@Tech. Türk
üstad peki kask takınca garantisi var mı sağ veya hasarsız kurtulmanın?
ben de kask takıyorum yolda da, Allah korusun da kafadan da başka önemli yerler var, bir yakınımızın geçirdiği kazadan sonra ayağı kesildi buna da dikkatinizi çekmek isterim de ondan. Allah korusun da o kadar hızla çin seddi gibi bi duvara veya karşıdan aynı hızla gelen bir minibüse veya otobüse (60+60=120 hesabı en kötüsünden) poster olduktan sonra kafayı kurtarsa da muhakkak kaburgada kırık olur yani. Bi süre ciğerine oksijen girmez nefes alamaz hale gelir uzun süre artık. Hadi bu da fullface kask gibi boynu da kurtarmıyo kafa kurtulsa da boyun kırılması da olası zaten.
Zaten çoğu yazılanlar da palavra benim gözümde inanmıyorum, kimse inandıramaz da gözümle görmedikçe 80-90km yazanlara.
Benim km saatim de 93km gösterdi sildim direk, bugün de 86yazmış, bayır aşağı çok sağlam indim gene sildim.İnanmıyorum gerçekten. Yani 86km gidebilmek imkansız çünkü gittiğim sokakta aynı hızla araba inse durduramazsın asla. Yani o kamyonun siz dağdan aşağıya 90km hızla gittiğini söylüyorsunuz, zaten o kamyon en az 2.5 -3ton kafadan, bayır aşağı 90la gittiğini söylüyorsunuz. 90ın ne olduğunu çok iyi biliyorum şahsen araba da kullanan biri olarak.O kamyonun frenine balata dayanmaz asla o hızda.Ticari ve o tür ağır yük vasıtaları da ayrıca 80den daha fazla gidemez.
Üstelik o süratle inen bisiklet artık ufak bir taş yüzünden bile takla atma riskine girer.Ki otobanlardaki o nice motor kazalarının da bazısının sebebi de yoldaki ufak cisimlerdir, çünkü 2 tekerli hangi vasıta olursa olsun hızını artırdıkça yola olan temasını artırır, yavaş giden bir lastik yola daha yapışık olur her yüzeyini tam temasla değdirdiği için.Hızlandıkça lastiğin yola değen (dümdüz olduğunu varsayarsanız, yani mermerle döşeli pürüzsüz yolda) yüzeyi azalır gitgide. Hızlandıkça lastiğin yol üzerindeki yoğunlaşması azalır ve o yol ince çizgi gibidir.
Kimse gelip de ayarında bozukluk vardır km saatinde falan demesin yani, bisiklete ilk başladığımda, hele ki bu km saatlerini kurcalamaya başladığımda da bu forumun doğmasını bırakın daha o zamanlar internet yeni yaygınlaşıyodu.
90kmye varmış bir bisiklet, 100kg daha hafif olan motosiklettir artık neredeyse ve daha kolay uçar motora göre.
isteyen inanır, isteyen de benim gibi inanmamaya devam eder, ben inanmıyorum sonuçta.Benim efsane avcısı izlemeye ihtiyacım yok deneyimlerimden sonra.