@Salcanoherif Geçmiş olsun.
Fotoğraflardan görüldüğü kadar her iki yol da eşdeğer. Benzer bir kaza eski işyerimin önünde bir motosiklet ile araba arasında gerçekleşmişti. Ancak yaralamalı kaza idi ve polis gelmişti, tutanak tutmuştu, ifade almıştı vs.
Konuya dönecek olursak, o olayda kusur dağılımı 3/8 5/8 şeklinde dağıtılmıştı. Düz devam edecek araca kavşakta yavaşlamadığı ve eşdeğer kavşakta geçiş üstünlüğü olan sağdaki araca yol vermediği için 5/8; motosiklete ise kavşağa yaklaşırken yavaşlamadığı için 3/8 kusur verilmişti.
Sizin olayda polis tutanağı yok, aranızda "uzlaşarak" tutanak tutmuşsunuz. Uzlaşmaya varmasanız polis çağıracaktınız. Polis tutanağında da yüksek ihtimalle yukardaki olaya benzer şekilde araç asli, sizi tali kusurlu olacaktınız. Bu durumda her iki taraf karşı tarafın hasarını kusuru oranında öder. (Örn. sizde 600 TL karşıda 800 TL hasar var, kusurunuz 3/8 ise karşıya trafik sigortanız 500 TL öder.)
2 araç arasında tutanak tuttuğunuzda kusur 8 üzerinden dağıtılmaz. Tutanak ekspere gider, 3 şekilde kusur dağıtılır. Tamamen size, tamamen karşıya veya yarı yarıya; 4. bir seçenek yoktur. Ardından kaskonuz var ise hasarınızı kaskodan yaptırırsınız, kaskonuz karşı tarafın trafik sigortasından bedeli rücu eder (karşıdan alır). Tamamen kusurluysa kasko yine yaptırır ancak karşıdan rücu edilmez, hasarsızlık indirim oranınız düşer.
Tutanağı zorla imzaladım şeklinde ifade verin gibisinden bazı arkadaşlar tavsiye vermiş; bu pek makul ve inandırıcı değil. Eğer gerçekten zorla imzaladıysanız ve iş yargıya taşınırsa (ki bu trafik mahkemesi olacaktır, iki taraf için de zaman alıcı ve masraflı olabilir) "zorla imzalatıldım" iddianızı ıspatla yükümlüsünüz.
Kanımca olayınızda her iki tarafın da kusur var. Araba kontrolsüz kavşağa yaklaşırken yavaşlamıyor ve kavşakta sağdakine yol vermiyor (asli kusurlu); siz de hızla kavşağa giriyorsuz (tali kusur). Tabi tutanaktaki asli kusur kutucuklarından birini işaretlediniz mi ya da ne gibi bir beyan verdiniz, kroki çizdiniz bilemiyorum. Bir de sağdaki eşdeğer kavşakta sağdan gelene yol verilir ancak kavşağa girmiş aracın geçiş önceliği vardır (yani aracı kavşağın ortasında geçiş yaparken göre göre duramayıp vurduysanız kusurlusunuz, uzlaşın)
Karşı taraf muhtemelen tutanağı alıp hasar dosyası açtırıp aracını yaptırma yoluna gidecektir. Kaskosu varsa yüksek ihtimalle kaskosundan, yoksa da cepten yaptırıp sizden isteyecektir (araç olsaydınız trafik sigortanızdan rücu edilirdi). Araca eksper atanacaktır. Eksper yaklaşık hasarı belieleyecektir, onarıma onay verecektir. Nihai fatura onarım sonrası çıkacaktır.
Görünen hasara gelecek olursak;
Tampon tırnağı kırıldıysa plastik tamiri 50-100 TL (eksper bu tür hasarlara platik onarımı verir)
Tamponu çamurluğa bağlayan plastik braket kırıldıysa 100 TL civarı (değişir)
O çamurluk değişmez, düzelir, macunlanır, lokal boya yapılır 100 TL kaporta / 150 TL parça boya işçiliği var
Dikiz ayna kapağı 50-100 TL (orjinali)
Ayna kapak boyası 50 TL
(İçteki tampon demirinin hasar almadığını varsayıyorum)
Araçtaki maksimum hasar, servis işçiliği ile 600-700 TL'yi geçmez. Ayrıca servislere eksper tarafından biçilen hasar fiyatları siz gittiğinizde size söylenen liste fiyatları ile aynı değildir. Boş bulunup binlerce lira ödemeyin. Bir de tümüyle kusurlu olduğunuzu da düşünmüyorum.
Başınıza gelebilecek en ağır durum şu olur;
Adamın kaskosu vardır. Gider aracını yaptırır. Kaskosu da servise bedeli öder. Ardından sizin trafik sigortanız olmadığı için kaskosu sizi arar ve biz bu aracı yaptırdık, masrafı şu kadar sizden rücu edeceğiz der. Bu durumda önemli olan eksper tarafından tutanakta kusurun nasıl dağıtıldığıdır. Diyelim ki yarı yarıya, hasarın yarısından sorumlusunuz. Hatta sizin hasarınız var ise siz de bunu karşı taraftan ihtiyari mali mesuliyet kapsamında talep edebilirsiniz. Yok tümüyle kusur sizde ise onarım bedelinden sorumlusunuzdur. Ancak tüm kusur sizde dahi olsa sizden istenen bedel üzerinden karşı tarafın kaskosu ile pazarlık edin, bundan çekinmeyin. Durumunuzu da anlatın. Bu tür hasarlarda pratikte işler böyle yürür. Kasko o parayı sizden almaya alır ama bilir ki siz ödemeye yanaşmazsanız uzun bir mahkeme süreci gerekir. Bunun yerine iki tarafı da memnun edecek bir bedel üzerinden uzlaşmayı tercih eder. Hatta taksite bile bağlatabilirsiniz.
Özetle, dürüst olun. Hatanızın da hakkınızın da bilincinde olun. Canınızı almazlar, borçtan hapse de atmazlar

Panikleyip derhal para vermeye de kalkmayın. Bekleyin bakalım tutanak üzerinden eksper kusur dağılımını ne verecek. (Tramerden tutanak bilgilerini girerek sorgulayabilirsiniz) Belki karşı taraf araçta hasar gözükmesin düşüncesiyle dosya bile açtırmaz, tutanak ekspere gitmez, aranızda uzlaşmaya varırsınız. (300 ver anlaşalım misali...)
Arkadan çarpmadıkça, yan şeritte giden aracın üstüne kırmadıkça, duran araca çarpmadıkça, ters yönden gitmedikçe, kırmızıda geçmedikçe, alkollü olmadığınız sürece genellikle tutanakta kusur yarı yarıya dağıtılır.
Bana sorarsanız durumunuzu da açıkça ifade edin, öğrenci olduğunuzu, makul olmayan bir bedel ödeyemeyeceğinizi söyleyin. Sonuçta iki tarafın da kusuru var, siz hızlısınız, o da sağdan gelene geçiş önceliği tanımamış (kavşağa girmiş aracı göre göre duramayıp ortadan çarpmadığınızı varsayıyorum). İsterseniz dosya açtırsın, tutanak ekspere gitsin, kusur dağıtılsın sonuca göre yol alın; isterseniz de hasarın yarısını ödeyebilirim, uzlaşalım vs. diyin (Benim de aracım var, benim aracım da kıymetli

lakin o hasar da 3500 TL değil 500-600 TL; sanayide daha da ucuz.).
Biraz uzun oldu ancak umarım izlemeniz gereken yolu özetleyebilmişimdir, endişelerinizi biraz giderebilmişimdir.