Scudo Sports

Bisiklette marka olayının fazla abartılması

güzel bir konu.öncelikle bisiklet satış noktalarında 1 den fazla marka seçeneği ve farklı fiyatlar bulunmaka.marka ve modeli orta segmentlerde ki bir ürünü veya düşük bütçelerle alınan bisikletleri satıcılar elbette öneriyor.ama fiyat ve performans farkında söylemekteler alıcıya.alıcıda zaten bunun farkında.önemli ve çirkin olan nokta şuuuuuuuuuuuuuuuu:eek:rta segment veya düşük bütçelerle alınan yani 2000 veya 2500 tl lik ürünü tamir veya bakımiçin aldığın noktaya veya farklı bir yere götürdüğünde satıcının veya ordaki ustanın BEN ŞİMDİ BU BİSİKLETLE UĞRAŞAMAM drcesine ve çok yoğunum arkadaşım hiç zaman yok sonra bi ara getir demesi.hali ve hareketleriyle bunu size belli ettirmesi.birde turlarda şunu görmekteyim:bisikletini yeni alıpta turlara katılan genç arkadaş ve kardeşlerimize bisikletiniyi değil,bu marka beş para etmez,kötü bisiklet,daha iyisinial gibi sözler söylenmesi.o kişidebunu elbette biliyor ama bütçesi ona yetmiş işte.sanki kendileri trek madone 9.9 a biniyor:))bisiklet insanların boş zamanlarını degerlendirerek arkadas ve dostlarıyla güzel vakit geçirmelerini sağlayan bir araçtır.kimileri için maddi kazanç getirisidir pro lar için.lakin bu olayı farklı ve çirkin taraflara çeken kişiler yazık size.örnek:sedona 640 kullana bir arkaşa denk geldim bir gün.fiyatını sorduğumda ise bana abi bu 15.000 tl demesi:)))))))))bende siteden açıp gösterdim ve utanç içinde gitmesini izledim.

Scudo
Bisiklet ile otomobil ayni sey degildir. Otomobildeki kadar segmentasyon ve karmasiklik bisiklette yok.

Ust segment bisikletlerde marka dediginiz sey bisikletin kadrosundan baska bir sey degil.

Illa markali bir bisikletim olsun istenir mi? Elbette. Markali bir urun:

1.Kendinizi iyi hissettirir. "X markaya biniyorum" dersiniz, dedirtirsiniz.
2. Guven duygusu verir. (Cogu marka en ufak sikinti ciktiginda guven konusunda sicip batiriyor olsa da)
3. Kalite normlari genelde iyidir.

Bunlardan baska bisiklette marka hic bir halta da yaramaz. Colnago denmis, C60 harici hic bir Colnago karbon kadro Italya'da yapilmaz. Bu Colnago'yu kotu yapmaz.

Ki zaten karbon dediginizde isler komple degisiyor. Dunyada karbon elyaf ureticisi zaten bir elin parmaklarindan az. Karbon elyaf orgusu yapan firma ha keza 10 u gecmez. Firmalarin yaptiklari bu orguleri kalipta pisirmekten baska bir sey degil.

2 sene once de ayni muhabbet vardi. Bitmiyor arkadas.

@Mert E.

Sunlar da eski cevirilerimden:

@Mert E.

@Mert E.

Simdi cevirileri tararken gordum. Yukarida marka hakkinda demek istedigimi Trek cok guzel ozetlemis:

@Mert E.

Konu bundan ibaret.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Bisiklet markalarının ben de haddinden fazla abartıldığını düşünüyorum.
Elbette ARGE, altyapı hizmetleri, güvenlik iyileştirmeleri meşhur markalarda daha fazladır denilebilir ama daha alt markalarda da yine bu geliştirme-iyilestirme işlemleri mevcut.
Kadro kullanılan malzeme aynı veyahut daha inceltilmiş, hafifletilmiş gibi bir farklılığın yanında bir de montajlama işleminde işçiliğin daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Kadro hafifliği profesyonel pedalcilarin için mutlaka çok önemli lakin diğer kıstaslar çok da abartilmamali.
Neticede tüm bunlar da o meşhur markaların binlerce TL olmasını gerektirecek nüanslar değil. Bu ürünlerin fiyatını %20 kalite belirliyordu %80 "Marka Değeri" belirliyor. Kapitalizmde bu hep böyle değil mi zaten? Maliyetler 1'se satış değeri 10-20-50 olabiliyor. İş reklama, sponsorluğu, yarış kazanmaya bakar amma gel gelelim bu el yakan markalar da gözlerini çok çok önceden açıp pazarı ele geçirmişler.

Bir hort gelsin o zaman :). Önceki mesajlarda Mosso diğer üst düzey firmalar ile kıyaslanmış bu konu hakkında bir kaç şey söylemek istiyorum.

İlk bisikletim Cube ikinci bisikletim Mossoydu öncelikle ben neden tekrar Ghost, Giant, Cube gibi firmalardan al(a)madığmdan bahsedeyim. Bundan 6 ay önce yeni bir bisiklete ihtiyacım olduğunu anladım ve 300km yol gidip bundan önceki ilk bisikletimi aldığım Muratoğlu bisiklete geldim. (Cube aim 2018 yılında sıfır, 1600tlye acera setli sr Suntour xct maşalı olarak almıştım). O bisikleti 4000km kadar kullandım ve sibop kapakları hariç iç lastiklerine kadar orjinal bindim çok keyifli bir bisikletti, en küçük sorun yaratmadı bana kullandığım süreçte.(Alman malı sonuçta :D)

Artık yeni bir bisiklet alacaktım en az deore setli ve havalı maşalı olmasını istiyordum bütçemde 5.500tl idi. Bayide modelleri inceliyordum, ilk olarak Ktm, Ghost, Lapierre'lere baktım hepsi güzeldi hoştu fiyatlarına gelirsek...
Ghost alü kadrolu tamamen altus setli, Sr Suntour xcm maşalı bisiklete nakit 5300tl istiyordu. Sordum kendi kendime neden üstüne para verip güncel kullandığım bisikletten daha düşük segment bir bisiklete bineyim diye. Montaj kalitesi? Garantisi? Hiçbiri mantıklı gelmedi bu yüzden daha premium bir marka alamayacağımı anladım.
Sanırsam almadan döneceğim diye düşünürken Mosso firmasının Karbon kadrolu, arka aktarıcısı xt, göbekleri slx kalan bütün parçaları deore maşası epixon olan Groovy 27.5 modelini gördüm fiyatı 5.800tl idi. Tasarımına bayıldım, Bisiklete bindim kadro boyunu denedim. Garanti hakkında konuştuktan sonra pazarlıkla 5.600tlye yanında birkaç hediye ile satın aldım ve evime döndüm.

İlk olarak yukarda bahsettiğim gibi Cubede tek bir tık problem yaşamadım lakin Mossoya gelirsek sanırım montajını ümit bisiklet yoldan geçen insanlara yaptırıyor o kadar berbat bir montaj kalitesini başka türlü yakalamaları oldukça zor. Yaşadığım sorunlara gelirsek. Bisiklet sanki trim sesi olarak üretilmiş, neresine deysem çıt pıt sesler baktım bu böyle olmayacak aldım elime alyanı, tornavidayı, gresi ses yapan bütün parçaları söktüm ve yağladım.

Tork anahtarı diye bir şeyin icadından habersiz sanırım ümit bisiklet firması ya vidalar çok çok fazla sıkılmış yada çok gevşekdi (sele rayındaki bir vidayı 3 kişi kolu uzatıp zar zor söktük). Güzel sözler eşliğinde bunları olması gereken şekle getirdim.

Çıktım bakalım bir sürüşe, her teker dönüşünde ritmik tıkır tıkır tıkır sesler geliyor ne olduğunu hemen anladım çünkü Cube nin jant akordunu bir mahalle bisikletcisine verdiğimde kötü yaptığı için aynı şekilde ses yapmıştı, çok gevşek jant telleri yüzünden yükte tıkır tıkır ses yapıyordu. Gene bir takım güzel sözler söyleyip Mossonun iki jantını 1 gün uğraşıp, akordunu bitirdim. Ardından yaklaşık 1000km kullandım.

Balatalarıma yağ bulaştırınca incelemek için söktüm ve gene mükemmel ümit bisiklet firması burda da işciliğini konuşturmuş, organik uyumlu rotora bildiğiniz metal balata takmış, yarı metal falanda değil...

Aynı anda da üzerinde gelen sol pedalın bilyaları dağıldı. Yeni platform pedal aldım, Sele kelepçesi berbattı alyanlıya çevirdim, elcikleri çok kötüydü onları değiştirdim, lastikleri tutmuyor şimdide onları değiştireceğim.

Garantiye asla güvenmiyorum birçok şikayet var zaten bir şey olursa garantiyle hem vakit kaybetip hemde gene düzgün montaj edilmemiş parçalarla uğraşıp duracağım için garantiye başvurmam, kendim çözerim.

Paranız varsa abilerim, ablalarım olabildiğince daha iyi firmalardan alışveriş yapmaya çalışın keza bir daha bisiklet alacak olsam kesinlikle böyle bir firmadan almayacağım. Şuan bisikletimden çok memnunum ama 3 ay belki sorunları ile uğraştım. Mosso ucuz ve orta kalite bir firma diye düşünüyordum şimdi hem pahalı hemde kalitesiz olduğunu düşünüyorum. Kadro kalitesi, boya kalitesi gerçekten güzel ama montajı ve garantisinden hiç memnun kalmadım. Sosyal medya hesaplarında ki hiçbir mesajada dönmüyorlar, bakmıyorlar.

Dedim kendime acaba tek ben mi yaşadım bunları aynı modeli kullanan başka insanlarla iletişime geçtim herkes aynı dertlerden müzdarip kimisi kablo yolları ile uğraşmış, kimisi kayan sele borusu ile...

Türkiyede bu fiyat bandında en iyi montajı bence acell grubu yapıyor aldığımız 2 carraroda da hiçbir problem yaşamadık. Fiyatlar aynı olmasına rağmen :bsmagryr:. O yüzden marka olayının abartıldığını düşünmüyorum çünkü fark ediyor.

Son düzenleme:
@Kadir İLBAY Mosso bisikletim yok ya da olmadı ama yine ayrıntıları atlayıp bir bisiklet (gerçi aynı model alanlarla görüştüm demişsiniz) veya yetkili servis yüzünden koca bir firma kötüleniyor.
Daha geriden bakın ve bu kadar sığ düşünmeyin bence. Tabi ki parayı veren düdüğü çalıyor ama her zaman ucuz etin yahnisi yavan olmuyor. Bazen ucuz ama işini çok iyi yapanlarda var.

Marka olayı fazla abartılıyor bence . Açıkçası aklımdaki bisikletleri kullandım bir çoğunu. Corelli GOAT 1 vardı sattım onu. İlk başta sevmemiştim . Şimdi Corelli Goat 2 alacağım. Durumları düzeltince.Yani çok çok iyi bir gravel alacak kadar param olsada GOAT 2 alırım. Bu bisikleti nerede hangi amaçla kullanacağımızlada alakalı . Gitarda çalıyorum. Zamanı vaktinde müzik yaptığımız mekanlarda strat normal strat fender değilse bakmıyorlardı. Markanın prestij sağlaması her durumda ve konuda var .

Montaj deyip geçmeyelim; montaj çok ciddi bir iştir :)

Birebir aynı sektör olmasa da, yaşanan sıkıntıların benzer olması sebebiyle emsal göstereceğim. Bugün Samsung'un bazı TV modelleri Türkiye'de Atmaca Elektronik (Sunny markasından tanırsınız) tesislerinde montajlanıyor ve iç piyasada satılıyor. TV işinden birazcık anlayanlar, bu modellerden karanlıkta hortlak görmüş gibi kaçıyorlar.

Aynı şekilde LG'nin uygun fiyatlı OLED TV'lerinin montajı Arçelik tesislerinde yapılıyor. Ve bugüne kadar bu model TV'lerden alıp da ciddi panel hasarı-arızası ile karşılaşmamış bir tüketici neredeyse yok. Donanım Haber forumlarındaki LG OLED TV konusunu okuyun; değişim için gönderilen 3. ve hatta 4. TV'lerde aynı sorunu yaşayıp aklını yitirme raddesine gelen insanlar var :)

Sözlerimi Küçük Ceylan'ın bir dönem müzik piyasasını kasıp kavuran şarkısıyla bitirmek istiyorum:

"Yaptığına şantaj denir. Böyle aşka montaj denir..."

Bir hort gelsin o zaman :). Önceki mesajlarda Mosso diğer üst düzey firmalar ile kıyaslanmış bu konu hakkında bir kaç şey söylemek istiyorum. öncelikle ben neden Ghost, Giant, Cube almadığımdan bahsedeyim. Bundan 6 ay önce ailemi ikna edip yeni bir bisiklete ihtiyacım olduğunu anladım ve 300km yol gidip bundan önceki ilk bisikletimi aldığım Muratoğlu bisiklete geldim. (Cube aim 2018 yılında sıfır, 1600tlye acera setli sr Suntour xct maşalı olarak almıştım). O bisikleti 4000km kadar kullandım ve sibop kapakları hariç iç lastiklerine kadar orjinal bindim çok keyifli bir bisikletti, en küçük sorun yaratmadı bana kullandığım süreçte. Artık yeni bir bisiklet alacaktım en az deore setli ve havalı maşalı olmasını istiyordum bütçemde 5.500tl idi. Bayide modelleri inceliyordum, ilk olarak Ktm, Ghost, Lapierre'lere baktım hepsi güzeldi hoştu fiyatlarına gelirsek...
Ghost alü kadrolu tamamen altus setli, sr Suntour xcm maşalı bisiklete nakit 5300tl istiyordu. Sordum kendi kendime neden üstüne para verip güncel kullandığım bisikletten daha düşük segment bir bisiklete bineyim diye. Montaj kalitesi? Garantisi? Hiçbiri mantıklı gelmedi sanırsam almadan döneceğim diye düşünürken Mosso firmasının Karbon kadrolu, arka aktarıcısı xt, göbekleri slx kalan bütün parçaları deore maşası epixon olan Groovy 27.5 modelini gördüm fiyatı 5.800tl idi. Tasarımına bayıldım, Bisiklete bindim kadro boyunu denedim. Garanti hakkında konuştuktan sonra pazarlıkla 5.600tlye yanında birkaç hediye ile satın aldım ve evime döndüm. İlk olarak yukarda bahsettiğim gibi Cubede tek bir tık problem yaşamadım. Mossoya gelirsek sanırım montajını ümit bisiklet yoldan geçen insanlara yaptırıyor o kadar berbat bir montaj kalitesini başka türlü yakalamaları oldukça zor. Yaşadığım sorunlara gelirsek. Bisiklet sanki trim sesi olarak üretilmiş, neresine deysem çıt pıt sesler baktım bu böyle olmayacak aldım elime alyanı, tornavidayı, gresi ses yapan bütün parçaları söktüm ve yağladım. Tork anahtarı diye bir şeyin icadından habersiz sanırım ümit bisiklet firması ya vidalar çok çok fazla sıkılmış yada çok gevşekdi (sele rayındaki bir vidayı 3 kişi kolu uzatıp zar zor söktük). Güzel sözler eşliğinde bunları olması gereken şekle getirdim. Çıktım bakalım bir sürüşe, her teker dönüşünde ritmik tıkır tıkır tıkır sesler geliyor ne olduğunu hemen anladım çünkü Cube nin jant akordunu bir mahalle bisikletcisine verdim ve daha kötü hale getirip bana geri verdi, çok gevşek jant telleri yüzünden yükte tıkır tıkır ses yapıyordu. Gene bir takım güzel sözler söyleyip iki jantı da aldım elime, Cubemin jantını daha önce gene kötü ustalar yüzünden ben akort etmiştim, şimdide Mossoyu ediyordum... 1 gün uğraştım bitirdim akortu. Yaklaşık 1000km bindim. Balatalarıma yağ bulaştırınca incelemek için söktüm ve gene mükemmel ümit bisiklet firması burda da işciliğini konuşturmuş, organik uyumlu rotora bildiğiniz metal balata takmış, yarı metal falanda değil... Aynı anda da üzerinde gelen sol pedalın bilyaları dağıldı. Yeni pedal aldım, Sele kelepçesi berbattı alyanlıya çevirdim, elcikleri çok kötüydü onları değiştirdim, lastikleri tutmuyor şimdide onları değiştireceğim. Garantiye asla güvenmiyorum birçok şikayet var zaten bir şey olursa garantiyle hem vakit kaybetip hemde gene düzgün montaj edilmemiş parçalarla uğraşıp duracağım için garantiye başvurmam, kendim çözerim. Paranız varsa abilerim, ablalarım olabildiğince daha iyi firmalardan alışveriş yapmaya çalışın keza bir daha bisiklet alacak olsam kesinlikle böyle bir firmadan almayacağım. Şuan bisikletimden çok memnunum ama 3 ay belki sorunları ile uğraştım. Mosso ucuz ve orta kalite bir firma diye düşünüyordum şimdi hem pahalı hemde kalitesiz olduğunu düşünüyorum. Kadro kalitesi, boya kalitesi gerçekten güzel ama montajı ve garantisinden hiç memnun kalmadım. Sosyal medya hesaplarında ki hiçbir mesajada dönmüyorlar, bakmıyorlar. Dedim kendime acaba tek ben mi yaşadım bunları aynı modeli kullanan başka insanlarla iletişime geçtim herkes aynı dertlerden müzdarip kimisi kablo yolları ile uğraşmış, kimisi kayan sele borusu ile... Türkiyede bu fiyat bandında en iyi montajı bence acell grubu yapıyor aldığımız 2 carraroda da hiçbir problem yaşamadık. Fiyatlar aynı olmasına rağmen :bsmagryr:

Okunmuyor.

• Muhteşem
Tepkiler: Eshquia™
@Kadir İLBAY Mosso bisikletim yok ya da olmadı ama yine ayrıntıları atlayıp bir bisiklet (gerçi aynı model alanlarla görüştüm demişsiniz) veya yetkili servis yüzünden koca bir firma kötüleniyor.
Daha geriden bakın ve bu kadar sığ düşünmeyin bence. Tabi ki parayı veren düdüğü çalıyor ama her zaman ucuz etin yahnisi yavan olmuyor. Bazen ucuz ama işini çok iyi yapanlarda var.
Tabiki öyle, yazının sonun da dediğim gibi aynı fiyat bandında ve özelliklerde aynı yerden alınan diğer bisikletlerin hiçbirinde bu kadar fazla sorun yaşamadık ve memnun kaldık. Mossoda Kadro ve boya kalitesi çok güzel beyaz detaylar az olmasına rağmen sedefli beyaz kullanılmış. Amacım Mossoyu kötülemek değil olanı paylaşmak ve bunun sorumlusu Ümit bisiklet ama Ümit bisiklete yetkiyi veren Mosso firması. Şuan itibariyle n11de bir bayinin fiyatı (26 jantı) 10.000tl, en ucuz olarak malum sitede 29 ve 27.5 jant modeli 7.800tl. Güncel diğer firmaların fiyatları ile karşılaştırınca pek ucuz sayılmaz hatta 1 ay önce donanım olarak tamamen aynı Ktm 29' alü mtb ile murat oğlu bisiklette ikisi de 6900tlydi. Bir jantı sadece örülmüş, telleri sıkılmamış vaziyette sıfır bisiklet üzerinde satmak bence normal değil. Jantı 4 tur sıktım tansiyonları ancak yerine gelmişti. 2015 den beri 4 sene çıkan firmanın amiral gemisi olarak sattığı bir bisiklette ciddi bir kalite kontrol eksikliği var. Sarı sitede ilanlarını gezerseniz insanların bu bisikleti alıp daha kullanmadan sattığını yada kullanıp satanlarında birçok parçayı değiştirdiğini göreceksiniz. Yol bisikletleri hakkında birçok kişi olumlu geri dönüşler yapmış zaten. Argenin önemi çok büyük, marka olayının abartıldığına da katılmıyorum. Kırılan bir kadroyu firma 2 yıl yenisi ve sele borusu, furş, maşa yanında olarak tek mail ile değiştiriyor ise elbette daha parasını hakeden ve saygı duyulan bir firma olmalı.
@Serrchi Nasıl yani, anlamadım? :)

Mossoda Kadro ve boya kalitesi çok güzel beyaz detaylar az olmasına rağmen sedefli beyaz kullanılmış. Amacım Mossoyu kötülemek değil olanı paylaşmak bunun sorumlusu Ümit bisiklet ama Ümit bisiklete yetkiyi veren Mosso firması.
@Serrchi Nasıl yani, anlamadım? :)
anlam karmasi olmasindan dolayi olabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Henüz 15 yaşında olan bir bisiklet sever , o yaşta sadece höööggg diyebilenleri tanıyorum . Sadece ses çıkarıyorlar cümle kuramıyorlar bile bence biraz destek olalım , ne kadar anlatmak istediğini karışık yazmış olursa olsun .

1. Paranız varsa pahalı bisiklete bineceksiniz.
2. Paranız yoksa ucuz bisiklete bineceksiniz.

Marka olayı abartılmıyor. Mesele tam anlamıyla bir bütçe meselesi.

Otomobil mevzusunda kimse marka olayı abartılıyor demiyor, demez de... Zira parası olan Mercedes'e biner, olmayan Tofaş'a biner.

Bisiklet camiasında Tofaş parası verip Mercedes bekleyenler yüzünden mesele çıkıyor. Tofaş, Tofaş'tır; Mercedes de Mercedes'tir.

Salcano Cappadocia Alloy fixieye biniyorum. Cinelli kalitesi beklemiyorum. Zira Cinelli'nin bulhornu fiyatına komple bisiklet almışım. Nedir yani?

Daha önce de sıfır Salcano bir bisiklet alıp bindiğim için ikincisinde ne gibi sürprizlerle karşılaşacağımı bilerek aldım. Servisin kapısından içeri girmedi. Bu birrrr...

Sıfır makineyi hiç binmeden en küçük parçasına kadar söküp baştan topladım. Lockring vidasını bile sıkmamışlar. Yanılıp kurup binsem dişli sabitlenmemiş.

Paranız varsa Cannondale, S-Works, Trek alıp binersiniz, yoksa Salcano, Corelli, Bisan... Mesele benim açımdan bu kadar basit.

Yazıyı biraz daha toparladım, bayağı karmaşık olmuş bir an ben de nerede hangisinden bahsettiğimi anlamadım. Biraz heyecan biraz da foruma yazdığım ilk uzun yazının amatörlüğüne geldi, mazur görün. (1 sene okula gidemeyince böyle oluyor demekki...:okyrm::D)

Bir hort gelsin o zaman :). Önceki mesajlarda Mosso diğer üst düzey firmalar ile kıyaslanmış bu konu hakkında bir kaç şey söylemek istiyorum. İlk bisikletim Cube ikinci bisikletim Mossoydu öncelikle ben neden tekrar Ghost, Giant, Cube gibi firmalardan al(a)madığmdan bahsedeyim. Bundan 6 ay önce ailemi ikna edip yeni bir bisiklete ihtiyacım olduğunu anladım ve 300km yol gidip bundan önceki ilk bisikletimi aldığım Muratoğlu bisiklete geldim. (Cube aim 2018 yılında sıfır, 1600tlye acera setli sr Suntour xct maşalı olarak almıştım). O bisikleti 4000km kadar kullandım ve sibop kapakları hariç iç lastiklerine kadar orjinal bindim çok keyifli bir bisikletti, en küçük sorun yaratmadı bana kullandığım süreçte.(Alman malı sonuçta :D) Artık yeni bir bisiklet alacaktım en az deore setli ve havalı maşalı olmasını istiyordum bütçemde 5.500tl idi. Bayide modelleri inceliyordum, ilk olarak Ktm, Ghost, Lapierre'lere baktım hepsi güzeldi hoştu fiyatlarına gelirsek...
Ghost alü kadrolu tamamen altus setli, Sr Suntour xcm maşalı bisiklete nakit 5300tl istiyordu. Sordum kendi kendime neden üstüne para verip güncel kullandığım bisikletten daha düşük segment bir bisiklete bineyim diye. Montaj kalitesi? Garantisi? Hiçbiri mantıklı gelmedi bu yüzden daha premium bir marka alamayacağımı anladım. Sanırsam almadan döneceğim diye düşünürken Mosso firmasının Karbon kadrolu, arka aktarıcısı xt, göbekleri slx kalan bütün parçaları deore maşası epixon olan Groovy 27.5 modelini gördüm fiyatı 5.800tl idi. Tasarımına bayıldım, Bisiklete bindim kadro boyunu denedim. Garanti hakkında konuştuktan sonra pazarlıkla 5.600tlye yanında birkaç hediye ile satın aldım ve evime döndüm. İlk olarak yukarda bahsettiğim gibi Cubede tek bir tık problem yaşamadım lakin Mossoya gelirsek sanırım montajını ümit bisiklet yoldan geçen insanlara yaptırıyor o kadar berbat bir montaj kalitesini başka türlü yakalamaları oldukça zor. Yaşadığım sorunlara gelirsek. Bisiklet sanki trim sesi olarak üretilmiş, neresine deysem çıt pıt sesler baktım bu böyle olmayacak aldım elime alyanı, tornavidayı, gresi ses yapan bütün parçaları söktüm ve yağladım. Tork anahtarı diye bir şeyin icadından habersiz sanırım ümit bisiklet firması ya vidalar çok çok fazla sıkılmış yada çok gevşekdi (sele rayındaki bir vidayı 3 kişi kolu uzatıp zar zor söktük). Güzel sözler eşliğinde bunları olması gereken şekle getirdim. Çıktım bakalım bir sürüşe, her teker dönüşünde ritmik tıkır tıkır tıkır sesler geliyor ne olduğunu hemen anladım çünkü Cube nin jant akordunu bir mahalle bisikletcisine verdiğimde kötü yaptığı için aynı şekilde ses yapmıştı, çok gevşek jant telleri yüzünden yükte tıkır tıkır ses yapıyordu. Gene bir takım güzel sözler söyleyip Mossonun iki jantını 1 gün uğraşıp, akordunu bitirdim. Yaklaşık 1000km kullandım. Balatalarıma yağ bulaştırınca incelemek için söktüm ve gene mükemmel ümit bisiklet firması burda da işciliğini konuşturmuş, organik uyumlu rotora bildiğiniz metal balata takmış, yarı metal falanda değil... Aynı anda da üzerinde gelen sol pedalın bilyaları dağıldı. Yeni platform pedal aldım, Sele kelepçesi berbattı alyanlıya çevirdim, elcikleri çok kötüydü onları değiştirdim, lastikleri tutmuyor şimdide onları değiştireceğim. Garantiye asla güvenmiyorum birçok şikayet var zaten bir şey olursa garantiyle hem vakit kaybetip hemde gene düzgün montaj edilmemiş parçalarla uğraşıp duracağım için garantiye başvurmam, kendim çözerim. Paranız varsa abilerim, ablalarım olabildiğince daha iyi firmalardan alışveriş yapmaya çalışın keza bir daha bisiklet alacak olsam kesinlikle böyle bir firmadan almayacağım. Şuan bisikletimden çok memnunum ama 3 ay belki sorunları ile uğraştım. Mosso ucuz ve orta kalite bir firma diye düşünüyordum şimdi hem pahalı hemde kalitesiz olduğunu düşünüyorum. Kadro kalitesi, boya kalitesi gerçekten güzel ama montajı ve garantisinden hiç memnun kalmadım. Sosyal medya hesaplarında ki hiçbir mesajada dönmüyorlar, bakmıyorlar. Dedim kendime acaba tek ben mi yaşadım bunları aynı modeli kullanan başka insanlarla iletişime geçtim herkes aynı dertlerden müzdarip kimisi kablo yolları ile uğraşmış, kimisi kayan sele borusu ile... Türkiyede bu fiyat bandında en iyi montajı bence acell grubu yapıyor aldığımız 2 carraroda da hiçbir problem yaşamadık. Fiyatlar aynı olmasına rağmen :bsmagryr:
Aldığınız bisiklet özellikle sezon içerisinde yoğunluk varken boşluğu kapatmak amacıyla hızlıca kurulan bisikletlerden olabilir. Böyle yoğunluk anlarında bisikletler genelde direkt matkap ile kuruluyor :D Sele ayarı için vidayı zor gevşetmenizin sebebi bu olabilir.
Ayrıca jant tellerinin gevşek olması da ümit bisikletin ürünlerinde nadiren de olsa karşılaşılan durumlardan birisi.
Yine de uygun fiyatlı bisikletler arasında alabileceğiniz en iyi markalardan birisi Mosso. Diğer markalara göre genelde tamamen grupset olarak aynı seri ürünün parçalarını kullanarak model üretiyorlar.

Not: Ahmet bisiklet, Mehmet bisiklet gibi firmalar çok önemli değil. Herhangi bir firmanın ürettiği ya da distribütörlüğünü yaptığı uygun fiyatlı bisikletler, özellikle de kaliteli markalara kıyasla hem uygun fiyatlı hem de üst düzey grupset ile birlikte satılanlar, genelde kadro ve jant gibi grupset dışında kalan parçaları olabildiğince kalitesiz, düşük maliyetli parçalardan seçerler. Bu bisikletlerde de haliyle sık sık problem yaşamanız, sık sık ayarların bozulması olağan bir durumdur. Bisiklet aldıktan sonra bir daha servise uğramamak istiyorsanız, başınız ağrımasın istiyorsanız maalesef kaliteli markaların iyi bisikletlerini almanız gerekiyor.

Son düzenleme:
Geri