başka ülkeler beni ilgilendirmiyor, beni yaşadığım ülke ilgilendiriyor. başka ülkelerde bir yanlış oluyor diye, aynı yanlış kendi ülkemizde de olduğu zaman bunu kabullenmemiz ya da normal karşılamamız gerekmiyor. bu başlık altında kimler hangi tecrübeleri yaşamış yazıyor, bir okuyun derim.Bu dediginiz her ulkede olabilir sayin @soner83. Br cocuk atmisda olabilir o tasi.
Aynen öyle. Bunlara isim vermekte zor. Hayvan desen hayvanlar alınır. İşimiz gerçektej zor.E ben bu vatanin evladiyim , lpg li kekolar bir kac kere önüme bira ve soda sisesi attilar o ne olacak simdi? Mesele yabanci-yerli meselesi de degil, ruhsal sorunlari olan bi kabile türedi metropollerde
Haklısınız ama ben bunu başka ülkelerde de oluyor diye yazmadım. Yanlış anladınız. İnsan her yerde insan. Önüne geçilemiyor bu gibi olayların ne yazık ki. Tabi kabullenmeyelim, gereken yapılsın ama bu ne ilk ne de son olacak. Bunun da farkında olalım.başka ülkeler beni ilgilendirmiyor, beni yaşadığım ülke ilgilendiriyor. başka ülkelerde bir yanlış oluyor diye, aynı yanlış kendi ülkemizde de olduğu zaman bunu kabullenmemiz ya da normal karşılamamız gerekmiyor. bu başlık altında kimler hangi tecrübeleri yaşamış yazıyor, bir okuyun derim.
Tepkinizi göstermeyin demiyorum.Sadece sorunun ülkeniz değil ülkenizin vatandaşları olduğunu unutmadan tepkinizi gösterin demeye çalışıyorum.@Scutoid inkar mı edelim yani ağır vasıta girişinin yasak olduğu yollarda üstümüze kamyon sürülüyor kanunlarda açık var medeniyetten nasibini almamış bir takım yaratıklar cezalandırılamıyor her gün bir katil çocuğunun önünde karısını öldürüyor ve devlet buna engel olamıyor. bugün osmaniyede polis öğretmeni darp ediyor göz altında, gbt yapacam diyen sivil polise kimlik sordum diye kendini kaybediyor üst perdeden konuşmaya çalışıyor elimdeki elma poşetine bomba muamelesi yapıyor bunları normalmiş gibi kanıksarsanız her şey çok güzel aslında
Tepkinizi göstermeyin demiyorum.Sadece sorunun ülkeniz değil ülkenizin vatandaşları olduğunu unutmadan tepkinizi gösterin demeye çalışıyorum.
@sccetin
Turkiye'nin asayisi en duzgun ili Sinop dur. Sebebini merak edip orda yaşayan bir arkadasima sordum. Sinop'da olumsuzluk yapanı vatandaslar ikaz ederler, görmemezlikten gelinmez dedi. Bu çok dogru ben birini ikaz ettigim zaman şahsin suratında önce bir şaşkinlik oluyor çünkü defalarca aynı şeyi yapmış kimse ikaz etmemiş. Toplum mühendisligi böyle olur. Yaninda eksoz patlatana ters ters bakmazsan yarin gelir senin kafani patlatır.
Derler ki dogu toplumlari ie bati toplumlari arasindaki en buyuk farklardan birisi, bireylerin davranislarini kontrol altinda tutan mekanizmadir.
Bu dogru toplumlarinda ayipama, bati toplumlarinda vicdandir.
Dogu toplumlarinda bireyler davranislari toplum tarafindan ayiplanmazsa ya da tepki gormezse, bu baskasina zarar verse dahi buna devam eder. Kotu bir davranis butun toplum tarafindan onaylaniyorsa birey icin sorun yoktur. Bu yuzden bireyler yanlis olduklarini bildikleri davranislari ayiplayacak kimse olmadiginda da yapar. Bu yere cop atmaktan tutun da irkciliga kadar genisletilebilir. Sehir disina, mesire yerlerine gittiginizde yerlerde gorebileceginiz copler bunun icin basit orneklerden birisi.
Bati toplumlarinda ise bireyleri baskasina zarar vermekten ali koyan vicdandir. Birey, kimseden tepki gormeyecegini bilse dahi davranisinin iyi ya da kotu olup olmamasini kendi icerisinde sorgular vicdani ile hesaplasir ve yanlis oldugunu dusunuyorsa yapmaz. Misal toplu tasimada bilet kontrolu olmadigi halde insanlarin bilet almasi.
Bu iki farkli isleyis toplumun butun bireylerini, yuzde yuzunu baglamiyor elbette. Her toplum icerisinde istisnai, marjinal insanlar var.
Gonul ister ki Turk insanimiz da iyi bir ahlak egitimine sahip olsa, ters ters bakacak kimse olmadiginda dahi eksoz patlatmanin diger insanlari rahatsiz edebileceginin bilincine varsa bunu yapmamasi kendi tercihi olsa.