Scudo Sports

Bisiklette hafifliğin önemi ve ağırlık tabloları (mtb ve yol)

Yeni başlayan ben için mükemmel bir döküman .) Ellerin dert görmesin abim. Okurken büyük keyif aldım.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Scudo
@günay
Günay merhaba.
bu xt arka aktarıcı xt nin hangi modeli?
muhtemelen m750 modelidir.
Çünkü 2006 modeli(760)tarttım.266 gr(uzun bacak)2007 model ise 234 gr.:)
ve m750 modelide 252 gr gelmişti.verdiğin ağırlığa en yakın olanı m750 :)
Hakan abi bu güzel çalışmadan dolayı seni tebrik ederim.Çok güzel kaynak oluşturmuşsun.Bisiklette hafifliğin önemini çok güzel anlatmışsın.
Saygılar sunarım abi

• Beğen
Duatlon'un üstüne bunu okuyunca moralim düzeldi, saolasın Hakan abi :)

• Beğen
Evet arkadaşlar nasıl gidiyor bisikleti hafifletme çalışmaları :) , bu soğuk kış günlerinde fazla binemiyorken bisikleti hafifletme planları ve çalışmları yapmak yerinde olur sanıyorum. Günümüzde hafif bisikletlere olan talep arttıkça daha çok hafif parça modelleri çıkıyor piyasaya, bu da fiyatları ucuzlatıyor, o zaman haydi bisikletinizdeki gereksiz gramajları atmaya ;)

• Beğen
Tepkiler: İdris ACA
@Hakan Yazman

hakan bey bisiklet hafifletme çalışmalarımız harika gidiyor :D

2008 scott scale10 bildiğiniz üzere
size s olanı 9.3
size m olanı 9.4 gr'dır
ben size m 2008 scale10'u 8.6 ila 8.7 gr arasına kadar düşürmeyi başardım...
malesef sağlık sorunları nedeni ile hiç binemeden satmak zorunda kalıyorum :eek: ama olsun..

gümrükteki sorunu aştığım an, ayrıntılı yazı ve fotoğraflar ile sizlerle paylaşacağım...

• Beğen
Hafiflik benim için vazgeçilmez.Ağır bisikleti taşımak enayilik(kusura bakmayın içimden gelen düşünce) gibi geliyor.Boşuna enerji harcatıyor.Bakalım ben simplonu 10 kg altına
<---indirebileceğim mi?İnşallah diyelim:).Teşekkürler yazı çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık.:)

• Beğen
Bilgiler süper teşekkürler . Peki bu liste yaklaşık kaça mal olur ve özellikle fren ve vites setleriyle birlikte ( bu setler deore olursa) kaça çıkar ? Şİmdiden teşekkürler.

@hardrocker

Bunun için bisikletçinize danışmak en uygunu olacaktır, fiyatlar değişiyor, günümüzde hafif parçalar daha ucuza bulunabiliyor...

@fırat ayanyan

Selam tam anlayamadım ne demek istediğinizi, eğer Deltabisiklet sitesindeki bisiklet seçimi yazısını kastediyorsanız ordaki yazı bana aittir zaten bir kaç sene önce Deltabisiklet yöneticilerin isteği üzerine ben yazmıştım o yazıyı...

Yazıların çok güzel abi bisikletinde akıllara zarar çok güzel aynı benim istediğim parçaları bir araya getirmişsiniz :D

• Beğen
tek kelime süper ama bi soru soracam lastik kalınlıkları nasıl olmalı ondanda bahsedermisin acaba seninki biraz kalın lastik gördüüğüm kadarı ile uzun yolda rahat ediyormusunuz onu bilmek isterim

• Beğen
@by tasiyici

Teşekkürler,
Bence arazi için ideal kalınlık 2.0 dır, 1.95 in altı ise konfordan ve yol tutuştan hayli feragat etmek anlamına geliyor arazide. Uzun yolda ise kişiye göre değişir, asfaltta ve arazide rahat etmek önemli ölçüde basınç değerlerinize bağlı, 35-38 psi dan büyük, hatta 50-60 psi basınçlar rahatsız bir sürüşe ve bel ağrılarına davetiye çıkarır...

@Hakan Yazman
merhaba hakan bey
forumunuza yeni üye oldum ve yazınızdan bu işe ne kadar emek harcadığınız ve hakim olduğunuz anlaşılıyor öncelikle teşekkürler
ben 39 yaşındayım yaklaşık 3 yıldır eski bir mountain bike denilen bir bisikletim var ve geçen zaman içinde bisiklete binmek benim için bir tutku haline geldi. dolayısı ile artık daha iyi bir bisiklete binmemin zamanı geldi. erenköyde oturuyorum. amatör bir binici olarak 2. el bir bisiklet edinmem konusunda daha doğrusu teknik özellikleri ve nereden bulabileceğim konusunda fikrinizi rica ediyorum.
yaklaşık 175 cm boyunda ve 70 kg kilodayım
saygılarımla
dr kerem canbora

Merhaba Kerem bey, forumuza hoşgeldiniz, övgüleriniz için teşekkür ederim, layık olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz.
Öncelikle amaçlarınızı ve bisikletten beklentilerinizi kararlaştırmanız gerekiyor...
Dükkanların İnternet siteleri vasıtasıyla (üsteki reklamanlara tıklayarak) bisikletlerin teknik özelliklerine ulaşabilirsiniz...
Forumumuzun bisiklet seçimi bölümü de sizin için sınırsız kaynak sunmaktadır, ordan da sizin gibi araştırıp karar vermiş yüzlerce kişinin bilgisine ulaşabilirsiniz...
Oraları araştırdıktan sonra kafanıza takılan sorular için forum ekibi olarak her zaman yardıma hazırız .
Selamlar
Hakan Yazman

hafif bisiklet güzel bende bianchi granada aldım üzerinde Rockshox dark1 var kilosu ölçtüm tam 12,50 kg kullanımı çok güzel
bu ağırlık ise maşnın 2 kilonun üstünde olması nedeniyle 12,50 kg geliyor maşa hafif olsa 11,50 düşecek. Bisiklet arka ve ön disk firen olmasıda bunda etkili ama ben çok memnunum kullanışı çok güzel. sizlerden kullanan var mı?

• Beğen
Geri