Scudo Sports

Boğaz köprüsü geçişi

köprüler otomobiller için yapılmıştır. bisikletler geçebilse o gün trafikte rahatlama olmayacaktır. vapurla geçiş gayet rahat olduğu için "köprüden bisikletle geçmek" birkaç günlük heves olur sadece. bu olayın sporla ve ulaşımla bir alakası yoktur. ağaç kesilerek yapılan ve otomobillere hizmet eden bi yapıdan "çevre dostu" bisikletle geçmek özentilikten öteye gitmez.

Scudo

Ben OTOBAN demedim, OTOYOL dedim, öncelikle bunu özellikle belirtiyorum, illa bu kavramları açıklamamı isterseniz açıklarım, ve tabe bir önceki mesajımda yazdıklarım aynen geçerlidir, tekrar yazma gereği duymuyorum.

"Saçma" kelimesini kullanmanın daha uygun olduğunu düşündüm.

Sayın Ergun bey,
Son mesajınızdan anladım ki "Saçma" kelimesini kullanmama konusunda gösterdiğim hassasiyet gerçekten çok yersiz. Ben otoban demedim otoyol dedim, şeklinde toparlamaya çalışmanız gerçekten "saçma" ve lütfen açıklayın Otoyol nedir ? Otoban nedir ? İkisi ayrı şeyler ise ; tamam otobana ( Gişeler ile girilen ve çıkılan içinde asla durak, ıvır zıvır bulunmayan yer ) çıkmayalım, ( Asla böyle bir şey idddia da edilemez ) kesinlikle kabul ediyorum. Otoyol a ( mesela sahil yolu da otoyol mu acaba ? ) da mı çıkmayalım. Bu yaz Denizli Antalya yaptım bisikletle otoyol dediğiniz şey normal kara yolu ise ve buraya çıkmak yasaksa, aynı yolculuğu başka nereden yapabilirim. Aynı mantıkla bisikleti evimden çıkarttığım an da da oto kullanımına açık bir alana çıkarmıyor muyum ?
Otoban, otoyol dediğimizin almancası sadece. Yazmayayım diyordum ama!!!
Herkesin bildiği bir şeye kaynak göstermek "saçma" ama.
(link)

Tek birşey demek istiyorum, almanca otoban otoyol demek olabilir ama türkçe otoban otoban demektir, ayrıca ben bu tip tartışmaların asla bir sonuca gitmediğini bildiğim için ve karşımdakinin ben ne dersem her zaman bir cevabı olduğu için daha bu "saçma" tartışmaya devam etmeyeceğim, kendi bildiğiniz sizde kalabilir, yorum yazabilir, savunabilirsiniz vb. Size iyi günler..

bizdeki otoban değil otoyolda değil almanyayagidip adamların otobanı nı görseniz bizim yollara köy yolu dersiniz aşağılıyorsun batı hayranısın falan demeyin arkadaşlar gerçekten öyle hatta okula bisikletle gidip gelirken otoban kenarında bisiklet yolu vardı ve otoban yenileme çalışmaları bir alman mühendise sorduğumda adam dediki 45 santim beton münihin hava koşullarında kışın dayanıksız oluyor biz de 65 santime çıkarıyoruz dedi yahu yarım metreden fazla dedimki yolun birşeyi yokki cillop gibi o da dediki devlet vatandaşları işsiz kalmasın diye sıfır binayı yıkıp yeniden yaptırıyor bizimki hiçbirşey dedi benim hayatımda yaşadığım en büyük dumur buydu heralde :D

Çok haklısın. Katılıyorum.

Bisiklet yolları çok daha az masraflı, bu sayede devlet ve insanlar kar edecekler ama... Türk mantığı işte: "Ne gereği var? Oturun oturduğunuz yerde, batıcı vatan hainleri sizi..."

Evet ne denilebilir işte ? Yeniliği savunursunuz, batı hayranı diye sizi eleştirirler ama keşke onun yerine kendimizi ve üzerinde yaşadığımız ülkeyi eleştirebilsek...
Mesela şöyle bir soru sorsak: Devlet mi insan içindir yoksa insan mı devlet içindir ?

Ve asıl konu: Boğaz Köprüsünde Bisiklet Geçişi...

Aslında bunun ötesinde Türkiye'de yol mühendisliği diye bir şey yok. Bugün İstanbul'a 3. köprü ve 4. ve 5.köprü de yapılsa trafik azalmaz aksine daha felaket bir biçimde artar. Çünkü yol, çevre mühendisliği ve de şehir mimarlığı ülkemizde tam oluşamamış hatta rahatlıkla hiç oluşmamıştır da diyebiliriz. Ama köprülerden ve otoyollardan gayet iyi para toplanıyor, peki bu para nereye gidiyor ? Yol bakımlarına mı ? Hmm, evet elbette ! Mıcırlı yollar !

Sonuç olarak, Köprüye mutlaka bisiklet yolu yolu yaptırılmalı, bu çok büyük bir eksiklik demek istemiyorum ama asıl sorun Türkiye genelinde bisiklet yollarının azlığıdır ve bana kalırsa bu çok büyük bir eksiklik. Örneğin, bir karşılaştırma yapın Türkiye'de toplam kaç km bisiklet yolu var, Fransa'da kaç km var ? 7 milyonluk İsviçre'ninki kadar bile yok !

Malezya
http://www.freewebs.com/lindartw/MAjohor01.JPG

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan

Son resme hayran kaldim!!!Keske bizde de olsa boyle yollar. Gerci bizim taksici&dolmuscu amcalarimizin otobani haline gelir bu bisiklet yollari:mad:

intihardan başka hiç bir argüman sunamıyorlar. intihar edersem tüm masraflar aileme aittir vb. imzalı bir belge karslığında bir geçiş kartı verilsin tamam işte

intihardan başka hiç bir argüman sunamıyorlar. intihar edersem tüm masraflar aileme aittir vb. imzalı bir belge karslığında bir geçiş kartı verilsin tamam işte
Sence bu saçma düşünceni uygulayacak bir devlet düşünüebiliyormusun?

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: mcanerg
bisikletlilerdernegi-28-06-2025-0001.jpg
Şöyle bir şey varmış, ben katılacağım. Buradan katılacak olan olursa beraber de gidebiliriz tabii.

Geri