Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Scudo
oramandan aşağı inerken pedal çevirmeden 50 km yi görüyorum ve o hızda bile yaşlar gözümden çıkıp kulağımın içine giidyor:bide burnum akmaya başlıyor aşağıda millete rezil oluyorum
:D

bugün düz yolda 43 km'ye çıktım. daha da hızlancağımı düşünürken havanın rüzgarlı olması sebebiyle yaklaşık 2-3 saniyede hızım 20'ye indi nolduğunu şaşırdım :D

Randonne marka bisikletim var çok hafif kısa mesafe yokuş aşağılarda 30 - 35 km/h çıkıyorum ama rüzgar,yol ve gözlerin yaşarması nedeniyle daha fazla hızlanamıyorum :(:S

Bugün tam güç pedala asıldım düz yolda 40 km/h ye yaklaştım sonra yoruldum zaten..

@Tech. Türk

üstad peki kask takınca garantisi var mı sağ veya hasarsız kurtulmanın?

ben de kask takıyorum yolda da, Allah korusun da kafadan da başka önemli yerler var, bir yakınımızın geçirdiği kazadan sonra ayağı kesildi buna da dikkatinizi çekmek isterim de ondan. Allah korusun da o kadar hızla çin seddi gibi bi duvara veya karşıdan aynı hızla gelen bir minibüse veya otobüse (60+60=120 hesabı en kötüsünden) poster olduktan sonra kafayı kurtarsa da muhakkak kaburgada kırık olur yani. Bi süre ciğerine oksijen girmez nefes alamaz hale gelir uzun süre artık. Hadi bu da fullface kask gibi boynu da kurtarmıyo kafa kurtulsa da boyun kırılması da olası zaten.

Zaten çoğu yazılanlar da palavra benim gözümde inanmıyorum, kimse inandıramaz da gözümle görmedikçe 80-90km yazanlara.

Benim km saatim de 93km gösterdi sildim direk, bugün de 86yazmış, bayır aşağı çok sağlam indim gene sildim.İnanmıyorum gerçekten. Yani 86km gidebilmek imkansız çünkü gittiğim sokakta aynı hızla araba inse durduramazsın asla. Yani o kamyonun siz dağdan aşağıya 90km hızla gittiğini söylüyorsunuz, zaten o kamyon en az 2.5 -3ton kafadan, bayır aşağı 90la gittiğini söylüyorsunuz. 90ın ne olduğunu çok iyi biliyorum şahsen araba da kullanan biri olarak.O kamyonun frenine balata dayanmaz asla o hızda.Ticari ve o tür ağır yük vasıtaları da ayrıca 80den daha fazla gidemez.

Üstelik o süratle inen bisiklet artık ufak bir taş yüzünden bile takla atma riskine girer.Ki otobanlardaki o nice motor kazalarının da bazısının sebebi de yoldaki ufak cisimlerdir, çünkü 2 tekerli hangi vasıta olursa olsun hızını artırdıkça yola olan temasını artırır, yavaş giden bir lastik yola daha yapışık olur her yüzeyini tam temasla değdirdiği için.Hızlandıkça lastiğin yola değen (dümdüz olduğunu varsayarsanız, yani mermerle döşeli pürüzsüz yolda) yüzeyi azalır gitgide. Hızlandıkça lastiğin yol üzerindeki yoğunlaşması azalır ve o yol ince çizgi gibidir.

Kimse gelip de ayarında bozukluk vardır km saatinde falan demesin yani, bisiklete ilk başladığımda, hele ki bu km saatlerini kurcalamaya başladığımda da bu forumun doğmasını bırakın daha o zamanlar internet yeni yaygınlaşıyodu.

90kmye varmış bir bisiklet, 100kg daha hafif olan motosiklettir artık neredeyse ve daha kolay uçar motora göre.

isteyen inanır, isteyen de benim gibi inanmamaya devam eder, ben inanmıyorum sonuçta.Benim efsane avcısı izlemeye ihtiyacım yok deneyimlerimden sonra.

• Beğen
Tepkiler: KuNDuZ
2006 da açtığım konu hala devam ediyor, demekki hala popülerliğini koruyan bir konu...

Yazan arkadaşlara teşekkürler

Ağır vasıtalar daha hızlı gider yokuş aşşağı..
Kamyonlar niye viteste gidiyorlar..Boşa alıp uçsalar olmaz mı?

ben ilk sedona mı aldım ertesı gunu 52,5 ı ordum yolun yarısından ınmıstım tamamına cıksaydım 70 ı rahat gorurdum karagolden ınerken

kimse sözüme alınmasın kimse inanmaz zaten 100 km hıza bakın bende yalan sölemıycem mtb çift amortisörlü 21 kiloluk bisikletle 600 700 metrelik safranbolu yokusunda araba sollarken 80 i geçtim göbekden bağlı olan hız göstergem patlamış eve vardığımda farkettim :D fakat ben şimdi 28 jant tur bisikleti kullanıyorum yatarak 73 74 yapılıyo orda pedallasam neden 90 olmasın bu hız sizce mesela daha iyi rampa buldum ben 90 yapdı bu hızı 99 a kadar yukselttim 99 la 100 arsndaki fark ne? 1 km ama 100 sanki bi imkansız olay bisikletçilerden bahsedenler ortalama hızlarını verıyolar örnek olarak onlarda o hızda gitmeli:Dortalama hızı 65 km olan bi insan acaba hep 80 50 arasımı gitti bu adam hep yavaş gitmek zorundamı yapmayın su anda yeni göstergemde 66.8 yazıyo yenişehirde çok çok az eğimli okullar yolunda yaptım eleştirilerde fazla cüretkar oluyo bence bazı arkadaşlar ayrıca bi örnek daha downhill yarısında pro dh bisikletle adam 65 km hız yapdı vıdeosunu izledim arazi bu bide daha ne diyim:D

42,5 yaptım ama daha rekor denemesi yapmadım aca yapsam saha hızlı gider miyim?

@iSHGuZaR

sen bu saydıklarını bi yap bakem olcek mi:)hele şu sensörü bi eline alda hızlı hızlı alıcınınönünden geçirmeyi bi dene bakalım max.kaç yapacan:) ben yokuş aşağı 69km/s yaptım.hafif bir mtb.nin asfalt yolda bundan fazlasını yapması için yerçekim kuvvetinin biraz kıyak yapması lazım;) lakin zıp zıp zıplıyorsunuz.pedal bi yerden sonra boşa dönmeye başlıyor

@tamerbasaga
valla ben 70,6 yaptıktan sobnra 90 a da 100 e de inanırım..siz 45 den sonra tırsmışsınız ama tırsmayanlar var..

@tamerbasaga

ii artık siz inanmıyorsunuz diye imkansız zaten.Ben bile inanmıyorum kendime nası yaptım o hızı....

Geri