+ Hele ki MTB + 26" ile 80 çok büyük olay bence. Yanlış anlaşılmasın elbette olabilir sadece ben o hızı 28" + yol bisikleti ile zor yaparım gibi... Yapanı da sonuna kadar 👏hak ediyor bence.
Yazmayım yazmayım dedim patladım arkadaş. MTB ile yapılabilecek hızı siz ancak rüyanızda görürsünüz tabi arazide.
Yahu arkadaş MTB ci olarak bizler 1.50 ve altı petrol ürünlerine sıska ve çelimsiz oldukları için acıyor kilolarımızla işkence etmiyoruz. Her ne kadar petrol ürünü de olsa bu dünyanın karabağrından kopmuş bu maddeye gerçek boyutuna 2.10 ve üzeri binip acı çektirmiyoruz( bazen 1.75).
Forumdaki MTB kullanan arkadaşlar nasıl düşünürler bilmem ama , şahsi görüşüm hızdan önce dengeli bir fren olmazsa olmaz şartımızdır.
Kendi hızıma gelince arazide 40 görmüşlüğüm var. Keşke görmez olaydım.

Birinde yardan aşağı iniyordum, ve birinde de hızımı alamadım baraja hafif bir dalış yaptım. Yine arazide fren yapmasan MTB ile yüksek hızlar kesinlikle mümkün. Çok ehil olmak lazım. Özellikle dik inişler şakaya gelmiyor. Amortisör, lastik, fren ve koruyucu elbiseler olmadan elzem sonuçlarla karşılaşmak mümkün.
Ha durabiliyormusun de duramıyorum abi. Kaç defa şarkı çığırdım " bidahop bidahop tövbeee"

olmuyor.
Efendim gelelim tokatı yediğimiz asfalt sizin tabirinizle lokum gibi yollara. Sizler için yol oralar. Bizler için sadece köprü. Mecburi geçiş düzergahı. Araziye varmak için kullandığımız mayın tarlaları.
Evet şimdi esas olay geliyor. MTB dile gelse dese ki varmısınız yarışa asfaltta Yol bisikleti evet der. Basar tokatı verir ayarı geçer. Yine aynı MTB yol bisikletine gel arazide çiçek toplamaya gidelim, kesinlikle yarış değil benimle adımla dese... Yol sülün gibi süzülür , ya böcek çıkarsa. Ya arazi beni tutarsa maazallah midemde pek dolu.
Sonsöz ey hız ustaları( şapka çıkartırıyorum bu arada doğru efendim hız olarak yersiniz bizi) sizin gezerken gördüğünüz o güzelim hülya dolu doğa size sadece bakış atar.
Bizede gel aşkım bana ulaşmak dikenli, taşlı ,çakıllı , tümsek, çukur vel hasıl tüm engelleri aşmakla olur der ve bizi bağrına basar.
Bu arada yolda bisiklet kullanmak gerçekten beceri işi sizi takdir ediyorum. Çünkü araziden tehlikeli.
Şaka yoluyla sahuru beklerken takılayım eccik size dedim.@Voltaire mesajından alıntı yapıp yazdım cümle Yolculara selam olsun. Rabbim iki teker üzerinde giden bizlere her nerde sürüş yaparsak yapalım kaza bela göstermesin.
Bu yılkı Ramazanın ilk sahuru afiyet olsun arkadaşlar.