Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

no name bi toplama bisikletim vardı(gerçi kankamındı).Balçova manastır patika yolundan 75km hızla inmiştim.cok heycanlıydı :)

Scudo
bende bisikletle 800/saat yaptım. rekor bu sanırım....bisikletim kargo bölümündeydi

• Beğen
Tepkiler: Şahin Bulut
samsun da trt ıstasyonu var sahılden 14 km uzakta bız oraya antremana cıktık ordan ınerken ben 85 gördün ve arkadaşım bana 500 m fark actı o hızda onun kac oldunu tahmın edemıyorum ama o hızda gözümden damla damla yaş gelıyoduu :D

@tuninger_haa

Sana korkutucu gelmeyen bir hız başkasına çok korkutucu gelebilir..
Kullandığı bisiklet olsun zemin şartları olsun bunları bilmeden kıyaslama yapamayız...

Birde yaş faktörü var; belirli bir yaş aralığında cesaret insana korkusunu hissetirmiyor ama o yaştan önce veya sonrasında korku daha ön planda olabiliyor.. O yüzden yazdığın mesajın pekte hoş olmadığını belirtmek isterim

hadi iyi pedallamalar..

Ya bazılarınız cok uçmuş en iyi adamların bile koştugu tour de france yarışında bile alplerden inerken bu kadar hız görmüyolar :)...Sanırsam Wheel Size larınız da bi sorunlar var.. :)

• Beğen
Tepkiler: ahmet ozgen
@Bur@k

Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama bazı hızlar özellikle sizin tabirle uçmuş olanlar deryar içersinde ulaşılmış hızlar ki dünya hız rekoru daböyle şartlarda kırılmıştı ;)
Önde çekici araba arkada rüzgardan izole şekilde pedal çeviren bir bisikletçi...

O yüzden sorun olduğunu sanmıyorum..

@borab

peki siz harput yokuşundan inmeyi dendiniz mi.km saatim yok ölçemedim ama bisiklet altımda titriyor

En son 79.8 i gördüm :D o da hafif eğimli bir yolda...

eski mtb'mle İstanbul/Bayrampaşa da bulunan çok dik bir viyadükte 74km/h yapmıştım. Yeni aldığım kron xc 1000 ile aynı yolda çok zorlamama rağmen 71.3km/h görebildim ve 3-4 defa denememe rağmen eski rekorumu kıramadım. Tahminimce bunun sebebide eski bisikletimin demir kadro olup çok ağır olması:)

ben de 2 yıl önce çamlıca dan beylerbeyine arakadan inen bi yol wardır bilen bilir(ferah mahallesinin sonunda). orda 18 vites bisan eldorado mla 65 yapmıştım:D:D yine de güzeldi.
şimdi 21 vites oldu bisiklet aynı yokuşta 80 i deniycem:D

bende o hızları görücem inş.ta bisiklet arıyorum 500 - 580 civarı ama bir türlü bulamadım şu ana kadar :rolleyes: bu arada kendinize dikkat edin aşırı hız zarardır :D

eyüpte yokuş aşağı alibeyköye inerken 73 km gördüm çok zevkliydi tabii bir o kadarda tehlikeli ama her zaman yapmıyorum .

ya o hızlarda altınızdaki (en kötüsünü düşünüyorum) 10 kg ince tekerli muhlemeden karbon yol biskileti ile nasıl okadar hız yapmayı düşünüyorsunuz acaba merak ediyorum ____

Ses Duvarını aşarken oluşan supersonik patlama ses hızını geçmemi şimdilik sınırlıyor, :)) Ben henüz Bisikletimle tanışma safhasındayım, birbirimizi tanımaya çalışıyoruz, Benim aynakol 48 arka 11 tahminimce çıkabileceğim en yüksek hız 70 km.

@qweasdzxc

Karbon olmasının nesi kötü anlamadım, carbon fiber malzeme havada karada her türlü metale beş basan bir malzeme hem sağlamlık hem rijidite hem de hafiflik olarak, ancak işleme gçlükleri ve maliyeti çok olduğundan pahalı, o yüzden de yaygın değil herkes alamıyor.

İnce lastiğin düz yolsa sakıncası yoktur aksine çok yararı vardır, bisikletin ağırlığı önemsizdir serbest düşüş hareketinde potansiyel enerji kinetiğe dönüştüğünden dolayı kütle iki eşitlikte de vardır, yani birbirlerini götürürler. Bisikletin hızlanlamasına tek engel olan şey hava ve yer sürtünmesidir, yerdeki sürtünme göreceli olarak küçüktür, ama asıl engel hava sürtünmesidir. Bunun da kg ile hiçbir ilgisi yok zaten. Lastiğin de yer sürtünmesine etkisi var..

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
yeni rekorum umuttepe(izmit) inişinde 76.0 km, yeni hedef 80+:D

Geri