Phenacenix
Üye
- Tepki
- 22
- İsim
- Osman BAYAV
- Başlangıç
- 2011—12
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Merhabalar bisan fx3800 sahibiyim yeni aldım ürün internet görsellerinde vites taşıyıcısı daha ileride gösteriyor benim ki bu şekilde ve sürüş anında asfalta ve bombeli alanlarda sürtme yapıyor biraz elimle kurcaladım ama nafile herhangi bir numarası var mı zinciri yükseltmek için?
Bu nexus modeli değil. 3 vitesli yazıyor göbekten vitesli yazmıyor açıklamasında.Benim anlamadığım şey , zaten göbekten vites bir sisteme niye vites değiştiricisi takılmış. Konuya hakim arkadaşlar varsa cevabı merak ettim , o yüzden soruyorum. Birkaç yere baktım, nexus göbekten vitesli katlanırlarda böyle bir vites değiştirici kullanmamışlar. Zaten doğrusu da o bence ama. nedir bunun hikmeti?
Hem ses yapar, hem arıza çıkarabilir, hem de dediğin gibi çok uzun olduğu için oraya buraya çarpabilir. Ben olsam hemen sökerdim onu.Valla aşırı rahatsız ediyor basılmış doğan slx gibi aldığıma çok pişmanım ya da ben beceremedim montelemeyi
Eğer H ve L vidası boşa dönüyorsa tel gerginliği (resimde gösterdiğim barrel adjuster) gevşet.Arka aktarıcım arka dişlime sürtüyor ses yapıyor vidası boşa dönüyor ne yapmalıyım
Bende tourney, altus gibi aktarıcılar kullandım ama böyle bi sorun hiç başıma gelmedi. Aktarıcının sağında solunda hasar, eğilme vs. var mı bir kontrol et. Belki b vidasının dayandığı parça zarar görmüş olabilir.H L vidalarının ayarlarında problem yoktu B vidasını 2 tur çevirince bir anda arka dişliye yapıştı sıksamda gevşetsemde herhangi bi tepki vermiyor 329310 dosyayı görüntüle
Sıkarken çok zorladıysan kırılabilir. Bir bisikletçiye götürüp baktırsan iyi olur.Bisikletin alalı 1 hafta olmadı dün 1. vitese geçmediği için H ve L vidalarının ayarını yaptım B vidasınıda yoklarken çıt diye bi ses geldi büyük ihtimal dediğin parça kırılmış olabilir de bu parçanın kırılması bu kadar kolay mı videolarda insanlar sonuna kadar sıkıp söküyor