Acı gerçekler.Herkes bilir Canyon'un bir Cannondale olamayacağını.En azından henüz değil.Zaten Canyon ucuz olmasa kim tercih eder o da tartışılır.Cube Almanya'nın orta sınıf markası bu da doğru.Ktm'nin hiçbir bisikletine para vermem.Motor piyasasında kalsın daha iyi.Merida Çin olduğu için işçiliği ucuza geldiği için ucuza satılan bir marka ancak yanıltmasın bisikletleri oldukça kaliteli.Bianchi(GERÇEK), Look, Orbea, Pinarello, Colnago, BH, De Rosa, Cervelo, BMC, Ridley gibi markalar için denecek laf zaten yok.Argon 18 çok beğendiğim ancak neredeyse tüm kadroları'nın Tayvan bile değil Çin'de yapıldığı için uzak baktığım marka.Colnago ile ilgili olarak açıkçası Colnago'nun sadece isimden ibaret olduğunu düşünüyorum.Yani en azından C59, C60 gibi modeller için.Ne de olsa İtalyan, ne de olsa yıllardır var ne de olsa lüks denip alınıyor bence.Wilier bana göre İtalyanlar arasında en hakkı yenen, bilinmeyen.Yanlış reklam politikası mağduru muhtemelen.Pinarello yerine Sky'a bisiklet sağlıyor olabilirdi çok öncesinde.Lapierre Audacio 400 kendim kullandım sattım diye demiyorum harika bir bisikletti ve Lapierre ile ilgili bir tane kötü yorum görmedim.Yıllardır Pro Peloton'da da yer alıyor ve 70 yıldır var.Fransa'da Look'tan daha çok tutulduğu söyleniyor.Specialized bana göre bisiklet müsvettesi.Reklam'dan başka bir halt değil.Trek gerçekten kaliteli.Madone nedir arkadaş mühendislik harikası gerçekten.Alman olarak Focus bence 1 numara.Amerikan markalar'dan Cannondale özellikle eski Cannondale günümüzdeki CannonDOREL değil asıl Amerikan bisikletleri.Asıl kalite onlardı.Günümüzdeki elbette ne kadar değişmiş olabilir ancak eskisi kadar saygınlığı yok.Zaten Liquigas gibi bir takım da olmadığı için Cannondale Pro Cycling'in hiçbir esprisi yok.Peloton'da en başarısız takımdır muhtemelen.Scott ise Trek, Specialized, Cannondale gölgesinde kalmış bir marka bana göre.Kötü demiyorum zaten diyemem ancak markalar arasında muhtemelen en sonra geliyordur akla.Carraro, Mosso, Salcano, Whistle, Ghost? Bunlara yorum yapmıyorum.Bunlar belli testler geçip üretilen markalar.Sanmıyorum Mosso'nun gidip de yol bisikletine rüzgar testi tüneli yaptığını, ya da aerodinamik açıdan daha iyi nasıl yapabiliriz diye düşündüğünü.Mosso kadro yapıyor diyolar diğer markalar'a gören de sanacak ki Trek'in kadrolarını üretiyor.Neyse Giant zaten dünya'nın en büyük bisiklet üreticisi ve ilginç bir şekilde kalitesine göre ucuz ancak bence tüm markalar arasında en iyisi.Çok ön yargım vardı bisikletlerine ancak 1 kez Tcr advanced 1 kez Propel kullanınca hayran kalmıştım.Propel özellikle bir kez dokunmak lazım anlamak için

Parlee, Moots, Open, Festka, Sarto, Basso, Time, Storck, Scapin, Guerciotti, Pegoretti gibi markalar reklam kokmayan gerçek kalite olan markalar bana göre.Yorumum bu markalar'ın yol bisikletleri içindir.Şimdi beni topa tutacaklar hadi hayırlısı