Selam arkadașlar, bir tanesi bisikleti aldığımdan beri olmak üzere toplam 3 tane nur topu gibi çözemediğim sorunum var.
- SOL PEDALDAKİ AÇI SORUNU VE BERABERİNDE GELEN SOL AYAĞIMIN DIȘ KISMINA GELEN FAZLA PEDAL BASKISI:
Daha bir hafta olmadı, aynakolu ve aynakol göbeğini değiștirdim. Pedal olarak aynı pedalları kullandım, yani pedallarla ilgili bir sorun yok.
Aynakolu ve göbeğini doğru taktığımdan eminim, hadi yanlıș taktım diyelim böyle bir durumda sağ pedalında benzer sorunları çıkarması gerekirdi. Pedalın dıșa bakan tarafı içe bakan tarafından yüksekte gibi sanki, bu yüzden ayağımın tek tarafı daha çok baskı altında kalıyor. Pedalı çıkarıp taktım, aynakolun açısına baktım ama bir çözümünü bulamadım açıkçası.
- BİSİKLETİ ALDIĞIMDAN BERİ ARKA TARAFTAN GELEN BİİLİNMEYEN SES:
İlk bașta arada bir geliyordu ama sonradan durum değiști, artık çoğu zaman geliyor. Sesin karakteristiği kesinlikle bir esneme sesi diyebilirim. Bu arada ses kesinlikle arka taraftan bir yerden geliyor, arka göbekten geldiğini düșünüyorum ama öyle 84 kilo birisiyim, yani 84 kilo birisi bir göbeği esnetebilecek kadar ağır değildir diye düșünüyorum.
Özellikle sağ ve sol olmak üzere çeșitli ani manevralar yaparken ses daha çok hissediliyor, ama bir türlü bulamadım o sesi. 🙃
-FURÇ TAKIMINDAN GELEN GARİP BİR SES:
Bir ya da 2 hafta oldu galiba, bilyalı furç takımını bir kenara alıp rulmanlı furç takımına geçtim. İlk bașta bir vurma sesi geliyordu ben de en alttaki parçayı yanlıș taktığını görüp tekrar düzeltmiștim ve ses kesilmiști. Elimde gres yağ yoktu ve normal bir bisiklet yağı koymuștum, acaba bu yağın bur faydası olmama ihtimali var mıdır? Çünkü buradan da sürtünme sesi geliyor, gelen ses normal bir sürtünme sesinin aksine arada bir duyulan tak tak șeklinde garip bir seste içeriyor.
Furç takımını ayar vidasından fazla sıktığımı da düșünmüyorum, eee boșlukta yok zaten. Çözüm bulamadım ben, birden fazla mașayı sök-tak yapıp sorunu halletmeye çalıștım ama nafile. 🙃
Aynakolla ilgili en çok çekindiğim taraf aynakolun bir fabrika üretim hatası talihsizliğine denk gelerek pedal yuvalarını yanlıș bir açıyla açılması, umarım öyle değildir.
Bisikletinizle uzun yola gitmsyi seven biri iseniz eğer bu gelen sesler bir süre sonra 'yeter artık' demenize sebep olabiliyor, sadece sessiz bir biçimde bisiklet sürmek istiyorum hepsi bu. 🙃
Umarim sorunumu çözmem yardım edebe ek birileri ile karșılașabilirim, bisikletimden soğumaya bașlamadan çözüm bulmak istiyorum açıkçası. 🙃