Scudo Sports

Bisikletinizi nereye koyuyorsunuz?

Scudo
Sorun yok,ev müstakil ama kapıyı kırıp girerler ise ona yapacak birşey yok 😳
İçimize su serpildi gibi bir şey oldu bu. :)
Bu forumda evin içine alınmamış ve çalınan o kadar çok bisiklet haberi okuduk ki, artık bu hale geldik. :)

VID_686770511_042828_167.mp4_snapshot_00.00.906.jpg
İnstagramda reels videosu olarak hazırlayıp, ses olarak ise "Yine gözümüzün önündesin krall, mafyasın bee! Biz evde saklıyorsak sebebi var oğlum, sebebi var. Evde binmiyoruz ama koruyacağız. Pedalları ney, şuraları neyim kaplayacağım" sesini kullandım ama forum video olarak yüklememe izin vermedi :(

Son düzenleme:
Ben de foruma uzun zamandır hiç bir video atamıyorum. Video formatı desteklenmiyor benzeri bir uyarı geliyor.

Evin içine alıyorum, katlanır olması büyük artı.

r2d2
yalnız tekerlekleri üstünde tutuyorum, bir türlü asıp da tekerlerini rahat ettiremedim diyen forum kişisi.

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Bisikletimin ikisini de evdeki kapalı balkonda tutuyorum. Daha önce forumda "en sağlam kilit hırsıza en uzun dayanan kilittir" diye bir yazı görmüştüm bunu her zaman aklımda bulunduruyorum. Bisikletin diğerini geçmiş zaman tekerden kadroya kilitleyip koymuşum dışarı çıkayım dedim şifremi hatırlamıyorum 2 şifreli kilit olunca diğerinin şifresini değiştirmiştim. Çok değil youtubedan izlediğim video ile açmam 40 saniyemi aldı, standart kombinasyonlarımın dışında bir şifre olduğunu gördüm. Siz siz olun bisikletiniz kaç kilo olursa olsun evinize yada kapalı bir depo/sığınak benzeri bir yerde tutun.
Boş geçmemek adına balkondan bir kare. Balkon dediğime bakmayın 6,5m x 2m ölçüleri masa, sandalye ve halı ile bir odadan farksız.

Dosyalar

• IMG_20220521_184743.jpg
    IMG_20220521_184743.jpg
    151,8 KB · Okunma: 68
Ben iki adet Dahon katlanırı Decathlon'dan aldığım katlanır bisiklet kılıflarıyla aracımın bagajında tutuyorum. Ev tıklık tıkaç, hem yer bulmak zor hem de sürekli indir çıkar yapmak yerine bagajda dursunlar istedim.

Öte yandan 3-4 tane bagaj lastiği ile güzelce sabitliyorum sallanma vs. olmasın diye. Ses falan gelmiyor, zaten kılıfları da var. Yine de pek rahat değilim bu konuda sürekli hareket halindeki arabada bisikletlerin taşınıyor olmasından.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
İstanbul Kadıköy için tadsız habeler:

(link)
Site ve apartmanlara dadanan kasketli hırsızlar son bir haftada kameralara gülümseyerek onlarca bisiklet çaldı.
Son bir haftada Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne onlarca hırsızlık ihbarı yapıldı ancak ne hırsızlar yakalandı, ne de çalıntı bisikletler bulundu.

Bu hırsızlık olaylarıyla ilgili gerçek anlamda uğraştıklarını sanmıyorum. Bisikletlerimizin kıymetini bilelim.

Polise yapılan ihbarlar boş. Ancak siz bisikletinizi bulursanız ahanda ihbar etmiştim deyip polis ile birlikte adama gitmenizi kolaylaştırır.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bir emniyet görevlisinin veya yakınının bisikleti çalınırsa aynı gün veya ertesi gün bulunur.

Polis bu konularda kendinden vazgeçmiş durumda. Hepsi değildir belki ama bir çoğu " aman şunun kaydını alda gönder " derdinde . Karakola bir kere gittim üzüldüm açıkçası. Herkes mesainin hemen bitmesi, çayı kimin demleyeceği derdine düşmüş.

Bir emniyet görevlisinin veya yakınının bisikleti çalınırsa aynı gün veya ertesi gün bulunur.
Valla o iş pek öyle değil. Benim bisikletim çalındığında karakola gitmiştim. O sırada yaşını almış bir polis memuru ile sohbet ettik. Adam Hataylı, 30 yıldır İstanbuldayım dedi. Karakolda yanlış hatırlamıyorsam müdür olmuş bir dönem. O sırada Kadıköy göztepede oturduğu eve hırsız girmiş, 7-8 kilo kadar altın takı vs varmış çalmışlar. Üzerine su içtim dedi.
Hatta aynı muhabbet yapılmıştı, size olsa bulursunuz diye. Adamı buldun, para ya da bir şey çaldı ve o sırada üzerinde ya da bulduğun yerde yok. Ne yapacaksın canını mı alacaksın, telim gömdü bir yere, hapse atarsın en çon o da çıkınca gömdüğü yerden alacak. Bitti gitti demişti.

Aklıma geldi yazayım dedim 😁

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Geri