Scudo Sports

Bozcaada'da bisiklet turu yapmış olanlara bir soru

Tepki
1
Merhabalar herkese,konuyu tam olarak nereye açacağımı bilemedim buraya açtım,umarım doğru yere açmışımdır.
Sizlere bir soru sormak istiyorum,yalnız öncesinde belirtmek istiyorum ki forumdakiler kadar bisiklet konusunda tecrübeli değilim,yazdan yaza bir iki sefer gittiğim küçük yerlerde bir günlük(Büyükada gibi) 10-15 km yolculuk yapan biriyim.Yani şimdilik sadece gittiğim yerlerde eğlenmek için sürüyorum diyelim.

Önümüzdeki hafta Bozcaada'da olacağım birkaç günlüğüne.Gitmişken bir gün bisiklet kiralayıp sahil yolu boyunca sürmek istiyorum.Yalnız geçen sene de aynı isteğim vardı ve saat 13-14 gibi bisiklet kiralamak için dükkan sahibiyle konuşunca sahil yolu çok yokuşlu vakit yetmez,zor olur anca ana yoldan Ayazmaya gidip dönebilirsin gibi şeyler söyledi ve beni vazgeçirdi bir anlamda.Bu sene ise sabah saat 8-9 gibi yani daha erkenden kiralamak istiyorum.İnternetten yapmak istediğim rotayı çıkardım ve yüksekliklerine baktım ama fazla bir yükseklik de olmadığını gördüm yol boyunca.Zaten toplam rota 20 km olacak.Rotanın fotoğrafını aşağı ekliyorum.

Sizlere sormak istediğim soru ise aranızda daha önce Bozcaada'da bisiklet turu yapmış birileri varsa bu rotanın zorluğunu,benim gibi tecrübesiz birinin yapıp yapamayacağını ve önerilerinizi öğrenmek istiyorum.Şimdiden çok teşekkürler.
Not:Ek olarak,bisiklet sürerken rotamı kaydedebileceğim,çeşitli özellikleri olan ücretsiz bir android uygulama öneriniz var mıdır?

yqLYMM.jpg

Scudo
Merhaba,

Defalarca adada sürüş yaptım. Önceleri şehir bisikleti ile, geçtiğimiz sene de yol bisikleti ile. Adada düz yollar da var, rampalar da. Poyrazliman tarafına (merkezden ayrılırken soldaki yol) gitmediğin sürece çok tırmanış yok. Soldaki yolda da çapraz tatil köyüne kadar tırmanış yok pek.
Ayazma inişiinişi dik, inerken dikkat etmek lazım. Vakit'in Yeri'nin tarafından da dönersin. Yanlış hatırlamıyorsam 20km altında bu yol.

• Beğen
Tepkiler: Onur Karagöz
Bozcaada her tür bisiklet ve tecrübeye uygun bir adadır.Kiralamaktansa yanınıza bisiklet alıp gitmeniz daha iyi olur. Ben adaya defalarca bisiklet sürerek gidip çadırlı kamp yaptım.
Bozcaada kaybolma olasılığınızın olmadığı bir yer.Suç oranı sıfırdır.Sadece hava kararmadan konakladığınız yere dönmelisiniz.Alkollü sürücüler karanlık yollarda risk oluşturuyor.
Şimdiden iyi tatiller :harika:

Bozcaada'da fazla yokuş yok, zorlanacağınızı sanmıyorum. Ancak mutlaka yanınıza yeterince su alın. Bozcada'da merkez dışında yerleşim yok ve merkezin dışında da su alabileceğiniz az yer var.

• Beğen
Bence en iyi bisiklet ve rota uygulaması strava. Gerekirse rotalarımı garmin e aktarıyorum.

Adada sürüş için tavsiyem en sağ yolu takip edip Ayazma'dan dönmek olurdu. Bir de rüzgarı sert olabiliyor. Geçtiğimiz sene yıl bisikletinde yeniyken rüzgar bayağı zorladı. Şehir bisikletinde o kadark zorlamıyor ama alışkındeğilsen dikkatli ol :)

• Beğen
@kerem.erdogan @cazci @Murat B.
Önerileriniz için çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz.Bisiklet kiralama dışında seçeneğim olmayacak ne yazık ki, o yüzden kiralamak şart şuanki durumda.Su konusuna ise özellikle dikkat edeceğim.

Cevaplarınızı okurken aslında sormam gereken soruyu unuttuğumu farkettim,sanırım @kerem.erdogan abi cevap vermiş ama tam anlayamadım emin olmak için yine sormak istiyorum.Şimdi attığım rotaya bakarak,eğim rampa vs. gibi faktörleri en aza indirmek için en iyi gidiş yolu nasıl olmalı sizce,merkezden aşağıya doğru inip sahil yolu boyunca sola doğru gidip Ayazma ve sonra ana yol boyunca Bozcaada'ya dönüş mü yoksa ilk iş olarak merkezden ana yol boyunca Ayazma sonra sağa doğru sahil yolundan Bozcaada'ya dönüş mü? Çok teşekkürler :)

Önce ayazmaya git sahilden dön derim. Tersi daha çok yokuş var.

• Beğen
20km yolu gitmek için saatte 20km/h hızla gitmen gerek fakat yaptığın bir ada turu 3 saat bisiklet sürüceğini varsayarsak 20=3v, v=20/3 6,7km/h ile gitmelisin yani yürüme hızından bile düşük bir hızda 3 saatte tamamlayabilirsin bu turdan korkmanın anlamı yok

• Beğen
@Kovalski evet aslında dediğiniz gibi vakit çok mesafe az olduğu için çok zorlu olmaz bence de,ama tecrübem fazla olmadığı için yine de sormak istedim,yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim :)

Geri