Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

baya mesaj okudum birçok kişi "şimdiki hedefim bilmem kaç km" felan diyo.e peki hiç düşündünüz mü 80 le yokuş aşağı gidiyosun karayolunda 3 şeritli yol;
-önündeki araç fren yaptı
-yoldaki taş tekeri yerden kesti
-vs vs vs vs

o kadar hızla UÇTUĞUNUZDA nolucak peki, bunun olma ihtimali %50.hasta insanlar bile ameliyat olmaları gerektiğinde bile doktor masadan sağ kalkma ihtimalinin %50 olduğunu söylediğinde ameliyata girmiyolar bile 5-10 sene daha yaşıyım en azından diye düşünüyolar.
hele hele 20-30-30+ yaşlardaki insanlar böyle düşünüp yazıyosa gençler napsın beyler.sizleri mantığa davet ediyorum.LÜTFEN

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
Scudo
en yüksek hızım 46 mümkün olmadıkça bu hızı geçmemde..Canımı yolda bulmadım.

km saatlerine jantın kaç " olduğu yazılır 26" 28". peki lastik. her lastik farklıdır. km saati üreticileri lastik üzerinde olan bi jantın çapını ölçerler ve oraya bukadar " olarak yazarlar. bu yanlıştır. kimisi daha kalın kimisi daha ince lastik kullanıyor. benim yurt dışından getirttiğim markasını hiç duymadığım bi markanın km saatinde yazan şey lastiğin çapı. 4 tane hane var. yanındada diameter yazıor yani çap 4 hane lastiğin mm sine kadar çapının ölçüsünü istiyor. ve sigma vs markalarda ölçüler 4 haneli ama oraya farklı bi numara yazılıyor. benim aletimdeki yazdığım değer 6800dı. sigmalarda satan kişi hepsine aynı numarayı girer. 26 " için 4 haneli bi numara var her bisikletçide farklı lastik olmasına rağmen aynı numara kullanılır mesela. peki doğru ölçtüğünüzü nerden biliyorsunuz.

dağa çıkarken çok zorlandım çok fena rampaydı aşağı inerken 88km gördüm aşağa doğru giderken çok kötü bişe oldu kolum kırıldı bisikletten hop uçtum uçuruma ucuz atlattım o anı hayat boyunca unatamıyacağım

@ujur
jant harici olarak lastik yarıçapı gibi bilgilar falan lastik üzerinden okunup girilebiliyor sigmalarda onun değer tablosu var kullanma kılavuzunda tam tekerlek boyutunu öıkarmak için ya da yine kullanma kılavuzunda belirttiği gibi lastiği bir şekilde işaretleyip bisikleti tekerlek bir tur atıncaya kadar ilerletmek yoluyla yine çapını bulup girebiliyorun. Bunlar mümkün olduğunca en yakın değerleri verir pratikte, ama zaten sayacında bir yuvarlama hesabı var ve de kesin sonuç almanın hiç bir zaman imkanı yoktur buna senin ağırlığından lastiğin esnekliği, sıcaklık, sürtünme, vb. gibi bir çok etmen karışıcak hangi sistem bunu hesaplayacak ki :D

bende sigma 1106 kullanıyorum,klavuzuna gore tum ayarları yaptım ve denedim %100 e yakın dogru olctugunu gordum.size tavsiyem kilometrenizi ayarladıktan sonra yollarda kilometre kontrol noktalarında test etmeniz,anayollarda boyle 5 kmlilk noktalar var ve baslangıc bitiş noktaları tabelalarca işaretlenmiş oluyor.
bu arada benim gordugum en yuksek hız 75,35km/h ,niğdeden çamardına giderken buldurus zirvesinden(1720m) inerken yapmıstım,,kilometre yaklasık 5 dakika boyunca 70in altına inmemişti (bisikletim bianchi barracuda,2.1 arazi lastikleri ve bagaj yuklu durumdaydı)

20 kiloluk bianchi diamondla eğimsiz yolda 57 siznkilerden az ama :D
ve prof diilim:D

ben benim taka ile 85 i gördüm daha giderdim ama gözüme sinek kaçtı tabi hemen durdum

ya millet, bu resmen bi bilim dalina dönüsmüs:) formüller felan... acilin, ben de geliyom...

nakkastepeden beylerbeyine saldım bmx le yanımdakii arabanın ibresi 62 yi gösteriodu

Edirne buçuktepe bayırından 71 km hızlı bayağı dik bi bayırdan indim. bisikletim o zamanlar beldeyamaydı. cahillik işte bilmiyordum.. fren teli koptu ve bir diş kırıldı (Ağzımdan).. Bidahada 40 tan yukarı hız yapamadım..

Düz yolda thomisus ile 49 gördüm gerisini yapmadım malum trafik kimin nerden çıkacağı belli olmaz.zaten o bisikletle daha fazlada yapılamazdı ama:D

@ujur

ilk aldığımda km saatini arabayla deneme yaptım abim arabadaydı ben arabaya tutunarak ölçtüm ve + - 0.5 km/s hassasiyetle doğru olarak ölçmüştü sizde böyle yaparak tam olarak ölçebilirsiniz (tabi arabaların km saatleri yanlış değilse :) )

birde en fazla 50 gördüm hafif bayır aşağıydı daha fazla yapmak isterim ama tehlikeli ama yazın 60 ı deniyeceğim

avcılar yokuusndan inerken 92 km hız göstergem de görmüştüm ama önumdekı arkadaşımın bluebike ise 97 km yı buldu,yolun traşlı kısmından gıttığım ıcın bır an hızımın 97 olmasını engelleyen ufak bır yavaşlama sözkonusu oldugundan bluebıke 97 e ımza attı,nedıım helalll sana bluebike(ünal)

@grikartal

Okan abi MTB ile 92 km hızı nasıl yaptın :eek:

Bisikleti kontrol etmek zor olmadı mı ? Helal olsun sana o zaman ne diyelim..

Geri