Scudo Sports

Bisiklette tayt kullanımı

@directedby

Merhabalar,

sorunlu olan yer tam da burası, bu cümleyi savunuyorsanız ve arkasında duruyorsanız problem var demektir. Kim neresini isterse gösterir, buna karşı çıkabilirsiniz, ifade de edebilirsiniz ancak "utanmıyorlar da" derseniz yargılama hakkını kendinizde görmüş oluyorsunuz ki bu da "hadsizliktir", hiçbir irade size bu hakkı tanımıyor, tabii modern hukuk öncesi ilkel uygulamalardan bahsetmiyorsak, saygılar.

Scudo
Adım Hıdır dediğim budur:

- Şort altında kıllı bacaklar dikkat çekmezken bale kıyafeti gibi bir tayt altında çok dikkat çekiyor, adeta ben buradayım diye bağırıyor. Ama sorun kafa olarak rahat etmektir en önemlisi bu, gerisi hikaye.

- Kafa olarak rahat etmiyorsa, ki olabilir; kıllardan kurtulmak en rahat çözüm çünkü bisikletçi grubuna uyum kolaylaşır ama halktan koparak :) Bisikletli grupla buluşacağınız yere kadar bulunduğunuz sokak, cadde, mahalle her neyse; soğuk havalarda kısa tayt altına giyilen bacak koruyucu kılıf takabilirsiniz. Böylece kılsız olduğunuz asla belli olmaz, ne zaman grupla buluşursunuz bu koruyucuları çıkarıp arka cebe atabilirsiniz, ciddi bir ağırlığı yok. Zaten kılsız bacağa gözünüz alışınca koruyucuyu giymekten de vazgeçersiniz.

konuyu dallandırmaya budaklandırmaya lafları cımbızla alıp sunmaya gerek yok.

@ÖmerMurat ben konuşurken kimsenin şahsına karşı söylemedim genel olarak fikrimi ,sözlerimi söyledim.buna katılırsınız katılmazsınız..Ama siz hadsizsiniz gibi ağzıma dahi almadığım bu kelimeyi bana söylediniz .direk yargılama hakkını kendinizde gördünüz. bu hüküm vermeyi size hangi modern hukuk ve irade tanıyor bilemiyorum.

bu konuyla ilgili daha fazla konuşmayacağım çünkü direk şahsıma karşı hareket içeren düşünceler duymak istemiyorum.

@directedby

Merhaba,

aslında "hadsizlik" kelimesini tırnak içine almamın bir nedeni vardı; ne size hakaret etmek, ne de tartışmayı kişisel boyuta taşımak benim "haddime" değil (Kendime hakaret etmiyorum burada!). "Merhaba" ile başlayıp, "saygılar" ile biten bir mesajdan çıkarımınız "hakaret" olmamalıydı sanki. Laf cambazlığı yapmadan, sözlükteki karşılığı neyse o anlamda kullanıyorum "had" kelimesini ve bunun da hakaret olduğunu sanmıyorum (Bakınız; (link)). Başka bir mesajda argo konuştuğuma dair örneklere rastlarsanız (geyik yaptığımız mesajlar dışında) uyarınız beni, seve seve özür dilerim problem değil. Dolayısıyla size "hakaret" etmemi bana hak gören herhangi bir modern hukuk veya irade olduğunu zaten düşünmüyorum.

Ancak başkalarının kişilik haklarına "saldırıları" önlemek ve engellemek için o kadar çok anayasa/sözleşme/yasa/kanun var ki hangi birini saymam gerektiğini bilemedim. Başta Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 'nden, T.C. Anayasası'na kadar bir çok metin üzerinden (uzmanlık alanımız olmamasına rağmen, kendi çapımızda, yani sırf entellik olsun diye) tartışabilir, Kadın Hakları üzerine konuşabiliriz. Fakat işte ben tam bu noktada diyorum ki bu bizim "haddimiz" değil (yine kendime hakaret etmedim), kadın veya erkek herhangi birinin, ne giyip giymeyeceğine karar vermek veya bununla ilgili "aşağılayıcı" bir yargıda bulunmak (Bakınız: (link) ) bir başkasının "hakkı" da değil "haddi" de değil, saygılar.

@drumbanger tamam hocam sakin olun ya
@mariokaldato eyvallah abi adamsın :)
@leyla_p eh :)

Ya arkadas hangi konuyu acsam bi sikinti olusuyor bu neymis ya sikinti bende mi anlayamadim:)

@ATALAY16 konunun biraz dışına çıkıyorum ama :D Bireysel zamana karşı yarışına girmeyeceksen çok gerek yok. 40 km lik bir parkurda 82 saniye kazancı oluyormuş, bu zamana karşı yarışında normal bir yol bisikleti kullanmak ile aero bir bisiklet kullanmak arasında ki zaman farkı gibi. 1 dakika 22 saniye ilk 10 dan çıkarabilir sizi :D.
Kıl köklerini epilasyon ile yok etmediğiniz müddetçe, kılların uzama hızları kesilmeyecek ve oraya enerji harcamaya devam edeceksiniz bu doğal bir olay, farklı otlar var zamanla azaltıyor filan diye doğruluğunu bilemem denemediğim için. Bence çok kıllı değilseniz tayt giyerken rahat olabilirsiniz, ama çok kıl estetik açıdan güzel görünmüyor, ama siz bisikletçisiniz yeri geldiğinde çamura düşüyor, yağmur altında sırılsıklam oluyorsunuz bu konu ondan büyütülüyor biraz, estetiğe bu kadar takılmamalı.
Tıbbi nedenlerden dolayı alınabilir, çünkü kıllar mikrop tutabildiği için bir yaralanmada enfeksiyon riskini artıracaktır. Alacaksanız en başta bu sebepten almalı bence. Kendimden örnek verecek olursam, genelde kıllarıma pek dokunmuyorum(dokunamıyorum!) bacak bölgesinde ki derim çok hassas çünkü, sinek kaydı aldığım zaman geçen yaz bacak başına 50 adet iltihaplı kök oluştu ve 5 gün uyutmadı beni oturamadım bir yere. Dedim bir daha alırsam....
Eğer cildiniz hassas ise sakın tüy dökücü krem jilet filan kullanmayın pişman olursunuz diye düşünüyorum. Makineyle kısaltın sadece..

@directedby

@directedby

@directedby
kadınlar orasını burasını gösterme derdinde değil, açık bulup da bakma zihniyetinden vazgeçin bir zahmet. toplumsal değerleriniz karaman'da tecavüz ve tacize uğrayan 45 çocuk konusundan daha çok, sokakta öpüşen 2 gence sinirleniyor, bence toplumsal değerlerinizi gözden geçirin.

şunu bir açıklığa kavuşturalım, insanların nasıl giyineceği YALNIZCA kendilerini bağlar. yani bir kişinin nasıl giyineceğine dair toplumun bir beklentisi olamaz. belli yerlerden kasıt neresidir? cinsel organlar mı? meme mi? göbek mi? baldır mı? uyluk mu? açık giyinme kriteri nedir size göre? yani baldır görününce "eh", ama uyluk görünürse belli yerlerini açmış mı oluyor?

şu belli yerleri bir açıklığa kavuşturursanız sevinirim.

toplum içinde insanlar istediği gibi dolaşır, sizin özel alanınıza (hadi 3-5 karış olsun o yakınlık da) girmedikleri sürece bir şey deme hakkınız da yok. açık mı giyindi birisi? açık giyinmek onun hakkıyken, rahatsız oluyorsanız en fazla bakmama, görmezden gelme hakkınız var sizin. rahatsız mı oluyorsunuz? kendi iç dünyanızda olunuz, ama insanlara karışmayınız, çünkü böyle bir hakknız yok.

bacak müstehcen değildir, istediğiniz gibi kapri giyebilirsiniz.

toplumun ahlakının ne kadar gelişmiş olduğunu gördük. karaman'da 45 çocuğa cinsel tacizde ve tecavüzde bulunuldu, insanları öpüşen iki gencin ettiği kadar rahatsız etmedi olay. toplumsal değerler, şortun boyundan çok daha önemli konularla ilgilensin bir zahmet.

toplumun ahlakının ne kadar gelişmiş olduğunu gördük. karaman'da 45 çocuğa cinsel tacizde ve tecavüzde bulunuldu, insanları öpüşen iki gencin ettiği kadar rahatsız etmedi olay. toplumsal değerler, şortun boyundan çok daha önemli konularla ilgilensin bir zahmet.

tekrar tekrar yazdım, biraz daha yaarım isterseniz.

Vakti zamanında "Bisiklet Taytı?" başlıklı konuya bir açıklama yazmıştım. Buradaki tartışmayı da açıkladığından copy-paste yapıyorum.

Bisiklet Taytı?

...Bir konuya da açıklık getireyim. Birçok konuda tartışmalarda "ahlaken uygun değil" vb. şeyler görüyorum. Anladığım kadarıyla ahlakın ne olduğu ve ne olmadığı tam bilinmiyor, toplumsal normlarla karışıyor.

Stephen Covey'in tabiriyle yazayım:

Bir insanın kendisini koruması, ihtiyaçlarını gidermesi ve soyunu sürdürmesi temel içgüdüleri olup varlığının zorunlu bir parçası ise, diğer insanlarla ve canlılarla sosyalleşebilmesini sağlayan ahlaksal ilkeleri de varlığının zorunlu bir parçasıdır. Ahlak ilkeleri evrenseldir (tüm insanoğlunda vardır), zamandan bağımsızdır (insanlık tarihimiz boyunca varolmuştur) ve basittir (2+2'yi hesaplamak daha zordur, çünkü ahlak ilkeleri beyin soğancığında yer alan genetik alışkanlıklardır, düşünmeyi gerektirmez). (sevgi, saygı, doğruluk, dürüstlük, iyilikseverlik, eşitlik, hakkaniyet,...) Bu nedenle ahlak ilkelerini bir inanç sistemine, felsefeye, insan ırkına veya başka bir şeye atfetmek konu hakkında cahil olmakla eş anlamlıdır. Temel içgüdüleriyle ahlak ilkelerini dengeleyerek yaşayan insanlara olgun insan diyoruz.

Mesela evlilik kurumu toplumsal normdur, ahlak ilkesi değildir. Kadın ve erkeğin evlenmeden birarada yaşaması ahlak açısından ne doğru ne yanlıştır. Benzer şekilde ne giydiğiniz de toplumsal normdur ahlakla ilgili değildir. Toplumsal normlar, adı üzerinde, toplumdan topluma değişir. Avustralya Aborijinleri anadan doğma çıplak yaşarken ahlaksal bir hata yapmazlar ve toplumsal normları açısından da doğrudur, ancak başka toplumlarda yanlıştır (artık orjinal yerliler günümüzde kalmadığı için benzetmeler de geçmişe ait oluyor). Kısacası elmayla armutu karıştırmadan yaşamayı öğrenmeye gayret edelim, ben elimden geldiğince böyle yapmaya çalışıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Y. Birol
Bu nedir ya, orasini burasini acan kizlar falan? Siz kimsiniz de insanlarin neyi nasil giyecegini yargiliyorsunuz?
Buna tepki vermek yerine, bakmayacak ölçüde adam olmayı öğrenin.

• Beğen
Tepkiler: Berke ve Y. Birol
Ben dün traş makinasıyla almıştım, 1 - 2 mm kalan yerler olmuştu.
Eşime gösterdim, sen bir epilasyon aleti al üzerinden geç dedi, onu da yaptım şu an cam gibi oldu.
Tabi eşim yol bisikleti aldıktan sonra yaptığım bu bacak operasyonuna bir anlam veremedi ama böyle daha güzel oldu, al sen sürekli dedi.

Size öncesi sonrası fotoğrafı paylaşayım, konu biraz komediye bağlasın. :D
Ben daha önce hiç almamıştım, üst gövde / kol / omuz / sırtta falan bir sorunum yok kıl / tüy ile ilgili ama bacaklar maşallah orman gibi!

20160426_193431.jpg

Evrimsel açıdan soğuk iklime adaptasyon sağlayan hayvanlar daha çok kıllı, sıcak iklime adaptasyon sağlayan hayvanlar daha az kıllıdır. İkisi de normaldir ve ikisi de doğaldır takılmayıın; bırakın isteyen istediğini yapsın kime ne zararı var, isteyen istediğini giysin veya hiç giymesin kendisinden başka kimseyi ilgilendirmez. Tabiat güzelliğini oluştururken biyoçeşitlilikle bunu baya güzel sağlıyor, yani farklılıklar güzeldir korkmayın. Toplumsal ahlak da sadece vıdıvıdıdır :)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@directedby

Dostum düşünceni doğru olduğunu savunuyor olabilirsin,bu senin e doğal hakkın.Hatta senin fikrine uymayanları yadırgayabilirsin.Bir erkek olarak anlama gereken bir gerçek var ki,sen insansan kızlar dediğin isanlarda dünyada nefes alan birer canlı.Yani senin erkek olman bir üstünlük sağlamıyor.Hiçbir şey bilmiyorsak lütfen biraz geliştirelim kedimizi ve fikirlere açık olalım.Savunacağın bir konu göremiyorum kusura bakma

@Tolga Uşaklı O alet nedir acaba tam olarak? Benim de böyle oluyor ancak bıktım her hafta jilet ile girişmekten :D çok tüysüz biriyim ancak yine de uğraşmak sıkıyor daha pratik bir şeye ihtiyacım var.Söylerseniz çok güzel olurdu bana doğrusu :srnsml:

@Uptown Cyclist ilk önce bildiğimiz berberde kullanılan enseleri alan makina ile aldım. Üzerinde uzunluğu en kısa yaptım. Hepsi bitince 1 - 2 mm kaldı onun üzerine kadınların kullandığı epilasyon aletleri var, kafa dönüyor. 3 - 5 kere kalanların üzerinden geçtim bu şekilde oldu. Tüm bu işlemler 1 saat ancak sürdü.

Akşam 10 km kadar gazladım, iyi geldi serin hava kesince. :D

2016-04-28 00.31.37.png

Kıl erkeğin süsüdür arkadaşlar çokta şapmayın :D

http://tenerife-training.net/Tenerife-News-Cycling-Blog/wp-content/uploads/2008/10/fat-cyclist-in-lycra.jpg

Özgüven her şeyin başıdır ;)

@Oğuz Ergül
Yaz aylarında evet.

@directedby kadınlar ve erkekler. zaten her seyin temelinde erkekler var ve tüm ahlaki, toplumsal kuralları da biz belirleriz. çünkü erkeğiz.
acilen bu düşünce biçiminden kurtulmanızı diliyorum diyeceğim ama yaş da bilmem nerelere gelmiş. faydası olmayacak..

düşünme şeklini, bellerinin altının şekillendirdiği kişilerin(kadın-erkek) toplumsal nasıl çirkeflikler yaptığını görünce, okuyunca; kılık kıyafet konularında ahkam kesenler maalesef korkutuyor.
sıkıntı, problem, hede hödö..

Geri