Scudo Sports

Bisikletliye Saldırı (Videolu)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Bugraacik

Forum Demirbaşı
Tepki
753
İsim
Buğra Açık
Bisiklet
Carraro
Akdeniz Caddesinden, Vatan Caddesine doğru inmek üzereydim ki bi düğün konvoyu ile karşılaştım. Araçtaki hanımefendiyi "düzgün bir dille" kırmızı da geçtiği için uyardığım da benim sayabildiğim 6 kişi araçlardan inip üzerime yürüdü. Bu sofi kılıklı saygısız ve serseri insan topluluğunu ifşa etmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. (Sofilere herhangi bir garezim yoktur, sadece bu videodakilere var!)
Bu bir saldırıdır, orada gitmeyip 10 saniye daha durmuş olsaydım olacaklardan kim sorumlu olacaktı?

Videoyu izlerken sesi yükseltmenizi rica ediyorum. 720p ile izleyin.

Ufak bir not: Bu gibi durum, kaza ve ilginç olayları youtube kanalıma yüklüyorum, bilgilerinize.

Scudo
Abi bunun gibi tiplerle hiç muhatap olmasak, huzurumuzu hiç kaçırmasak daha iyi olmaz mı? Hal hareketlerinden ne tür bir yobazlığın içerisinde yaşadıklarını zaten kestirebiliyoruz uzaktan.
Kendi yanlışlarında boğulmaya devam etsin it oğlu itler.

Ben, bisikletçi abilerimin, kardeşlerimin ve özellikle ablalarımızın trafikte kimseyle tartışmaya girmesinden yana değilim. Olan her daim bizim huzurumuza, canımıza, sağlığımıza oluyor.
Düğün konvoyunun ışıklara uymama hakkı olduğunu zanneden dar beyinlilere bir şeyleri zaten ispatlayamayız, devlet zaten hiçbir şekilde bizi haklı çıkarmaz, senelerce uğraştırır takipsizliği çakar en sonunda.

Bir ara Wattsap ihbar hattı vardı, en azından oradan şikayet edip öcümüzü alıyorduk :) Şimdi o da kalktı sanırsam, var mı bir bilginiz? Çünkü elimden başka bir şey yapmak gelmiyor, hiçbirimizin hayatı bir trafik kavgasında kaybedilecek kadar değersiz değil :) Ben de bir müslüman olarak, bu ilimden - bilimden nasibini almamış, ülkeye zarardan başka bir şey getirmeyen tiplerin aramızda yaşamasını istemiyorum. Ne yazık ki içimizdeler.

Sabahın bu saatinde henüz daha ayılmamışken bu video seyredip güne gergin başlamak istemiyorum.
Geçmiş olsun, üzüldüm.

@Bugraacik tayt giyiyosun diye bu kadar sert davranmaya gerek yoktu, fatih taytla dolaşmak için zor bi parkur :)
benim anlamadığım arabanın arkası boş olduğu halde neden oradan geçmediğin, bide o yola çıkan elemanlara layn diye bağıran senmisin ?
bide en sonda "hayırdır" diyerek gelen adamın hiç bi hayırlı yanı yok

Öncelikle arabanın kırmızıda geçtiğine eminmisiniz? Yeşilde geçmiş ve trafik kilitlendiğinden ilerleyemiyor olamazmı? Yeşil yanıyorken yaya geçidini geçiyorsun bazen ve trafik duruyor. İstanbul trafiğinde gayet normal bir durum. Ayrıca kim kime saldırmış? Araçtan çıkan sofiler seslerini bile yükseltmiyorlar. Benim eşimle veya kızımla veya ablamla bir bisikletli yolun ortasında durup tartışmaya başlasa bende araçtan inip "hayırdır arkadaşım?" derim.
Bu arada sırf kendileri gibi yaşamıyor, düşünmüyor, giyinmiyor diye insanlara "itoğlu it" diyen zihniyet, aynı şeyi onlar sana dese sırf kendilerine benzemiyorsun diye, (ki asla demezler emin ol, arada ciddi derecede insanlık ve medeniyet farkı var) razı olurmusun? "Ben Müslümanım" deyip, Allah Resulu (S.A.V.) suretine şekline bürünmüş olan insanları yobaz, yanlış içinde boğulmuş, topluma zararlı (ne zararları varsa?) olarak görmekte ayrı bir akıl tutulması olsa gerek.

üstad üzerinde ne güzel kameran var ne diye diretiyorsun daha, arkasından plakayı çaktırmadan görüntüleyip emniyete göndereceksin. adamın tipini görüyorsun, bu tipler hak hukuk insanlıktan anlamazlar tekbiiiir diyerek seni orada yerler, verilmiş sadakan varmış..

Günaydın İstanbul da tartışmak istersek yada kavga o kadar kısa sürede bunlara sahip oluruz ki ışık hızı tanımı cuk diye oturur. Geçebileceğiniz yer varken tartışmak için durmak çok gereksiz. Bu tarz uyarıları grup sürüşlerinde yapıyorum. Karşısında 20-25 kişiyi görüp hatasından dolayı özür dilemeye meyilli o kadar çok insanımız var ki. Eğitim şart diyoruz ama aynı zamanda ağaç yaşken eğilir sözünü de aklımızın bir köşesine yazalım.

Ne zamandır eleştirmemiştim, sağlam bir eleştiri yapayım yine!

Screenshot_5.png

Bu arkadaşın yaptığının aynısını yapan 2-3 kişi daha var. İsimlerini hatırlamıyorum, kanallarını da hatırlamıyorum. Birisi genellikle minibüsçülere sataşıyor. Geçen de yine babası yaşında bir minibüsçüyü tahrik edip, sonra da "bana küfretti" diye video paylaşmıştı.

Yaptığınız şey benim gözümde, kameranızla dışarı çıkıp macera avıdır arkadaşlar. Mağduruz, bisikletliyiz, eziliyoruz ayağına yatıp aslında toplumu ve araç sürücülerini bisikletlilere karşı kışkırtmaktır arkadaşlar... Hem kızıyorum hem üzülüyorum. Bisikletin çıkış noktası bu değil. Bisikletin amacı bu değil. Bizim bisikletliler olarak ortak noktamız da bu değil.

Benim gözümde bisiklet çok naif, çok sempatik, çok anlayışlı, çok sevecen duyguları temsil ediyor. Bisiklete binen kişiye, yani bir "pedaldaş"ıma karşı, onu hiç tanımasam bile ilk bakışta onun hakkında, çevre dostu biri olduğunu, insan dostu biri olduğunu, tamamen iyi niyetli olduğunu düşünürüm. Yolda bir bisikletli görünce inanın aklıma bunlar geliyor. Diyorum ki "ne kadar harika biri! Çünkü bisiklete biniyor!" Seviniyorum, acayip mutlu oluyorum. Herkes binsin istiyorum. Diğer stresli insanlar (araç sürücüleri de) bize özensinler istiyorum. Onlar da bisiklet alsın istiyorum. Araç sürücü sayısı azalsın, pedaldaş sayısı artsın istiyorum.

Tüm bu duygularımın sonucu olarak da trafikte hep yapıcı, hep iyi niyetli olan taraf, hep alttan alan taraf olma rolünü alıyorum. Çünkü artı olan benim. Eksi sürücüler olsun. İyi niyetli olan benim, kötü niyetli sürücüler olsun. İstedikleri kadar haklı olsunlar, hiç umurumda değil. Ben mutlu olmayı, özgür olmayı, "iyi" olmayı seçmişim. Haklı olmayı seçseydim en basitinden gidip motor alırdım; "bu şerit benim, adam olacaksınız" derdim. Şimdi ne diyorum? "Şeridini benimle paylaş" diyorum. Ne kadar yapıcı, ne kadar birleştirici, ne kadar sempatik bir söylem değil mi? Pedal basmak budur :) Böyle tatlı ve hoş birşeydir arkadaşlar.

Kafadaki kameraya güvenip, rahatlıkla geçebileceği yerden, sanki altında TIR varmış, OTOBÜS varmış da geçemiyormuş gibi GEÇMEYİP, durduk yere araç sürücülerine sataşmak değildir.

Bu yazıyı neden yazdım? Onu da en net şekilde belirteyim, hali hazırda bu tip videolar çeken 2-3 kişi var, onlar bu videoları çekmeye zaten devam edecek. Ben de buradan tam gaz eleştirmeye devam edeceğim, yani huylu huyundan vazgeçmeyecek. Benim amacım bu tip videolar çekmeye niyetlenebilecek yeni pedaldaşların ortaya çıkmaması. "Bu tip" videoları da yanlış anlaşılmaması için bir kez daha açıklıyorum: "Bisikletliyim, mağdurum, beni kimse anlamıyor, bana kimse saygı göstermiyor, bana kimse yol vermiyor (kimse bisikletliye yol vermek zorunda değil bunu unutmayın. Size yol veren biri bunu zorunda olduğu için değil, iyi niyetli olduğu için yapıyordur) ayağına, kafasındaki kameraya güvenip, sürücüleri kışkırtan ve daha sonra bunu "bakın ne kadar da mağdurum" başlığıyla paylaşan videolardır.

Güne sinirlenerek başladım ne kadar hoş :) Gel de bisiklete bin şimdi şu videonun üzerine. Bu araç sürücüsü muhtemelen hayatının sonuna kadar bisikletlilerden nefret edecek, eğer bir gün yanımdan geçerse de aklına bu videodaki bisikletli gelecek, eminim yanımdan sıfıra sıfır geçecek. :) Teşekkürler video için, bir sürücüyü daha bisikletlilerden nefret ettirdiniz. Tebrik ederim :) Devamını bekliyoruz

bb09d2527a63.gif

"Saldırı" diye paylaşılan gereksiz bir sataşma videosu, kenardan geçip gidebilecek bisikletli sırf kameraya malzeme çıksın diye üzerine vazife olmayan trafiğe müdahale-uyarı yapıyor -ki bu da sıkışmış bir trafik - ama yorumlara baktım da çok sportmen ve insanca hakikaten. Kimi sövmüş, kimi adamı yerler demiş kimi de demokrat tipler diye bahsetmiş. Yukarıda Serkan bey in alkışı sizlere de gelsin.

@zekeriya42 o zaman yazdığımı anlamadığın için bir alkış da sana gelsin, evet seni yerler dedim ve aynı şeyi tekrarlıyorum orada o tiplerle gereksiz tartışmaya girersen yerler!!!

• Beğen
Tepkiler: Kayra lazoglu
Megabaytlarımı harcadım ve videoyu izledim. Siz izlemeyin çünkü ne mağduriyet var ne de saldırı.

Kirmizi isikta gectilerse uyari yapmakta bir sakinca gormuyorum. Fakat ben olsaydim (bu olay icin soyluyorum) uyarir miydim? Uyarmazdim. Neden uyarmazdim? Birincisi, su an sen onlari istedigin kadar uyar, onlar seni asla anlamazlar cunku dugun heyecani icerisindeler. Peki bu yaptiklarini mesrulastirir mi? Hayir fakat seni anlamazlar, o yuzden uyarmakla zaman harcamazdim. Ikincisi, gecebilecegim yer var sonucta, yolu komple kapamamislar. Oradan kamyon bile gecer. Ucuncusu, videoda ciddi bir saldiri goremedim fakat olayin en ufak bir kivilcimla lince donusecegini de gozardi edemeyiz. O yuzden bu tur durumlarda dikkatli olmak lazim.

Bir de yukarida yazan arkadasa katiliyorum. Her turlu olayi "bana saldirdilar" diye internete servis etmek dogru degil. Bak motorcular bunu cok sik yapiyorlar ve sonuc ortada: Trafikta nefret edilen tipler haline donustuler. Biz de yaparsak bizden de nefret edecekler. Yakinda kafasinda kamera olan herkese saldirmaya baslayacaklar boyle giderse. Guvenlik amacli tasidiginiz kamerayi lutfen boyle islere alet etmeyin. Gercekten darp edilmedikce ya da buyuk bir haksizliga tanik olmadikca kayitlari internette yayinlamayin (bence).

@M.A.Y.
O kelimeyi kullandığım için cidden özür dilerim tüm kalbimle. En başta benim kişiliğime yakışmaz bu cümleler. Ve emin ol aslında insanların yaşantısına çok saygılı biriyim.
Başta annem olmak üzere tüm aile neredeyse kapalı, öyle sanıldığı gibi cumhuriyetçi bir aileden falan da gelmiyorum, bilinsin isterim.
Konuyu açan arkadaşın sert üslubu zaten ortada, haklıyken haksız duruma düşmüş bile diyemiyorum. Gereksiz yere uyarıda bulunmuş.

Ama kurban olayım bana tarikat yapılarının ülkeye ne denli faydalı olduğu gibi konularda konuşturmayın. Peygamber efendimiz hayatta olsa hayatın yalnızca dinden ibaret olmadığını, ilim ve bilimden nasibini almamış bir medeniyetin gerilemekten başka bir yol kat edemeyeceğini çok güzel anlatırdı sizlere. Konumuz bu değil zaten, bu konuda bunu tartışmak da istemiyorum.

Yalnızca videonun sonundaki şahsı kadraja alıp yakınlaşmanızı rica ediyorum, bu tipler mi ülkeye faydalıymış? Benim ağır eleştirmemdeki unsurdan biri de bisiklet üzerinde, bu tip insanlar yüzünden yaşadığım olaylar. Dava ettiğim halde hakkımı alamadığım bir olayım oldu. Bu yüzden bu tip insanlarla tartışmaya girmeyip yolunuza devam edin diyorum.
Yinede konuyu açan arkadaşa uyarıda bulunuyorum : Ota, boka tartışma çıkartılmaz. Bisikletçinin kafa yapısı da çok yanlış, kamerayı bu amaçla kullanacaksan çöpe at veya bisiklete binme diyorum şahsen.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@M.A.Y.

Size yeşil yanıyor diye kitlenmiş kavşağa girip kırmızı yandığında kavşağın içinde kalmak trafik kurallarına aykırıdır.

Karayolları trafik yönetmeliği, madde 109 e) fıkrası:

Işıklı trafik işaretleri izin verse bile trafik akımı, kendisini kavşak içinde durmaya zorlayacak veya diğer doğrultudaki trafiğin geçişine engel olacak ise, sürücülerin kavşağa girmeleri yasaktır.

Serkan Mıstınoğlu

Bildirim:Mesajınız beğenildi.

@Murat B.
Bana akıl tutulması yaşadığımı söyleyenler kırmızıda kavşağa girenleri savunuyor işte :) Yinede terbiyesizlik yapmayıp ettiğimiz uygunsuz kelimeden ötürü özür dileyebiliyorum o insanlardan.

Keşke şu bisikletçi arkadaşım hiçbir şey demeden geçip gitseydi de bunlara konuşma hakkı doğmasaydı. Benim taraf tuttuğumu düşünenler trafiği alt üst eden tiplerin yaptığı hatalardan bir haberler.
Ben başta sürücüleri olmak üzere bisikletçi kardeşimizi de eleştiriyorum. Bisikletçi, bisikletçi gibi davransa şuan %100 haklı durumdaydı. Bisikletçinin yaptığı yanlış benim gözümde daha büyük, çünkü bir bisikletçinin böyle fevri davranmaması gerek. Kavganın gürültünün kimseye bir faydası yok, bunu geç de olsa ben de anladım. @Serkan Mıstınoğlu 'nun yaptığı eleştiriye de aynen katılıyorum ama kurallar açısından hatalı tarafın karşısı olduğunu da hatırlatıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Orhan Akarkut
@Serkan Mıstınoğlu Katılıyorum, geç sağından arkadaşım ne gerek var zaten trafik tıkalı kadıncağız sıkışmış kalmış kafa bulanmış, nedir yani?

Olay bisikletliyi linçe dönmeye başladı :) bazen yaşanan akıl tutulması beni hayretlere düşürüyor. Klasik huyumuzdur düşene tekme atıp, abalıya vurmak...Bisikletli arkadaşın orada araba geçecek kadar boşluk varken durup uyarması gereksiz. Zira aniden çıkmış bir araç değil ve kac metre öncesinden görebiliyor. Bu eleştirilmeli. Ama biraz bütünü görüp irdeleyelim.
Şimdi videoyu herkes izledi. Kadın kendisine kırmızıda geçtiği söylenince "ama bu düğün konvoyu" diyor. Bir de çoğu kimse mobese modunda uyanmış olmalı ki kadının yesilde geçtiğini trafiğin orada tıkandığını ifade etmiş. Velev ki yeşilde geçmiş olsun ama düşünce yapısı zaten konvoy varsa kirmizida geçerim şeklinde. Ben hukukçu olarak trafik mevzuatinda düğün konvoycularina ambulans muamelesi yapilip trafik isiklarinda geçiş üstünlüğü tanindigini bilmiyorum. Olaydaki ana fikir bu. Sarikli beylerin savunması da bu yönde. Konvoy varsa geçerim diyor.
Olayda kimse genel problemi görmeyip bir tarafı yerin dibine sokmaya çalışıyorya bu da benim güne kötü başlamami sağlıyor. Hele bir de toplumun bir kesimini inandığı değerler uğruna aşağılayanlar var ki insanı insanliğindan utandırıyor. O hakaretin muhatabı sarıklı beyefendi burada yazılanları görüp savcılığa suc duyurusunda bulunsa 1 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacaksınız.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri