştırdım;
brooksun kendi kremi
badem yağı
balmumu (nem için)
vizon yağı (cidden varmıl tr de)
ayakkabı cilası
ayakkabı boyası (sele için değil genel anlamda deri için)
vazelin
hintyağı
tabi hep emiciliği olan alt kısımdan uygulanmalı...
şu uyarıyıda yapayım bu malzemelerle ilgili çok detaylı bilgi sahibi değilim aman bilip söylüyormuş gibi algılanmasın..belki ters etkileri olabilir...evde denemeyin..😁
bugün markete gittim kotla, sele sert ve rahatsız, ısınmadan yumuşamıyor meret..
@DayKnight sende de ne popo varmış demekten kendimi alamadım..1500 km ve tahta gibi...nasıl dayanıyorsun...ben 200 de nakavt..😄
gerçekten çok sert ise ayar vidasını biraz gevşetmek gerekiyor olabilir mi?

@Kuzey Ege @Süper Dede bi yerde o vidanın sadece sıkma amaçlı olduğunu, geri çevirince hemen gevşediğini okudum sanki, o yüzden denemedim bile..ama neden olmasın, haftaya onada bakalım...hem işede yaramış madem..👍

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Sıfır selede vida en gevşek halde olur, gevşetiyorum diye sıkmayın ya deri çatlar ya şase eğilir.

• İnanılmaz
Tepkiler: historiyst
@karanbatu bakarım, elimden gelir merak etmeyin..😊

Hemen kullanabilirsiniz. Bu arada deriyi alttan da yağlamanız gerekiyor. Yaptınız mı?
Şu hale geldiğinde rahatlık konusunda nirvanaya ulaşıyormuşuz arkadaşlar :)
224398 dosyayı görüntüle

Alttan derken ? Valla ben hep ust siyah parlak kismi yagliyorum. 1 gun falan bekleyip oyle kullaniyordum :)) bundan sonra altta yaglarim.
@HakanAydn Yazın sorun olmuyor alıştık bi noktada ama kışın brooks u hiç tavsiye etmiyorum. Sele buz soğuk oluyor. Ortadaki o 3 deliktende hava alıyor insanın bi yerleri donuyor.

Ben sıkma konusunu tam anlayamadım ne tarafa çevirince sertleşiyo ne tarafa yumuşuyo çözemedim ... :kötü:

@historiyst forumda daha önceki sayfalarda geçiyordu yanılmıyorsam. Tam tur değil çeyrek mi öyle bir şeyler yazıyordu. Dönüp bi baksana

• Beğen
çeyrek tur diyor 90 derece...

Ben sıkma konusunu tam anlayamadım ne tarafa çevirince sertleşiyo ne tarafa yumuşuyo çözemedim ... :kötü:
Bisiklete arkadan baktığınızda normal sıkma yönü deriyi gerdirir. Gerdirme esnasında derideki gerginliği elle kontrol etmelisiniz, fazla gerdirmek deriye zarar verebilir. Aşırı gevşek olduğu zaman anlamak çok kolay. Selenin ortasına bastırdığınızda gevşekliği kolayca farkedersiniz ama aşırı gerdirmeyi farkedemeyebilirsiniz. O yüzden gevşeklik bittiği andan itibaren dikkatli sıkmak gerekir.
Ben de ilk sıkma işleminde sorun yaşamıştım. Somun sıkma yönüne çevirince civata ile birlikte dönüyordu. İlk zamanlar sıkma işleminin öyle yapıldığını düşündüm, ama sonra civata ve somun beraber dönüyorsa boşa döndüğünü anladım. Somunun ilk dişi kapması için civatayı araya bez koyarak pense yardımıyla tutup somunu sıktığımda dişi kaptı ve bezle tutmama gerek kalmadan sıkma yönüne çevirebildim.

• Beğen
@DayKnight
Yazın sorun olmuyor alıştık bi noktada ama kışın brooks u hiç tavsiye etmiyorum. Sele buz soğuk oluyor. Ortadaki o 3 deliktende hava alıyor insanın bi yerleri donuyor.

hanım sağolsun kış için yün kılıf örecek janım brooksuma..😁

@Süper Dede abi mazoşist o M..mazoşist brooks seleliler derneği...🤑

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Sizin sayenizde bende bu derneğe gireceğim gidişat o yönde. Ve bu dernek günden güne büyüyerek ileride koca bir kabileye dönüşecek. Brooks kabilesi

Geri