Ne zamandır eleştirmemiştim, sağlam bir eleştiri yapayım yine!
Bu arkadaşın yaptığının aynısını yapan 2-3 kişi daha var. İsimlerini hatırlamıyorum, kanallarını da hatırlamıyorum. Birisi genellikle minibüsçülere sataşıyor. Geçen de yine babası yaşında bir minibüsçüyü tahrik edip, sonra da "bana küfretti" diye video paylaşmıştı.
Yaptığınız şey benim gözümde, kameranızla dışarı çıkıp macera avıdır arkadaşlar. Mağduruz, bisikletliyiz, eziliyoruz ayağına yatıp aslında toplumu ve araç sürücülerini bisikletlilere karşı kışkırtmaktır arkadaşlar... Hem kızıyorum hem üzülüyorum. Bisikletin çıkış noktası bu değil. Bisikletin amacı bu değil. Bizim bisikletliler olarak ortak noktamız da bu değil.
Benim gözümde bisiklet çok naif, çok sempatik, çok anlayışlı, çok sevecen duyguları temsil ediyor. Bisiklete binen kişiye, yani bir "pedaldaş"ıma karşı, onu hiç tanımasam bile ilk bakışta onun hakkında, çevre dostu biri olduğunu, insan dostu biri olduğunu, tamamen iyi niyetli olduğunu düşünürüm. Yolda bir bisikletli görünce inanın aklıma bunlar geliyor. Diyorum ki "ne kadar harika biri! Çünkü bisiklete biniyor!" Seviniyorum, acayip mutlu oluyorum. Herkes binsin istiyorum. Diğer stresli insanlar (araç sürücüleri de) bize özensinler istiyorum. Onlar da bisiklet alsın istiyorum. Araç sürücü sayısı azalsın, pedaldaş sayısı artsın istiyorum.
Tüm bu duygularımın sonucu olarak da trafikte hep yapıcı, hep iyi niyetli olan taraf, hep alttan alan taraf olma rolünü alıyorum. Çünkü artı olan benim. Eksi sürücüler olsun. İyi niyetli olan benim, kötü niyetli sürücüler olsun. İstedikleri kadar haklı olsunlar, hiç umurumda değil. Ben mutlu olmayı, özgür olmayı, "iyi" olmayı seçmişim. Haklı olmayı seçseydim en basitinden gidip motor alırdım; "bu şerit benim, adam olacaksınız" derdim. Şimdi ne diyorum? "Şeridini benimle paylaş" diyorum. Ne kadar yapıcı, ne kadar birleştirici, ne kadar sempatik bir söylem değil mi? Pedal basmak budur

Böyle tatlı ve hoş birşeydir arkadaşlar.
Kafadaki kameraya güvenip, rahatlıkla geçebileceği yerden, sanki altında TIR varmış, OTOBÜS varmış da geçemiyormuş gibi GEÇMEYİP, durduk yere araç sürücülerine sataşmak değildir.
Bu yazıyı neden yazdım? Onu da en net şekilde belirteyim, hali hazırda bu tip videolar çeken 2-3 kişi var, onlar bu videoları çekmeye zaten devam edecek. Ben de buradan tam gaz eleştirmeye devam edeceğim, yani huylu huyundan vazgeçmeyecek. Benim amacım bu tip videolar çekmeye niyetlenebilecek yeni pedaldaşların ortaya çıkmaması. "Bu tip" videoları da yanlış anlaşılmaması için bir kez daha açıklıyorum: "Bisikletliyim, mağdurum, beni kimse anlamıyor, bana kimse saygı göstermiyor, bana kimse yol vermiyor (kimse bisikletliye yol vermek zorunda değil bunu unutmayın. Size yol veren biri bunu zorunda olduğu için değil, iyi niyetli olduğu için yapıyordur) ayağına, kafasındaki kameraya güvenip, sürücüleri kışkırtan ve daha sonra bunu "bakın ne kadar da mağdurum" başlığıyla paylaşan videolardır.
Güne sinirlenerek başladım ne kadar hoş

Gel de bisiklete bin şimdi şu videonun üzerine. Bu araç sürücüsü muhtemelen hayatının sonuna kadar bisikletlilerden nefret edecek, eğer bir gün yanımdan geçerse de aklına bu videodaki bisikletli gelecek, eminim yanımdan sıfıra sıfır geçecek.

Teşekkürler video için, bir sürücüyü daha bisikletlilerden nefret ettirdiniz. Tebrik ederim

Devamını bekliyoruz