Scudo Sports

Bisiklette marka olayının fazla abartılması

Bu konudan sonra bisikletlerimi satiyorum ve bisiklet hayatina sonveriyorum.
Bosu bosuna tam yaklasik 30 senemi vermisim.
Hele hele markalarin bukadar asglik oldugunu ve bizi hep kandirdiklarini duyunca hep sogdum.
Iyiki forumda bisiklet uzmanlari var, yoksa markalarin bukadar kötü oldugunu nereden bilecektikki.

Saglicakla Kalin.

Scudo
@can akıncılar
Binmeden anlayamazsın ;);)

Arkadaşlar daha neden konuşuyoruz ki?
Rolls royce arabalarının 100de 100ü el yapımıdır. Üzerinde parmak izi dahi kalsa yeniden yapılırlar. Ben gidip de rolls royce u sorgulamam şahsen.
Bmwnin 100.yılını kutlayan 130 yıllık mercedes bence bir yerlere gelmiştir deme? Bi bildiği vardır yani 130 yıllık deneyim sonuçta.
Kendini kanıtlamış diye boşuna demiyoruz. Bence en iyi yerli firma sedonadır ancak kadrolarını kıran aynı model aynı yılda eksik parçalarını duyduğumuz gördüğümüz oldu.
Ne yapalım deneyim lazım daha gelişecek.
Konu çok açılmıştır çok konuşulmuştur bence.
Trek kullanıyorum. Güveniyorum. Bu kadar

@Murat Cömez

Sevgili @Murat Cömez dostumuz madem bu kadar malümata sahiptiniz forum üyeleri arasında bilinen o diğergam kişiliğinizle bu fotoları bir başlık açıp bizle paylaşabilirdiniz. Bizi bisiklet dünyasındaki gelişmelerden de mahrum bırakmamış olurdunuz. Malumunuz bu bilgileri anca bize sunulduğu kadarıyla takip edebiliyoruz. Bu arada severek kullanmakta olduğum bisikletimde Cube. Ama bir yandaşlık gösterisine girmeden, yazıda sadece objektif olmaya çalışarak gözlemlerime yer vermeye çalıştım. Yoksa Cube ün teknolojik çalışma ve atılımları, patentli ürünleri beni sadece mutlu edebilir.

Ktm bisikletten bahsedilmiş.2015 model bir tur bisikleti vardı ve çok hoş duruyordu şöyle elle bi tartayım dedim.Oda nesi ! Adeta full süspansiyon market bisikleti ağırlığındadı.
Arkadaşa dökümdenmi bu bisiklet bu ne ağırlık yahu? dedim.Oda ağır ama sağla m dedi..

Hem ağır hem sağlam mantığı 50 yıl evveldi.Artık hafif ve sağlam yani ar-ge devri.
Ktm motoru gözüm kapalı alırım ama gülle kadrolu bisikletini tercih etmem.
Şimdi Ktm kullanan arkadaşlar bu duruma kızacaklar ama taydan inip aygıra binmem.
İlk olarak aygır deneyene tabiki o iyiymiş hissi verecektir ama arada tay denerse aygırdan vazgeçecektir yada en azından sorgulayacaktır..
İş sadece reklamla olmaz bir firma her alanda iyi olamayabilir böyle bir kural yok.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@mehmetsunu
Keske biraz arastirsaydiniz, 2013 den beri bu ve bunun gibi bir cok markalarin fotograflarini paylasiyorum. Profilime girp bakarsaniz kesin eurobikeden görüntüler diye 2013, 2014, 2015 den olan basliklari göreceksiniz.
https://www.bisikletforum.com/ara/43453/

Birde su varki, hep neden avrupdaki markalar iyi oluyor ve yüceltiliyor da türkiyenin sedanosu yada salcanosu iyi olmuyor dünyada tanimiyor diyorlar.
Nedeninden biriside söyle bir görüntüdür.
3.JPG

Eurobike gibi bir fuarda böyle bir stand acarsa ve müsteriye defol git ne soruyorsun gibi tavir koyarsa kimsede tutmaz ve yüceltmez bu markalari. Kusura bakmayin ama bu bir aci gercek.:(
Reklam diyince fuarlar ve fuarlardaki standlar ilk akla gelen reklamlardan birisidir.

Standart kullanıcı(bisikleti spor,ulaşım ve hobi olarak kullanan) için bilgilendirici ancak bir o kadarda gereksiz ve kafa karıştırıcı bir konu olmuş.en iyi bisiklet sahip olunandır derim.sedona 420 aldım memnun kalmadım kilo ve sağlık sorunları sebebiyle sattım.ailem dostlarım ve forumdan arkadaşların gazı ve benim inatçı tavrım sebebiyle bir mtb almanın benim için uygun olacağını düşünerek bugün İzmirde epey bi bisiklet bayii dolaştım.çok güzel bisikletler gördüm fuji,ktm,trek vs. gibi ancak gittim hemen hemen aynı ful deore donanımlı sallcano igman 27,5 bisikleti 100-1500 lira eksiğine aldım.kalite farkını anlayacağımı sanmıyorum.kendimce markaya para vermediğimi sanıyorum.yanılıyor olabilir miyim olabilirim kısıtlı bütçemde hatırı sayılır bir mebllağ cebimde kaldı bisikleti de beğendim içine sindi bu bana kafi

@I am the Uptown C. Mosso kadrosu kötüyse trekte kötü çünkü mossoda trek amblemi var...trek e kadro üretiyor. Ktm ye kadro üretiyor. Dahada fason ürettiği bizim bilmediğimiz markalarda olabilir.

@Deniz Duman Yani diyoruz ki Emonda ile Tca kadrosu aynı kalite'de? Doğru mu anladım acaba?

@Murat Cömez
@I am the Uptown C.üretim yerinden bahsediyorum. Kullanılan malzemelerde aynı. Alüminyum versiyonları.Saç kalınlıkları ve dövülme oranlarını isteğe göre çıkartan firmalar bunlar...

Üşenmedim, yukarıda yazılanların epeyce bir kısmını okudum. Pek az şey anladığımı da itiraf edeyim :) Bununla birlikte, insan etkeni sanki unutuluyor gibi. Bisiklet sonuçta bir araç. Spor yapma, ulaşım, boş vakit değerlendirme aracı. Bir bisiklet 50 bin lira olabilir, 6 kilo olabilir; ancak üzerinde kimse olmadığı zaman bir anlam ifâde etmez. Eğer ki üzerinde o bisikletle yarış kazanmış bir sporcu varsa, o bisiklet markası da tanınır hâle mi geliyor veyâ o yarışı kazanan sporcu tüm şartlar (mümkün değilse de) aynen sağlandığında 15. olan sporcunun kullandığı bisiklete binseydi, o da 15. mi olacaktı...
Pek bir şey anlamamışım ha :) Araya girdim, konunun uzmanlarından okumaya devâm edeyim :)

@Deniz Duman
Inanin nedemek istediginizi anlamadim.
Galiba tüm markalar ayni yerde üretiliyor ve ayni malzemeden yapiliyormu diyorsunuz?

@Murat Cömez Dostum 6061 alüminyum yazar bir çok kadroda. Trek bir geometri verir mossoya şu şekil olsun der. Mossoda istenilen geometride, malzeme ve kalitede ürünü üretir. Geometriye bağlı esneme olabilir buda kaynaklara yük binmesini arttırır ve nispeten tercih edilmeyen bir ürün çıkar.Cunku kaynak yerinden ayrılan kadrolar kullanılan malzeme aynı alsada geometrisine bağlı olarak ayrılabilir.Şu var avrupalının tercihi tr de üretilen kadrolar. Bunuda yurtdışına bisiklet gönderen bir arkadaş söyledi. Yerli üretimi satmak daha kolaymış. Muhtemelen kaynak teknolojimizin daha iyi olmasında. Beğenilmeyen salcano avrupada kadro üretiminde tercih ediliyormuş. Bunuda aynı arkadaşım söyledi. Biz burada tartışıyoruz ama yerli üretimimizin fiyat/performansta bir çok firmadan üstün olduğuda bir gerçek kabul etsekte etmesekte durum bu.

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
@Deniz Duman

Arkadaşınız uydurmuş.

Salcano da kadrolarını kendi üretmiyor ki. Axman üretimidir Salcano kadroları.

Yahu yukarda ben boşuna mı yazdım onca yazıyı anlamadım ki.

Trek'in kadrolarını Mosso'nun ürettiği bilgisinin kaynağı nedir?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@Deniz Duman
Bilginize hayran kaldim, hele hele avrupanin tercihi tr de üretilen kadrolar ve salcanonun ürertimi diye yazmaniza bayildim.
Allah askina avrupada kim salcanonun üretimini ve tr de üretilen kadrolari tercih ediyormus bana söyleye bilirmisiniz. Sahsen ben daha avrupada ne salcaonun s'sini nede kadrosunun tercih edildigini duydum. Lutfen böyle googleden yada kulaktan duyma seyleri burada anlatmayin.
Bu yazdiginizi avrupada bir bisiklet forumuna yazsniza bakalim nasil yorumlar gelecek. Arkadasiniz sizi kandirmis yada bilgisi az bu konuda.

@Murat Cömez

Bende 3 sayfadır senin yorumu arıyom murat abi o bir cube ustası o bir sanatkar o Murat Çömez...

@Deniz Duman

Yazmayı unutmuşum demin, Axman üretiyor.

Kadronun neresinde yazıyor, fotoğraf imkanınız var mı?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
Geri