Scudo Sports

Bisiklette marka olayının fazla abartılması

Scudo
(link)

KTM motocross'cu ne anlar bisikletten?

(Videolar güzel)

@Emre Yönlüer
biz daha kötüsünü yapana kadar şimdilik en kötüsü bu... das auto...

Ben şahsen, bundan sonra Specialized alacağım varsa da almam. Markanın ayıplı/kusurlu mamullerine olumlu ya da olumsuz yaklaşımı değil söz konusu olan. Bir kadroda, üst üste bu kadar mı olumsuzluk olur? Cannondale, Cannondale!

Düzeltme: özür dilerim, mesaj "Specialized yine şaşırttı" konusu içindi, yanlışlıkla buraya girdim.

@Tasogare Almanların en kötü arabası anlamında didim Opel dir diye:cool:

@Emre Yönlüer

bende, daha başka yok heralde, o zaman benim hesap doğru oluyo, mercedes tofaşsa, merida salcano oluyo, opel de umit oluyo, yanlış mıyım ?

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@Tasogare
Mercedes ile Tofaş ı karşılaştırmak olmadı bence:hihi::hihi:
Biri uzay çağında diğeri düz yolda gidemiyor:):)

o zaman audi olsun, o da senin hatırına, kusura bakma ürettiğimiz araba bu, almanyada bi tanesiyle denkleştirmem lazım, dua et italyayı karıştırmadım ;)

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Teknisyen Doğru Söylemis CUBE Türkiyede ki SEDONA...Hem Sedonanın Hem Cubenin İnternette Fiyatına Ve Donanımına Bakın Anlarsınız..Fiyat Tavan Donanım Asgari...

• Beğen
Tepkiler: Groims
duruşuma kızlar, gidişime yollar hasta...
hiiiç öylesine :)

@can akıncılar
TREK te de donanım düşük o ne oluyor ozaman...!!??:kötü::kötü:

Acı gerçekler.Herkes bilir Canyon'un bir Cannondale olamayacağını.En azından henüz değil.Zaten Canyon ucuz olmasa kim tercih eder o da tartışılır.Cube Almanya'nın orta sınıf markası bu da doğru.Ktm'nin hiçbir bisikletine para vermem.Motor piyasasında kalsın daha iyi.Merida Çin olduğu için işçiliği ucuza geldiği için ucuza satılan bir marka ancak yanıltmasın bisikletleri oldukça kaliteli.Bianchi(GERÇEK), Look, Orbea, Pinarello, Colnago, BH, De Rosa, Cervelo, BMC, Ridley gibi markalar için denecek laf zaten yok.Argon 18 çok beğendiğim ancak neredeyse tüm kadroları'nın Tayvan bile değil Çin'de yapıldığı için uzak baktığım marka.Colnago ile ilgili olarak açıkçası Colnago'nun sadece isimden ibaret olduğunu düşünüyorum.Yani en azından C59, C60 gibi modeller için.Ne de olsa İtalyan, ne de olsa yıllardır var ne de olsa lüks denip alınıyor bence.Wilier bana göre İtalyanlar arasında en hakkı yenen, bilinmeyen.Yanlış reklam politikası mağduru muhtemelen.Pinarello yerine Sky'a bisiklet sağlıyor olabilirdi çok öncesinde.Lapierre Audacio 400 kendim kullandım sattım diye demiyorum harika bir bisikletti ve Lapierre ile ilgili bir tane kötü yorum görmedim.Yıllardır Pro Peloton'da da yer alıyor ve 70 yıldır var.Fransa'da Look'tan daha çok tutulduğu söyleniyor.Specialized bana göre bisiklet müsvettesi.Reklam'dan başka bir halt değil.Trek gerçekten kaliteli.Madone nedir arkadaş mühendislik harikası gerçekten.Alman olarak Focus bence 1 numara.Amerikan markalar'dan Cannondale özellikle eski Cannondale günümüzdeki CannonDOREL değil asıl Amerikan bisikletleri.Asıl kalite onlardı.Günümüzdeki elbette ne kadar değişmiş olabilir ancak eskisi kadar saygınlığı yok.Zaten Liquigas gibi bir takım da olmadığı için Cannondale Pro Cycling'in hiçbir esprisi yok.Peloton'da en başarısız takımdır muhtemelen.Scott ise Trek, Specialized, Cannondale gölgesinde kalmış bir marka bana göre.Kötü demiyorum zaten diyemem ancak markalar arasında muhtemelen en sonra geliyordur akla.Carraro, Mosso, Salcano, Whistle, Ghost? Bunlara yorum yapmıyorum.Bunlar belli testler geçip üretilen markalar.Sanmıyorum Mosso'nun gidip de yol bisikletine rüzgar testi tüneli yaptığını, ya da aerodinamik açıdan daha iyi nasıl yapabiliriz diye düşündüğünü.Mosso kadro yapıyor diyolar diğer markalar'a gören de sanacak ki Trek'in kadrolarını üretiyor.Neyse Giant zaten dünya'nın en büyük bisiklet üreticisi ve ilginç bir şekilde kalitesine göre ucuz ancak bence tüm markalar arasında en iyisi.Çok ön yargım vardı bisikletlerine ancak 1 kez Tcr advanced 1 kez Propel kullanınca hayran kalmıştım.Propel özellikle bir kez dokunmak lazım anlamak için :D Parlee, Moots, Open, Festka, Sarto, Basso, Time, Storck, Scapin, Guerciotti, Pegoretti gibi markalar reklam kokmayan gerçek kalite olan markalar bana göre.Yorumum bu markalar'ın yol bisikletleri içindir.Şimdi beni topa tutacaklar hadi hayırlısı :D

@I am the Uptown C.

derin incelemeniz için teşekkürler, tam da imaj konusu açılmışken bu çok yerinde bir kaynak oldu. anlatımınız gözlemlerinizden belli olduğu kadarıyla heralde bi bisiklet gurmesisiniz, özenle gözlemleyip hepsinin zayıf noktasını ortaya koymuşsunuz. argon 18 bende bakıyodum evet ama yazınızı okuduktan sonra bende soğudum, peki şimdi hangi markalar yüzümüzü güldürür, hangilerine yönelmeliyiz sizce üstad, birde yazmadığınız markalar varsa ekleyin bence, kaynak niteliğinde belki birilerine faydası dokunur

Sonuçta kaymak tabaka markaları saymazsak, hemen hemen tüm kadrolar, bir kaç üreticinin Tayvan ve Çin'deki fabrikalarından çıkıyor. Geri kalanı kendi tesislerinde arge, montaj, boyama vs.

İyi bir markanın alt donanımı mı, alt seviye markanın üst donanımı mı sorusu hep sorulageliyor, ben de hep aynı cevabı veriyorum.

En iyi bisiklet içinize en çok sinen bisiklettir.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Karbon elementini Ferrari ile birlikte calisarak bisiklete kazandiran Colnago'nun adini anmadan Pinarello, Willier, De Rosa, gibi markalara afrali tafrali deyip, disk frenli olarak en hafif bisikleti yapan Focus u gormezden gelip butun namini Armstrongun "basarilarina " borclu olan Trek'in ovulmesi bana biraz Amerikan sempatizanligi gibi geldi.

@Tasogare Öncelikle benim kaynağım sadece saatlerce gezindiğim yabancı forumlar ve siteler.Şahsi fikrimi belirttim diyelim.Türkçe dilim sıkıntılı olduğu için anlamadım ironi mi yaptınız ancak yapmadığınızı düşünerek cevap vereyim: Ben yol bisikleti alacağım için tekrar'dan, Giant alacağım.Cannondale düşünüyordum ancak Giant'ın bikeforums'ta fabrikasını görünce, kadroları'nın yapılışını görünce, Propel'in 2015(olması lazım) yılı Aero bisikleti seçildiğini görünce,Defy Advanced bilmem kaç kez Yıl'ın Endurance bisikleti olduğunu görünce, Giant'ın Trek dahil birçok markaya kadro yaptığını öğrenince(Kesin bilgi) ve yıllardır pro peloton'da Tdf, Giro, Parix-Roubaix gibi yarışlar'da da yer aldığını bilince daha fazla düşünmeden Giant diyorum açıkçası.Ancak lütfen benim fikrimi kesin diye almayın.Markaya ısınmakla alakası var bence.Çok övülen Specialized'in Tarmac(fact9r karbon materyalli 2015 Sport modeli) modeli'nin gidişi bana sıkıcı gelmişti.Kendisi'nin yarı fiyatı alü Audacio 400'üm daha iyi gelmişti.Neyse uzatmadan ben şimdiye kadar bir çok test denedim çevre sayesinde.Kendi bisikletim daha 1 tane oldu.Nedendir bilmiyorum ancak üstüne oturduğum zaman bu bisiklet uçacak dedirten tek bisiklet Propel Advanced 1 olunca da dedim tamamdır Giant alacağım.

@I am the Uptown C.
KTM'nin neden hiçbir bisikletine para vermiyorsunuz? Ben ve benim gibi birçok insan seve seve, bayıla bayıla para veriyoruz ya bu markaya?
Bırakın bir KTM kullanmayı, üst seviye bisikletlerinin bir tanesinin "yanından bile geçseniz" yorumunuz çok farklı olur...
Klavye gerisinden bu kadar radikal fikir üretmeyelim bence...
Siz Giant alın, güle güle kullanın.. Biz de bir gün Giant alırız, bir gün Cannondale, belli mi olur..?

Geri