Scudo Sports

Bisikletinizi çaldırmak istemiyorsanız, ne yapacaksınız?

Scudo
@MuratHan nasıl bir hırs varmış artık bisiklette kaç paraysa :) Vallahi dışarda pek bir yere kitlemiyorum daha doğrusu kitleyecek bir işim olmuyor eğer faturadır bankadır gibi iş varsa zaten muhakkak yanımda biri oluyordur 5-10dk başında bekler işimi halleder gelirim. Eve gelince de bisikleti apartmana falan bırakmam çalınmasından ziyade gelen geçen kurcalayıp zarar verme niyetinde oluyor onun için binmediğim zamanlarda kucaklayıp eve çıkarıyorum hep bacağımız çalışacak değil ya

• Beğen
Tepkiler: Volg
Aliexpressten almış olduğum bisiklet alarmı çoğunlukla imdadıma koşuyor. Delta bisiklet gibi bir yerde 80lira civarı olan ürünü aliexpressten sadece 3.5 dolara aldım. Kullanışı vs gayet basit ve çok işe yarıyor. Biri bisikletinizi incelemek için dokunsa bile anında ötmeye başlıyor. Kaldırıp götürülmeye veya dokunmaya mahruz kalmaya devam ederse alarm uzun süreli çalmaya başlıyor.

• Beğen
@Bugraacik
Linkini atar mısınız?

Ben bisikletimi bir yere bırakmıyorum. Resmen market vb. yerlere yabancı oldum, hem bisikletin başından ayrılamıyorum yanıma aldığımda, hem de bisikletsiz dışarı çıkamıyorum. Texas açmazı gibi bi durum. [emoji20][emoji20]

LG-H542 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yilllaaaar once izmirde oturan bir akrabamiz arka taraftan eksi 3. Kata denk gelen dairesinin bahcesine kurbanlik bagliyor zincirle. Adamlar hayvani kesip goturuyorlar. Agaci kesmis deyince aklima geldi.

• Beğen
Tepkiler: BağdatlıRuhi
@Volg (link) böyle linki vereyim almak isteyen ulaşabilir. Veya diğer modellerde uzaktan kumandalı seçeneklerde var.

Cafeye, okula, herhangi bi yere girerken ilk önce kilitliyorum, şifreyi kuruyorum ve sadece arkamı dönüp gidiyorum. Tek kötü yanı rüzgar esince ötebiliyor :D

• Beğen
@alifurkan390

Benim taktiğim de bu..
Gösterişsiz eski görünen bir bisiklet en önemli tedbirdir..

Aypedden Tapatalk kullanarak atıldı

En güzeli metro durağı otobüs durağı gibi yerlere eski ve değeri olmayan bisikletle gidip kilitlemek.
Pahalı bisikleti de kullanırken kitlesek bile göz önünden ayırmamak..

Tabi çalınma riski sıfır değil hiçbir zaman..
Bunu da unutmamak..ve kabullenmek.:)

Tam 7.5 aydır her gün işe bisikletle gidiyorum. Hayatım değişti stres katsayım düştü. Bu tatlı rüyamdan geçen hafta uyanmak zorunda kaldım.Tam bir hafta önce Perşembe sabahı işe bisikletle giderken bir kaza yaptım. Islak zeminde sağa doğru yatarak virajı alırken ön teker kaydı, sağ tarafa yattım. Diş dudak gitti sıyrıklar filan çok şükür şartlar göz önüne alındığında hafif atlattık. 4 gün evde yattım. 5. günün sabahında evden çıkarken apartman girişine baktım benim demirat yerinde yok. Bir günahkar apartmanın içinden merdivenlerin arkasına sotelediğim demiratı çalmış. Hem ilk kazamı yapmış oldum hem de ilk bisikletimi çaldırmış oldum.

2 ders çıkardım.

1. Uzun süre yağmur yağmayıp yollar tozla kaplı olunca, hafif çiseleyen bir yağmur yolu yağ dökülmüş gibi kayganlaştırıyor. İsterse altınızda 2.15 tekerli mtb olsun o ıslak yolda keskin virajlara kağnı gibi girin. Hasbel kader hızlı girmek zorunda kaldıysanız virajı içeriden alıp bisikleti çok yatırmayın. Yatarken o tekerler kaydı mı kafanızın yolda nereye denk geleceği tamamen kısmetinize kalmış. Benim kısmetimde kaldırım vardı maalesef.

2. Bisikleti 7 aydır apartman girişinde merdiven altına bırakıyordum. Lakin bu zaman kadar kilitleme ihtiyacı hissetmemiştim. Zira apartman kapısı hep kapalı oluyordu ve merdiven arkasında kaldığı için dışarıdan bisiklet fark edilmiyordu. Şayet kaldığınız daireye kadar taşımıyorsanız apartman içinde her halükarda bisikleti caydırıcı bir kilitle bağlamadan bırakmayın. Apartman kapısı kapalı ve bisiklet merdiven altında veya kuytu bir köşede bile olsa mutlaka kilitleyin.

3. Mahalleliye bisikletiniz ile ilgili bilgi vermeyin. Bisikletinizin kaç para olduğu, nereye koyduğunuz, aldığınız aksesuarlara kaç para verdiğiniz vs hiç birini bilmesinler. Özellikle uzun süre bisikletinizden uzak kalacaksanız mutlaka bisikleti kaldığınız daireye çıkarın.

Buradaki yazıları okuyan bisiklet hırsızları varsa çoluğundan çocuğundan fitil fitil gelsin diyor, kazasız, belasız pedal çevirmenizi diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: yakup3457 ve Volg
@şamilkafkas
Ben de demirat çaldıran kısmetsizlerdenim. Ama lütfen çoluk çocuk karıştırmayalım. O sabi sübyanın günahı ne?

SM-A300FU cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben de Beşiktaş'a kitledim bugün Carbon bisikeltimi, Fox maşalar - SLR jantlar falan hep yeni alındı. Ne kadar balici varsa hepsi ile kanki olmuşuzdur.
Pahalı bisikletin çalınmayacağı varsa bile sırf çektiği ilgi yüzünden çalınıyor. Pasajda tuvalete gireceğim, bisikleti emanet ettiğim adam ile bile gereksiz 10 dakika muhabbete girmek zorunda kalıyorum :)
Eşin dostun "O paraya tofaş alırdın, daha hızlı giderdin, üstün kapalı olurdu" gibi lafları da eklenince insan çıldırıyor :)

Bence calinmasina uzulmeyecek bi bisiklet olursa problem kalmaz eheheh

• Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
Geri