Bu bahsedilen hızlar bana korkutucu geliyor; ki en yüksek hızım -ki bir daha o hıza çıkmam- 59 Km. dir.
O hıza çıktığım turdan dönerken (bir hafta önce) sadece 25 km hızla giderken, otobüs şoförünün durak olmayan yerde yolcu indirmesi sonucu yolcuya çarpmamak için frenlere abandım ve yarı bir takla attım; kaskım ve eldivenlerim (ki kaliteli malzemelerdi) olmasına rağmen sol elimi bir hafta bandajta tuttum, göğüs kafesimin sağına aldığım gidon darbesi ise hala canımı yakmaya devam ediyor. İşin güzeli başımın yere çarpması sonucu kaskın alnıma uyguladığı baskı ile oluşan şişlik de iki gün ağrı yaptı.
Biliyorum, kask ve eldiven olmasaydı durumum daha kötü olacaktı ancak tekrar belirtiyorum, hızım sadece 25 km idi. Bu hızda alınan darbelerde bile gayet hayati darbeler almak mümkünken, 70 km, 80 km'lerin konuşulması, canınızı hiçe saymaktır, ki emin olun, bisiklet korumalıkları o hızlara karşı dirençli olmayacaktır (ortalama motor kaskları bile 60 km üzeri hızlarda tam koruma vaadedemiyor).
Bu konuda kimseye karışamam ama bu konunun da kimseye örnek olmaması ve kimseye 'gaz' vermemesi dileğimi de belirtmek isterim...hele hele 30 km üzeri hızlarda kask ve eldiven olmadan çıkmak tamamıyla intihardır...
yüksek hızlara çıkma konusunun bir yarış (sidik yarışı) konusu olması yerine 'sıradışı' (extreme) durumlar olarak uzman arkadaşlarca gerçekleştirildiğini, en azından tecrübesiz arkadaşlara, 40 km üzeri hızlara çıktıklarında düşmeleri durumunda ölümün ve hayati sakatlıkların onları beklediğini belirtmek isterim...