Merhaba. Ben M6L kullanıyorum. Yanı 6 vites. Ve gayet de memnunum. Yokuşlarda falan okadar sıkıntı çıkarmıyor. Bence 6 vites tercih ederseniz daha iyi olur.
Benim ilk amacım bunu yapmaktı ama kullandığım malzeme bundan biraz daha kalın ve fermuarlı olduğu için girmedi. Gerçi borunun ucu tam silindir şeklinde açık olsa girecek ama yarısı kapalı olduğu için olmadı. Ebay de borunun içine giren kılıf satılıyor ama Türkiye'ye satış yok sanırım. İzmir'de hep gittiğim bir terzi var ona rica etmiştim kırmadı yaptı ama bir daha yapmam asla dedi çok uğraştırmış
Şimdi kullandığım kılıf yırtılmaya başladı zaten yeni hedefim bu videodaki gibi bir kılıf hazırlamak. Şemsiyelerde kullanılan malzeme işimi görecek ama önemli olan malzemeyi bulmak işte. Bu da ona benzer çok hafif bir malzeme çünkü. Bitince yine buradan paylaşırım.
Güzel bir deneyim tabiki Bugün çanakkale bisiklet turu sonrası daha bir deneyimleme şansım oldu.
Dahon’un vites aralığı daha dar. Bu da yokuşa girerken aldığı ivmeyi çok kaybetmemeden hafif hafif vites düşürünce performans kaybının az olmasını sağlıyor. Brompton’da vites aralığı geniş. Yokuşta pedal ağır gelmeye başlayınca vites düştüğümde pedal çok hafifliyor, kuvvetimi yokuşa veremiyorum. (Dişli seçimimi yokuş için olan dişliden yana kullanmamıştım.) Dahon’un yokuş performansı çok daha iyi geliyor bana.
Bir de bugün turda vitesim bozuldu. 3.viteste takılı kaldı zincir. Vites değiştiremedim. Yokuşlar cehennem haline geldi Hafta içi servise götüreceğim bisikleti.
@Kamon Geçmiş olsun, 3 vites modeli mi almıştınız? Ayarları iyi yapılmadığında olabiliyor. Bisikleti yeni aldığımda arka teker patladı, çıkarıp tamir edene kadar mecbur vites zincirini de söktüm haliyle. Neyse tekeri onarıp takınca ayarı iyi yapamadım, neyse ki en kolay viteste takıldı.
Şu linkte ayar nasıl yapılır gösteriyor, yolda lazım olabilir
arkadaşlar selam
geçtiğimiz aylarda pegasusun bisikleti kabin içine alıp almayacağını sormuştum.
eşim Paris'ten bir adet Black edition M6L aldı. Severek de kullanıyor
döneceğimiz gün Brompton'ı satın aldık ve direkt olarak kolisi ile havalanına gittik. havalaanında koliyi streç ile sardırdık. 20 kilo da bagaj hakkımız vardı. o yüzden sorun olmadan bagaja verdik.
istanbula geldiğimizde paketi bavul bekleme yerinde bekledik ancak gelmedi!! meğersem bu tarz büyük paketleri Lost&Found bürosunun yanındaki Büyük Eşya Teslim bürosundan (Sabiha Gökçen'de) teslim aldık.