Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletlerde abs fren teknolojisi var mı?

Scudo
@medetkerem

Arkadaş yukarda resmi koymuş :) sanırım artık tartışılmaz.

Saçmaymış. Baradine 3 renkli kullanıyorum ne ön tekerim kilitlendiği için düştüm ne de takla attım. Frenlerimin performansı da oldukça iyidir. Hidrolik diski olan arkadaşlar bile vay be diyor. Frene basmayı biliyorsanız kazasız belasız durursunuz. Abs papuçmuş bilmemneymiş satış stratejisi hepsi ve bisiklette abs, vauv hemen almalıyım ve denemeliyim gibi kanılar uyandırıyor insanda.

Bahsettiğin arkadaşın muhtemelen disk frenlerine yavaşça basmış ve durmuş. Elimizde sadece frene tam basmak veya hiç basmamak gibi iki seçenek yok ki. Hidrolik disk frenlerde frenleri eş zamanlı, yavaşça bastırarak sıktığınızda rampa aşağı 50km'nin üzerindeki hızlarda bile durma mesafesini oldukça kısaltabiliyorsunuz. Biraz el alışkanlığı, biraz da bisikleti tanımak gerekiyor tabi ama öyle inanılmaz bir durum yok ortada.

ABS işine gelince, (link) veya (link) gibi icatlar var tabi ki. Veya ne bileyim biraz araştırınca yapısı ve şekli itibariyle frene asılındığında diski bir anda kilitlemeyen balatalar da vardır herhalde. Ama bir araçtaki gibi, teknoloji ürünü, saniyede bilmem kaç defa disklere değip çekilen bir sistem kulağa fantastik geliyor.

Bilmek, yaşamak lazım diyorum. Frene bastığınızda kitlemiyor bisiklet. Araçtaki abs çalışma prensibi gibi değil olamaz da ancak o tepkiyi veriyor birden kitlemiyor. Arabada misal 10 tepki ise bisiklette 3 tepki alıyorsun. Bugün bizzat gördüm yaşadım. Kendi bisikletimde aynı tepkiyi alamıyorum. Kola basıp çekmekle falan yapılamaz o serilikte. Fırsatınız olursa deneyin derim ;)

çekiş kontrol sistemi de var pedala fazla yüklendiğinde arka teker pati yapıyor ya onu engelliyor.

şaka bir yana böyle bir sistem olmaz, lastikleri kilitlemediğini iddia eden fren sistemi durma mesafesinden yiyordur. çok fazla değişken var pabuçlara belli bir basıncın üzerinde sıkıştırma yapmıyor bu yüzden kilitlemiyor desek çok mantıksız olur. lastik tutuşu, basıncı, yol durumu, ağırlık vs sürüyle etken var ne kadar basınçta lastiklerin kilitleneceğini belirleyen.

aslında lastikleri kilitlememek çok zor birşey değil. durarken ön freni arka frenden biraz daha fazla sıkacaksınız. arka freni kilitlemek çoğu zaman çok daha kolaydır. yavaşladığımızda tüm ağırlık ön tekere biner. böylece ön lastik yere sağlam basar, arka ise havaya kalkmaya çalışır. araçta fren yapınca öne doğru itilmemiz gibi. yine kilitlerse çok hafif elinizi açarsınız tekrar dönmeye başlar.

@tunahan beyhan
Ben ellerimi sıkıp-sıkıp bırakıyorum aynı ABS etkisi yaratıyor, şok gusel oluyor....:islik::D

Yokuş aşağı giderken frene basınca takla atmadan durmak anormal bir şey mi ki? Yokuş aşağı veya değil, ön freni kullanamıyorsanız, ön fren kullandığınızda düşüyorsanız biraz daha fren kullanma üzerine çalışmanız gerekir. Ben yokuş aşağı viraj dönerken dahi ön fren kullanıyorum.

@tunahan beyhan
Baradine ABS-02V V-Fren Pabucu
şu modelden almak istiyorum abs görevini görür mü

Herkese merhaba ben 2020 model carraro race 052 model yaris bisikleti aldim. Tiagra grup set mevcut. Bu gun yokus inerken bişey fark ettim ön freni sıktığımda tutup biraz saliyo. Sanki akordu bozuk gibi ama akortta milimetirk oynama yok yada milimetirik gocuk dahi yok. Bu normlmidir yada cozumu nedir yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler...

Herkese merhaba ben 2020 model carraro race 052 model yaris bisikleti aldim. Tiagra grup set mevcut. Bu gun yokus inerken bişey fark ettim ön freni sıktığımda tutup biraz saliyo. Sanki akordu bozuk gibi ama akortta milimetirk oynama yok yada milimetirik gocuk dahi yok. Bu normlmidir yada cozumu nedir yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler...
Çember yüzeyinde pürüz, papuç sertleşmiş, papuç kalitesiz olabilir.

Çember yüzeyinde pürüz, papuç sertleşmiş, papuç kalitesiz olabilir.
Çemberde hicbisey yok papuc orjinal papucu 4 aylik bisiklet hocam orjinal papucu ustunde. Dün akşamdan beri kafayi yiyorum düşünmekten

Fren bacakları gevşek büyük ihtimal.

Arkasinda bi tane alyan yeri var masada ordanmi sıkıcam daha once kumpas fren kullanmadim

Once gevşek mi değil mi bi kontrol edin. Eğer gevşekse fren bacaklarının hareketini engellemeye ek şekilde fren bacaklarının merkezinden geçen alyanı sıkın.

Tiagra 4700'de Shimanonun mühendislik harikası bir tasarımını görüyoruz. Mekanik sistemde ABS! Nasıl oluyor demeyin adamlar Japon. Sramın Campinin elektronik sistemlerle yapamadığını yapmışlar 👏👏👏👏 bravoo

Simdi gündüz gözüyle baktim biraz akortta bozukluk var. Avcilar cevresinde iyo akort yapabilecek bi yer biliyomusunuz

Geri