Scudo Sports

Bisiklette marka olayının fazla abartılması

10 gündür araştırıyorum;
hangi marka alayım, kadrosu nasıl olsun, fiyat fazla pahalı olmasın v.s..
cannondale,sedona, salcano, bianchi gibi markalara baktım fiyatları çok yüksek arkadaşlar!! tamam bu markaların yaptığı ürünler keliteli, buna bir diyeceğim yok. ama bazı modellerin öyle fiyatları varki neredeyse araba fiyatı.. örneğin; salcanonun ng 650 modeli fiyatının uygun ve kadrosunun alüminyum olması sebebiyle çok hoşuma gitti. aramadığım bayi kalmadı hiçbirinde yok!! getirtemezmisiniz diyorum? abi bunu boşver sana daha iyisini verelim diyorlar.. e canım kardeşim bende biliyorum daha iyisini almayı ama bütçeyi ona göre ayarlıyoruz, planlıyoruz.
neyse sonuç olarak salcano ng650 modelini (360 tl) bulamayınca bende mondial falcon ( alüminyum kadro ) modelini beğenip aldım.. 300/11 taksit.

Scudo
mercedes mi toros mu demek gibi bir şeydir; SCOTT mu bianchi mi demek:)))

yalnız hobi beklemeye gelmez, çünkü bekletebildiğin şey senin hobin değildir:)

Arkadaşlar yeni bir bisiklet almak istiyorum bütcem güzel bir bisiklet olursa 870tl max. ama bisiklette şunlar kesinlikle olacak:
1-kilitlenebilir maşa
2-tam hidrolik
3-çift kat jant
bide en az shimano altus vites olacak

önerdiğiniz marka model varmı şimdiden teşekkürler :)

Özelliklerin hepsini karşılamıyor ama fiyat performans iyi gözüküyor. Belki ilginizi çekebilir.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Mert C.
@Emre GÜLEN

tek sorun sadece 16inch kadrosu var. genelde küçük geliyor.
konu sahibine uygunsa mükemmel f/p ürünü tabiki.

teşekkür ederim ama benim kafamda bikaç marka vardı

sedona

carraro

kron

sedona

whiste (tabi bu bisikletlerin bildiğime göre 2013 modelleri çıkmadı)

cannondale

siz hangisini önerirsiniz?

Sahip olduğun bütçe ile alınacak en iyi bisiklet Carraro CRS 620'dir. Suntour xcm kilitlenebilir maşa, Acera Vites, çift kat jant ve hidrolik fren var. Liste fiyatı 960 TL ama pazarlıkla 850 TL'ye rahatlıkla alabilirsin. (link)

Çift kat nedir abi ya ? Benim bildiğim ç.kat jant sadece yük taşımak içindir onun haricinde hammalık başka bir şey değil bence...

Bir de "TAM HİDROLİK" diye bir tabir yok , H. fren vardır :)

çift kat jant jantların dah sağlam olması tam hidrolikte bisikletin bütün parçalarının hidrolik olması işte :)

benim tavsiyem de kron kron kullanıcısıyım salcanodan daha iyi gidiyor salacano kullanan arkadaşlarım satıyor bsikletlerini kron alıyor.

@İbrahim Mert DURAN

Bütün parçalar hidrolik diye bir şey yoktur dostum :confused: Sadece hidrolik fren hidrolik yağı ile çalışır , vitesler ise çektirme tel yöntemi ile çalışır...

@İbrahim Mert DURAN
Bütün parcalari derken, hangi tüm parcalar oluyor anlamadim. Aciklik getirirseniz iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: enes savaş
sahibinden.comdaki full otomatik araba ilanları gibi bişey sanırım :)
neyse arkadaş yaşça küçük üstüne varmayalım. :)

• Beğen
Tepkiler: enes savaş
@Hamit E.

Eee şey küstahlık olarak algılamayın ama arkadaşın yaşı benimle aynı ... :)

Bu arada izmirin neresinden... :)

@Emre GÜLEN

Bence de bütçe bakımından en uygun seçim bu olacak gibi gözüküyor.Hepsiburada'nın hediye çeki kampanyasını da düşünürsek bisikleti aldıktan sonra 24 ekimde tanımlanacak hediye çeki ile kask, eldiven, kilit ve ışık gibi ihtiyaçlar karşılanabiliyor.Tabii burda satılan kasklar ne kadar güvenilirdir, bu konuyu iyi araştırmak gerek.Kampanya 8-11 Ekim tarihleri arasında geçerliymiş, buna dikkat etmek lazım.

(link) triple butted 7005 aluminyum güzel kadrosu var.7005 kodlu aluminyum kadroları tavsiye ederim.Sedona'nın üst seviye 761-771-681 triple butted 7005.Performansı iyidir.Kron,Ghost markalarda kullanıyor.

güzel bir bisiklet almak istiyorum ama bisiklet konusunda daha yeni sayılırım pek bir bilgim yok.

1- Marka almak önemli mi ?
2- Mesela sallıyorum Sedona, Ghost ile btwin arasındaki fark nedir? Yani Marka olan illa kaliteli midir ?
3- 1.200tl lik bütçem var. Bisiklette olan donanımların markası ne olmalı sizce ?

Marka almak önemli fakat birçok hususları var.Şöyle ki dünyaca ünlü bir marka alırsınız ve hatırı sayılır bir para ödersiniz.Zaten onun komponentleri üst seviyedir.Fakat her iyi markanın her modelinde durum böyle değildir.Tam olarak ihtiyaçlarını ve kullanım alanını söylerseniz daha da yardımcı olabiliriz forum olarak.

2. sorunuzu şöyle cevaplamak istiyorum; Ülkemizde Hard discount sistemi ile çalışan marketlerde satılan çikolatayı en hafifinden değerlendirelim.Bazı yerel firmalara kendi adına üretim yaptırıyor.Bunu yaptırırken de maliyeti düşük tutması gerekiyor ki ucuza satabilsin.Haliyle yerel firmalarında para kazanabilmeleri için kaliteyi ve üretim safhalarında olan denetimi diğer markalar ile kıyaslanamayacak düzeyde.Bir de büyük bir çikolata markası düşünün.Ham maddesinden fabrikaya getirilene kadar her alanda kaliteyi üst düzeyde tutması lazım.Örneğin denetim safhalarında Profesör çalıştırmak gibi.Hal böyle olunca hedeflediği kitle ve kalitesi farklılaşıyor.Biraz farklı bir örnek oldu ama ilişkilendireceğinizi düşünüyorum :D

3.sorunuzda çok genel olmuş.Yani bisiklet parçalarının her parçasını çok kaliteli yapan markalar mevcut.Kullanım alanınızı söyler iseniz bu hususta da daha yardımcı olunabilir..

Geri