Tam 7.5 aydır her gün işe bisikletle gidiyorum. Hayatım değişti stres katsayım düştü. Bu tatlı rüyamdan geçen hafta uyanmak zorunda kaldım.Tam bir hafta önce Perşembe sabahı işe bisikletle giderken bir kaza yaptım. Islak zeminde sağa doğru yatarak virajı alırken ön teker kaydı, sağ tarafa yattım. Diş dudak gitti sıyrıklar filan çok şükür şartlar göz önüne alındığında hafif atlattık. 4 gün evde yattım. 5. günün sabahında evden çıkarken apartman girişine baktım benim demirat yerinde yok. Bir günahkar apartmanın içinden merdivenlerin arkasına sotelediğim demiratı çalmış. Hem ilk kazamı yapmış oldum hem de ilk bisikletimi çaldırmış oldum.
2 ders çıkardım.
1. Uzun süre yağmur yağmayıp yollar tozla kaplı olunca, hafif çiseleyen bir yağmur yolu yağ dökülmüş gibi kayganlaştırıyor. İsterse altınızda 2.15 tekerli mtb olsun o ıslak yolda keskin virajlara kağnı gibi girin. Hasbel kader hızlı girmek zorunda kaldıysanız virajı içeriden alıp bisikleti çok yatırmayın. Yatarken o tekerler kaydı mı kafanızın yolda nereye denk geleceği tamamen kısmetinize kalmış. Benim kısmetimde kaldırım vardı maalesef.
2. Bisikleti 7 aydır apartman girişinde merdiven altına bırakıyordum. Lakin bu zaman kadar kilitleme ihtiyacı hissetmemiştim. Zira apartman kapısı hep kapalı oluyordu ve merdiven arkasında kaldığı için dışarıdan bisiklet fark edilmiyordu. Şayet kaldığınız daireye kadar taşımıyorsanız apartman içinde her halükarda bisikleti caydırıcı bir kilitle bağlamadan bırakmayın. Apartman kapısı kapalı ve bisiklet merdiven altında veya kuytu bir köşede bile olsa mutlaka kilitleyin.
3. Mahalleliye bisikletiniz ile ilgili bilgi vermeyin. Bisikletinizin kaç para olduğu, nereye koyduğunuz, aldığınız aksesuarlara kaç para verdiğiniz vs hiç birini bilmesinler. Özellikle uzun süre bisikletinizden uzak kalacaksanız mutlaka bisikleti kaldığınız daireye çıkarın.
Buradaki yazıları okuyan bisiklet hırsızları varsa çoluğundan çocuğundan fitil fitil gelsin diyor, kazasız, belasız pedal çevirmenizi diliyorum.