Scudo Sports

Bisikletle kilo verir miyim?

Beraber spor yapabileceğin arkadaşlar edin demekten başka bir şey demiyorum. :)

Scudo
aç karnına bisiklet sürmek.uykulu araba kulanmak gibidir.aç karnına koşarsın birşey olmaz; hatta aç karnına koşmak oksijen yoğunluğundan yağ yakımı için daha idealdır.ben aç karnına 5-8 km koşardım eskiden hergün.Lakin Aç karnına Bisiklet Sürülmez. tehlikelerini say say bitmez. yazımın başındaki sözüm yeterldiir sanırım.

@Batu.ers
Nedeni şöyle.3 Öğün 3 ay boyunca aç kalmamak için makarna yersen 1.ayda bıkar,2.ayda nefret eder,3.ayda bırakırsın.Nedeni zorunlu olarak yaptığınız için.Bence amacınıza ulaşmısınız.Artık kafanız rahat,içinizden geldiği zaman yapın.Benim önerceklerim bu.Tek nedeni zorunlu monoton olmak.Kilo vermek için 3 ay boyunca hep aynı şeyleri yapıyosunuz ve bıktınız artık.Amacınıza ulaştıysanız bırakın derim.

Zayiflamayi Çok cİddİ olarak gÜndemİme almamiŞtim. Sadece bİraz daha dÜzenlİ olarak bİsİklet bİnmek İstemİŞtİm. Ayda 4 kİloyu keyİfle verdİm. Bİsİklete hangİ tempoda bİndİĞİnİz Önemlİ. 18-20km/h hizda 1 saat İÇİnde yakacaĞiniz kalorİ 900 kalorİdİr kİ bu enaz gÜnlÜk 100 gr yaĞ yakimini saĞladiĞi gİbİ bİyolojİk olarak da bedenİnİzden 150-200 gr kÜtle kaybina eŞdeĞerdİr.

@muratt35

amacıma ulaştım sayılmaz. bir fitness hocasıylada konuştum bana biraz daha yag yak sonra yenıma gel herşeyi anlatırm sana dedi. salona gidecek durumum yok açıkcası yardımcı olcak ama. işte biraz daha yag yakmak lazım. 70 kilo yum ve o can sıkıntısından kurtuldum. şöyle yapmaya başladım. saat 4 gibi önce 15 dkka kendi kendime futbol topuyla teknik falan çalışıyorum. sonra 45 dakika badminton ( oynuyacak birini buldum ) sonra 15 dkka bisikletle sahaya gitmek. 30 dkka orda oyalanmak ve sonra 15 dakka bisikletle geri gelmek. ve saat 6 olur. 2 saat nabzım yüksek kalmış olur. can sıkıntısıda olmaz. böyle çeşitledim. bisiklete biraz az verdim ama gercekten nefret etmeye başlamıştım :) herkese teşekkürler :)

@ibrahim akartua

Katılıyorum. Benzer cümle yazmayı denedim ve pes ettim. :D

Bisikletle kilo verilmez bence, tek başına bisiklet sporu ile ilgilenirseniz ve aynı düzeyde yemeye devam ederseniz tabii. Diyet yapıp spor yaparsanız etkisini görürsünüz. :)

Onu bunu bilmem bariz örnek ben 87,6 kg'dan şuanda aç karnına 76 kg kadar düştüm. Kendimi daha sağlıklı hissediyorum. Bisiklete ne kadar mı biniyorum geçen hafta için örneklemek gerekirse;
Salı akşamı ümraniye-çengelköy-beykoz-çengelköy-ümraniye,
Perşenbe akşamı ümraniye-büyük çamlıca (zirve ) - küçük çamlıca-ümraniye,
C.tesi Ümraniye-Bayrampaşa (1-2 parça bişi alcaktım istanbul forma kadar gideyim dedim) :)
Pazar Ümraniye-riva-ümraniye :D :)
bu şekilde bisiklete binersen kesin kilo verirsin. Yememede fazla dikkat etmiyorum yani bazen Tv karşısında Cips + zero şeklide yaptığım oluyor.

Arkadaşım bir ayda 270 km yaparak 10 kilo verdi çok fazla bilmiyordum yağ eritilimi diye ama ben gördüm eritiliyomuş :)

Benim antrenörüm de 140 kilodan 108 kiloya kadar düştü fakat bu 9 ay sürdü ve yaptığı antremanlara ben bile inanamadım bu kadar yoğun antreman onu bu seviyeye getirdi fakat yaş farkı ve metabolizma farkı var arada o yüzden bir şey söyleyemeyeceğim

Ben her hafta sonu biniyorum 2 aydır. 96 kilo ile başladım şimdi 88-89'lardayım. Komançerodan da çıkıp. Satuday Night'a aktımmıydı tamam bu iş :)
Bkz. Seksenlerde çocuk olmak.

• Beğen
Tepkiler: levent koç
Sadece bisiklet sürmekle zannetmiyorum kilo verileceğini. Bunun yanında normal hayatımızda yediğiniz besinlere ve yaptığınız hareketlere de dikkat etmemiz gerekiyor.

Burada yazdığım yazıda güncellemeler, protein olarak sabah tavsiye ettiğim yumurta ve yağsız lor, akşam yemeği için kırmızı et ve tavuk ve bitkisel protein olarak mercimek favorim. "çok düşük yağlı bol karbonhidratlı snikers" cümlesi çok yanlış, içeriğin de her şey var bu gıdanın ve mideyi çok yorduğu için tavsiye etmiyorum, illa hazır alacaksanız en sağlıklı ve enerji vereni yulaflı gıdalar olacaktır; tadım markasının var, bir de wassa başka bilmiyorum, özellikle wassanın elma parçacıklı ve çikolatalı yulaflı barı çok iyi. Evde kendiniz de yapabilirsiniz, artık mecbur kalırsam snikers bile değil anca bounty yemekteyim. İyi forumlar.

Bence işin özü hareketli yaşam. Çünkü insanoğlu kendine dayatilan yasam tarzina uymak zorunda kaliyor cogu zaman. Sağlıklı beslenmek elimizde ama bir yere kadar. Benim taktigim şudur. Mide mi bir torba gibi düşünüyorum. Onu agzina kadar doldurmuyorum. Ayrica canim cekti iskender yediysem aksam corba ile geçiş tiriyorum. Bu gibi kendinize özgü bir beslenme sekli uygularsaniz ve hareketli bir yasam srerseniz abartılı kilolara yaklasmazsiniz.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Harun Sayı

İlk mesajınızı okuduğumda "Snickers mı???" demiştim.

BU mesajınızı görünce kendime geldim :)

Amacım, 1 sene içinde yol bisikletine geçmek. Şu anda 130 kiloyum. 110 kiloya kadar düşmem gerekiyor.

Dün itibariyle bisiklete başladım, tükettiğim gıdaları, meyve ve protein / tam buğdaylı ürünler kategorisine çektim.

Bu şekilde devam edip, değişimleri izleyeceğiz :)

Saygılar sevgiler.

45 dakika durmadan yüzebilen bir arkadaşım var. 3 kilo fazlası varmış ama veremiyormuş. benim 30 kilo fazlam var ve 4 dakka yüzemem. güldüm ama yüzemeyişime değil de onun kardiyo yapmadan kilo veremeyecek oluşunu bilmeyişime. kilo veriyor insan biiskletle ama kardiyo aralığınızı ve kardiyo yapacağınız süreyi öğrenmeniz lazım. vücut yağ yakımına egzersize başladıktan 20 dakika sonra başlıyor. bu ısınma süresinden sonra, kalp ritminizi yaşınıza uygun aralığa kadar yükseltip sonra düşürmeniz ve bunu sağlığınızı riske atmayacak şekilde ve uygun sayıda tekrarlamanız gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Atalay Mete
@Ali Uzel

yavaşçacık yüzerseniz metabolizmanız uyum sağlıyor. 45 dakika yüzüpte yorulmuyor arkadaşım.

Geri