Ahmet Can Yakışır
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.119
- Bisiklet
- Sedona
lise 1'e gidiyordum. bursanın güzelyalı ilçesinde yazlığımız vardı, yaz tatilinden önce temizlik yapmak için yazlığa gitmiştik. ilk bisikletimin 2 defa komple modifiye edilmiş haliyle bisiklet tamircisine haftalık olağan ziyaretimi yapmıştım ve dükkanda asıl sahibi değil, yeniyetme oğlu vardı. ön tekerlekle ilgili birşey yapıldı, çocuk onu geri takarken iyi sıkamamış. ben de dükkandan çıktığım gibi soluğu sahil yolunda aldım, gazladım gidiyorum... bir ara kaldırıma çıktım, hiç hız kesmeden tekrar yola inerken ön tekerleği zıplatayım dedim. gidonu kendime doğru çektikten sonra tek hatırladığım, filmlerdeki gibi bembeyaz bir ışık ve sonrasında sessiz bir karanlık... meğersem rüyadan uyanmışım... fakat hemen arkasından etrafın fazla sessiz ve karanlık olduğunu farkettim, ayrıca göğsümde de sanki çok büyük bir darbe yemişim de onun şokunu yeni atlatmışım gibi tuhaf bir acı vardı. derken sesler duymaya başladım, ama bir sürü insanın anlamsız seslerini duyuyorum. derken kelimeler anlam kazanmaya başladı, sonra da cümleler duymaya başladım. görüntü de yavaş yavaş geliyordu, yerde yatmakta olduğumu farkettim. yavaşça doğruldum ve etrafıma baktım. birisi elime bir bardak su verdi, içip bardağı geri uzattım. yerlerde kanlar vardı, bisikletim de ön tekerleği maşayla kadronun arasına sıkışıp yamulmuş bir vaziyette birkaç metre ileride yatıyordu. üstümdeki tişört paramparçaydı, göğsümde kanayan çizikler vardı. güneş gözlüğüm çok feci çizilmişti ve kullanılamaz haldeydi, camlarının kırılmaması ise büyük şanstı. ellerimin üst tarafında çok büyük yaralar vardı. derken bir adam koluma girdi ve beni ayağa kaldırdı. "geçmiş olsun, evin nerede?" diye sordu, cevap verirken ağzımın içinde bir boşluk hissettim. ön dişlerimin bir kısmı yoktu... sonra eve geldik, balkonda babaannem vardı. beni görünce çığlığı bastı, elindeki tabakları yere düşürdü. onun çığlığına annem geldi, beni görünce o da çığlığı bastı. beni alıp hemen banyoya soktu, bir yandan "mikrop kapmasın" derken bir yandan da yüzümü dikkatlice yıkamaya başladı. elini görüyordum ama nedense yüzümde hissetmiyordum. derken bir anda aynaya bakmak aklıma geldi, kendi halimi görünce ben de çığlık atmak istedim ama sesim çıkmadı. yüzümün sağ yarısında deri diye birşey kalmamıştı. sadece güneş gözlüğünün denk geldiği yerler ve dudaklarımı sıktığım için ağzımın çevresi normaldi. apar topar arabaya atlayıp acile gittik ve pansuman yaptırdık. hemşirelerin bakışlarını unutamam...
ertesi gün okula gittiğimde, tüm arkadaşlarım bana yine acıyarak bakıyordu ve kendi aralarında sonradan öğrendiğime göre yüzümün bir daha asla düzelmeyeceğini konuşmuşlar. 5 gün boyunca okulda yüzümün yarısı olmadan dolaştım ve yeniden haftasonu geldi. cumartesi sabahı kalktığımda, yüzümün bazı yerlerinde dayanılmaz bir kaşıntı hissettim. en hafif yara olan yeri kaşıdığımda, kabuklar döküldü ve altından hiç güneş görmemiş, pembe ve yepyeni bir deri çıktı. pazar akşamına kadar bu olay devam etti ve pazartesi okula gittiğimde yüzüm tamamen iyileşmişti. sadece bir renk farkı vardı, o da biraz güneşte durmakla düzelecekti.
sonraki haftalarda vaktimin yarısı dişçide geçti, porselen dişler yapıldı ve monte edildi. sonunda tamamen normale dönmüştüm.
bir daha bisiklete binmek mi? her zaman
ertesi gün okula gittiğimde, tüm arkadaşlarım bana yine acıyarak bakıyordu ve kendi aralarında sonradan öğrendiğime göre yüzümün bir daha asla düzelmeyeceğini konuşmuşlar. 5 gün boyunca okulda yüzümün yarısı olmadan dolaştım ve yeniden haftasonu geldi. cumartesi sabahı kalktığımda, yüzümün bazı yerlerinde dayanılmaz bir kaşıntı hissettim. en hafif yara olan yeri kaşıdığımda, kabuklar döküldü ve altından hiç güneş görmemiş, pembe ve yepyeni bir deri çıktı. pazar akşamına kadar bu olay devam etti ve pazartesi okula gittiğimde yüzüm tamamen iyileşmişti. sadece bir renk farkı vardı, o da biraz güneşte durmakla düzelecekti.
sonraki haftalarda vaktimin yarısı dişçide geçti, porselen dişler yapıldı ve monte edildi. sonunda tamamen normale dönmüştüm.
bir daha bisiklete binmek mi? her zaman