Scudo Sports

Bisikletle ULUDAĞ'da Kar Keyfi (22 ARALIK 2007)

@baymineral

sende taktın bu kartepeye.konunun başından beri uludağdan bahsedilirken senin her mesajında kartepe adı geçiyor.ilginç bi durum:cool:

• Beğen
Tepkiler: xtc_semih
Scudo
Tamamdır arkadaşlar 22 aralık 2007 tarihi benim için uygundur. Ben Balıkesirden sabahtan çıkmayı düşünüyorum otobüsle gelicem terminalde karşılayabilecek arkadaş var mı? Başka terminale gelicek var mı? Toplanıp öyle yola çıkalım. Çok güzel olacak çokkkk :D

@Engin YILDIZ
evet dostum,ben bırkaçgün öncesıbden orda olcam.erken gelen arkadaşlarlada orada hem tanışmış oluruz hemde ufak bır gezı keyfinide yapmış oluruz fenamı::)hoşçakalın..

@tufanbal

ooo bakıyorumda balıkesir de katılıyo çok güzel yahuu.erken orda olabılırmisin,geceden de kalabılırsın,,başka illerden de gelmek isteyen arkadaşlarımızı da orda yanı bursa termınalde karşılayıp buluşma yerıne gıdeceğiz, yada erken gelmek isteyen de olursa sanırım buluşma yeri çekirge olcak direk orayada gelebılırler,bu konuyuda bursalı arkadaşalrla da çözeceğiz.sen yeterkı gelmeye ve yetişmeye çalış,bıde aradakı mesafe nedır onuda hesapla ondan pek bılgım yok yanı balıkesır-bursa,zaten o tarihe kadar herkes geniş bilgiye sahıp olacaktır.hoşçakal balıkesır::=:)

arkadaşlar:bugün nıko kardeşimle görüştük,benım,birkaç gün öncesinden orda olmamı gelecek arkadaşlar için önemli olduğunu vurguladı.tabıkı bursalı arkadaşalrla bırlıkte orada hazır beklıyor olacağız.,kendısıde burdakı arkadaşlarla ılgılencek,vee bir gece öncesınden konaklama ve geceden gelme önerimide, nıko ve diğer arkadaşlar da mantıklı buldu.dediğim gibi 7:30 ido yu kaçıdıkmı hüsrana uğrarız.gelemk isteyen arkadaşlar,hepimiz orada olacağz,yanı nasıl nerde kalıcam dıye kımse dert etmesın,yazın zirveye çıktığımızda da eskışehırlı arkadaşlarımız da bır gece konaklayıp öle çıkmıştık hepberaber.buda bır örnek.birde cıtybıke kullanıp da gelmek isteyen arkadaşlar,tabıkı gelebılırsınız sağlam lastıkler olduktan sonra problem olmıcağını düşünüyorum.sonuçta bizlerde 4x4 lerle çıkmıcaz.:)ama benımkı 4x4(TREK 6500):):)

@baymineral

DOSTUM,bızler ailemızden vize alma zamanımızın çokdan geçtiğini düşünüyorum:)artık güzellılerı ailemızle paylaşma zamanındayız bee,hem diğer yazılarında da hep kartepe geçiyo,galıba uludağa sayısız çıkmış olmalısın,eee senın gıbı bır arkadaşımızın yanımızda bulunmasını canı gönülden isteriz tecrübelerinden faydalanabiliriz diye düşünüyorum.ama kartepe ismini sayende ezberledık,gelirsen ricamız dır kartepe ismi geçmesin:):)inşalhh senıde aramızda görürüz.tabı vize alırsan:):):)hoşçakl,bisikletle kal.

baymineral sen gel bi dag yapalim sonrada kartepe olur guzel olur

bu arada arkadaslar kondisyon olayini halledelim ki sorun yasamiyalim :)

herksezle gorusmek uzere

birde kimler nereden geliyor bilelim ve total ulşaasilan sayiyi ogrenelim guzel olur

saygilar vede sevgiiler

bir gün önceden de gelebilirim ancak konaklama problem olacak, ayrıca ben de kışlık tur için bir elbise yok onu düşünüyorum acaba ne yapıcam diye :) tavsiyeniz var mıdır ki acaba? ben foruma baktım biraz ama bir sonuç çıkaramadım. Ayrıca 22'si sabah ında en geç kaçta olayım bursa terminalinde ona göre yola çıkarım buradan bursa-balıkesir=3 saat max.(bayram trafiği falan) plan yapıyım şimdiden. Kaçırmak istemem bu turu. Tekrar özellikle belirtmek istiyorum ben bursayı sadece teğet geçerek gördüm hiç içine girmedim tekrar hatırlatayım... :)

@tufanbal

ozaman kaybettigin cok sey var derim ?

arkadaşlar merhaba....
geziye katılacak olan herkezin bu turu fazlasıyla ciddiye almasını istiyorum.çünkü tırmanışı yapacağımız mevsim yaz değil KIŞ.mesafe uzun,32 km lik bi tırmanış söz konusu.buna bağlı olarak hava koşulu ve dağ yolu araç trafiği ve bizim katılımcı sayımız çok önemli...herkesin bunları dikkate alması şarttır.
arkadaşlar dağdan ineceğimiz vakit bisiklet üserinde tecrübe ve yine kontrol kabiliyeti şart.zemin ıslak ve kaygan olacağından bisikletelrdeki lastikler bu koşula uyumlu olmalıdır.
hava koşulu mevzuuna giyim açısından çok ii hazırlanmalısınız.yukarda bizi - soğuğu bekliyor ve inişte yine bu rüzgarla birlikte daha da artacak.

kısacası,kondisyon + tecrübe + ekipman + CESARET şart...

not:arkadaşlar kimseyi korkutmak değil maksadım.sadece gerçekleri bilmenizi istiyorum.bilinizki kimse zorluk ve tehlike yaşamasın...lütfen bu yazdıklarımı dikkate alınız.eğlenmeye geleceksiniz,başımıza talihsizlik gelsin istemiyorum...

@msd_57

Eyvallah sağolasın. Lastik araştırması yapmaya başladım. Bende gelmeyi çok istiyorum. Bir liste yapalım.

1. Msd_57 (İstanbul Avrupa)
2. Majesty (İstanbul Anadolu)
3. tufanbal (Balıkesir)
4. hızlı (İstanbul avrupa)
5. elman (Bursa)
6. kutsal (Bursa)
7. fatih (Bursa)
8. idris (Bursa)
9. avni (Bursa)
10. zafer (Bursa)
11. ediz (Bursa)
12. ahmet (Bursa)
13. ahmet (Bursa)
14. semih (Bursa)
15. ismail (Bursa)
16. hüseyin (Bursa)
17. onur (Bursa)
18. metin (Bursa)
19. muzaffer (Bursa)
20. soner (Bursa)
21. grikartal (istanbul)

@grikartal

Ailemle aynı evi paylaşmasam dert olmaz ama şu anki durum ister istemez öyle oluyor. Arada sırada bu aktiviteden bahsederek nabız yokluyorum. Uludağ lafına alışırlarsa sorun çıkmayabilir.

Uludağ' a 10 yaşlarındayken bir kere çıkmıştım.

Rampa çıkmak çok sıkıcı geliyor ama zemin buzlu olunca o kadar sıkıcı olmayacaktır. 8-10 km/h ile çıkılır ama iniş hızı 20 km/h yi asla aşamaz, aşmamalı. Çünkü kaygan ve kenarı uçurumlarla, üzeri trafikle dolu yol şakaya gelmez. Zemini tuzlasalarda zeminde yine kar parçaları kalacağından hız fazla yükselemez. Dolayısıyla çivili lastik kullanmak şart.

Nacizane önerim herkes kendisi için bir çift çivili lastik hazırlasın. Tura onlarla çıksınlar daha iyi. Turun %60' ından fazlası kaygan zeminde geçeceğinden çivili lastiğe ihtiyaç var. Çivili lastik çıkışın ilk bir kaç yüz metre rakımına kadar büyük olasılık kuru zeminde olunacağından rahatsızlık verebilir ama yolun esas zor kısmında sizi hayata ve doyumsuz keyfe bağlayan başlıca etmenlerden olacak.

Frenlerin kesinlikle çok iyi ayarlanması şart. Kaygan zemin tecrübesi olmayanlar yağmurlu havalarda engebeli yollarda bol bol antreman yapmalılar. Kendinize güvenseniz de bisikleti inişte fazla hızlandırmamanız gerekir. Çünkü güvenli yavaşlama hafif frenajlarla uzun mesafe gerektirecek.

Çıkışta (çivili lastiğiniz yoksa) patinaja düşmemek için normal rampa vitesinden daha ağır vitesleri kullanmanız gerekecek. Bu da daha fazla kondisyon ihtiyacı gerektirir.

Çıkış normal havada Uludağ' a çıkmaktan (yaklaşık) üçte bir kadar, iniş ise (yaklaşık) normalden üçte iki daha uzun sürecektir (çivili lastik kullanılırsa bu süreler olumlu yönde değişir).

Çivili lastik yapacak kadar vaktiniz yoksa ama parasal olarak iyi durumdaysanız piyasada satılan çivili lastiklerden almalısınız.

Hava durumunun siz dağdayken değişebileceğini göze alarak çeşitli önlemler almanız şart. Yoğun sis ve tipi olabilir. Kaybolabilirsiniz. Bu yüzden yanınızda fosforlu elbiseler, ışıklandırma, düdük, pusula veya GPS, dağın haritası ve biraz yiyecek bulunmalı. Kaybolmasanız bile değişecek hava koşulları yüzünden dağda otelde de olsa konaklamayı göz önünde bulundurun.

Dağa giderken sadece kondisyon yetmez. En kısa zamanda dengeli beslenmeye başlamanız gerekiyor. Sigara, alkol kullanıyorsanız bunları azaltın.

Selamlar..

Bende varım kısmetse..

3. tufanbal (Balıkesir)
5. elman (Bursa)
6. kutsal (Bursa)
7. fatih (Bursa)
8. idris (Bursa)
9. avni (Bursa)
10. zafer (Bursa)
11. ediz (Bursa)
12. ahmet (Bursa)
13. ahmet (Bursa)
14. semih (Bursa)
15. ismail (Bursa)
16. hüseyin (Bursa)
17. onur (Bursa)
18. metin (Bursa)
19. muzaffer (Bursa)
20. soner (Bursa)
21. grikartal (istanbul)
22.Engin YILDIZ (İstanbul Avrupa)

• Beğen
Tepkiler: kcuk_ ve msd_57
@grikartal
Teşekkürler. Kararsızdım. Işık tutunuz.
Güzel makine;)

3. tufanbal (Balıkesir)
5. elman (Bursa)
6. kutsal (Bursa)
7. fatih (Bursa)
8. idris (Bursa)
9. avni (Bursa)
10. zafer (Bursa)
11. ediz (Bursa)
12. ahmet (Bursa)
13. ahmet (Bursa)
14. semih (Bursa)
15. ismail (Bursa)
16. hüseyin (Bursa)
17. onur (Bursa)
18. metin (Bursa)
19. muzaffer (Bursa)
20. soner (Bursa)
21. grikartal (istanbul)
22.Engin YILDIZ(İstanbul Avrupa)

Liste guzelde istanbulun sayisi cok az :)

Listeyi istanbul olarak arttirarim derim

3. tufanbal (Balıkesir)
5. elman (Bursa)
6. kutsal (Bursa)
7. fatih (Bursa)
8. idris (Bursa)
9. avni (Bursa)
10. zafer (Bursa)
11. ediz (Bursa)
12. ahmet (Bursa)
13. ahmet (Bursa)
14. semih (Bursa)
15. ismail (Bursa)
16. hüseyin (Bursa)
17. onur (Bursa)
18. metin (Bursa)
19. muzaffer (Bursa)
20. soner (Bursa)
21. grikartal (istanbul)
22.Engin YILDIZ(İstanbul Avrupa)

Benim aklımda sadece ne giyeceğim sorusu var. Arkadaşlar bir öneri bekliyorum elimde bisiklet giyisisi olarak birşey yok :( bu durumda alternatif olarak ne tür birşeyler önerirsiniz?

mehmet bu listeye sadece dış illerden katılacak arkadaşlar olarak düzenliyelim.bursalı arkadaşlar zaten orada olacaklar.
Listeyi bu şekilde düzenlersek birbirimizle görüşüp koordineli olarak seyahat için görüşebiliriz.

3. tufanbal (Balıkesir)
5. grikartal (istanbul)
6.Engin YILDIZ(İstanbul Avrupa)

• Beğen
Tepkiler: kcuk_ ve msd_57
Çoğunluk istanbul avrupa-asya olduğu için büyük ihtimal ile deniz yolundan gelicekler sanırım. Beni unutmayın karşılama ekibi istiyorum kırmızı halı falan eksik olmasın :D:D

şu anda istanbul bölgesi için seyahat firması ile görüşüyorum.

tura katılacak arkadaşlar kendilerini kısa zaman içinde kesin olarak belli ederlerse ulaşım için seyahat firmasının önerilerini ve önerilerimizi değerlendirip sizlerle paylaşacağım.

Geri