Scudo Sports

Bisikletliye Saldırı (Videolu)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Bazı gereksiz arkadaşlar gereksiz yere videolar çekerek, her videosunda haklıyım mantığı ile videolar paylaşıyor. Son zamanların modası... (Video çeken arkadaşlara garezim yoktur, sadece gereksiz video çekenlere var!)
(Yola mı sığmadın birader? Görüntüleri geriden itibaren izlediğimde bayan sürücünün olduğu araç sonradan geçiyor o geçerken trafik lambasına doğru baktım ama herhangi bir ışık göremedim? Bayan sürücü yeşil ışıkta geçmişte olabilir geçmemişte bunun ispatını yapamayız. Bunlar trafikte sık karşılaştığımız durumlar, her defasında insanları uyarmak manasız, yol müsaitse geç trafik varsa bekle, trafik varsa da üzerinden atlayacak değiliz, mecburen bekleyeceğiz.)

Ayriyeten sofi kılıklı saygısız ve serseri topluluğu ne demek? Bu ne serserice ve kendini bilmez bir yaklaşım...

Scudo
O caddeyi çok iyi bilirim. Karmaşası, gürültüsü, kavgası hiç eksik olmaz. Senelerdir oraya bir çözüm getirilemedi. Caddede sürekli ''kırmızıda geçtin, yeşilde geçmedin, dönüşte yol vermedin'' gibisinden tartışmalar eksik olmaz. En iyisi hiç muhatap olmadan basıp gitmek. Sizin de geçeceğiniz mesafe varmış yani.
Kaldı ki düğün konvoyu, kalabalığa karşı tek başınıza uyarmaya çalışıyorsunuz, böyle bir şeyi Türkiye'nin neresinde yaparsanız yapın herkes arabasından iner, haklı yada haksız olmanız hiç fark etmez. Üzerinize yürünür, olay uzarsa dövüşe döner.
Darp edilmediğinize sevindim ben.
Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
Sarı ışıkta geçmeyen yok ta bu sabah kırmızıda geçen 4 araç ile yeni rekor görmüş oldum . Tabi yayalar ve bisikletliler olarak ışığa değil araçların durmasına baktığımız için bir sorun olmadı.Kimse de ne bağırdı ne çağırdı.(Böyle olsun istiyor değilim tabi ) İstanbul da karmaşık bir kuralsızlık düzeni var . Sinir edecek kadar kuralsız , düzeltemeyeceğin kadar kanıksanmış , kendini araya soktun mu ezildiğin parçalandığın bir durum .
Bırakın hak aramayı bana laf edenlere bile cevap vermiyorum . Yan baktın ,yol vermedin cinayetleri işlenen bir ülke burası .Bu kadar kalabalık bir şehirde bu kadar çok aracın bir yerde kendimize yol bulup gidebildiğimiz için şanslıyız bence . Daha güzel olabilir mi ? Belki !

@Bugraacik

Selam herkese.:)

Bizzat muhatap olmayın.
Fotoğraf çekip aşağıdaki emniyet linkine girin lütfen.
Bilgiyi emniyetten aldım. Gerçektir.:)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
hırsızın hiç mi suçu yok.bisikletli saldırdımı da,iki kişi müdahale ediyor.bisikletli arkadaş boşluktan geçebilirdi belki ama,kazadan korktumu bilinmez.belki fazladan trafik dersi vermesi yanlış olmuş(düğün konvoyu nedeniyle).yorumlardan anlaşıldığına göre ,bu olaylar gösteriyor ki toplumsal gerilim yüksek ve 1 numaramız bile bunu tahrik ediyor.sıradan meselerle bile cinayetler işleniyor.bisikletli arkadaşımızın kafasında sarık olsaydı,karşıdaki kişi böyle davranırmıydı.toplum bölündükçe bölünüyor.çok renklilik çok seslilik azaldıkça,insanlar katılaşır,bağnazlaşır.daha önceden bu arkadaşımız başka bir olay da yaşamış olabilir.çatışmadan evvel mazur görmeli esnek olmalıyız.kavgasız,gürültüsüz günler dileğiyle,selamlar,saygılar..

Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız şikayetçi olmalısınız.

İstanbul'da hata yapan herkes için duraksayıp kibar ya da direk uyarıda bulunursanız her türlü iş gelebilir başınıza. Yani bu hakkınızı aramayın demek değil ama bu işleri çözecek kişi kuralları belirleyen, yürürlüğe koyan ve uygulayan mercilerdir. Bunların işlerini düzgün yapması gerek ki "düğün konvoyu bu ezerim de geçerim de" zihniyeti olmasın. Mantık belli eğer kırmızıda durursa konvoy kaçacak. Hanım kızımız da kuyruk oluyo konvoya trafiğin ortasında bekliyo. Sorsanız bir de kültürümüzde var derler. Halbuki bu tip ihlaller belirlendiği anda cezası verilse daha dikkat edilir. Kaldırımlarda park eden araçlarla ilgili yakın zamanda yazmıştım. Bırakın engelli ya da bebek arabalı kişileri, ayakları üstünde insan geçemiyor. Kes arkadaş cezayı adam gibi ve istikrarlı ol bakalım ihlale devam edecek mi?. Neyse bana göre videodaki olay görmezden gelinip devam edilecek türden tipik İstanbul vakalarından biri. Arkadaşı eleştiren bir çoğu gibi ben de, hazır kamera varken gereksiz aksiyon girişimi olarak görüyorum olayı. Bunun dışında sarıklı beylerden ben de hoşlanmıyorum ama konuyla beraber onları da bu şekilde eleştirmek doğru değil.

• Beğen
Tepkiler: Ömer E.
Beni sıkıştıran corsanın arkasındaki k.atatürk imzalı çıkartmaya değinsem ve kemalist maganda beni sıkıştırdı desem burada herkes bana saldırır.

Arkadaş sofileri kötülemek için işi şova döküyor biraz.

Bundan sonra suçluların ideolojilerini konuşacağız demek ki.

Benim anlamadığım nokta işi siyasete dökmeden sorayım burada iki kanun ihlali var 1. Trafik Kanunu kırmızı ışıkta geçme. 2. Kıyafet Kanunu. Ben yanlış biliyor olabilirim. Olayı Hukuki boyutta bilen arkadaşlar beni uyarsınlar yada mesajımı şikayet etsinler.

Yaptiklari yanlistir kabul fakat, yillardir trafikte her gordugum yanlisa mudahale etseydim buyuk ihtimal burada oturup bunu yaziyor olmazdim. Bana kalirsa bireysel olarak bu tur yaklasimlardan kacinmaniz lazim. Kaybedecek hic bir seyi olmayan binlerce insan trafikte geziyor. Video cekmissiniz zaten.. Plakayi da kayda alip gidip polise teslim edip edebilirdiniz. Sizin sozlu uyariniz bu vatandasi yola getirmez. Ne bunu ne de digerlerini. Ceplerinden cikacak o ceza belki biraz caydirir. Sizde tek parca kalirsiniz.

(Bu arada aracin geldigi istikamette trafik lambasi goremiyorum? Benim mi gozumden kacmis yoksa ?)

@trainspotting35
Kıyafet kanunu nedir yahu. Burası kim jongun kuzey kore dikdatörlüğü değil, insanlar ne giyeceğine kendileri karar verir ve tercih özgürlüğü bütün kanunların üzerindedir.

Bunların birde motorcu versiyonları var kaskların da goprolarıyla dolaşan kendileri hiç bir kurala uymaz ama kendilerine karşı en ufak bir kuralsızlık yapıldığında ahkam kesilirler sanki bir görevli yada trafik polisi gibi. arabanın kırmızı ışıkta geçmesi sizi ilgilendirmez siz buna karşı hesap soramazsınız gidersiniz elinizde görüntü varsa polise verirsiniz onlar ilgilenir.Bende bazen karşılaşıyorum böyle olaylarla ancak bir şey hesap sorma eğilimine girmedim girmemde trafikte kiminle karşılaşacağınız belli değil bin bir türlü insan var.

@M.A.Y.
Gerçekten anlamadığım için soruyorum. Şimdi buradaki arkadaşlara Allah Resulü suretine bürünmüş diyorsunuz. Ben bunu anlayamıyorum. Hz. Muhammet'in kıyafetleri topkapı sarayında kutsal emanetler bölümünde sergileniyor. Ben orada ne lastik ayakkabı ne de şalvar gördüm. Cübbe tarzı bir şey de görmedim. Bunları giymek tercih ve özgürlük olabilir ama bu kıyafetlerin neresi kutsal? Sakal sünnetine uyabilir bir kimse ama kafalarına taktıkları fes tarzı şeylerin İslamla sünnetle ne alakası var? Gerçekten merak ettiğim için yazıyorum. Sırf görünüşünden bu insanların "itoğlu it" gibi küfürleri kullanmayacağını nereden anladınız? İşte tam bu algılar yüzünden kıyafet kanunu getirilmiş olabilir mi? Dini sembol olan kıyafetleri sadece din adamları giysin. Kötü insanlar bunları giyerek güven kazanıp milleti kandırmasın diye getirilmiş olabilir mi?
Konunun çok dışına çıktığım için özür dilerim.

medeni insan topluluklarında birini uyarırsanız uygun karşılık alırsınız, kişisel alana önem verirler buradaki gibi gidip burnunuzun dibine girmezler, ya da birbirlerinden cesaret alıp 6 kişi üzerinize üşüşmezler, kalabalık olan grup ya da ev sahibi konumunda olan değil kim doğruysa o haklıdır.

çare biber gazı, ne diyeyim.

Sn @murat serbet kavramları açıklarsak konuyu daha iyi anlayabilirsiniz diye düşünüyorum.
Sünnetullah; Allah'ın uygulama yöntemi, şekli.
Sünneti Rasulullah; Elçinin uygulama yöntemi, şekli.
Kavli Sünnet; sözleri sözlü uyarıları Duaları.
Fiili Sünnet; Fiziksel davranışları, giyimi, sosyal hayatında yaşadıkları.
Gerek günümüz Arap diyarlarına, gerekse antik dönem Mekke ve Medine Site Devleti dönemine bakıldığında, sarık, cübbe şalvar (şerival) gibi bir çok giyim tarzının kullanıldığı görülecektir.
Fiili Sünnete "ittiba" etmek isteyen Müslümanlar Peygamberleri gibi giyinir düşünür ve yaşarlar.
Esen kalın.

Sn @Auron Sanchez

Uzun yıllar İsmailağa Nakşi/Halidi tarikinde İslam'i usül ve esaslar üzerine eğitim aldım (ki bir edep ve bilinç eğitimi olan tasavvuf da dahil).
Söylediklerinizin İslam ile yahut orada yaşayan Müslümanlar ile maalesef hiç bir ilişkisi yok.
Bilmiyorsanız lütfen önce öğrenin, sonra fikir sahibi olun.
Esen kalın.

Onlar linç etmedi eyvallah ama buralardan güzel laf 1 2 kişiden işittim. Şuan uzunca yazamayacağım fakat düşene tekme atmayı veya baktiniz 3 5 kisi haksiz diyor sizde onun izinden gitmeyi biliyorsunuz. Benim bu videoda tek bir kötü amacım yoktu. Kusura bakmayın herkese tek tek cevap veremeyeceğim. Ben yanlış yapılan bi hareketi gördüğümde uyaririm. Uyarmakta şikayet etmekte benim hakkım. Evet TIR KADAR yer vardi orada. Neden geçmedim? Ben bugun uyarmasaydim onu o gene geçecekti başka zaman.

Bu videoda o kişilerin verdiği cevaba ve bana söyledikleri saçma şeylere takılan 2 kişiye cidden teşekkür ediyorum.
Hanımefendi bana 'ama bu düğün konvoyu' diyor ama sizin buna en küçük bi gareziniz olmazken bunu çekip buraya attığım için bana şovmen bile demişsiniz.
Kadınlara sürekli bunu yapıyorsunuz' diyor oradaki adamlardan biri. Ne yaptım abicim ben kadına? Küfür etmedim bisey etmedim.

Ama size şu kadar diyorum ki, bir daha kırmızı da geçeni bırakın, adam araçta ne yaparsa yapsın uyaran adam değildir. Benim orada uyarıyor olmam sadece benim için değil sizler içindi. Bugün bana böyle davranan yarın uyarilmadigi icin sizin içinizden geçer yada siz ona vurursunuz. Ama uyardigim icin adamin gelipte üstünüzden geçecek hali yok.
Konuyu sofilere çevirmeyin. Benim semtimde sevdiğim sofi abilerim de var. Herhangi birinden böyle bi davranış görmezsiniz asla.
Adamların 6 kişiye yakın veya tam göremedim neyse, üstüme yürüdüğünü görüyorsunuz ve halen bana TIR KADAR YER VAR GEÇSENE diyorsunuz. Cidden bu mudur? Trafikte fark edilme için, yolda hakkımız var diye, sürücüler bisikletliyi öldürmesin diye turlara katılan yok mu aranızda? Eger katılıpta bana burda haksizsin diyorsa katılmasın bir daha.
Ben o TIR KADAR olan yerden geçerken arkadan baska aracta gelebilirdi, ne de olsa düğün konvoyu geçme hakkı var.
Şöyle herhangi bi durumda haklı olmak için illa arkamdan gelip vurmaları falan mi gerekiyor anlamış değilim.
Kişisel şekilde merak ettiğiniz yada soracağınız bi soru varsa özel mesaja beklerim.
Ama şöyle bitirmek istiyorum sözlerimi, cidden forumdan beklediğim desteğin hiçbirini alamadım. Sadece 2 3 arkadas şikayet et gibisinden ve üstüme yürüdükleri için bişeyler söylemiş, sağolsun onlar.

Ayrıca hesap sorduğum icin bana laf edenler olmus. Soramaz miyim arkadasim?
Sen soramazsin diyerek onlardan ne farkın kaldi? Bana göre sokakta birini döverken görseniz siz ayirmazsiniz bile o zaman. Karışma gec git mi diyeceksiniz?

Ya cidden aklım almıyor. Kırmızı da geçtiginde uyardigim için demediginiz kalmamış yahu vallahi helal olsun size.

@Mesut DOĞRU

Selamun Aleyküm Mesut Bey,
Elinize sağlık. Kavramların açıklamalarını okudum videoda bu sünnetlerin herhangi birini göremedim. Özellikle "fiili sünnet"i.
Saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: Agent_WD40
@hasanhoznur
Sn Hasan bey öncelikle ben bir başka üyemizin sorusuna cevap yazdım.
Konuya gelirsek; Bu konuda 2 önemli kritik var.
1-) Bisikletli sürücünün rahatlıkla geçebileceği bir alan olmasına rağmen geçmeyip sorun yaratması.
2-) Uyarıda (!) bulunduğu araç sürücüsünün hanım olması.

Kusura bakmayın (!)
Bisikleti ile geçebileceği koca bir alan varken, sıkışmış trafikte bekleyen bir aracın hanım sürücüsüne işgüzarlık ederek uyarıda (!) bulunan bir kimseye ben de olsa müdahale ederdim, muhtemeli ki kadim dönem Medine site devletinde yaşayan herhangi bir kişi de müdahale ederdi.

Esen kalın.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet 38
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri