Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Scudo
@Adem Tırpancı sorma sebebim parkur kelimesinin yaptığı çağrışım..yoksa zaten toprakta 80 pek ihtimal dahilinde değil. aslında mtb ile 80 başlıbaşına apayrı bir olay..

+ Hele ki MTB + 26" ile 80 çok büyük olay bence. Yanlış anlaşılmasın elbette olabilir sadece ben o hızı 28" + yol bisikleti ile zor yaparım gibi... (MTB ile) Yapanı da sonuna kadar 👏hak ediyor bence.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
+ Hele ki MTB + 26" ile 80 çok büyük olay bence. Yanlış anlaşılmasın elbette olabilir sadece ben o hızı 28" + yol bisikleti ile zor yaparım gibi... Yapanı da sonuna kadar 👏hak ediyor bence.
Yazmayım yazmayım dedim patladım arkadaş. MTB ile yapılabilecek hızı siz ancak rüyanızda görürsünüz tabi arazide. :D :harika:

Yahu arkadaş MTB ci olarak bizler 1.50 ve altı petrol ürünlerine sıska ve çelimsiz oldukları için acıyor kilolarımızla işkence etmiyoruz. Her ne kadar petrol ürünü de olsa bu dünyanın karabağrından kopmuş bu maddeye gerçek boyutuna 2.10 ve üzeri binip acı çektirmiyoruz( bazen 1.75).

Forumdaki MTB kullanan arkadaşlar nasıl düşünürler bilmem ama , şahsi görüşüm hızdan önce dengeli bir fren olmazsa olmaz şartımızdır.

Kendi hızıma gelince arazide 40 görmüşlüğüm var. Keşke görmez olaydım.:koptum: Birinde yardan aşağı iniyordum, ve birinde de hızımı alamadım baraja hafif bir dalış yaptım. Yine arazide fren yapmasan MTB ile yüksek hızlar kesinlikle mümkün. Çok ehil olmak lazım. Özellikle dik inişler şakaya gelmiyor. Amortisör, lastik, fren ve koruyucu elbiseler olmadan elzem sonuçlarla karşılaşmak mümkün.
Ha durabiliyormusun de duramıyorum abi. Kaç defa şarkı çığırdım " bidahop bidahop tövbeee" :) olmuyor.

Efendim gelelim tokatı yediğimiz asfalt sizin tabirinizle lokum gibi yollara. Sizler için yol oralar. Bizler için sadece köprü. Mecburi geçiş düzergahı. Araziye varmak için kullandığımız mayın tarlaları.:acpsnr:

Evet şimdi esas olay geliyor. MTB dile gelse dese ki varmısınız yarışa asfaltta Yol bisikleti evet der. Basar tokatı verir ayarı geçer. Yine aynı MTB yol bisikletine gel arazide çiçek toplamaya gidelim, kesinlikle yarış değil benimle adımla dese... Yol sülün gibi süzülür , ya böcek çıkarsa. Ya arazi beni tutarsa maazallah midemde pek dolu.:agla:

Sonsöz ey hız ustaları( şapka çıkartırıyorum bu arada doğru efendim hız olarak yersiniz bizi) sizin gezerken gördüğünüz o güzelim hülya dolu doğa size sadece bakış atar.:harika:
Bizede gel aşkım bana ulaşmak dikenli, taşlı ,çakıllı , tümsek, çukur vel hasıl tüm engelleri aşmakla olur der ve bizi bağrına basar.

Bu arada yolda bisiklet kullanmak gerçekten beceri işi sizi takdir ediyorum. Çünkü araziden tehlikeli.

Şaka yoluyla sahuru beklerken takılayım eccik size dedim.@Voltaire mesajından alıntı yapıp yazdım cümle Yolculara selam olsun. Rabbim iki teker üzerinde giden bizlere her nerde sürüş yaparsak yapalım kaza bela göstermesin.

Bu yılkı Ramazanın ilk sahuru afiyet olsun arkadaşlar.:harika:

@necmeddin Siz olayı çok yanlış anladınız 😅. Olayı yol, dağ, gravel, karbon, ÇELİK (benim soyadım 🤪), katlanır bg. kavgasına çekmeyelim 😁.
Hem dağ bisikleti kullanıyorum hem de yol bisikleti. Gerçi yol bisikletini bir yıldır kullanıyorum ama onun da keyfi başka.
Bisiklet bisiklettir, bir yere takılıp diğerine "tü, kaka" demeyelim 😊.

@necmeddin Siz olayı çok yanlış anladınız 😅. Olayı yol, dağ, gravel, karbon, ÇELİK (benim soyadım 🤪), katlanır bg. kavgasına çekmeyelim 😁.
Hem dağ bisikleti kullanıyorum hem de yol bisikleti. Gerçi yol bisikletini bir yıldır kullanıyorum ama onun da keyfi başka.
Bisiklet bisiklettir, bir yere takılıp diğerine "tü, kaka" demeyelim 😊.
Yok be kardeşim olayı hiç yanlış anlamadım. Adamlar 70 ve üstü hızlardan bahsediyorlar. Komplekse girdim. :D Azcik arkadaşlara takılayım dedim.:koptum:

Araba ile nadir 100 yaparım. Geçen ufak oğlan arabanın arka koltukta bağırıyor. " Ne zaman satacak bu arabayı heç mi heç kaçmıyor" diye. :)

Ortalama bir yol bisikleti ile 1 2 km %7 lik bir yokuşta pedal çevirmeyip sadece üst eğilsen bile 70 km hıza çıkar .biraz basıp yatarsan 80 km rahatlıkla görürsün. Ama selede çevirerek hızlanmaya çalışırsan büyük aynakol ve kalın bacaklar gerekli. A

birde yokuşu tanımak gerek, ben artık ezberledim rotamı (3200 km dir aynı yerlerde dolanıp duruyorum) ; nerede taş var, nerede tümsek-çukur, rüzgar koridorları-şiddetleri hatta yol çizgi yükseklikleri. em.şer. çapraz uyarı çizgilerinin civarında 1-2 santim kalınlığında boya kalıntıları olabiliyor.
yani boş bırakınca evet 70 i geçiyor zaten, birde tepede 5-6 pedalla sağlam başlarsan illaki 75 olur. aslında yaş itibarıyle kendime yakıştırmasamda elimden geldiğince aero pozisyon da alıyorum. selede iyice geriye kaymalar filan, bacaklar içe kapanır...hey allahım...😁😄...aslında koyvermek daha kolayıma geliyor, frenlemede kontrol kaybı fazla. hem jant balatanın ömründen de yemiyor..😊

birde yokuşu tanımak gerek, ben artık ezberledim rotamı (3200 km dir aynı yerlerde dolanıp duruyorum) ; nerede taş var, nerede tümsek-çukur, rüzgar koridorları-şiddetleri hatta yol çizgi yükseklikleri. em.şer. çapraz uyarı çizgilerinin civarında 1-2 santim kalınlığında boya kalıntıları olabiliyor.
yani boş bırakınca evet 70 i geçiyor zaten, birde tepede 5-6 pedalla sağlam başlarsan illaki 75 olur. aslında yaş itibarıyle kendime yakıştırmasamda elimden geldiğince aero pozisyon da alıyorum. selede iyice geriye kaymalar filan, bacaklar içe kapanır...hey allahım...😁😄...aslında koyvermek daha kolayıma geliyor, frenlemede kontrol kaybı fazla. hem jant balatanın ömründen de yemiyor..😊

Garip ama bende ne zaman bisikletle yola çıksam, bir süre sonra fark ediyorum ki hep aynı rotada ilerliyorum :acpsnr: Psikolojik mi acaba?

...
Sonsöz ey hız ustaları( şapka çıkartırıyorum bu arada doğru efendim hız olarak yersiniz bizi) sizin gezerken gördüğünüz o güzelim hülya dolu doğa size sadece bakış atar.:harika:
Bizede gel aşkım bana ulaşmak dikenli, taşlı ,çakıllı , tümsek, çukur vel hasıl tüm engelleri aşmakla olur der ve bizi bağrına basar.

Bu arada yolda bisiklet kullanmak gerçekten beceri işi sizi takdir ediyorum. Çünkü araziden tehlikeli.

Çok güzel bir yazıydı gerçekten fakat şeyi merak ediyorum: ben şehir içinde kırmızı ışıkta araçlarla yan yana dururken, sizinkiler neden hep yandaki kaldırımdan, yaya yolundan gidiyorlar? Engebeli yollara olan özlemden olabilir mi :okyrm: :koptum:

kron xc 100 24 ile 59-61 arası bir şey yapmıştım

hocam ayağınıza sağlık da, bu ölçümü yaptığınız alette sıkıntı var sanırım, yada o an geçtiğiniz bölgede bir sıkıntı oluyor...
zira bu hıza çıktığınız yer biraz garip... bahsettiğiniz hıza çıktığınız yerden hemen önce çok keskin bir u dönüşü var... U'ya bisikletle saatte 66km hızla girip bir anda 33'e düşüp sonra 4 saniye içinde 52'ya çıkılmış... biraz ileride de, 80'e çıkılmış...
o bölgede GPS sıkıntı yaşayıp garip sonuçlar çıkarıyor olabilir...

1587720616608.png

1587720769937.png

1587720691778.png

Dosyalar

• 1587720592528.png
    1587720592528.png
    71,7 KB · Okunma: 0
  • 1587720680168.png
    1587720680168.png
    69,9 KB · Okunma: 0
  • 1587720753856.png
    1587720753856.png
    27,1 KB · Okunma: 0
bir kaç önceki mesajda yazmıştım, 76.3 değerini 76.6 olarak vermişti inbike km saatim...bu hız hergün indiğim rampada olduğu için doğruluğuna emin olabiliyorum..kışın ilk bisikleti aldığımda 60 ları zor görüyordum..günbe gün artarak bu hale geldi..75 ve üstü lastik değişiminden sonra oldu, sıfır lastik kontrolümü ve güven hissini arttırdı...

40 yokuş aşağı.

Geri