Scudo Sports

Biz nerede yaşıyoruz ya şaka gibi olay.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@bakırkadro

sosyal bilimler bir sürü disiplinden oluşan bir manzume. ben sadece burada geçen kavramlar üstüne yazdım. yine altıncı hissinizle benim olaylardan bihaber olduğumu , kavramların tarihsel gelişiminin farkında olmadığımı anlamışsınız. neyse...

• Beğen
Tepkiler: ilyasss
İki deli bir kuyuya bir taş atar.. seksen akıllı! kişi o taşı o kuyudan çıkaramaz. Hatta bazıları da o kuyuya düşer.
Sevgili dostlar, ülkemizde kuyu da çok taş da çok ve o taşları o kuyulara atacak deliler de pekçok. Dikkat edelim de delilerin attıkları taşları kuyulardan çıkaracağız diye, biz de o kuyulara düşmeyelim. Unutmayalım ki bu ülkedeki delilerin akıllanmalarını, dolayısıyla kuyulara taş atmamalarını sağlayacak olanlar bizim gibi doğruyu eğriden ayırabilen akıllılardır sadece.

buna benzer birçok provokasyon yaşandığınıda unutmamak lazımdır. malum ülkemiz hassas dengeler üzerinde yaşıyor. ve bu dengeyi bozmak için her fırsatı değerlendirmek isteyenler var.
selam ve dua ile

@Nuri Kongur

Yetkili merci galiba? :)
Siz kendi alanınızda dünyada ne kadar başarılısınız?

Bizim çok başarılı sosyal bilimler akademisyenlerimiz var hiç kafanızı yormayın siz ;)

• Beğen
Tepkiler: bakırkadro
@Bahadır Budak

etrafta bir cok kişi varken de sigara yakmıs olsa bu bir şeyi deiştirmez.Oruçlu olarak dısarıda dolasırken kımsenın bir şey yiyip içmemesini bekleyemezsin.Bu bir insiyatif tir ister kullanır ister kullanmaz insanlar.burda tek haksız taraf varsa o da sigara içiyor diye kadına haksız yere şiddet uygulayan geri kafalı insanlardır.

• Beğen
Tepkiler: serhat toy
Haberlerde olayın kahramanlarına şöyle bir bakıp bir analiz yapmak isterim..

Kız alımlı, güzel ve omuzları açık (Erzurum'a fazla belli)
Adam kahveye takılan abazan biri, tipinden belli ..Aylık geliri de kadından düşük bu da ortada( Kahveye takılmak ne arkadaşlar? Hepsi yakılıp yıkılması gereken pislik yuvalarıdır. Ülkemize ve türk kadınına zararları aşikardır..Oralardaki asalakların bacaklarını sopa ile çırpa çırpa beğenmedikleri o işlere koşarım imkanım olsa.) :)

Olay münferit yani, büyütmemek lazım..

din adına kimse diger yaratılmışdan daha üstün degildir herkes eşittir kimse dinin emirlerini diger bir inanan yada inanmayanın üzerine baskı kuramaz hesap yalnız ALLAH a aittir kimse ALLAH adına digerine hasap soramaz bu gibi olayları ancak din adına çıkaranlar dinde cahil olanlardır başkalarını yargılamakdan kendi hallerini unutuyorlar müslümanlıgı sadece ramazan ayına sıgdıran bir avuç zavallı ALLAH onlara akıl fikir versin islamın 5 şartından biridir oruç ya digerleri acaba olay çıkaranlara sorsak islamın şartı kaç diye nasıl bir cevap vereceklerini tv den bazen izliyoruz. birisi oruç ya digerleri kendileri uyuyormu bu şartlara kaç emiri hayatımıza geçirmişiz yaşantımızı bu emir ve yasakalara göre tayin etmişiz? zaten hal böyle olsaydı erzurumda bu olaylar olmazdı her alanda oldugu gibi dindede hoş görüyü unutmuşuz herkese inandıgı gibi yaşamayı mutlu bir ömür sürmesini dilerim

@derşan sezer

şeriatla yönetilen bir ülkede yaşasaydık bu yazdıkların yüzünden zaten idam edilmiştim bile eyleme geçmene gerek yok.

ben bildiğiniz hıristiyanlarla çalıştım. ramazan ayında uluorta sigara içmek mi ki çoğu fosur fosur içerdi, yemek bile yemezlerdi uluorta. tamam oruç tutma, tutmaya uygun olma ama tutana da saygı duy. sonra zopayı yiyince viyaklama.

@Mehmet Levent

Tarihçi Erhan Afyoncu her köşeye sıkıştığında diyor ya " Ama oralar bizimdir, Kılıç hakkı ama kılıç hakkı veya eze eze aldık " diye

İşte bu alıntıdaki ıslah olmaz şımarıklığımız yüzünden ülkemizi elimizden alacaklar "Füze hakkı, füze hakkı" diyerek..

Bir yerden sonra müstehaktır! diyesim geliyor ama evlerde oturan ninelerimiz dedelerimiz için tövbe diyorum. Sakince öngörülerimin gerçekleşmesini bekliyorum..

@Mehmet Levent

Buyur sana vatandaş :):)
Hey gidi heey..
Sen Peygamberle çalışsan kaç yazar?

İsteyen istediğini yapar,zayıf olana saldıranın da görürsem canına okurum ben ;)

@Mehmet Levent

senin gibilerin nasıl vahşi olduklarını bildikleri için yiyip içmiyolardır..

@Goflet

hoşgörü insanın içinde olmalı kardeşim. şimdi ben bu ezanı bağırta bağırta okuyup sündüre sündüre günde 5 vakit beni rahatsız edenler yüzünden camiye gitmiyorum. bu sıcakta, oruç da tutmuyorum. namazını kılana da, orucunu tutana da saygım var. bir ara bir arkadaş yatılı okulda gözüme soka soka misvak ile dişlerini temizliyordu, maksat beni de alıştırmak ama olmadı beceremedi. ha keza bura müslüman ülke ahali hizaya gel diye başıma kakanlar olursa ben bu dine uymamaya razıyım. ancak elin hıristiyanı, gelip benim ülkemde oruç tutana saygı duyuyorsa bi durup düşünmek lazım. kendi ülkesinde kiliseden ver ediyordur çanı ben bilemem gidip görmedim ancak burda saygılı köftehorlar.
ateistlere de saygım var, dinsizlere de; dini ticaret haline sokanlardan çok daha iyi insanlar. valla.

hristiyan müslümana neden saygı duysun..onlara göre islam diye bir din yoktur ..kesinlikle kabul etmezler..git istediğin hristiyana sor..

şimdi yeni bir din gelse müslümanlarında kabul etmeyeceği gibi.

bu yüzden bu diğer dinlere saygı goygoyundanda vazgeçelim..

saygı falan değil düpedüz korktukları için saygı gösterir gibi davranıyorlar.

Yoo ben Müslüman değilim ama sempati duyduğum için saygı gösteriyorum..
Korku mu? Allah kelamı dediği sözlere arapça tekerleme gibi davranan biri; ( Anlamını dahi bilmeden arka arkaya 10000 kere yanlış yunluş telafuz ve tekerrür ile cennet yolu arayan biri) kimi korkutabilir kurban olam

@Tan Yücel

http://4.bp.blogspot.com/_5F2KdtnEzlo/TIp9Q5Z87GI/AAAAAAAABeM/Sl4A1LGyd6Y/s1600/september_11_burning.jpg

Arkadaşlar buradaki herkesin bilmesi gerekir ve biliyor ki insanlara fiziksel müdahalede bulunmak suçtur, sokakta sigara içmek ise değildir. Kanunen bu konu bu kadar açık ve nettir. Çoğunluk bizde diye sokakta beğenmediğin adamı dövmeye kalkarsan (hem de hoşgörü dininin gereğini yerine getiriyorum diye!), sen bir gün aynı muameleyi görürsün. Sokakta sizi rahatsız etmediği sürece bırakın isteyen istediğini yapsın, oruç tutsun ya da sigara içsin. Ama oruç tutan insanlar da, diğerlerinin onların durumunu bilmek zorunda olmadığını ve normal yaşamlarına devam etmek isteğinde olduğunu ve bu hakka sahip olduklarını unutmasın. Sen oruç tutacaksın diye benim yaşantıma müdahale edemezsin, bu kadar basit.

• Beğen
Tepkiler: serhat toy
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri