Scudo Sports

Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

Scudo
Bu olay bende de oldu malesef. Bisikletin pedallarını çevirdikce çıt çıt sesi geliyor.

Pedalları ayakla değil de elle çevirince çıt çıt sesi yok. Ne kadar yüksek hızda cevirirsem cevireyim yok.

Bisiklet trainerda. Normalde trainer üzerinde 75 80 kadans arası çevirince pek bir ses yok.

Fakat 90 kadans üstüne çıkınca ses başlıyor.

Trainer'in direncini lastikten ayırdım (fluid) aynı ses yine var.

Trainer üzerindeki salınımdan dolayı olabilir diye umut ediyorum. Yola çıkartınca yine ses gelirse diye korkuyorum açıkçası.
Benim ilk şüphelendiğim yer sele borusu veya sele oldu. Sele borusunu çıkartıp temizleyebilirsiniz. Takarken karbon gresi denen bir madde var ondan da sürerseniz iyi olur ki muhtemelen sürmüşsünüzdür.

Dün videodaki ses için orta göbeği değiştirdim, furş takımını söküp temizledim, sele borusunu çıkartıp yağladım, aynakol vidalarını söküp temizleyip yağladım ama ses kesilmedi ta ki iş çıkışı sürerken "Çat" diye yüksek bir ses gelene kadar. Ses bir anda kesildi. Onun üstüne 70 km sürdüm ve hiç ses yok. Bisiklette başka bir sorun da yok.

Dün videodaki ses için orta göbeği değiştirdim, furş takımını söküp temizledim, sele borusunu çıkartıp yağladım, aynakol vidalarını söküp temizleyip yağladım ama ses kesilmedi ta ki iş çıkışı sürerken "Çat" diye yüksek bir ses gelene kadar. Ses bir anda kesildi. Onun üstüne 70 km sürdüm ve hiç ses yok. Bisiklette başka bir sorun da yok.
Bu bisiklet harbi garip alet ya bende de bir gün olan problem ötesiki gün olmuyor. Bodruma bırakıyorum orada kendini rejenere mi ediyor napıyor anlamadım vallla 🤔

Merhabalar, öncelikle herkese iyi günler dilerim. Corelli rc300 yol bisikletine sahibim. Maşanın kadro ile birleştiği yerden videoda duyduğunuz ses geliyor. Gidon ve gidon boğazının vidaları teker teker sıkıldı, Furş takımının rulmanlarini değiştirdim fakat ses kesilmedi. Bir düşüncesi veya önerisi olan var mıdır? İki farklı jant seti kullanıyorum ikisinde de ses mevcut, aynakol sele borusu fren ayağı vs. Sebeplerden gelmediğinden eminiz sesin. Selamlar.

Selam arkadașlar, bir tanesi bisikleti aldığımdan beri olmak üzere toplam 3 tane nur topu gibi çözemediğim sorunum var.

- SOL PEDALDAKİ AÇI SORUNU VE BERABERİNDE GELEN SOL AYAĞIMIN DIȘ KISMINA GELEN FAZLA PEDAL BASKISI:

Daha bir hafta olmadı, aynakolu ve aynakol göbeğini değiștirdim. Pedal olarak aynı pedalları kullandım, yani pedallarla ilgili bir sorun yok.

Aynakolu ve göbeğini doğru taktığımdan eminim, hadi yanlıș taktım diyelim böyle bir durumda sağ pedalında benzer sorunları çıkarması gerekirdi. Pedalın dıșa bakan tarafı içe bakan tarafından yüksekte gibi sanki, bu yüzden ayağımın tek tarafı daha çok baskı altında kalıyor. Pedalı çıkarıp taktım, aynakolun açısına baktım ama bir çözümünü bulamadım açıkçası.

- BİSİKLETİ ALDIĞIMDAN BERİ ARKA TARAFTAN GELEN BİİLİNMEYEN SES:

İlk bașta arada bir geliyordu ama sonradan durum değiști, artık çoğu zaman geliyor. Sesin karakteristiği kesinlikle bir esneme sesi diyebilirim. Bu arada ses kesinlikle arka taraftan bir yerden geliyor, arka göbekten geldiğini düșünüyorum ama öyle 84 kilo birisiyim, yani 84 kilo birisi bir göbeği esnetebilecek kadar ağır değildir diye düșünüyorum.

Özellikle sağ ve sol olmak üzere çeșitli ani manevralar yaparken ses daha çok hissediliyor, ama bir türlü bulamadım o sesi. 🙃

-FURÇ TAKIMINDAN GELEN GARİP BİR SES:

Bir ya da 2 hafta oldu galiba, bilyalı furç takımını bir kenara alıp rulmanlı furç takımına geçtim. İlk bașta bir vurma sesi geliyordu ben de en alttaki parçayı yanlıș taktığını görüp tekrar düzeltmiștim ve ses kesilmiști. Elimde gres yağ yoktu ve normal bir bisiklet yağı koymuștum, acaba bu yağın bur faydası olmama ihtimali var mıdır? Çünkü buradan da sürtünme sesi geliyor, gelen ses normal bir sürtünme sesinin aksine arada bir duyulan tak tak șeklinde garip bir seste içeriyor.

Furç takımını ayar vidasından fazla sıktığımı da düșünmüyorum, eee boșlukta yok zaten. Çözüm bulamadım ben, birden fazla mașayı sök-tak yapıp sorunu halletmeye çalıștım ama nafile. 🙃

Aynakolla ilgili en çok çekindiğim taraf aynakolun bir fabrika üretim hatası talihsizliğine denk gelerek pedal yuvalarını yanlıș bir açıyla açılması, umarım öyle değildir.

Bisikletinizle uzun yola gitmsyi seven biri iseniz eğer bu gelen sesler bir süre sonra 'yeter artık' demenize sebep olabiliyor, sadece sessiz bir biçimde bisiklet sürmek istiyorum hepsi bu. 🙃

Umarim sorunumu çözmem yardım edebe ek birileri ile karșılașabilirim, bisikletimden soğumaya bașlamadan çözüm bulmak istiyorum açıkçası. 🙃

Merhabalar. Açıkcası soracağım konuyu başka başlıkta göremediğim için buraya yazmak istedim. İki adet Merida bisiklet için pazarlık halindeyim. Meride Big Seven 70 ve Merida Matts 900.
Big seven modelinde manıtou maşa, xt arka fren, xt arka aktarıcı, tektro ön fren, dt swiss jant ve 30 vites
Tfs 900 modelinde ise xt vites kolu ve arka aktarıcı, schwalbe zırhlı lastikler, tektro ön ve arka fren

Bakıldığında big seven model olarak iyi gözüküyor fakat arka fren lastiği ve fren ayarları bozuk. Ayrıca pabuçlar bitik. Ama iki modelinde fiyatları eşit. Siz olsanız hangisini alırdınız ?

Konudan bağımsız olacak kusura bakmayın ama herhangi bir admin veya moderatör etiketleme şansınız var mı? Konu açmak istiyorum üyeliğimde konu açma yetkisi olmadığı yazıyor.

Merhaba, açılmış konulara baktınız mı?

Herkese merhaba; foruma yeni üye oldum, 91'den beri sadece Büyükada'da bisiklet sürüyorum. 99'dan beri kullandığım Canell marka bisikletim kullanım süresini fazla fazla aşınca artık yeni bir bisiklet almaya karar verdim ve maddi imkanlardan dolayı Kron TX75 (2021) model sıfır bir bisiklet aldım ancak vites geçişlerinde zincir takılıyor ve pedal kilitleniyor, ada'daki bisikletçi usta çok sıkıntı çıkaracak sana dediği için tecrübeli bisikletçilerden bu model için hangi parçaları Shimano yapmalıyım tavsiye rica ediyorum.

Bu yaz bir telefoncuda bisikletle getir götür yapıyorum burada kullandığım bisiklette biraz kuvvetli pedal çevirsem bur çat sesi geliyor pedal bi an boşa dönüyor ve dengemi bozuyor neden olabilir sizce

Merhabalar bisikletimden ya orta amartisörden yada bağlantı noktalarından e çok yük bindiğinde çat sesi geliyor fikriniz veya çözümünüz varmı teşekürlerIMG_20210629_164756.jpg

• İnanılmaz
Tepkiler: Kadir İLBAY
Bu yaz bir telefoncuda bisikletle getir götür yapıyorum burada kullandığım bisiklette biraz kuvvetli pedal çevirsem bur çat sesi geliyor pedal bi an boşa dönüyor ve dengemi bozuyor neden olabilir sizce
Zincir ve rublenin değişme vakti gelmiş.

Merhaba Arkadaşlar,
27/07/2021 tarihinde peugeot f13-d marka bisiklet aldım. Yaklaşık 4 km kadar kullandıktan sonra eklediğim dosyadaki ses arka tekerden gelmeye başladı. Yıllar sonra bisiklet sürmeye başladığım için ufak bir telaş yaptım. Ayrıca üzerindeyken böyle bir ses geliyor. Elimle iterken ses yok. Neden böyle bir ses geliyor acaba? Bilgi verebilirseniz sevinirim. :)

Dosyalar

• IMG_7384.mp3
    217,3 KB · Okunma: 84
  • İnanılmaz
Tepkiler: chntnkc
Merhaba Arkadaşlar,
27/07/2021 tarihinde peugeot f13-d marka bisiklet aldım. Yaklaşık 4 km kadar kullandıktan sonra eklediğim dosyadaki ses arka tekerden gelmeye başladı. Yıllar sonra bisiklet sürmeye başladığım için ufak bir telaş yaptım. Ayrıca üzerindeyken böyle bir ses geliyor. Elimle iterken ses yok. Neden böyle bir ses geliyor acaba? Bilgi verebilirseniz sevinirim. :)
Gobek sağlammı?

Merhaba Arkadaşlar,
Sanırım sen bu kayıt sürecinde vites değiştiriyorsun. Vites değiştirme işlemi bittikten sonra birde pedal çevirirken ve pedal bırakıp sadece jant dönerken ses kaydı atar mısın.

Edit: Arka jant tellerinin gerginliğini kontrol et.

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Geri