Scudo Sports

Bisikletliler inisiyatifi

Güzel bi etkinliğe benziyor .

• Beğen
Tepkiler: Cengiz Yargıç
Scudo
Gerçekten ilginç bir milletiz biz. Gözlemlediğim kadarıyla "Bisikletliler Derneği" adındaki kuruluş belediyeler ve diğer kurumlarla resmi görüşmeler yapan tek kuruluş. Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Peki bu dernek kim için görüşmeler yapıyor? Bizler için değil mi? Nedir o zaman bazılarının bu dernekle alıp veremediği çok merak ediyorum.

Hem burada, hem diğer platformlarda bu derneğin bazen acımasızca eleştirildiğini görüyorum. Derneğin yaptıklarını elbette eleştirebiliriz veya yeterli bulmayabiliriz ama "ne iş yapıyorsunuz siz" tarzında yaklaşımda bulunanları anlamak pek mümkün değil. "Şunu şöyle yapsanız daha iyi olur, şuna da bir el atın" tarzında tavsiyeler iletip daha çok destek olmak yerine, bu ülkede iyi şeyler yapmaya çalışan herkese yaptığımız gibi hemen alaşağı etme çabası içindeyiz sanki.

Saldırırken önce kendinize bir sorun biz kime saldırıyoruz diye... Biz bisikletlileri bir türlü anlamak istemeyen yerel yönetimlere mi, yoksa bizler için iyi-kötü bir şeyler yapmaya çalışan insanlara mı saldırıyoruz? Empati kurun bir kere şu dernek yetkilileriyle... Adamlar kafası basmayan yerel yöneticilerin bisiklete bakış açısını değiştirmeye, yani dolaylı yoldan hayata bakış açılarını değiştirmeye çalışıyor. Biz burada onlara full destek sağlayacağımıza, "bunu neden böyle yapmıyorsun, bu bisikletler neden hala paralı" diye adamları bir de arkadan vuruyoruz. Anladığım kadarıyla bazılarının dernekle ve dernek yetkilileriyle kişisel problemleri de var.

Aslında derneğin yapacağı çok basit bir şey var bence. Buradaki herkes bir derneğin varlığından haberdar ama kimse tam olarak bu adamlar ne yapıyor ne ediyor bilmiyor. İnsanlar bilmediği için de "bu dernek bir işe yaramıyor Boğaziçi Köprüsünü bir günlüğüne bisikletlere açmaktan başka" diye düşünüyor. Tabi böyle düşünülmesi için gaz verenler de yok değil. Dernek bu forumda (veya kendi sayfalarında) bir konu açsa, örneğin her ay veya 2 ayda bir yapılan ve yapılacak görüşmeleri-etkinlikleri düzenli olarak biz bisikletseverlere bildirse daha faydalı olur diye düşünüyorum. Böylece herkes ne oluyor ne bitiyor haberdar olmuş olur. Hatta herkesin taleplerini derneğe iletebileceği bir başka konu başlığı da açılsa, yani düzenli iletişimde olunsa sorun kalmaz. Böylece kimse de kafasına esip yeni bir dernek kurmaya kalkmaz. Bölünmek yerine tek vücut olup derdimizi dernek aracılığıyla tüm yerel yönetimlere iletmek hepimizin faydasına olur.

@Halil Atalay

Madde 66 Bisiklet yolu olan yerlerde karayolunda sürülemez.
Halil Bey;
Bisiklet yolu yapın veya yaptırın bizde karayolunda bisiklet sürüp kendimizi tehlikeye atmayalım. Çağatayın katilleri daha bulunamadı. Karayolunda bisiklet sürerken kelle koltukta gidiyoruz.
Bisiklet yolu Bostancı sahil yolundaki gibi çizgi çekmekle olmuyor işte kaç defa yayalarla tartıştım sahil yolunda
Laf değil icraat bekliyoruz.
Bisiklet yolu, Bisiklet parkı, Bisklet için TCDD ve İDO nun aldığı 5 TL yi kaldırmasını istiyoruz.
Köprü geçişi bisikletçilere serbest olsun her gün geçerim. Senede bir defa köprüden geçmek için bisiklete binmiyorum. İşyerinede bisikletle gidip geliyorum.
Geçmişe değil geleceğe bakıyorum.
Yeni nesillere iyi bir miras bırakabiliyorsak ne mutlu bize
Gün olur Devran döner.
Pedallarımız her zaman döner.

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
arkadaşlar, ben cengiz dostumla inisiyatif almaya devam edeceğiz,,,,,,,
haberiniz ola ,,,,,,,

@Emrah Bozkurt

emrah bey ben anlatamıyorum herhalde size sizin bu yazdıklarınızı iki yıldan beri defalarca söyledi en üstten en altına kadar (bizzat Başbakan'a) iletim 10 ulaşım şurasında İBB anlatmama gerek yok her gün kafalarının etini yiyorum düşünün ibb 20 km anadolu yakasında bisiklet yolu uygulama projesi yaptırdılar ama hayla çekiniyorlar yapsak mı? yapmasak mı? diye

burada defalarca İBB ve diğer kurumları mail, dilekçe yağmuruna tutalım dedik ne oldu biliyormusunuz sadece 50 kişi mail yolladı

sen ondan sonra siyasetçileri ikna et

@Engin Ertekin

:in: :in: :in:

engin bey yazınız için teşekkürler herkes sizin gibi olsa

@Halil Atalay

halil ,,,dolu dizgin geliyor iki adam ona göre ben cengiz dost büyük süpriz yapacağız artık birilerinin inisiyatif alması gerekiyor idi bu inisiyatifi 6 senedir yapıyorum zati, gerek turlar ile gerekse antreman ile ben konuşmam pedala basarım benim işim bu,istanbul halkı ister bisiklete biner binmez beni ilgilendirmiyor,,,,,,

evet halil bana burda mesaj attın dedinki ben yönetime götürdüm isteklerimi diye ,,,, evet ido ücret meselesi ,,,,,,
dernek ücretleri asla indiremez ,bir lira yapamaz çünki gücü yetmez,,,pek ala bunu sende biliyorsun,,,,,,,,

ayrıca senle anlaştığmız konu şu, hak aramaya gelince sıfır,,,,
ben kendi yolumda devam edeceğim bana inanmış 3-5 kişiyle ,,,olabilir marjinal kalabiliriz ama hiç olmaz ise geriye baktığımda bir şeyler yapmanın gururunu yaşarım,,,,,

ayrıca son olarak şunu söylemek istiyorum hiç kimse bi başkasının yolu üzerine taş koymasın, bu durum derneğide bağlar derneğe düşen görev, bana ,cengiz dostuma ve bisiklet için kim bi hareket yapmak istiyorsa destek olmasıdır ,dernek her zaman inisiyatif alacak arkadaşların arkasında olacak köprü geçişinde dernek formasını giydim ve arkayı tuttum daha öncede yaptım şu anda herkez şunu burda bilecek ,bugünden itibaren cengiz dostun arkasındayım onun ilerde dernek kurmasınada sıcak bakıyorum ,,,,,

Degerli Bisikletsever Arkadaslar

Biz bazi seyleri sanirim birbirine karistiriyoruz.Bisikletliler dernegi yada orada calisan arkadaslarin calismalarini begenebilirsiniz yada begenmeyebilirsiniz.Bu ayri bir konu.

Ancak Cagatay'in katillerinin bulunmasi,bisiklet yollarinin yapilmasi,bisiklet tasima ucretlerinin kaldirilmasi vs vs vs.Bunlarin hicbiri bisikletliler derneginin yetkisinde degil.Bunlar devletin ilgili birimlerinin gorev ve yetkisinde.

Bisikletliler derneginin gorevi ise bu konularda devlet yetkililerinin dikkatini cekmek,bisikletlilerin sesinin duyurulmasi icin araci olmak,yetkililere gerektiginde baski yapmak.

Ancak en nihayetinde dernek bir STK(sivil toplum kurulusu).Yani bunlari yapmaya yetkili kurum degildir.

Bakin arkadaslar diyorki iki senedir basbakana bile dilekce verdim, calmadigim kapi kalmadi,IBB ile bilmem kac tane faaliyete katildim. Ama kurumlardaki burokrasi yuzunden hersey yavas yuruyor.Ayni zamanda bir tepki olmasi gerektiginde bisikletlilerden yeterli destegi alamiyoruz.

Biz de gidip kopru gecisi niye serbest degil,niye bisiklet yolu yok,isler niye yavas yuruyor diye sanki yetkili kurummus gibi dernegi sorguluyoruz.Tamam calismalarini begenmiyorsak dernege yapmadiklarini neden yapmadin diye sorariz.Ama niye yol yapmadin,kopruyu serbest birakmadin diye bir soru sorulacaksa bunu yetkililere degilde baska birilerine sormak burada biraz komik oluyor.

Onu yetkililere sormak icin kendimiz ne yaptik hakkimizi aramak icin hangi cabayi gosterdik?Bakin tepki icin topu topu 50 tane mail geldi diyor arkadaslar.Asil dernegi yada baskalarini suclamadan once kendimize sormamiz gereken sorular var bence.

MECBUR KALDIĞIM AÇIKLAMA;
Bisiklet kullanan biri olarak kendim ve çevremdeki bisikletçi arkadaşlarımızın yaşadıkları sorunları dile getirmek adına bi girişimde bulunalım dedik;
6 Kasım Dünya Şehircilik Gününü de fırsat bilerek bi etkinlik yapmaya karar verdik,
Burada açtığımız topiğin ilk başında “BASIN BİLDİRİSİ ve KAMUOYUNA DUYURU” başlığı altında uzunca bi yazı yazdık, Bu yazıda bisikletlilerin sorunlarını ve taleplerini dile getirdik,
Ama bu sorunları ve talepleri sadece kendi yazdığımız maddeler içinde sınırlamamak adına yine bu topikte şöyle ilan ettik; “Açılan bu sayfa üzerinde şehir içinde yaşadığınız olayları, sorunları paylaşın ve Önerilerinizi sunun.”
Yine bu topikte yazılanları sırası ile okursanız; Bu raporları yetkili kişilere ileteceğiz, bunun için yetkilileri dolaşacağız, medya bağlantılarımızı kullanarak gündeme getireceğiz, dedik.
Bunları yapmak için kendi işimiz gücümüzü bırakarak 1 ay bunlarla uğracağız dedik,…
VAY SEN MİSİN BİSİKLETLİLERİN HAKLARINI SAVUNAN ?!!!
6 Kasım etkinliğini yapmak ve bisikletlilerin haklarını savunmak için kimseden bi parada talep etmedik veya bizim gibi işinizi bırakında gelin bu işlerle uğraşın da demedik!
Ama bu topikte bulunan yazıları sırasıyla okuduğunuzda göreceksiniz ki;
Kimse kalkıpta “ya yazdığın basın bildirisinde şu konular eksik,… burası yanlış,… şunuda ekleyelim,… “ gibi mesajlar yazılmadı.
Kimse kalkıpta “yaşadığımız olayları anlatın, önerilerinizi sunun” şeklindeki mesajımıza bi cevap yazmadı.
Aldığımız cevaplar ne oldu peki;
- “Cengiz bey kendi başınıza bisiklet insiyatifi mi oldunuz ?”
- “Biz daha önce bi sürü çalışma yaptık bişey elde edemedik”…
NE POLİS ÇIKTI KARŞIMIZA, NE MAHKEME NEDE BAŞKA BİRİNDEN TEPKİ ALDIK!
Sorunlarımızı belirtip taleplerimizi iletelim dediğimiz bu etkinliğe bisikletçiler dışında kimseden bi tepki almadık.
İstediğimiz şeyler yaşabilir bi şehir, gürültüsüz, trafiksiz temiz bi çevre, bisikletli yaşam ve bisiklet kullananların can güvenliği gibi konular. Ve en başta tabiî ki kendi haklarımızı, haklı taleplerimizi iletmek istiyoruz.
İnanın ki ve gerçekten bunu da göreceksiniz ki; Hangi kuruma giderseniz gidin; Belediyeye, Valiliğe, Basına, Polise, sokaktaki halka, vs.. hepsinden tepki almak bi tarafa haklı taleplerimizi ilettiğimiz için takdir alıyoruz.
Dikkat ederseniz de etkinliği duyurduğumuzdan bu yana 12 gün geçti ve bu süre içinde de bu etkinlik için boş durmadık ve biçok gelişmeler yaşandı. Şu andan itibaren özellikle bu topik üzerinde bu faaliyetleri duyurmaya başlıyacağız.
1) BASIN VE MEDYA KURULUŞLARI İLE GÖRÜŞÜLDÜ
Tüm basın kuruluşlarına email gönderildi. Gönderilen emailler arkasından bizzat aranarak konuyla ilgilenmeleri yönünde görüşmeler yapıldı. Konuya ilgi duyacağı tahmin edilen köşe yazarlarına emailler atıldı bazıları ile bizzat görüşüldü. Bazı Dergilerle görüşüldü özel röportajlar ve özel fotoğraflarla geniş ele alınması yönünde görüşüldü. 6 Kasım etkinlik öncesi basın kuruluşlarını ziyaret için randevular alındı. 6 Kasım etkinliğine gelecek medya kuruluşları ve program yapımcıları ile görüşüldü.

2) BELEDİYELERLE GÖRÜŞMELER
Belediye yetkilileri konudan haberdar edildi. Belediye yetkilileri ve başkanlardan randevular talep edildi.

3) STK LAR VE SİYASİ PARTİLER
STK lardan özellikle Trafik Mağdurları ve çevreci dernekler konuya ilgi gösterdi. Siyasi Partiler İl Başkanlıkları bilgilendirildi ve randevular talep edildi.

4) RAPORLAR HAZIRLANMASI
Yapılan taleplerin geçerli olabilmesi ve mantıklı çözümler üretilmesi adına konuya teknik açıdan bakabilecek Çevre Mühendisleri, Mimar ve Mühendisler odaları ile irtibat kuruldu. Üniversitelerde konuya yakın hazırlanan tezler talep edildi.

6 Kasım Etkinliği için önümüzde bir aya yakın zaman olmasına rağmen şuana kadar biçok altyapı hazırlandı. Bu etkinliğe yapıcı desteklerinizi bekliyoruz.

cengiz arkadaşın artvin olayına destek verdim ,,,,,bu 6 kasımda destek vereceğim .....
evet inisiyatif de olsa bir hareket yapmakta cengiz dost bunu asla küçümsemeyelim,,,,
evet taşın altına fazla adamın el atmamasını bende biliyorum çünki 6 yıldır aynı hikaye ......bu forumun dolup taşması lazım, face ortamında 100.000 ler olmakta ...bisiklet forumunun 100.000 leri yok....6 yıl öncesinden üye olanlar ellerini ayaklarını çekmişler burdan ,,,,bisiklet bi anlık maymun iştahı olmaktan öte bi gerçektir, bisiklet bi yaşam biçimidir ikinci aracımızdır ama bunu bu topluma anlatmak için inisiyatifler ortaya çıkmalıdır, burda ben gönüllüyüm evet
dernek oluşturulacak ......fahri üye olacağım üzerime düşen görev dernekte seminerlerde boy göstereceğim ,derneğin gezilerine katılacağım dernek ile beraber bisikletimle belediye belediye kapı kapı dolaşacağım .....iş budur arkadaşlar emek vermek budur ..........
ve belediye başkanlarına ilginç gelecek derneğin adamlarının bisiklet ile belediye binasına gitmeleri......burda kişiler önemli değil ahmet memet burda inisiyatifler önemli inisiyatif almak önemli,,,,,,,

kitlesel olma durumu ,bisikletin kitleselleşmesi için neler yapılmalı bunları konuşacağız burda, işin özü budur bu halka nasıl bisikleti sevdireceğiz ...evet öteki sayfalarda yazdım halkı eleştirdim ama sürekli papağan gibi bu halkı eleştiremem ...bi şeyler yapmalıyım o vakit yapacağım şey bu halka bisikleti sevdirmek onun için bi yeni dernek altında toplanmamız artık elzem olmuştur
şimdiden söyleyeyim, benim derdim dernek başkanlığı yada yardımcılığı değil ben yönetici olamam yardımcıda olamam ama fahri üye olabilirim .....

bisikletliler derneğine üye olmadım ama gezilerine gittim .....
dernek bu zamana kadar yapabildiği ölçüde imkanlarının el verdiği ölçüde hizmet yapabilmiştir, bürokrasi onlarada yüzünü göstermiştir yeni bi dernek kurulursa korkarım aynı durumdan müzdarip olacaktır kanatindeyim,,,,

evet sorun bu halka bisikleti sevdirmek....ve istanbul halkını bisiklete alıştırma meselesidir bunun üzerine kafa patlatacağız .......beyin jimnastiği yapacağız artık,,

6 Kasım Dünya Şehircilik Günü BİSİKLET ETKİNLİĞİ

Bisikletliler olarak özelde İstanbul ve Genel olarak ülkemizde yaşadığımız sorunlarımızı komuyonu duyurmak, Basını bilgilendirmek ve Yetkililere taleplerimizi iletmek üzere;
TARİH: 6 KASIM 2011 PAZAR DÜNYA ŞEHİRCİLİK GÜNÜ
SAAT: 10:30
YER: İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNÜ / Saraçhane / Fatih
ETKİNLİK:
10:30 Bisikletçiler, STK’lar ve Halkın İstanbul Belediyesi Önünde Buluşması
11:00 Basın Açıklaması
11:30 Saraçhane’den Fatih yönüne bisikletlerimizle hareket ederek, Edirnekapı’dan Vatan Caddesine İniş. Vatan Caddesi Yan Yolu üzerinden Aksaray Yenikapı İDO önünde toplanma.
12:30 İDO önü Basın açıklaması ardından Kumkapı iç yolundan Sultanahmet Meydanı ve Cağaloğlu Valilik önünden bisikletlerimizle geçiş.
13:00 Eminönü istikametinden Taksim Meydanına varış.
14:00 Taksim Meydanında Etkinliğin son bulması.
BİSİKLETLİLER İNİSİYATİFİ olarak biraraya gelerek gerçek anlamda Dünya Şehirlerine yakışan düzenlemeleri Bisiklet kullanıcıları olarak taleplerimizi ileteceğimiz bu etkinliğe tüm bisiklet kullanıcıları, bisiklet klüpleri, bisiklet dernekleri, Çevre örgütleri ve STK’lar ve halkımızı bekliyoruz

bisikletliler inisiyatifi gönüllüsü- kudret kurtcebe,,,

Cengiz abi kendi adımıza elimizden geleni yaparız, dernekte yapıyor ve yapmaya devam edecek sağolsunlar ama bisiklette derneğin tekelinde değil herkes elinden geleni yapmalı eğer dernek yaptığı faliyetlerde destek istiyorsa kendiside böyle organizasyonları desteklemeli sonuç olarak bence kimin yaptığı değil ne yaptığı önemli...

• Beğen
Tepkiler: Cengiz Yargıç
@Raif Korkmaz

raif gecenin lafı buydu derneğin tekelinde değil hiç bişey ,,,altına imzamı atarım ,,,,cengizin hoşnutsuzluğu derneğin forumuna mesaj atması başkanın verdiği cevabın onu üzmesi ........amaç bu halka bisikleti sevdirmek .....bu olayı başarmak lazım ,,,kitleselleşecek bisiklet istanbulda ....

Bir süredir yeni bir dernek kurma çalışmalarından bahsediyor olmamıza rağmen halen bu derneğin detaylarını açıklamamıştık. Bunun sebebi bu derneğin bir balon gibi çıkıp kısa sürede patlamasından ziyade amaçları ve hedefleri olan temelli bi çalışma olmasıdır.
Halen derneğin kurulum aşamaları tamamlanmış değildir ama gerekli tüm hazırlıklar yapılmış hatta dernek lokali olarak bir yerde tutulmuştur.
Öncelikle bu derneğin birilerine muhalif olma adına değil tam tersine yapılan etkinliklerin ve çalışmaların daha etkili gerçekleşmesi için kurulmaktadır.
Çoğunuzun bildiği gibi bu güne kadar gerek İstanbul içinde kendi çapımızda turlar yapıyoruz veya "İnadına Görmek" - "Zafere Doğru" adlı büyük projeler yapıldı ve daha yapmayı hedeflediğimiz "İran turu" "Bosna Turu" gibi yurtdışı ve "İpek Yolu" "Güneydoğu bisiklet turu" gibi yapmak istediğimiz biçok proje var.
Bugüne kadar yaptığımız etkinlikler hep ferdi çalışmalar olarak kaldı ve sahipsiz olarak gelişti. Bunun içindir ki yaptığımız bazı turlar ya yarıda kaldı yada proje aşamasında ertelendi durdu...
İşte hem İstanbul içi turlarımızın daha kapsamlı olması hem organize ettiğimiz turlarımızın yarıda ve sahipsiz kalmaması adına dernek çalışması bizim için zorunluluk oldu.
Ayrıca İstanbul da bisikletin kabul görmesi adına ideallerimiz var.

Bisiklet; “İnsan gücü ile ilerleyen, Çevreci, Ekonomik ve Sağlıklı bir ulaşım aracı” olarak herkes tarafından bilinir. Dünyanın her köşesinde görmeniz mümkün olan bu ilkel ama bir o kadar kullanışlı aracı Ülkemizde de hemen her evde bulabilirsiniz.
Bisikletli ulaşım sayesinde trafik sıkışıklığı olmuyor, çevreye zarar vermiyor, ekonomiye katkısı oluyor, gürültü kirliliği yaşanmıyor, spor yapılıyor, sağlıklı olunuyor, ülke ekonomisi dışa bağımlılıktan kurtuluyor, vs…
Bisiklet bu kadar yaygın bir ulaşım aracı olması ve birçok faydaları olmasına rağmen İstanbul ve diğer büyük şehirlerimizde bisiklet kullanılmamasının en büyük nedeni yeterli düzenlemelerin yapılmamasındandır.
Dünyada bisiklet sporu gelişirken ülkemizde ilerleme kaydetmemesi de yine gerekli imkanların sunulmamasındandır.
Tüketim Toplumu olma yolunda hızla ilerleyen ülke insanımız araç trafiğinin ve teknolojinin getirdiği sorunlarla beraber yaşamayı kanıksamış olmalarına rağmen bir avuç insanda bisikletli yaşamı insanlara anlatma ve bisiklet sporunu geliştirmek için kendi imkanlarıyla uğraş vermektedir.
Bisikletin ekonomik, sağlıklı, çevreci ve eğlenceli tarafını anlattığımız hemen her kişi, kurum ve kuruluş söylenenleri tasdik ederek bisiklete sempati duyduklarını ifade ediyorlar ama her nedense olumlu bir gelişme alınamıyordu.
Toplumun faydasına, çocukların gençlerin gelişimine, ekonominin istifadesine, sporun yaygınlaşmasına, sağlıklı insanların ve çevrenin oluşması için verilen bu haklı mücadelenin etkili olabilmesi için bir araya gelerek Dernek çatısı altında çalışmaları yürütmek bir zorunluluk halini almıştı.

6 Kasım Etkinliği bu derneğin kurulum sürecini hızlandırdı.
Kurulum aşamasında olan bu derneğin amaç ve hedeflerini sizlerle paylaşacağım ve görüşlerinizi belirtip çalışmalarda dahil olmanızı istiyoruz.
Hem 6 Kasım için hemde Dernek çalışmalarının ve aslında temel konu olan "BİSİKLETİN" kimsenin tekelinde olmadığı ve kurulan bu derneğinde tekelinde olmayacağını, böyle bir iddia sahibi olmadığımızı tekrar tekrar belirtirim.

• Beğen
Tepkiler: Eren Tublek
DERNEĞİN AMACI
İSTANBUL BİSİKLET KÜLTÜR VE SPOR DERNEĞİ Kamu yararına hizmet gayesiyle,
*Bisiklet dostlarını biraraya getirmek,
*Bisikletin, toplumumuza , sağlık, spor, eğlence, ulaşım, çevre sağlığı, turizm ve ekonomi yönlerinden getireceği faydalarını anlatmak, tanıtmak ve bu doğrultuda daha geniş kitlelere sevdirilmesini sağlamak,
*Tüm bisiklet sevenleri, sporcu ve ilgililerini eğitmek, bisiklet sahibi olmaları ve kullanmaları yönünde yardımcı olmak,
*Topluma yönelik ve sportif amaçlı ulusal ve uluslararası gezi ve yarışlar tertiplemek ve bu tür yarış ve gezilere dernek olarak katılmak,
*Bisiklet ile ulaşımı özendirmek ve geliştirmek için alt yapı faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini sağlayıcı her türlü girişimde bulunmak,
*Bisikleti doğa ve çevre dostu bir taşıt aracı olarak tanıtmak, başarılı sporculara ve ilgililerine ayni ve nakdi yardımlarda bulunmak, özendirici diğer tedbir ve çalışmaları yapmak,
*Bisikletin şehir içi, dışı kullanım bilincinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak,
*Bisiklet Sporunu geliştirmek,
*Bisiklet Eğitimleri vermek,
*Bisiklet etkinlikleri yapmak ve bu konuda Ulusal ve Uluslar arası çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek ve destek almak amacı ile kurulmuştur.

Hedefler;
1. Yerel yönetim ve resmi kuruluşlarla işbirliği içinde bisikletin günlük yaşam içine yerleştirilmesi, bireysel ve kentsel, sağlık ve çevre sorunlarının çözümlenmesinde bisikleti ciddi bir alternatif olarak topluma sunmak,

2. Ulaşım amaçlı, güvenli ve iyi bisiklet yollarının yapılması için çalışmalar yapmak, raporlar hazırlamak, Ayrılmış bisiklet yollarının olmadığı yollarda, yol güvenliğinin sağlanması amacıyla, yolların tüm yol kullanıcılarınca paylaşılması yönünde trafik levhalarının konulması yönünde çalışmalarda bulunmak,

3. Kent içinde, hastanelerde, okullarda, alışveriş merkezi, iş yerleri gibi toplulukların bulunduğu yerlerde, bisiklet park yerlerinin yapılmasına öncülük etmek,

4. Yolların tüm yol kullanıcılarınca paylaşılması yönünde eğitici araçlar, görsel ve yazılı sunumlar geliştirerek topluma sunmak,

5. Bisiklet ile ulaşımı özendirmek ve geliştirmek için alt yapı faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini sağlayıcı her türlü girişimde bulunmak, bisikleti doğa ve çevre dostu bir taşıt aracı olarak tanıtmak,

6. Bisiklet Sporunun tanıtılması, yaygınlaştırılması, bisiklet sporcuları yetiştirilmesini sağlamak, bisiklet sporu yolları ve parkurlarının yapılanması ve bakımları konusunda yerel yönetimlerle ve ilgili kamu kuruluşlarıyla işbirliği yapmak,

7. Bir turizm kenti olan İstanbul’da, bisikleti bir turizm alternatifi olarak sunmak ve bu yönde çalışmalarda bulunmak, yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde bisiklet turları düzenlemek, bu yönde bisikletçilere yardım etmek,

8. Topluma yönelik ve Profesyonel sportif amaçlı ulusal ve uluslararası gezi ve yarışlar tertiplemek ve bu tür yarış ve gezilere dernek olarak katılmak,

9. Ulusal ve uluslararası düzeylerdeki her çeşit bisiklet etkinlik, yarış ve gezilerine dernekçe katılmak,

10. Yerel, ulusal ve uluslararası düzeylerde bisiklet tur ve gezileri düzenlemek,

11. Her yaş, kategori ve sınıfında halka açık yarışlar organize etmek,

12. Bisiklet yarışları, yol yarışları, pist yarışları, bisikletli koşu yarışları, dağ bisikleti yarışları ve BMX yarışları olarak kategoriler oluşturmak, branşlarında Amatör ve Profesyonel bisikletçiler yetiştirmek, yarışlar yapmak.

15. Tarihi, Turistik ve Doğal yörelere bisiklet tur ve gezileri düzenlemek,

16. Resmi kuruluşlarda bisikletin yaygınlaşmasını sağlamak,

17. Kent içinde 30 km/saat hız limitinin yaşama geçirilmesi için girişimlerde bulunmak,
19. Modern şehir anlayışı, kentsel dönüşüm planları, Çevre ve Şehircilik planları, Toplu Konut yaşam alanları, sürdürülebilir kentsel hareket üzerine davranış ve uygulamaları değiştirilip, bisikletin kamu ulaşım araçları ile birlikte kullanımını sağlamak,
20. Bisikletin Metropol Şehir İstanbul’da kullanılabilir yol haritalarını ve uygulama şekillerini içeren raporlar hazırlamak, raporları Yetkili birimlere iletmek,
21. Kamu yararına hizmet gayesiyle, bisiklet dostlarını bir araya getirmek, bisikletin toplumumuza, sağlık, spor, eğlence, ulaşım, çevre sağlığı, turizm ve ekonomi yönlerinden getireceği faydalarını anlatmak, tanıtmak ve bu doğrultuda daha geniş kitlelere sevdirilmesini sağlamak,
22. Tüm bisiklet sevenleri, sporcu ve ilgililerini eğitmek, bisiklet sahibi olmaları ve kullanmaları yönünde yardımcı olmak,

23. Bisiklet ile ilgili seminer, konferans ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gerekli izin alınarak kurs gibi eğitim faaliyetleri düzenlemek,

24. İnternet yoluyla bir bisiklet dergisi çıkarmak, site oluşturmak,
25. Bisiklet üzerine Tv Programı, Belgeseller, DVD ‘ler hazırlamak,
26. Bisiklet Kültürü ve Bisiklet Sporu üzerine basın ve medya kuruluşlarıyla irtibat kurmak, basını bilgilendirmek, kamuoyu oluşturmak,

27. İlk yardım, sağlık, doğal afetler, arama kurtarma konularında eğitici faaliyetlerde bulunmak ve bu amaçla ilgili kuruluşlarla işbirliği yapmak,

28. Öğrencilerin yol güvenlikleri sağlanarak okula bisikletle gitmesinin teşvik edilerek, şişmanlığın (obezite) önlenmesi amacıyla çocuklarda hareketliliğin artırılmasına yönelik çalışmalarda bulunmak, Okullarda bisiklet ve trafikle ilgili eğitim seminerleri düzenlemek,

29. Daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir çevre, hava kalitesi, iklim değişimi ve gürültü kirliliği üzerine yurttaşların dikkatini çekmek, Doğayı ve çevreyi koruyucu faaliyetlerde bulunmak amacıyla ilgili kuruluşlarla işbirliği yapmak, Temiz bir çevre için bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak,

30. Üyelerine uygun şartlarda bisiklet ve bisikletle ilgili malzeme sağlamak amacıyla ithalatçı ve üretici firmalarla gerekli girişimlerde bulunmak, Üyelerine bisiklet bakım ve onarımı konularında yardımcı olmak,

31. Bisikletin gelişmesi amacıyla gerekli her türlü bisiklet tesisini gerçekleştirmek veya yapılmasına katkıda bulunmak,

32. Bisiklet dostu kriterleri ve bisiklet sporcu adaylarını belirleyerek bu amaca hizmet eden kişi, kurum ve ticari kuruluşlara plaket ve ödül vermek, logolu etiket veya afiş şeklinde kapılarına asmalarını sağlamak,

33. Amaçlarımıza yönelik faaliyetleri yayınlayan, yansıtan ve destekleyen yazılı ve görsel basınla şahıs, kurum ve kuruluşlarla ilgili yarışmalar, etkinlikler düzenlemek ve bunları ödüllendirmek,

34. Valilik, İl ve İlçe Belediyeleri, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü , Türkiye Bisiklet Federasyonu ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile her türlü işbirliği içinde olmak,
35. Yurtiçi ve Yurtdışı temsilciler oluşturmak, Yurt içinde ve yurt dışında bisiklet ile ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla temas kurarak işbirliği yapmak, kültürel etkileşimi sağlamak, derneğimiz tüzüğüne uymak şartıyla, dernek veya kuruluşlara üye olmak ve bu kuruluşlarla proje bazında ortak çalışmalar yapmak veya yardımlaşmak,

36. Yukarıda belirtilen konularda ulusal ve uluslar arası, Avrupa Birliği destekli projeleri takip etmek, bölgesel projeleri hazırlamak, uygulamak, sonuçlarını bölgesel, ulusal, uluslar arası görsel-işitsel basın aracılığı ile yaygınlaştırmak,

37. Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi durumunda vakıf kurmak, federasyon kurmak veya kurulu bir federasyona katılmak, gerekli izin alınarak spor tesisleri kurmak.

Bisiklet Kültürünü Yaygınlaştırma Faaliyetleri;
Her yaş gurubundan herkesin kullanabileceği en iyi ulaşım aracı olan bisikletin topluma en iyi şekilde anlatılması sağlanacak.
Dernek lokali bünyesinde bisiklet dostları biraraya getirilerek bilgilendirilecek, kaynaşma ve ortak faaliyetler yürütülmesi sağlanacak.
Bilgi ve destek almak isteyen herkes rahatlıkla dernekten gerekli yardımı alabilecek.
Çocuklar, Gençler, 35 yaş üstü, 50 yaş üstü, Bayanlar gibi kategoriler oluşturularak haftanın belli saatleri bisiklet eğitimleri ve turlar tertip edilecek.
Şehir ana arterlerinde stantlar açılarak broşür ve CD ler dağıtılarak bisiklet kültürü anlatılacak.
Okullar ve Üniversitelerde bisiklet eğitimleri ve seminerler verilecek.

Bisiklet Sporu Faaliyetleri;
Bisiklet Sporu yapmak isteyenler için Yol Yarışçıları, Dağ Bisikleti Yarışçıları, BMX Yarışçıları, Maratoncular gibi kategorilerde haftanın belli saatlerinde dersler ve antrenmanlar tertip edilecek.
Bisiklet Sporu yapmak isteyen ve bu alanda yeterli kondisyona sahip ancak maddi imkanları olmayanlara gerekli imkanlar sunulacak.
Sporculara Sponsor firma destekleri sağlamak için çalışmalar yürütülecek.
Sporcuların yarışlara katılabilmeleri için gerekli ihtiyaçlar temin edilecek.

Bisiklet Turları Faaliyetleri;
Bisikletçiler kendi aralarında oluşturduğu bölgesel guruplarla kendi aralarında günübirlik veya belli etaplarda uzun turlar bazen de şahsi girişimlerle uzun süreli maraton turları gerçekleştiriliyor. Ama bu güne kadar bu etkinlikler ferdi girişimlerle sınırlı kalmış ve bu çalışmalara Belediyeler, Gençlik ve Spor Müdürlükleri, Bisiklet Federasyonu gibi kuruluşlar sahip çıkmamıştır.
İstanbul Bisiklet Kültür ve Spor Derneği bisiklet turlarının daha organizeli yapılabilmesi, güvenlik tedbirleri altında ve yetkilileri harekete geçirme alanında önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.
Öncelikle Bisiklet turları düzenlemek isteyenlere her türlü bilgi, irtibat, techizat sağlanması, gerekli izinlerin alınması, tur düzenlenecek bölgelerin idari amirlerinin harekete geçirilmesi yönünde gerekli tüm yardımları yapmaktadır. Tur düzenlemek isteyen kişi ve kurumlar desteklenmektedir.
İstanbul Bisiklet Kültür ve Spor Derneği kendi bünyesinde; Hafta içi Şehir turları, Hafta sonu günübirlik turlar, Kamplı ve konaklamalı turlar, Yurtiçi uzun süreli turlar, Yurtdışı turları, Özel gün ve haftalara yönelik turlar düzenlemektedir.
Bisiklet turları farklı branşlarda kategori edilerek her kesimden bisiklet dostlarının katılabileceği şekillerde organize edilmektedir. Bisiklet turlarımızda ailelerin çocuklarıyla birlikte katılabileceği, 50 yaş üstü kesimin rahatlıkla katılabileceği turlar olacağı gibi Kamplı ve uzun süreli performans turları da organize edilmektedir.
Derneğimizin düzenlediği Bisiklet turlarının en önemli özellikleri;
*Turlarda her türlü güvenlik önlemleri alınır.
*Bisiklet ekibi ile birlikte Motorize veya Minibüs eskort aracı eşlik eder.
*Eskort araç içinde sağlık malzemeleri, bisiklet yedek parçaları, içecek ve yiyecek malzemeleri ile anında müdahale edecek profesyonel ekip bulunur.
*Turlara katılan her kişi kaza ihtimaline karşı günlük sigortalanır.
*Gerekli malzemeleri (kask, vb.) bulunmayanlara temin edilir.
*Turlar kamera ve fotoğraf kayıtları alınarak DVD haline getirilir.
*Turlar için gerekli izinler alınarak trafik yoğun olduğu bölgeler polis eşliğinde geçişler sağlanır.
Haftaiçi Şehir Turları;
Haftaiçi turlarımız genellikle şehriçi ve akşam saatlerinde kısa turlar şeklinde gerçekleşiyor.
Haftaiçi turlarımızı daha verimli geçmesi adına farklı ilçelerde bisiklet kullanılabilecek güzergahlarda organize ediliyor.
Haftasonu Günübirlik Turlar;
Hafta sonu Günübirlik Turlarımız genellikle İstanbul çevresinde sayfiye, piknik ve orman gezi yerleri tercih ediliyor. Hafta sonu turlarımızı daha geniş kapsamlı ve escort araç gözetiminde gerçekleştiriliyor.
Kamplı ve Konaklamalı Turlar;
Yurtiçi farklı bölgelere konaklamalı veya kamplı turlarımız daha geniş organizasyonlarla gerçekleştiriliyor. Derneğimiz organize ettiği turlarda tüm ulaşım, konaklama, yemek ihtiyaçları en uygun şekilde ayarlama yapılıyor.
Dernek bünyesi haricinde kendi imkanlarıyla konaklamalı turlar yapmak isteyenlere gidecekleri bölgelerdeki temsilcilerimizin ve diğer irtibat noktalarıyla bağlantılar kurularak yardımcı olunuyor. Tur yapmak isteyenlere bisikletle gidebilecekleri en uygun yollar, konaklama yapabilecekleri alanlar, bisiklet ve kamp malzemeleri konusunda gerekli destek sağlanmaktadır.
Yurtiçi Uzun Turlar;
Yurtiçi Uzun süreli bisiklet turları derneğimiz tarafından belli tarihlerde düzenlenmektedir. Yurtiçi uzun turlar yıllık program içinde dernek bünyesi ve internet sitesinden ilan edilmektedir. Derneğin düzenlediği Yurtiçi uzun turlara katılmak için dernek üyesi olmak ve yeterli kriterlere sahip olma şartı aranmaktadır.
Yurtdışı Uzun Turlar;
Yurtdışı Uzun süreli bisiklet turları derneğimiz tarafından belli tarihlerde düzenlenmektedir. Yurtdışı uzun turlar yıllık program içinde dernek bünyesi ve internet sitesinden ilan edilmektedir. Derneğin düzenlediği Yurtdışı uzun turlara katılmak için dernek üyesi olmak ve yeterli kriterlere sahip olma şartı aranmaktadır.

Sosyal Sorumluluk Projeleri;
Derneğimiz Sosyal Sorumluluk Projelerine önem göstererek sürekli yeni projeler yapmaktadır.

Bisikletlilerin Haklarını Koruma;
Dernek bünyesinde oluşturulan hukuk bürosu ile Bisikletlilerin haklarını koruma, Kanunları takip etme, Düzenlenecek yeni kanunlara bisikletlilerin talepleri doğrultusunda raporlar sunmak, Dernek Üyelerimizin karşılaştığı kaza ve hukuki sorunlara anında müdahale edilmesi sağlanmaktadır.

Eğitim Faaliyetleri;
Derneğimiz bisiklet konusunda ve diğer sosyal alanlarda eğitim hizmetlerine önem gösterir.
Bisiklet kullanıcıları için; Bisiklete yeni başlayanlar için sürüş eğitimleri, Trafik eğitimleri, Bisiklet aksamları ve tamirat eğitimleri, Dünyada ve Ülkemizde Bisiklet Sporu hakkında bilgilendirmeler, okullarda bisiklet seminerleri gibi faaliyetler yürütmektedir.
Eğitim amaçlı broşürler, CD’ler hazırlamaktadır.
Derneğimiz bisiklet konusu yanında; Sağlık, İlk Yardım, Sosyal Afetler, Fotoğrafçılık gibi alanlarda da kendisini sorumlu hissederek seminer ve eğitimler gerçekleştirmektedir.

Bisikletli Sosyal Afetler Timi;
Deprem, Sel, Heyelan gibi doğal afetlerin yaşandığı bölgelerdeki en iyi ulaşım aracı bisiklettir. Bu amaçlarda Dernek bünyesinde profesyonel eğitim almış Bisikletli Sosyal Afetler ve Arama Kurtarma Timi oluşturulmaktadır.

Dernek Üyeliği;
Derneğimize üye olmak için;
1 adet fotoğraf,
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Başvuru formu gerekmektedir.
Derneğimizin amaçlarıyla ilgilenen, dernek ilkelerini kabul eden kişiler derneğe üye olabilirler. Üyelik için başvuran kişi veya kişileri yönetim kurulu en geç 30 (otuz) gün içinde üyelik kabulü veya reddi şeklinde karara bağlayıp, sonucu yazılı olarak müracaat sahibine duyurur. Hiç kimse derneğe üye olmaya ve hiç bir üye dernekte üye kalmaya zorlanamaz. Her üye istifa hakkına sahiptir.
Derneğin sunduğu avantajlar ve hizmetlerin önceliği dernek üyelerine aittir.
3 tür üye vardır; Asil Üyelik, Fahri Üyelik, Onursal Üyelik.

Asil Üyelik;
Yönetim kurulu tarafından üyeliğe kabul edilen kişilerin .... TL/ay üyelik aidatını ödemeleri durumunda Asil Üye olurlar.
Asil Üyeler Derneğin hizmetlerinden 1. derecede istifade eder.
Asil Üyeler Dernek lokalindeki hizmetlerden ücretsiz yararlanır.
Asil Üyelerin bisikletleri aylık bakımları dernek tarafından ücretsiz yapılır.
Sadece Asil Üyeler Derneğin gerçekleştirdiği Uzun Turlar, Yurtiçi ve Yurtdışı Turları, Sosyal Sorumluluk Projelerine katılabilirler.
Sadece Asil Üyeler Bisiklet Sporu faaliyetlerine katılabilirler.
Sadece Asil Üyeler genel kurulda oy kullanabilirler ve yönetim kuruluna seçilebilirler.

Fahri Üyelik;
Bisiklet kullanıcısı olarak dernek kriterlerine uyan kişiler aidat ödemeksizin Fahri Üye olabilirler.
Fahri Üyeler derneğin genel etkinlikler kapsamındaki faaliyetlere katılabilirler.
Fahri Üyeler Derneğin hizmetlerinden 2. derecede istifade eder ve Asil Üyelere tanınan haklardan ancak dernek kararıyla istifade edebilirler.
Fahri Üyeler genel kurulda oy kullanamazlar ve yönetim kuruluna seçilemezler.

Onursal Üyelik;
Resmi görevleri veya sosyal mevkileri nedeniyle derneğin çalışmalarına fiilen katılamadıkları halde derneğe yardımları dokunan veya derneğe maddi veya manevi yardımda bulunanlara “Onursal Üye” denir. Diledikleri zaman aidat öder ve bağış yapabilirler. Yalnız genel kurulda oy kullanamazlar ve yönetim kuruluna seçilemezler.

Temsilcilikler;
Dernek amaçlarını daha etkili ve yaygın şekilde uygulamak için İstanbul ilçeleri, Yurtiçi İl / İlçeler ve Yurtdışı temsilcilikler oluşturmaktayız.
Temsilci olmak için Asil Üye olmak ve temsilcilik için yeterliliğe sahip olma şartı aranmaktadır.

Tv Program ve Belgeselleı;
Dernek Faaliyetleri ve amaçları doğrultusunda Tv Programı ve belgeseller hazırlanmaktadır. Tv Program içeriğinde bisiklet etkinlikleri ve derneğin yürüttüğü faaliyetler yer almaktadır. Program ve Belgesellerin hazırlanması tamamen dernek bünyesinde gerçekleştirilerek yayın kanallarıyla anlaşmalar sonucu uydu / ulusal / yerel kanallarda yayınlatılmaktadır.

Dernek Lokali;
Dernek lokalleri Dernek amaçlarına uygun olarak bisikletçilerin kullanımlarına hizmet için kurulmuş mekanlardır.
Dernek Lokallerinde bisikletçilerin buluşma ve kaynaşmaları, eğitim çalışmaları, tur organizasyonları, bisiklet bakımı, bisikletçilerin hukuki sorunlarının takibi, antrenman çalışmaları, vb yapılmaktadır.
Asil Üyeler Dernek Lokallerinden ücretsiz faydalanacakları gibi bisikletlerinin bakımlarını da ücretsiz yaptırabilmektedirler.

Üyelere Özel Avantajlar, Hediyeler, İndirimler;
Dernek, bisikletçilerin ihtiyaçlarını tespit ederek belediyeler, üretici ve distribütör firmalarla görüşerek hibe, sponsorluk, reklam karşılığı, toplu indirim gibi anlaşmalar yaparak;
Ücretsiz Forma, Tişört, Tayt, Kask, Bone, ışık, zil, vs…
İndirimli bisiklet parçaları ve aksesuarlar, vs…
Sponsor firma ve belediyelerden bisiklet, ayakkabı, gıda, vs…
Temin etme yolunda çalışmalar yürütür.
Sponsorluk ve İndirim avantajlarından Asil Üyeler öncelikli faydalanır.

kendi antreman programlarım aksamadan bu kış devam ederken ayrıca cengiz dostumun etkinliklerine destek olacağım, fahri üye olacağım ..bu benim için yeterlidir ,,,,, 6 kasımda antreman yok destek var,,,,,,

6 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla tertiplediğimiz etkinliğin Kurban Bayramı 1. gününe denk gelmesi sebebiyle bu etkinliği
13 KASIM PAZAR Tarihine Erteledik.

@Salih Dinçer

28 - 29 Ekimde İznik Turu yapıyoruz.
29 Ekim etkinliğini düzenleyen arkadaşlarımızı tebrik ederim.

@Cengiz Yargıç
İznik'e her zaman gideriz Cengiz Ağabey...

Peki 88.'sini kutlayacağımız Cumhuriyet bayramımız daha önemli değil mi? Gördüğüm kadarıyla Bisikletliler Derneği'nden ses seda yok. Gelin bu tarihte derneğin kuruluşunu yapalım ve ilk etkinliğimizi Bağdat Caddesi'nde yürüyerek geçirelim.

Sevgiler, saygılar...

Geri