Scudo Sports

Bisikletle arabaya vurdum, ne yapabilirim?

Geçmiş olsun. Bisikletle giderken bir an dalgınlıkla arkaya bakman park halindeki bir araca çarpmana neden olmuş. Olmayacak şey değil hepimizin başına gelebilir. Ancak... bu hatanın sorumlusu aracın sahibi değil, parasını karşılayacak olan baban da değil. Kendi hatanın sorumluluğunu kendin üstlenmek zorundasın. Birincisi bu çok önemli. Ülkemizdeki gençlerin en büyük hastalığıdır bu. Eski Yeşilçam filmlerini izledin mi bilmiyorum; zengin patron Hulusi Kentmen'in genç, yakışıklı çocuğu Tarık Akan köylü güzeli hizmetçi kızı evlilik bahanesiyle kandırır ve hamile bırakır; sonrasında da hiçbir şey olmamış gibi babasından gizler, kızdan kaçmaya çalışır. Yani sorun paranın olup olmaması değil, bence burada sorun insanca sorumluluğu üstlenmek ve mert olmak.

Tabii ki babana durumu anlatmak zorundasın ama benim tahminim babanın sana karşı bu sert tavrının altında daha önceden almadığın sorumluluklar yatıyor. En güzeli şudur; tekrar aracın sahibini ziyaret et. Durumu anlat ama açık anlat. Babanın seni fena döveceğini, sebebinin de bugüne kadar sorumluluktan kaçman olduğunu; bu kazayı telafi etmek için ne yapabileceğini sor. Araç sahibinin yapılacak işleri varsa onları yapabileceğini anlat. Hem sorumluluk almayı hem de her şeyin para olmadığını öğrenirsin. Hiçbir gelişme olmasa bile bu çabalarından dolayı babanın sana bakışı da değişir emin ol. Çizikler gelip geçicidir, önemli olan davranışları doğru inşaa etmektir.

Benzer bir durum benim de başıma geldi. Bisiklette değil ama eşim ve kızımla gittiğim Moda'da açık otoparka aracı park edecektim. Dolu park alanında daracık bir yere manevra yaparken başka bir aracın tamponuna çarptım. Tampon yerinden oynamış ve hafif açılma var. Şirket kartvizitime arabasına çarptığımı, beni aramasını istediğimi belirten not bıraktım. Böylece gönlüm rahat şekilde çay içtik ve hava aldık. Dönüşte beni aradı, tamponundaki hasarın çok önemli olmadığını benim kendisine dürüstçe telefon ve adres bırakmış olmamın yeterli olduğunu söyledi.

Scudo
Beni asıl şaşırtan cocuğun üstüne bu kadar gidilmesi olmuş, bir cocuk babasından böylesine korkabilir, bir baba kahvede ogün kendisiyle geçilmiş dalganın acısını eve geldiğinde oğlundan cıkarabilir, ve 150 liralık hasar için terör estirebilir. kar topu yüzünden cinayet işleyenler var bu memlekette ve bu insanlarda birilerinin ebeveyni. Yaptıklarının sorumluluğunu alması gerekir ama bunu, " ne halt edersen et,çarptığın gibi cezasınıda çek"
Tarzında söylemekte ne kadar doğru bilemiyorum.

Her neyse eğer foruma dönüp birgün görürsen bu mesajı, senin için en güzel kurtuluş çalışır öderim diye kendini savunmaktır. Ve devamında çalışıp ödemektirde. Kimse senin yaşındaki birinden tık diye 150-200 lirayı ödemesini bekleyemez. Ama çalışıp bu parayı kazanmalısın, insanların paran olmadığı için zararını karşılayamadığın için seni böyle ezmesine verebileceğin en güzel karşılık bu
Ama kesinlikle çalış ve öde. Tamam yetet gerek yok deselerde dinleme. Tüm zararı öde ve kimseye sana söyleyebilecekleri tek bir aşağılayacağı cümle için fırsat verme

borakoc son aktivitesi: 14 Haziran 2016
en son konuyu açtıgı tarihte girmiş foruma. daha sonra hiç girmemiş.

Allah yardımcısı olsun...

Başına bir şey mi geldi yoksa ; (

Biri çocuğa ulaşabilir mi?

Altı üstü bir boya şuan korktum biraz.Baba manyak çocuk neyapsın?

@Murat Cömez Biraz hort bir yorum olacak ama usta sen şaka mısın? "Babanı kötülemen hoş değil." falan diye çocuğa baskı yapıyorsun. Türkiye'de sanki hiç babanın çocuğunu ölesiye dövdüğü görülmemiş gibi. Bir de tutmuş Türkçe'sine laf etmişsin. Sen kendi yazdığın yazıya dönüp bir baktın mı hiç? "Gitdiysen" falan yazıyorsun.

Kardeşim, konuyu görürsen eğer buraya bir hesap numarası vesaire bırak. 150-200 TL hiç para değil, kıçımıza giydiğimiz taytlar 100 liralarda geziyor. Herkes yollar 5'er TL, hallolur. Umarım başına bir şey gelmemiştir, umarım cahil bir babanın ellerinde solup gitmiyorsundur.

Biraz trollemiş milleti gibi geldi bana. Yani inşallah öyledir.

• Beğen
Tepkiler: Volg
@cihangir Bana Troll gibi gelmedi açıkçası.Büyük ihtimalle çocuğun elinden bilgisayar,tablet falan alındı,üzülerek söylüyorum (İnşallah öyle olmamıştır) dövüldü ve psikolojisi tamamen bozuldu.Muhtemelen daha foruma girmeyecek.Kardeşimize birisi ulaşmaya çalışsın bence...

@Murat Cömez
Bu yasda böyle gizli sakli seyler yapmaya alisma sonra bu aliskanliktan kurtulamasin. Babam gözümü morarti kulagimi kanatdi diyorsun, ben bir babanin evladini bu sekilde dövecegine pek inanmiyorum, o baba ya üvey olmasi lazim yada bir piskopat. Ama yinede yapmis olabilir ki senin burada babani kötülemen hic de hos bir durum degil.
Hadi arabayi cizdigini gizledin babandan ve paran yokmus yaptiramiyormussun, sonunda baban bunu duymayacakmi. Babanla konusamiyorsan annele konus o anlatsin durumu babana.
Kasko ile haledilsin demis bi arkadasimiz, genellikle kazada hakli olan kisiler kaskoya vermek istemez ama yinde amcan, dayin, deden falan babanla bi konussa oda aracin sahibi ile konussa belki hal olur.
sen cocuk yasinda bu isleri bence hal edemesin.

Birde sunu sormak istiyorum, foruma bugün kayit olmussun ve ilk konunda bu olmus. Konuda ise param yok babam duyarsa beni öldürü diyorsun. Peki bu konunun amaci ne bizlerden nasil bir yardim bekliyorsun bunu hic bir yerde aciklamamissin.

Kusur bakma ama bana kalirsa bu isin sonu bana para yardimi edin ve adamin arabasini yaptirayim kimse dumadan gibi geliyor.

DIPNOT: yasin 16 görünüyor profilinde, 16 yasindaysan hic okula gitmedinmi? Gitdiysen hic nokta, virgül, soruisaret yada nebileyim arti eksi isareti gibi seyleri ögretmedilermi sana ögretmenlerin.

Ben seni burada azarlamak istemiyorum ama yaptiklarin yanlis ve dogru degil. Simdi otur ve babanin seni neden dövdügünü düsün. Belki o sekilde dövememistir ama yinede biraz pataklamistir.
1-yaşta
2-kanattı
3-yine de
4-duymayacak mı
5-yine de
6-o da
7-hallolur
8-halledemezsin
9-Bir de
10-hiçbir yerde
11-gitmedin mi?
12-Gittiysen
13-ya da
14-öğretmediler mi

DİPNOT: Yaşınız 43 görünüyor profilinizde, 43 yaşındaysanız hiç okula gitmediniz mi? Gittiyseniz hiç; de, mi, birleşik kelimelerin ya da ne bileyim ünsüz benzeşmesi gibi şeyleri öğretmediler mi öğretmenleriniz?

Olmaz olsun böyle baba, böyle tipleri görünce babasız büyümenin güzelliğine şükrediyorum.

Korkma vursada sonrasında senin ona güvendiğini anlar sana karşı mahçup olur ama bunu sana belirtmez. Benin ehliyetim olmamasına rağmen arabayı alıp annemi pazardan almaya gidince Audi'ye arkadan sürttüm sonrasında abimi aradım, senin baba gibi biri geldi gördü kızdı azarladı. Audi sahibini bulmaya çalıştık bulamadık not bıraktık ve akşamı adam aradı abim görüştü arabanın masrafı 100 tl tuttu ama adam almadı. Almamasının sebebi not bırakmamız ve uzaktan bir tanıdık çıkması oldu. Benim konu biraz ayrı ve şanslı çıktım ama abimi aramasaydım durumu anlatmasaydım bizim arabadaki çiziklerden anlayacaktı durum daha çok kötü olacaktı. Babanla konuş öldüresiye dövse dahi konuş. Bu arada konunun üstünden epey geçmiş şuan ne aşamada olduğunu anlatırsan bizide aydınlatmış olursun :) Sonuç olarak baban sanki hiçmi hata yapmadı şuan içindeki evlat korkusundan dolayı böyle davranıyor zamanla çok iyi olacaktır sana karşı tabi haber verirsen. geçmiş olsun.

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Umarım trol'dür. arkadaştan hiç ses seda çıkmıyor =(

Bence olay halloldu ve konuyu açan arkadaş konunun varlığını bile unuttu.

@Orhan Akarkut Yaşı daha büyük olanlarda bu duruma inanmama eğiliminin bir sebebi var mı? Neden arkadaş bahsettiğimiz atasözüne örnek oluyor ben anlayamadım da?
@Murat Cömez Dikkatimden kaçmadı başka mesaj beğenip bana yanıt vermemeniz.

İnşallah şakadır çok üzüldüm çünkü.

Konuya kazazede arkadaşımızın sorunun dan çok haklı yorum haksız yorum mücadelesi damga vurmuş durum da kardeşimize geçmiş olsun inşallah haledebilmiştir

Geri