Scudo Sports

Bisikletle hac denemesi

@Mehmet Levent
Mehmet Bey haklı
doğru söylüyor
ama kaçırdığı bir nokta var

rakının 100 lira olduğu günümüzde
bir çoğumuzun taylanda gittiği
bi çoğumuzun bir gecede barda tükettiği bir rakam bu
bir bisiklet zor alınıyor

herşey gözünüze batabilir ama böylesine kişisel bir gezi çok ta batmamalı
ona gelene kadar neler var

boşa ne paralar ne vakitler ne enerjiler harcıyoruz zaten

Scudo
Kuran da namaz vakti, namazın kılınış şekli, namazın adediyle alakalı bilgide yoktur. her bilgi kuranda yazmaz. Peygamber efendimizin mucizesi kuran ı kerimdir. uygulanışınıda bizzat kendi yaşantısıyla ümmetine ögretmiştir. hacca gidene hakkımı haram ederim diyen birinin bakara 197 de hac ile alakalı söle bişe var demesi daha da bi mantık dışı. tefsir, fıkıh, ilmihal, islam akaidi .. vs bilmem daha önce duydunmu ? okuman gereken çok şey var bence. hacca gidene hakkım haram olsun diyen birinin okuması gereken çok fazla seyi vardır bu dünyada. bi yerden başla bence ...

@sinobjk
Okudum. epey hem de. Dünyada müslüman çok mümin pek yok.

@Mehmet Levent

çok şükür sizi gördük mümin olarak içimiz rahatladı.

@halil halil

Bir yanda dünya hakimi minnacık israil var. Bir yanda ritueller dışında islam ı anlamaya gayret etmeyen büyük bir İslam alemi var. Ben istemem mi her müslüman rahat rahat ömründe bir defa hacca gitsin. Sadaka ve Zekât verecek insan bulamayalim. Ama müslüman müslümanı kırıyor o haldeyiZ. Mezhepler birbirine düşman. Halbuki bir tek Allah var. Sen kendi arandaki sorunları çözmeden bireysel kurtuluşun peşine düşmüşsun ne manası var. Hacc ne için var, tevhit için. Birlik için. Müslümanların bir araya kardeşçe gelmesi için var. peki hacc da izdigamdan ölen ler neden ölüyor? Çünkü 3 güne sıkıştırıyorlar haccı ve panikle kardeşlik duygusu tatlı can korkusuna dönüşüyor.

@sinobjk
Ben muminim demiyorum. Bunun takdiri Allah à aittir. Ne siz ne ben bunun şakasını bile yapamayız.

• Beğen
Tepkiler: halil halil
@Mehmet Levent

Mümin in takdirini Allah yapıyorsa müslüman cok mümin pek yok diyen siz değilmiydiniz. Madem takdir Allah ın ne biliyosunuz mümin varmı yok mu !!? Hiç tanımadıgınız bi insanım ve sırf hacca gittim diye hakkınızı bana haram ettiniz. bu mantıktaki bi insanın 2 dakka icersinde kendisiyle çelişmesi beni hiç şaşırtmadı. size daha fazla cevap vermicem çünkü bu gereksiz olacak. bence sizde daha fazla uzatmayın. burası bisiklet platformu islami tartışma sitesi değil. ben kendi adıma bu konusmayı bitirdim. daha öncede sölemiştim. Allah ıslah etsin.

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
@Mehmet Levent
Mehmet bey son mesajınızda bu konu hakkında şaka bile yapılmaz derken siz tutmuş yukarıdaki mesajınızda genelleme yapıyorsunuz. Demek ki sizin bu konuda bir teoriniz var. Soruyorum size bugüne kadar kaç kişi tanıdınız da bu şekilde böyle bir genelleme yaptınız. halbuki az evvel bu konuda şaka bile yapılmaz diyen siz değil misiniz ? bence sizin kafanızda bazı soruların cevabı tam yerini bulmamış ve kafanız karışmış.

Araplara para kaptırmaya niyetim yok diyen siz sonra " Ama müslüman müslümanı kırıyor o haldeyiZ. Mezhepler birbirine düşman. Halbuki bir tek Allah var. Sen kendi arandaki sorunları çözmeden bireysel kurtuluşun peşine düşmüşsun ne manası var. Hacc ne için var, tevhit için." diyen gene siz. konuşuyorsunuz ama bari ne dediğinizi bilin de öyle konuşun.Resmen kendi dedğiniz ile çelişiyorsunuz

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
@sinobjk bu yargıyi müslümanların durumuna bakarak yaptım. tamam hocam pes siz cennetliksiniz ben de cehennemde yanacagim. Mutlu oldunuz mu?

Hepiniz müminsiniz beni de Allah ıslah etsin. Hadi bu dünyadaki işlerimiZe bakalım. Allah à emanet olun. Sizle uğraşmak epey zor. Müslümanların durumu ortada. Hristiyanin yaptığı uçakla Mekke'ye varın avrupalinin çizdiği otelde kalın. Cep telefonunuz ya amerikan ya da kore mali ikisi de çinde üretiliyor. Gidin sizi tutan yok.

@Mehmet Levent

Ben şahsen sizin için endişe duydum. Kafanız karışmış. İnşallah bir gün yüz yüze sohbet imkanımız olur.

@Gökhan G.

Abicim buradan çıkmayı başaran bisiklet zaten hacı bisiklet olur. Selesine takke yerleştirir, gidonuna 99 luk zinciri asar.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Konu amacından saparak inanç tartışmasına dönüştü. Dinsel inançları tartışmak bizi böler, bisiklet ise birleştirir. Bu tür tartışmaları bir tarafa bırakarak asıl konumuza dönmeyi teklif ediyorum.

@EK-73

Teklifiniz reddedilecektir. :D Bence su yolunu buldu. Çok eğlenceli gidiyoruz, gayet düzeyli atışıyorlar.:harika:

Yahu kardeşim,isteyen gider vatikana isteyen satan ayinine gider suud da savaş hukuku var gidilmez diyenler bir müslüman için türkiye de barış şartlarımı geçerli? Medeni kanunu isviçreden ticaret kanunu italyadan olan bir devlet bir yandan kadın sığınma evi ıp bir yandan genelev den vergi alan bu ülkede islam fıkhında nerede bileniniz varmı acaba? Arkadaş gideceğim rota iran üzerinden olacak pek de sevmiyorum ama yapacak birşey yok konu cübbeli-zekeriya beyaz gibi hocaların kavgasına dönüşecek.:))

Benim kafam daha da rahat merak etmene gerek yok Allah var problem yok:)

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Geri