Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

@celil.mayaoglu

sayın celil bey , istediğinize inanıp istediğinize inanmamakta serbestsiniz. ama bizim yazdıklarımıza palavra diyerek dalga geçme hakkına sahip değilsiniz. inanmıyorsanız kibarca ben inamıyorum arkadaşlar , gözümle görmedende inanmam diyebilir , yazdıklarımıza ve yaşadıklarımıza palavra diyerek bizi yalancılıkla suçlayamassınız. lütfen konuşma uslubunuza dikkat ediniz. Bizim hız rekoru kırmak gibi bir iddiamız yok. Kırsakta bunu kimseye ıspatlamaya mecbur olmadığımız gibi yalan söyleyecek kadarda basit insanlar değiliz. kamyonun 3-4 ton taşıdığını yazmışsınız. siz kamyonlar hakkında ne biliyorsunuz.

ben size söyleyeyim ,

1. o kamyonda en az 16 ton yük vardı.
2. artık kamyonlar , özellikle tırlar 120 km ye çok rahat ulaşabiliyor.(kendi kamyonlarımdan biliyorum)
3. Kamyon arkasında uygun koşullar sağlandığında 80 km ye çıkmak çocuk oyuncağı gibi birşey.

ben arabamla 120 ile giderken dikiz aynasından bir kamyonun sellektör yaparak yol istediğine tanık oldum... hızın ne anlama geldiğini sadece siz bilmiyorsunuz.

Amacım sizi incitmek yada kırmak değil. İncittiysemde özürdilerim. Lütfen şunun farkına varalım. hepimiz pedal dostuyuz ve bisiklete gönül veren insanlarız. Kimsenin kimseye yalan söylemeye , kendini ıspatlamaya ihtiyacı yok. Lütfen birbirimizle konuşurken saygı sınırlanı aşmayalım. Umarım bir gün birlikte pedallarız. Sevgiyle...

Scudo
Aman tanrım bunlar ne biçim hızlar böyle açıkçası bi yol bisikletinin uygun bi yokuşta kamyon arkasında 100 yapabileceğine inanıyorum da o kamyonun süratindeki değişimlerin nasıl olacağını görmeden, bilmeden arkasına takılabilmenize şaşıyorum. Ben önümü göremiyorken asla hız yapamam yavaşlarım ki kamyon gitsin önümü göreyim. :rolleyes:
Ben hiç bir zaman kronometreli bisiklet kullanmadım ama yokuş aşağı giderken (eski mtb'mle) bisikletin jantlarından gelen ıslık sesini duymak ve gidonun adeta kilitlenişini hissetmek bile beni korkutup yavaşlamaya zorluyordu. 80kmh üzerini düşündükçe ürperdim şimdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehre 180le yapan çöp kamyonu alırsa bende bi kronometre alıp şansımı denerim ama :D

düz yolda son vitedeyken 45 yaptım yokuş aşağı gidiyorken bisiklet bayağı bir ağır olunca baya hızlandım 75-85 arası gidiyordu dönüşlerde 75 di

• Beğen
Tepkiler: Mösyö-balerin
bende geçen gün arkadaşın bisikleti ile 42 gördüm ama viraj olmasa vede düşmeseydim 45-50 yapardım herhalde

Izmir - Kerpe yolu donusu, yuklu, tam sabit bir dag bisikleti ile 74 km/s bayir asagi.

Kabatas Besiktas arasi (Road Runner) bir kac saniyeligine 72,4 duz yolda pedal gucuyle.

Ben dağdan inerken rüzgar yönü ön sol taraftan esiyodu.Pedalsız 76 Km/h hızla indik ama nasıl indik bide bana sorun.Bisiklet az daha yatıyordu yan tarafa zor tuttum.

anadolu kavağından beykoza inen yolda 65 Km/h - çift amortisörlü bianchi marka bi bisikletle pedallayarak:)

kayseri kasserya önü alt geçitine 50-55 km arası girdim sanirim 70 e ulaşmışımdır çünkü çıkarken kalbim yerinden fırlayacak gibi hissediyordum:D otobüstekiler bana bakıyordu süperdi:D

65-70 km/h arası gündüzbey yokuşu malatya :D
bisikletim 2002 model bianchi pegasus çok ii değil ama güzel gidiyo :)

• Muhteşem
Tepkiler: Metcansen
Merhaba İstanbul -İzmir arasında bisiklet turu yaparken o zaman henüz trafige açılmamış bir duble yolda (Kaz Dağlarına alternatif) 28" vitesli Libertas marka bisiklet ile arkada malzemelerle 85 km hız gördüm.
barış kiremitci

Göstergede 89.bilmem kaç yazıyor ama nasıl yaptım bilmiyorum. Heralde çıkarılabilir olduğundan çebime koymuştum telefona temas etmiş.(cepten aşağı inerken 89 km/s vaybe:))

ben 91.233 yaptım 3km lık yokus aşagı ya giderken ama km saatı onndan sonra bozuldu:( :( :Skull-175 :Skull-175

Hız konusunda şunları söylemek isterim; Yeğenim KM'sinde 92 km'yi gördü. Ancak ben KM'sinde hata olabileceğini düşündüm. 70'den sonraki hızlar MTB'ler için çok fazla, bende MTB ile 83 KM yaptım ama bu hız KM'den kaynaklanan bir hata olabilir diye düşünüyorum. Tavsiyem önce KM'lerinizi bir denemeniz.

28' jant bisikletimle Fethiyeden Ölüdenize inerken 78 Km hızı gördüm.

50 den sonra yemiyo frene asılıyorum 80 in üzerisi kontrol sağlamak çok zor olur pek inandırıcı gelmiyor ne diyim

Peki 50km ve üzeri hızlarda bisikletinin üzerinden bir şekilde düşen var mı aranızda ? Varsa sonucu ne olmuştur yazabilir misiniz ?

MTB ile hafif aşağı eğimli bir yolda pedal çevirerek 71.4 km ye ulaştım. 44-11 kombinasyonu ve 170mm lik aynakolu ile. 70km ler genelde MTB için sınır gibi ama çok dik bir yokuşda bişeylerin rüzgarına girdiniz mi işte o zaman işin boyutu değişiyor.

Geri