Scudo Sports

Bisikletliler inisiyatifi

@Cengiz Yargıç

Cengiz Bey;
Projelerinizi takip ediyorum. İnadına Görmek, Zafere Doğru projeleriniz sadece bunlardan birkaçı
Engelli arkadaşlarımızın görmeyen gözüne göz duymayan kulağına kulak oldunuz. Engelli arkadaşlarımızın sesini duyurdunuz. Sporla bizleri bütünleştirdiniz. Bisiklet için spor için hizmet eden bu yola baş koyan insanların başımın üstünde yeri vardır. Her zaman sizleri destekliyoruz.
Bisikletliler Federasyonu sadece bisiklet yarışları düzenliyor. Bisikletliler Derneği kendi çapında birşeyler yapıyor. Ama bunlar devede kulak misali kalıyor. Köprü geçişi düzenliyor. Ama Bisikletliler Derneği neden sizin projenize böyle bir sert uslüb kullanarak tepki veriyor. Bunu anlamış değilim. Bence Derneğin yenilenmesi kadronun değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Köprü geçişiyle bisikletçileri kandırmasın. Değnekçiliğin lüzumu yok Bisiklet için hizmet bekliyoruz. Bisiklet yolu istiyoruz. TCDD ve İDO nun bisiklet için aldığı ücreti kaldırmasını talep ediyoruz. Trafikte bisikletçilerin farkedilmesini ve hakkımızı istiyoruz. Bunları yapacak babayiğit arıyoruz. Bisiklet için çalışanlara takoz olanları kınıyoruz. Çağatayın katilleri ne yazıkki aramızda dolaşıyor:mad:

• Beğen
Tepkiler: Cengiz Yargıç
Scudo
arkadaşlar ben cengiz dostumun arkasında olacağım ,,,,şimdi ilk olayımız bu 6 kasım ...burada bi toplanalım bakalım ,,,,,,,,,,,,yapılacak işler o kadar çok ki

1- ido bisiklet ücretini indirecek
2- tcdd bisikletten aldığı 5 lirayı bir liraya indirecek
3- yerel belediyelere gidilecek sokak aralarında bisiklet yollarının yapılıp yapılmaması üzerine bilgi alınacak ..
4- özellikle ben anadolu yakada kadıköy belediyesini aşındıracağım tabi sivil olarak beyaz masaya gideceğim isteklerimi söyleyeceğim ben vatandaşım ...
ve herkezi bu topikten haber edeceğim bu topik 6 kasıma kadar patlama yapacaktır
5- belgrad bisiklet cenneti olmalıdır oraya araç giremeyecek belgrad dışına otopark yapılacak orada bisiklet kiralama yerleri olacak bunun için orman bakanlığına gidilecek randevu alınacak neticeler buraya yazılacak..
6- özellikle anadolu yakada vahim olan sahil bisiklet yolu için direk büyük şehir belediyesine gidilecek burda iyileştirme çabalarının olup olmayacağını soracağız, ayrıca bisiklet yollarının araç yolu ile kesilmesinin yalnış olduğunu anlatılacak ve sahil yolunda daha emniyetli yolların yapılmasını isteyeceğiz...........
7- bağdat caddesinin ara sokaklarında tek bi tane bisiklet yolu yoktur ve hatta minibüs caddesinde hak getire, zati o minibüsler tam korsan ,taksiciler ışıklarda durur müşteri bekler bisiklet nerden gidecek ,minibüs yolu tam vahimdir ...
8- inisiyatif ben zati alıyorum kadıköy bölgesinde bunun için kadıköy belediyesinde beyaz masa ile yakın temasa geçerek size burda bilgi vereceğim haftaya ilk işim beyaz masaya gitmek arkadaşlar ,,,
9- avrupa yakada inisiyatif alacak arkadaşlar olabilir ,gönüllü tabi ne yapacaklarını bilmeleri lazım ama büyük şehir orda beyaz masası orda orayı bi güzel aşındırmak lazım adamları bunaltmalı,,,,
10- özellikle büyük şehire soracağımız soru sahil yolları için ne düşünüyorlar özellikle beşiktaş -sarıyer sahil yolu bisiklet yolu istiyor aynı şekilde üsküdar -beykoz sahil yolu ..

bu konuda bütün bilgileri burda toplayalım ve kararlar alalım arkadaşlar artık inisiyatif hareket başlamıştır burda herkez üzerine düşen görevi yapmalı bir elin sesi var ama çok elin çok sesi olur ,,,

@Kudret Kurtcebe

Kudret Baba sen konser veririrsen bu iş banko olur.. Sana Klasik gitar, elektro gitar, batery, perkisyon, Amfi,vs. bunların hepsi hazır.
Kadıköy Halitağa caddesinde benim büro var ve orada asistan kızımız bu hafta randevüleri almaya başlayacak. Çarşamba gününden itibaren randevüler alınsın olur mu? ama çoğu anadolu yakasında ve gündüz saatleri görüşmeler ona göre vakit durumunu sana uyarmı?
Lokal yeri Maltepe civarında da olabilir. Düz ayak giriş yeri olması ve önü açık olup bisikletlerin konacağı yer olması önemli. Yerin durumununa göre 2,000 TL ye kadar kiralık yer olabilir. Sahil bandı üzerinde bulamayız elbette ama oraya yakın alternatif yerler olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
@Cengiz Yargıç

vayyyyyyyyyyyy gene eski günlerdeki gibi valla cengiz dost elektro akustik gitar ..ve bi adet anfi ve tabi mikser 10 kanal iş biter bi adet mikrofon tek kişilik orkestra oluruz cengiz dost eski günlerdeki gibi...evet perkeyşın çalacak varsa iyi olur ...ben çarşamba senle buluşayım müsaitsen ama sivil geleyim....ben hepsine sivil geleceğim ..çarşamba dan itibaren müsaitim ve perşembe ve cuma ve ct ,pazar biliyorsun sele üstü oluyor ..gene burdan haberleşmece ,,,evet çarşamba öğle sonra müsait olduğun saatte gelirim halit ağa caddesini sora bulurum ,,,

Kadıköy Ofisin adresini vereyim;
MTS Film Yapım Organizasyon
Halitağa Caddesi Uzunal İşHanı 34/5 Kadıköy
0216 348 47 63

büro kadıköy boğaya çok yakın. Dershaneler caddesi olarak bilinen caddede..
Büromuz ufak olsada şimdilik işlerimizi buradan yürütebiliyoruz.
Arkadaşlar irtibat için burayı kullanabiliriz ve güniçi müsait olan arkadaşlar uğrayıp burada görüşmeler yapabiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
@Cengiz Yargıç

o.k bende ev telefonu yok cep yok tek mesaj yeri bura senle cengiz.....çarşamba seni bi ziyaret ederim öğle sonrası müsait isen gelirim adresi bulurum, orayı biliyorum .....sivil gelirim ..azıcıkta bisiklete binmeyeyim yahu,,, 6 senedir bu sele üstündeyim, yürümeyi unuttum ben,,

:D :D :D

Selamlar,

ICE adlı organizasyondan (açılımı Interface for Cycling Expertise, adresi: (link)) Tom Godefrooji, 7-8 Nisan 2011'de Kocaeli Belediyesi'nin düzenlediği Türkiye'de Sürdürülebilir Taşımacılık Sempozyumu'na katılmış ve aşağıda linkini verdiğim slayt üzerinden sunum yapmış.

(link)

Slayttaki istatistikler gayet güzel. Faydalı olacağını düşündüm.

• Beğen
Pendik-Yalova feribot seferlerinde bisiklet tasima ucreti olarak 5 TL aliniyor. Buna karsilik tam bir yolcu bileti 9 TL. Ido ayni hat uzerinde deniz otobusu de calisitiriyor fakat belirttigim hatta denk gelen kartal-bostanci-yalova deniz otobuslerine bisikletle 'alinmiyoruz'.

Sanirim bisikletin tasit olarak kaale alindigi tek yer ido feribotlari.

• Beğen
İDO yönetiminin bugün günü yaptığı toplantı sonrası tüm hatlarda bisiklet taşınması konusunda derneğimiz ile ortak çalışma yapılmasına karar verilmiştir. Bisikletler için özel alanlar tahsis edilmesi için çalışmamız yarın başlıyor.
Alınan karar Bisiklet camiamıza hayırlı olsun.

Bisikletliller Derneği olarak uzun zamandan beri üzerinde çalıştığı proje meyvesini vermeye başladı

@Halil Atalay

halil selam.....

ücret ne olacak kaça indirilecek 1 lira alacaklar lamı cimi yok bisiklete cezamı veriyor ido ayrıca tcdd 5 lira alıyor dernek ne yapacak halil kaç senedir aynı hikaye ben burda derneği eleştiririm biliyorsun ...banliyöde bisiklet gene ücretli ama insaflı 1.5 idi tabi zam olmadı ise hadi ona bi şey demedik ama orada bir lira olacak işte o kadar bisiklete ücret bir lira bunu gerçekleştirecek dernek,,, başkada çaresi yoktur o zaman hayırlı bi haber olur ,,,, ayrıca belgrad meselesi gibi çok daha büyük bi misyon var oraya araç girmeyecek bisiklete ücret alınmayacak dışarda park yeri yapılacak dört tekerlere yasak olacak belgrad , ora bisiklet cenneti olacak bunu başaran adamın alnını öperim ben ...

Günümüzde ABD olsun AB olsun Uzakdoğu, Ortadoğu olsun bir çok ülkeye baktığımızda motorlu taşıt alımı ve yakıt tedariği gayet kolaydır. Fakat motorlu taşıtları sürmenin birçok ağır koşulları vardır. Ülkemize baktığımızda bu durum tam tersinedir. Bu durum için çalışmalar yapılmalıdır aksi takdirde arz ve talebin bisiklete yönlenmesi için çok çaba sarf etmek gerekir
6 Kasım'da bende destek olacağım
İyi forumlar

• Beğen
@Halil Atalay

Bu güzel bir gelişmedir. Çalışmaları için Bisikletliler Derneğini takdir ediyoruz.
Gerek İDO gerek diğer kurumlar halkın isteği yönünde kararlar almak zorunda kalıyorlar bunun için çabalarımız devam etmeli. Genelikle talepler doğrultusunda küçük tavizlerle vaatler verilmekte ve kamuoyu bir süre oyalanmaktadır.
Haklı davalarımızda herzaman diretmeye devam edeceğiz.

@Kudret Kurtcebe

kudret abi sen her halde karıştırıyorsun dernek başkanı T.C başbakan değil

senin bu yazdıklarını ben 2ci yılım dernek yönetimde söyleye söyleye dilimde tüy bitti ama her şey çok yavaş ilerliyor

bugüne kadar yapılan faaliyetler

6 Bakanlıklar toplantı ve projeler

İETT Toplantı ve proje

İDO Toplantı ve Proje

20 Ulusal ve Yerel Çeşitli Fuarlara Katılımcı Konuşmacı

İzmit Bisiklet Eğitim Pisti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Yolu için 30 Toplantı ve Proje çalışması Devam ediyor

Vb. gibi bir sürü iş bunlara sadece zaman olarak kıymet biçilemez

2 yılda 10 kez ankara ya gitip gelindi otobüs de uyuyarak geçti saatler murat bey kendi işinden gücü bıraktı buna zaman harcadı ben işimden gücümden aileme ayıracağım zamanı bir çok kısmını bu konulara ayırdım ve bağlı olduğum kurumdan en sonunda kovulma derecesine kadar vardı iş ama yinede kimseye yaranamadık eğer ben sizden daha iyi yaparım başarım diyen birisi ben hemen görevi ona teslim edeceğim

herkes burada çok güzel yazıyor ama derneğe destek olmaya gelince hiç kimse elini taşın altına koymuyor ama boğaz köprüsü veya güzel bir tur yapılsın listenin en başında yer alıyorlar

@Halil Atalay

Halil Bey;
Derneğin amacı nedir.
İnsanların trafikte veya heryerde rahat bir şekilde bisiklet sürebilmesi için derneğin yetkili makamlarla görüşüp bisiklet yolu, bisiklet parkı yaptırması, Bisikletin trafikte farkedilmesi için gerekli altyapıyı oluşturması, Bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu ve okullarda öğrencilere bisikletin tanıtılması ve bu proje üzerine çalışılması, Yazılı ve görsel medya aracılığıyla insanların bisiklete teşvik edilmesi, TCDD ve İDO nun bisiklet için aldığı 5 TL gibi ücreti kaldırması yani kısaca bisiklet için hizmet bekliyoruz.
Dernekten bunları istiyoruz.
Her şey yavaş ilerliyor demişsin neden yavaş ilerliyor bunları açıkla bize bilelim.
Köprüden geçmek için bisiklete binmiyoruz. Sadece çevre haftasında değil senenin her günü köprüden geçmek istiyoruz. Bisiklet için konulan yasaklara karşıyım. Bisiklet için alınan 5 TL bagaj parasımı dersin haraçmı dersin bunada karşıyım.
Madde 46 Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.
Bisiklet bir ulaşım aracıdır.
Ülkemizde bisiklete çocuk oyuncağı gözüyle bakanlara diyecek bir şey bulamıyorum.

Bisiklet sever olarak Bende 06 Kasımda orada olacağım.

@Halil Atalay

halil dostum ......
evet bende biliyorum bi köprü geçişi olsun vay millet orda 2000 kişi ama hak aramaya gelince sus pus ....murat dostum doğru der bi garip millet bu dedi harbiden garip ...hak aramaya gelmeyen adamların burda hiç bi şekilde şikayet etmeye hakkı yoktur elini taşın altına atmak demekse olay her protestoda dikilecek bisikletliler 2000-3000 kişi hani nerde .....

acı gerçeği sana söyleyeyim derneğin yapabileceği işler var ve bu işler sınırlı evet bunu biliyoruz bu nedir bisiklet ücreti her yerde bir lira olması bunu dernek bence başaramaz.....

evet dernek el değiştirsede gelecek kadro da başaramaz .....
çünki bu ülkede bisiklet kullanan yoktur bisiklet kültürü aynı avrupada olduğu gibi değildir ....kitlesel olmayan bi hareket asla başarıya ulaşamaz koca istanbulda bisiklet kullanıcısı bana göre 15 milyonda sıfırdır......istatistik yapsak burda çok üzülürüz....bu foruma bi zamanlar üye olanlar ve bisiklet kullananlardan kimse kalmadı ,6 sene öncesinden bahsediyorum ...kim ikinci aracını bisiklet olarak görüyor bu istanbulda kim,kaç tane insan var acaba ,bisiklet benim ikinci aracım diyen şu koca mega köyde...ben önce bu halkı eleştiririm bu halkta asla cehit olamaz ve merakta yoktur merak etmeyen gelişemez olduğu yerde sayar bu istanbul halkı merak etmiyor bisikleti ,yav arkadaşım şu işe bi de bisiklet ile gideyim demiyor adam sendeci bu millet, herkez birbirinden korkuyor bana deli derler diye düşünüyor işe bisiklet ile gitmeyi delilik olarak gören ,angarya olarak gören çok adam var bu istanbulda, kafalar zor değişir bu ülkede .......

eğitimsiz cahiller sürüsü bu istanbulda yaşıyor yıllarca eğitimde reform yapmayan hükümetlerin suçu bu insanlarımızı yetiştirmediler onlara balık tutmasını öğretmediler ilkokul sıralarında başlayacak idi bisiklet dersleri bisiklet kullanılması ,,,,bu ülke sahipsizdir sahipsiz ..kralda çıplaktır bu ülkede hiç bişey iyi değildir .......

çağdaş diyoruz değil mi çağdaş nedir çağdaş şehircilik nedir bu istanbul halkı çağdaş şehirmi görmüş belediye başkanları ne biliyor......paris metrosu londra metrosu gibi metrolarmi varmış istanbulda bu istanbulu yıkıp yeniden kurmak gerekiyor biz tenbel bi milletiz asla öğrenmek gibi derdimizde yok kitap okumayız kütüphaneye gitmeyiz kahve köşelerinde oturup erkekler dedikodu yapar ....kadınlar konken masasında dedikodu yapar bu ülkenin fakiride aynıdır zenginide ikisini vur bunların ,bi tane çağdaş şehirli insan olmaz bunlardan bergeni gördüm ben şehir gördüm halil şehir alt yapısına kadar bisiklet yollarına kadar ben şehir gördüm halil ,ben yemem senin anlayacağın ben başbakan olsam zati önce bu istanbulu yıkarım yeni baştan kurarım ..

evet dilinde tüy bitmiş ise dernekte demekki ters giden bi şeyler var .....
evet bakırköy bisiklet yollarını bazı arkadaşlar eleştirdi iki adet mavi çizgi çizmişler bunun adına bisiklet yolu diyerek..... ayrıca sahil bisiklet yolları dökülüyor fenerbahçe tarafı ,,,,,,,bostancıda bakıyorumda bisiklet park yerinde toplasan 15 bisiklet demekki biz bisiklet ile ilgili olmayan bi milletiz amsterdamda 1 milyon insan bisiklet kullanıyor hollanda gibi olamaz bu millet öyle bi kültürü yok ..ayrıca biz bisikleti bulmadık başkaları buldu ...ne hikmetse hiç bi şey icat edememiş bi milletiz her şeyi adına gavur dediğimiz batılılar yaptı demekki batı toplumlarında merak var merak bizde olmayan bi olgudur ......biz bir gün uyanacağız ama ne zaman bakalım...

zamanında fatihin döktürdüğü topların zamanı geçti batı durmadı mükerrer atışlı topu icat etti aklımız nerde idi o zaman ,kuzey güney amerikan iç savaşında kuzeyliler ilk denizaltıyı yaptılar halil diyeceksin bunların bisiklet ile ne ilgisi var, var halil merak etmeyen uluslar bisikletide merak etmez ve binmeyide merak etmez ne diyorum sana bu millette merak etmek yok .......

Dün yapılan İDO çalışmasına ait bazı fotoğraflar. feribotlarda bisiklet için uygun yerlerin tartışarak ortak noktayı bularak önerdiğimiz yerlerini gösterdik ve fotoğraflayamamak yönetime sunduk

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/308882_2223133452563_1074533124_2422232_1001487704_n.jpg

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/309895_2223133852573_1074533124_2422233_1356371573_n.jpg

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/305319_2223134932600_1074533124_2422236_808829516_n.jpg

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/317034_2223135012602_1074533124_2422237_1622707853_n.jpg

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/318680_2223135412612_1074533124_2422238_1857368639_n.jpg

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/308661_2223136292634_1074533124_2422241_1051778516_n.jpg

daha fazlası burada
(link)

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/318680_2223135412612_1074533124_2422238_1857368639_n.jpg

halil bu şekilde bisikletleri koyma, bunun için aparatların yerleştirilmesi,,,

@Emrah Bozkurt

biraz daha araştırma yapın dernek bugüne kadar neleri başarmış neler yapmış

bizde karşıyız bisikletten ücret alınmasına ama siz karşınız diye kişiler veya kurumlar kesip atamıyor her işin bir prosedürü var. bunların gerçekleşmesi için zaman gerekli sanıyorsunuz ülkemizde her gün yüzlerce kişi bisiklet ile trafik de bugün toplasanız trafik de 500 geçmez sayımız bunun içinde kurumlar bizleri görmezden geliyorlar ama biz onlara bunu anlatmaya çalışıyoruz belediyelerde işler 500 grup için yapılmaz arz talep meselesi işler oy alacağı yere yatırım yapar
,,,

evet,,,,,,,,yukardaki,gerçek,arz talep meselesi ,istanbulda bisiklet kullanıcı sayısı,çok da fazla değil malesef, ,,
oy alacağı yere yatırım yapar bu doğru ,,,,,,bu halkın bisiklete binmek gibi niyeti olsa sokaklar bisikletten geçilmezdi,
evet bu gün sivil vaziyette kadıköy fen işlerini ziyaret ettim,sonuç akif beyi makamında bulamadım,sahada çalışmada idi ,fen işlerine sorular soracaktım kadıköy yakasında bisiklet için alt yapıların yapılıp yapılmayacağı ,ama kadıköyde pek bisiklet kullanan olmadığından arza göre talep gerçeği burda devreye girmekte, ilerde süprizler olacak yalnız bunlar şimdilik sırdır ,,

Geri