Çok haklısın. Katılıyorum.
Bisiklet yolları çok daha az masraflı, bu sayede devlet ve insanlar kar edecekler ama... Türk mantığı işte: "Ne gereği var? Oturun oturduğunuz yerde, batıcı vatan hainleri sizi..."
Evet ne denilebilir işte ? Yeniliği savunursunuz, batı hayranı diye sizi eleştirirler ama keşke onun yerine kendimizi ve üzerinde yaşadığımız ülkeyi eleştirebilsek...
Mesela şöyle bir soru sorsak: Devlet mi insan içindir yoksa insan mı devlet içindir ?
Ve asıl konu: Boğaz Köprüsünde Bisiklet Geçişi...
Aslında bunun ötesinde Türkiye'de yol mühendisliği diye bir şey yok. Bugün İstanbul'a 3. köprü ve 4. ve 5.köprü de yapılsa trafik azalmaz aksine daha felaket bir biçimde artar. Çünkü yol, çevre mühendisliği ve de şehir mimarlığı ülkemizde tam oluşamamış hatta rahatlıkla hiç oluşmamıştır da diyebiliriz. Ama köprülerden ve otoyollardan gayet iyi para toplanıyor, peki bu para nereye gidiyor ? Yol bakımlarına mı ? Hmm, evet elbette ! Mıcırlı yollar !
Sonuç olarak, Köprüye mutlaka bisiklet yolu yolu yaptırılmalı, bu çok büyük bir eksiklik demek istemiyorum ama asıl sorun Türkiye genelinde bisiklet yollarının azlığıdır ve bana kalırsa bu çok büyük bir eksiklik. Örneğin, bir karşılaştırma yapın Türkiye'de toplam kaç km bisiklet yolu var, Fransa'da kaç km var ? 7 milyonluk İsviçre'ninki kadar bile yok !
Malezya
http://www.freewebs.com/lindartw/MAjohor01.JPG