Scudo Sports

Bisiklette marka olayının fazla abartılması

bahsettiğiniz fark " kadro " kalitesidir.
aynı bileşenlere sahip ghost merida cube giant gibi bisikletler 1500 -1700 tl civarında iken salcano bianchi gibi bisikletler 1000 - 1200 tl civarındadır.
aradaki fiyat farkı sadece kadro markasıdır.

seçim sizin.
örnek vermek gerekirse katlanır bisiklet alırken kron 700 tl iken giant 1200tl idi.
kron' a güvenemediğimden giant aldım.
giant oynayan her vidaya tek tek garanti veriyordu çünkü.
mtb alırken çok uğraşmadım ; bileşenler aynı olunca kadro çok büyük bir etken değildi benim için.çok zorlayacak dağdan bayırdan atlayarak gezcek değildim sonuçta ; o yüzden bianchi almıştım.

Scudo
Bu tamamen kişisel bir tercih, laptop alıyormuş gibi düşünün. Aynı donanıma sahip bi Casper bilgisayar var, bir de Toshiba var. Hangisini alırsın mesela? Ekran kartı, işlemcisi vs aynı olmasına rağmen Toshiba muhtemelen daha pahalıdır, çünkü bir imajı, müşteri hizmetleri kalitesi, güvenilirliği vardır. Bisiklette de aynı durum.

Bisikletin tüm bakımını kendim yapabildiğim için benim için öncelikli olan kalite oluyor. Markanın bir esprisi kalmıyor.

@Mustafa T. Erhan

genellikle sahil yolunda yani asfaltta kullanacağım. ama biraz sert kullanabilirim 10 kere sürersem 1 kere hafif araziye girerim. Aşağıdaki modeller var kafamda ama neyi kaliteli veya kalitesiz de bu fiyat farkları var mesela onu bilmiyorum..

SEDONA BORLA (link)

SEDONA 300 SPORT (link)

SEDONA 820 (link)

GHOST 1100 MAN (link)

SEDONA 321 (link)

bunlar ne ki. bisiklet markasımı

edit.. google amcadan baktım da bisikletmiş evet :D
ikiside aynı model galiba. bence panter olanı olsun. isminde karizma var

Panter candir :) sorun olursa pantere biniyorum dersin

Nirve marka bisiklete aktif pedaldan ulaşabilirsiniz? Herhangi bir sorunuz varsa görüşebilirsiniz, gerçi diğer marka da Delta bisiklette varmış.

Schwinnde arka aktarıcı var, Nirve'de ise yok.

Schwinn daha ucuz, Nirve daha pahalı.

Schwinn daha karizma, Nirve gıcık.

(link)

(link)

Hiçbiri. Parana yazık. Nerden buldun bu iğrenç bisikletleri?

Yazik olur mu ya bence cok şık bisikletler farkli bir tasarim en azindan benim hosuma gidiyor

@Ali Uzel

Ali arkadaşım. Sanki Facebook ta gördüğümüz komik karikatürleri okumuş gibi cevabını okuyunca resmen yıkıldım gülmekten. İlk defa bisiklet önerisi soran birisin bu sekilde cevap verildiğini okudum. Belki de bana denk gelmedi. Gercek anlamda çok güldüm Allah'ta seni güldürsün. Bence çok şık bisikletler. Sıfır derece eğimi olan sahil yolunda kullanılabilecek bisikletler. Daha önce reklamlarını izlemiştim. Pedal çevirmenin çok kolay olduğunu vites sistemi gibi gereksiz ağırlıklara artık gerek olmadıgını falan söylüyordu tanıtımını yapan bayan sesi. [emoji106][emoji106][emoji106][emoji2][emoji2]

Nirve starlinerı çok beğensen biri olarak vites olayını iyi düşünün derim. Düz yol bisikleti bunlar. Çok ergonomik olmayabilir seçtiğini modeller, mutlaka deneyin derim.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bu konu mühim. Geçen ciddi bir firmanın teknisyenliğini yapmış bisiklettende az çok anlayan tamirci ile ayaküstü sohbet ediyoruz. Cube dedi alamanların sedonasıdır yani orta düzey bir markadır dedi. Sonradan mtbtr bisiklet sitesinde bisikletfuarı haber ve resimlerini incelerken cube ün fuarda çok az modelinin yer aldığını gördüm. Konumuz sadece Cube değil buradan bir genellemeye gitmek istiyorum. Piyasada doğu asyadan, amerikasına kıta avrupasından ingilteresine kadar bir sürü bisiklet markası var. Ama bakıyorsun bazı markalar ciddi şekilde arge çalışmasında bulunuyor bisiklet üzerine teknoloji üretiyor. Bazı firmalar ise işi sadece bir PR boyutunda götürüp standart müşteriyi tavlama peşinde. Geçmişte bir whistle bisiklet vardı çok cicili bicili bisiklet yapar piyasaya salarlardı. Gerçekten işinde arge harcamasıda yapıp ciddiyet katan firmaların yanısıra sırf orta alanda top çeviren bir sürü firmanın varlığınıda görmek gerekiyor. Mesela bana öyle geliyorki biz ne dersek diyelim ameriga orjinli firmalar bu teknoloji işine önem veriyor. İşte cannondale, trek, specialized, cervelo gibi. Bunun yanısıra nedense alamanların o üstün teknoloji yeteneklerini bu bisiklet geliştirme işinde tam olarak kullanamadıklarını düşünüyorum. Evet bir corratech vardı ismi dışında bir numarasını gören bilen yok, cube bencede arge ve teknoloji geliştirmede vasat. Bu aralar canyon bir isim oluşturmuş ama diğer markalara henüz yaklaşabildiğini yani bir cannondale gibi patentli ürünler sunabildiğini ne görüyor ne düşünüyorum. ilginç bir şekilde fransızlar marka değeri yüksek ürünler çıkarabiliyor işte look bunlardan biri. Lapierre in özellikle downhill bisiklette iyi işler çıkardığını görüyorum. Adamlar o işe kafa yoruyor. İngilizler her işteki cinliklerini bisiklet işinede yansıtmışlar. Kiri pasağı çok olan işlere girmiyor uyanıklar. italyanlar bisiklet işinde geleneksel üretimi seçen insanlar. Şimdiye kadar afralı tafralı markalarından ki ondada sadece yol bisikletlerinin üretimine asılmış durumdalar- ciddi bir teknoloji çıkışı görmedim. Birazda imajla bu işi götürüyorlar. Zaten uzakdoğu piyasasının bir teknoloji yatırımı yapmaktan çok (shimano dışında) taşeron olarak çalıştığını biliyoruz. Mossoları meridaları bu kapsamda carraro salcano gibi görme eğilimindeyim.

(üzerine bir miktar da para vererek hatta) şunu almak zorunda kalan ve bunu daha 2 hafta önce ilk bisiklet almanın şaşkınlığı ve aceleciliği ile yaşamak durumunda kalmış biri için :) corratec ile ilgili sözleriniz üzücü oldu baya :) ama napalım nasip diyorım artık ..

corratec için de sitesinde bakınmıştım biraz aslında;

- LPC (low profile chain)
- Prosize Fit

gibi öne çıkardıkları iki tasarım özelliği varmış ama ne işe yaradıklarını pratikte anlamadım doğrusu

ama tekrar corratec almam bu biraz acemiliğimden be aceleciliğimden oldu az da para vermedik bi de :)

Bende senelerdir bir ön yargı var, uluslararası büyük bisiklet yarışlarında görmediğim bisiklet markalarını her zaman kötü marka olarak kabul ediyorum nedense : ))

Mosso kullandığım için değil sırf yazdınız diye merak edip soruyorum. Adamların sadece hakkımızda bölümüne bakarak Ar-Ge çalışmalarına önem verdiğini herşeylerini kendileri tasarladığını anladım. Siz nasıl anladınız bir anda Salcano olduğunu hele Merida gibi bir firmanın? (Yanlış anlaşılmasın Salcano bisikletim de mevcut :) )
(link)

Edit :
TECHNOLOGY

Over the years , Mosso engineers have continuously developmented better and better frames. They look inside every single details.

Bu da ayrı bir cümleleri.

• Beğen
Tepkiler: mehmetkalac
@sargonnas

Dostum mossocular hiç kusura bakmasın kendilerini 80 li yıllarda ellerinde nikon fotoğraf makinesi fuar fuar gezip arabaların milimetrekaresine kadar fotolayan hepsininde saçı siyaha boyanmış meraklı endüstri casusu koreli mühendisler gibi görüyorum. Bence orjinal bir şey yok KTM nin sitesinde bundan daha çok şey bulabilirsin. Bu o markanın orjinal buluşlara imza attığı anlamına gelmiyor. dediğim şey bir lefty maşa gibi şeyleri üretebilmesi. Patentli ürünler. yukardaki arkadaşın dediğine katılıyorum ne zaman bir pro takımın mosso bisikletini görürsem tamam olmuş derim.

Lefty de süper maşa ama herkes kullanıyor. :) Şunu söylemek isterim mühendislikte kullanılan sayılar evrenseldir öyle elinde fotoğraf makinesiyle dolaşmakla mühendis olunmaz. Kaldı ki fotoğraf makinesi ile bile dolansan o ürünü yapman sana ayrıca mühendislik kazandırmaz. Bisikletle uzun yıllarıdr ilgileniyorum KTM yi iyi bilirim hatta 6 aylık bir münasebetimiz de olmuştu geçen sene.

Hele bir Meridayı Salcano yapmak gerçekten ilginçti. Kaldı ki pro takımlarda görebilirsin. Yani anlatmaya çalıştığım doğu da olsa batı olsa patentli de olsa patentsiz de olsa kimse ar-ge si olmadan üretim yapamaz. Ben hammadeyi yarım mamüle daha sonra satışa çıkabilecek mamüle kadar üretebilen ve hatta konumuzla alakalı çelik sektöründe çalışmaktayım. Öyle sizin dediğiniz gibi al fotoğraf makinesi çek kopyayı olmaz o işler.

Buyurun cubenin cok az modellerinin yer aldigi fuar standi...

Dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    204,9 KB · Okunma: 240
  • 3.jpg
    3.jpg
    226,9 KB · Okunma: 232
  • 4.jpg
    4.jpg
    189,3 KB · Okunma: 226
  • DSC_1220.jpg
    DSC_1220.jpg
    171,8 KB · Okunma: 231
  • DSC_1221.jpg
    DSC_1221.jpg
    212 KB · Okunma: 227
  • DSC_1222.jpg
    DSC_1222.jpg
    213,3 KB · Okunma: 226
  • DSC_1223.jpg
    DSC_1223.jpg
    215,5 KB · Okunma: 227
  • DSC_1227.jpg
    DSC_1227.jpg
    228 KB · Okunma: 225
  • DSC_1228.jpg
    DSC_1228.jpg
    170,3 KB · Okunma: 227
  • DSC_1229.jpg
    DSC_1229.jpg
    157,1 KB · Okunma: 227
  • DSC_1231.jpg
    DSC_1231.jpg
    185 KB · Okunma: 222
  • 2. cube 120.JPG
    2. cube 120.JPG
    138,7 KB · Okunma: 224
  • 4. cube140.JPG
    4. cube140.JPG
    145,5 KB · Okunma: 224
  • DSC_0197.JPG
    DSC_0197.JPG
    127,6 KB · Okunma: 223
  • DSC_0204.JPG
    DSC_0204.JPG
    160,5 KB · Okunma: 220
  • DSC_0205.JPG
    DSC_0205.JPG
    144,3 KB · Okunma: 220
  • DSC_0206.JPG
    DSC_0206.JPG
    170,5 KB · Okunma: 220
  • DSC_0207.JPG
    DSC_0207.JPG
    167,1 KB · Okunma: 221
  • DSC_0208.JPG
    DSC_0208.JPG
    147 KB · Okunma: 217
  • DSC_0216.JPG
    DSC_0216.JPG
    164,3 KB · Okunma: 219
  • DSC_0217.JPG
    DSC_0217.JPG
    168,7 KB · Okunma: 215
  • 1.JPG
    1.JPG
    91,9 KB · Okunma: 215
  • 2.JPG
    2.JPG
    153,3 KB · Okunma: 217
  • 3.JPG
    3.JPG
    81,4 KB · Okunma: 217
  • DSC_0659.JPG
    DSC_0659.JPG
    87,2 KB · Okunma: 217
  • DSC_0669.JPG
    DSC_0669.JPG
    125,7 KB · Okunma: 216
  • DSC_0671.JPG
    DSC_0671.JPG
    177,2 KB · Okunma: 214
  • DSC_0672.JPG
    DSC_0672.JPG
    154,8 KB · Okunma: 215
  • DSC_0673.JPG
    DSC_0673.JPG
    151,7 KB · Okunma: 216
  • DSC_0674.JPG
    DSC_0674.JPG
    157 KB · Okunma: 214
  • DSC_0684.JPG
    DSC_0684.JPG
    116,1 KB · Okunma: 216
  • DSC_0685.JPG
    DSC_0685.JPG
    128,9 KB · Okunma: 213
  • DSC_0686.JPG
    DSC_0686.JPG
    131,5 KB · Okunma: 214
  • DSC_0687.JPG
    DSC_0687.JPG
    117,9 KB · Okunma: 214
  • DSC_0694.JPG
    DSC_0694.JPG
    149,8 KB · Okunma: 213
  • DSC_0695.JPG
    DSC_0695.JPG
    159,6 KB · Okunma: 214
  • DSC_0696.JPG
    DSC_0696.JPG
    147,9 KB · Okunma: 213
@mehmetsunu maalesef ezbere konuşuyorsunuz. Sadece yazdığınız markaların internet sitelerine girerek firmalar hakkında iyi kötü bilgi sahibi olabilirsiniz. En basitinden çıkardığı her ust düzey bisiklet büyük yaygara koparan canyondan sıradan bir marka gibi bahsetmek çok mantıklı olmamış.

@Murat Cömez ama bunlar lefty değil.:)

Geri