Scudo Sports

Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

Benzerini yaşamıştım. Orta göbekten geliyor olabilir. Maliyeti kısmak için görünmeyen kısımlardan kısıp düşük model parça takabiliyorlar.

Scudo
Merhabalar bisan fx3800 sahibiyim yeni aldım ürün internet görsellerinde vites taşıyıcısı daha ileride gösteriyor benim ki bu şekilde ve sürüş anında asfalta ve bombeli alanlarda sürtme yapıyor biraz elimle kurcaladım ama nafile herhangi bir numarası var mı zinciri yükseltmek için?

Dosyalar

• 20250723_165142.jpg
    20250723_165142.jpg
    109,5 KB · Okunma: 33
Merhabalar bisan fx3800 sahibiyim yeni aldım ürün internet görsellerinde vites taşıyıcısı daha ileride gösteriyor benim ki bu şekilde ve sürüş anında asfalta ve bombeli alanlarda sürtme yapıyor biraz elimle kurcaladım ama nafile herhangi bir numarası var mı zinciri yükseltmek için?

Benim anlamadığım şey , zaten göbekten vites bir sisteme niye vites değiştiricisi takılmış. Konuya hakim arkadaşlar varsa cevabı merak ettim , o yüzden soruyorum. Birkaç yere baktım, nexus göbekten vitesli katlanırlarda böyle bir vites değiştirici kullanmamışlar. Zaten doğrusu da o bence ama. nedir bunun hikmeti?

Benim anlamadığım şey , zaten göbekten vites bir sisteme niye vites değiştiricisi takılmış. Konuya hakim arkadaşlar varsa cevabı merak ettim , o yüzden soruyorum. Birkaç yere baktım, nexus göbekten vitesli katlanırlarda böyle bir vites değiştirici kullanmamışlar. Zaten doğrusu da o bence ama. nedir bunun hikmeti?
Bu nexus modeli değil. 3 vitesli yazıyor göbekten vitesli yazmıyor açıklamasında.
Arkada sanki 3 lü ruble gibi geldi bana.

Bisan sitesinde teknik özelliklerinde nexus yazıyor : (link)

Üzerindeki sistem buna benzer bişey olması lazım : (link)

Evet nexus 3 modeli var

Dosyalar

• 17532833378702686887926795686259.jpg
    17532833378702686887926795686259.jpg
    105,2 KB · Okunma: 27
Fazladan vites değiştirici takmışlar bence oraya 😀
Onu oradan söküp zincir kısaltılırsa bence güzel olur.
Dahon Vybe i3'de de kullanılmış mesela :
(link)

Evet öyleymiş bende şaşırdım 😂

Valla aşırı rahatsız ediyor basılmış doğan slx gibi aldığıma çok pişmanım ya da ben beceremedim montelemeyi

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Valla aşırı rahatsız ediyor basılmış doğan slx gibi aldığıma çok pişmanım ya da ben beceremedim montelemeyi
Hem ses yapar, hem arıza çıkarabilir, hem de dediğin gibi çok uzun olduğu için oraya buraya çarpabilir. Ben olsam hemen sökerdim onu.

• Beğen
Tepkiler: Yazlıkcı
Ürün sitesindeki görsellerde, arka attiricinin daha açık olduğu görülüyor. Zincir boyu ile alakalı bir durum olabilir.

Bir süre fx3800 kullandım. Bisikletin arkası kadronun altına doğru katlanıyor brompton gibi ama daha az. Attırıcı koymalarının amacı katlanırken zincir düşmesin diye. Attırıcı jant küçük olduğundan yere yakın zaten, bunun üstüne orta göbeği de yere yakın yapmışlar. Hem attırıcı hem de pedallar kaldırıma inip çıkarken veya ufak bir çukura girip çıkarken yere sürtüyordu. Dikkatli kullanmak gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: ratm
Arka aktarıcım arka dişlime sürtüyor ses yapıyor vidası boşa dönüyor ne yapmalıyım

Arka aktarıcım arka dişlime sürtüyor ses yapıyor vidası boşa dönüyor ne yapmalıyım
Eğer H ve L vidası boşa dönüyorsa tel gerginliği (resimde gösterdiğim barrel adjuster) gevşet.

Eğer düşük viteslerde sürtüyorsa resimdeki b screw i sık.

Kaçıncı viteste, neresinin sürttüğünü söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz.

1754164053040.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Ricochet ve Atasoy
H L vidalarının ayarlarında problem yoktu B vidasını 2 tur çevirince bir anda arka dişliye yapıştı sıksamda gevşetsemde herhangi bi tepki vermiyor 1000050490.jpg

H L vidalarının ayarlarında problem yoktu B vidasını 2 tur çevirince bir anda arka dişliye yapıştı sıksamda gevşetsemde herhangi bi tepki vermiyor 329310 dosyayı görüntüle
Bende tourney, altus gibi aktarıcılar kullandım ama böyle bi sorun hiç başıma gelmedi. Aktarıcının sağında solunda hasar, eğilme vs. var mı bir kontrol et. Belki b vidasının dayandığı parça zarar görmüş olabilir.

Aktarıcıyı ileri yada geri bastırarak vidayı bir daha gevşetmeyi dene.

Bisikletin alalı 1 hafta olmadı dün 1. vitese geçmediği için H ve L vidalarının ayarını yaptım B vidasınıda yoklarken çıt diye bi ses geldi büyük ihtimal dediğin parça kırılmış olabilir de bu parçanın kırılması bu kadar kolay mı videolarda insanlar sonuna kadar sıkıp söküyor

Bisikletin alalı 1 hafta olmadı dün 1. vitese geçmediği için H ve L vidalarının ayarını yaptım B vidasınıda yoklarken çıt diye bi ses geldi büyük ihtimal dediğin parça kırılmış olabilir de bu parçanın kırılması bu kadar kolay mı videolarda insanlar sonuna kadar sıkıp söküyor
Sıkarken çok zorladıysan kırılabilir. Bir bisikletçiye götürüp baktırsan iyi olur.

Geri