Scudo Sports

Bisikletle arabaya vurdum, ne yapabilirim?

Scudo
@yey52
Memleket olarak cok eksik oldugumuz bir konuya deginmissiniz, hassasiyetiniz icin tesekkur ederim.
Öğretmenlerin umrunda mi, ogrenci dogru mu yaziyor, ulkenin durumu iyice "saldim cayira" olmus egitim anlaminda.
Bir de tabii kitap okumamak ile de alakali. Askerde ilkokul 3'ten terk bir arkadas vardi, ama kutuphaneden cikmazdi, bu yazim hatalarini hic yapmazdi yazdiklarinda.
Okumak lazim. Bu goruntuler hic hos degil.

@drumbanger
:):):)

@yey52
Hayir ögretmenim ben türkiyede hi okula gitmedim ve türkiyede de hic yasamadim. :D:D:D

@drumbanger
@MertAG kardesimin mesajinida begendim ve istedigim mesaji begenme hakkim var. Bu arada yarasi olan gocunur.:)
:)

• Beğen
Tepkiler: MertAG ve Volg
@ilker Coşkun ben genelleme yapmiyorum. Elbette her meslek grubunda meslegini idealist olarak icra edenler vardir. Ancak tanidigim ogretmenler icerisinde iki lafi ust uste getiremeyen, de-da-ki eklerinin ne zaman bitisik ve ne zaman ayri yazilmasi gerektigini bilmeyen bir suru insan var.
Ulkenin egitimsizlikten kirilip gectigi yetmezmis gibi bir de devlete bagli calisan bir cok gorevlinin vurdumduymazligi ve cehaleti nedeniyle seviye git gide dibe dogru ilerliyor.
Meslegim satış yöneticiliği. Hayatimda birak 3 aylik yaz tatilini, birak 9 gunluk bayram tatilini, 2 gun ust uste tatil yapmamis gece gunduz calisan bi adamim.

16 yaşında bir çocuğun korkması normal ama aciliyet bakımından da önemini yitirmiş. Yani muhtemelen konu unutulmuştur açan kardeşimizce.
Benim annem de beni acayip döverdi küçükken, öyle böyle değil ama; yani kötü bir şey yaptığımda dövdüğü yetmiyormuş gibi, kendime yanlışlıkla kötü bir şey yapsam da dövüyordu.
Mesela top oynarken düştüm de dizim mi kanadı; bir de anneden dayak yerdim. O zaman çok korkardım tabi, hele ki gidip araba falan çizeceğim; herhalde öldürürdü beni.
Ama babam öyle değildi, bir fiske vurmamıştır hayatta. Evde olması huzur demekti ama ne acıdır ki uzun yol şoförüydü ve gittiğinde 2 hafta gelmezdi Ankara'ya.
Neyse çok uzattım, başlığı açan arkadaşa kısaca araba köpeğin olsun, sana bir şey olmasın diyorum.

@Kuzey Ege
Ben o ülkede yasamadigim icin ve hic türk olkulunada gitmedigim icin bukadarina sükür ediyorum. Kendi kendini egitmek bu olmasi gerek. Ayrica mesajlari da üzerime alinmiyorum.

Siz benim hakkimda yorum yapmasaniz sasardim zaten, bende bu grup nerde kaldi arkadaslar yanlniz basina cepe almislar bana karsi diye düsünüyordum. :koptum::koptum::koptum::koptum::koptum:

Son mesajim, ne yazarsaniz yazin umrumda degil.

• Beğen
Tepkiler: Volg
Türkiye'de ve Türkçe eğitim almamış birisi üzerinden yazım hatalarının eleştirilmesi doğru olmamış. Ancak son zamanlarda sosyal medyada inanılmaz yazım yanlışlarına rastlıyorum ki bunlardan en çok karşıma çıkanı ve en çok üzüldüğüm de bağlaç olan -de, -da'nın bitişik yazılması ve bu da yetmiyormuş gibi bağlacı ünsüz benzeşmesine uğratıp örneğin "olarak da" yerine "olarakta" yazmak. Ayrıca bu yanlışı ve diğer yanlışları küçüğü, büyüğü, öğrencisi, öğretmeni hatta emekli öğretmeni (ki kendisi Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi mezunudur), mühendisi, doktoru, avukatı kısacası toplumun her tahsil ve yaş düzeyinden kişiler yapmakta. Hatta bir defasında, hangisi olduğunu hatırlamadığım sosyal medya mecralarından birinde dolanırken atanamamaktan yakınan bir öğretmen adayının yazdığı 5-6 kelimelik bir cümleye rastlamıştım. Söz konusu 5-6 kelimelik cümlede 3 tane yazım hatası vardı ve bu öğretmen adayı atanmayı bekliyor. Eğitim sistemimizin içler acısı durumu bu şekilde maalesef.

yiyeceksen sopani ye kardesim delikanli ol ama babandan saklama bu durumu senin canina bi zarar gelseydi babandan saklanabilirmiydi bu durum.. babanin senin sonuc olarak kotulugunu istiyecegini dusunmuyorum bu durum belki aranizda ki bagi bile arttirir, ne olursa olsun durustlugunu kaybetme..

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Mecralarından yazmışsınız. :D:D:D Klavye hatası diye düşünüyorum.

Bu da bana ders oldu.Bir daha geç saatlerde forumda dolaşmamalıymışım. :) İyi akşamlar.

@Murat Cömez

Murat bey ben sizin yurtdisinda okudugunuzu biliyorum, ayrica zaten arkadas da yukarida sadece sizin yaziminizi elestirmemis.
Ayrica ben su ana kadar hic sizinle ilgili yorum yapmadim, bunu nereden cikardiginizi acikcasi merak da ediyorum.

Basligi acan kişiden ziyade , insanlar birbirinlen hesaplaşma derdinde.Bugün Bayram beyler...
Konuyu acan arkadaşada geçmiş olsun.Daha yaşın genç.Sorumluluk al babana söyle bence.Canını alcak deyil ....

• Beğen
Tepkiler: Emre Asilar
Forumda niye herkes birbirinin yazım hatalarına bukadar takıyor :D ben telefondan veya klavyeden farketmez normal hızda yazı yazsam hiç biriniz anlayamazsınız ama forum diye 10 snaıyede yazdıgım yazıyı 1 dk da yazıyorum :)
şuanda böyle bir yazı yazmak bile bana çok garip geldi :)

Geri