Scudo Sports

Bisikletin itibarından faydalanıyor olmak

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.214
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Son yıllarda şöyle bir farkındalık durumu sezimledinizmi bisikletliler ve her zaman bisikletli kalacak olanlar. Mesela bir etkinlik olacak, hatta o etkinlik bisikletle alakasız bir konu üzerine hooop bisiklet en önde arzı endam ediyor. Ne biliyim kadınlar günü hooop bisiklet turu, bilmembir hastalıkla savaş derneği hoooop bisiklet gezisi, tıp bayramı hoooop bisiklet geçişi, akkuyu nükleer santralı hoooop bisiklet temalı reklam, rezidans pazarlaması hoooop site bahçesinde bisiklet ile gezintiye çıkmış şen şakrak insanlar. Yani içinde bisikletin yer almadığı bir etkinlik artık düşünülemez oldu. Bence bu iyiye gidiş, bisiklet adına sevindirici bir gelişme. Nedenmi diyeceksiniz literatüre charles fombrun un kazandırdığı kurumsal itibar yönetimi ile uğraşanlar şunu bilirler ki itibar zor kazanılan vede çabuk kırılan bir olgudur. Şu anda insanın ürettiği araçları şöyle bir sıralasalar içlerinde en itibarlı olan açık ara bisiklet çıkacaktır. Çünkü bisiklet kaynakların verimli kullanımına dayalıdır, çünkü bisiklet çevrecidir, çünkü bisiklet sağlıklıdır, çünkü bisiklet insan boyutlarındadır ve iletişime açıktır. Bu nedenle itibar elde etmek isteyen kesim doğal olarak bir itibar objesi olan bisiklete yaslanmak gereğini duyuyor. Tabi bu itibarın sömürülmemesi gerekiyor.
Moderatöre dipnot: Bu yazı içinde kesinlikle sakal geçmemektedir.

Scudo
Bisikletin itibarı dururken çekilmiş resimleriyle sınırlı. Trafikte hareket halindeyken itibar Hababam Sınıfı'ndan Güdük Necmi düzeyine iniyor.

Canını sevdiğim ülkemde büyük ihalelere kamyonet ebadında cipler ile gitmediğiniz zaman şansınız az iken, bisiklet ile gitmeye çalıştığınızda kapıdaki güvenlik memurunu geçmeniz bile büyük başarı.

Bununla beraber Anadolu Yakası'nın malum caddesinde çeşitli model spor araçlarla hatun avına çıkmak normal karşılanırken daha bisikletiyle kız tavlayabilmiş bir vatan evladı görmedim.

Konu biraz züğürt tesellisi gibi geldi ama neyse :)

bazen de abartıkllarını düşünüyorum her olayda neden bisikletle eylem yapmıyorsunuz diyorlar.bunu bisiklet sürmeyenler söylüyor daha çok gelde sür yap eylem.her zamanda silah olarak görmemek lazım tek başına keşke çözülse herşey bisikletle.

"Çevreci" imajını sağlamak isteyenler ile yeni yapılan dev siteler de kullanıyor bisiklet imgesini. Karizması artıyor. Çok güzel tespit.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Bahadır Gürel arka fonda sanatçı bisiklete bindiği için gülenlere bakın tam yorumların üstüne gelmiş :D

ayrıca jeepte kullandım bisiklette.. bisiklet kullanırken beyefendi yerine kardeş birader gibi sıfatlar taktılar. jeepte ise abi dediler

@Sadettin Z.
bi gün görüselim:):)

• Beğen
Tepkiler: DKN
Bisikletin sadece televizyonda yeri var.Evde akşam rahat rahat otururken belki insanlara sempatik görünüyor ama gün içerisinde o insanlar bisiklete trafikteki gereksiz nesne muamelesi yapıyor.Yayası da böyle arabalısı da.

Bu arada Serdar Ortaç'ın yanında sırıtarak bakanlar da halimizi gayet güzel anlatıyor.Bir sürü cahil görgüsüz paraya güce otoriteye tapan insanın arasında bisiklete binenin hali.

@ersen t. sadece bisiklet bile değil. altınızda arabada olsa yine cahil yapıyor cahilliğini.. selektör korna arkadan el hareketleriyle tampona değdirecek kadar yaklaşmalar.. yada basit bir örnek daha, atm'den para çekiyorsunuz adam arkanızda beklemesi gerekirken yanınızda bekliyor. tek çözüm, medeni bir avrupa ülkesinde yaşamak. eğer yaşamak istiyorsak..

Saygıda kusur etmemek adına, Moda iskeleye inen rampadaki bisiklet yolumuza, tam da "park etmeyiniz" tabelasının altına park etmiş iki araç. :(
Bir kaç saat önce yanlarından geçerken durdum.. aralarında oyalandım.. birşey yapıyorum sanıp gelir belki sahipleri diye... Cık.. gelen olmayınca, ben gittim..

IMAG1866.jpg

Herkes eleştirilerini arkadaş arasında dedikodu şeklinde, hayıflanma olarak yapacağına gördüğü olumsuzluğu şahsa, gücü yetmiyorsa ilgilisine şikayet etse bunu yapan birdahaki sefere düşünür.

@Sebahattin Gerceker

Size bir öneri;
Akıllı telefonlarınızda EGM, yani emniyet genel müdürlüğünün applikasyonu var. Onu indirin, park edilmez veya bisiklet yolu tabelasının altına veya bisiklet yolunun herhangi bir yerine park eden aracın, yanlış yere park ettiği görünür ve plakası belli olacak şekilde fotoğrafını çekerek, online ihbar sekmesinden fotoğraf ekleyerek ihbarda bulunabilirsiniz. Trafik şubesi tarafından araç plakasına ceza kesilecektir :harika:

Edit: App ihbar sekmesi içerisinde başlık ve açıklama kısmı var. Başlığa ne ihbarı yaptığınızı yazın, açıklama kısmında da yerin neresi olduğunu belirterek, gerekli cezanın kesilmesi hususunu arz ederim, şeklinde yazarsanız uygun olacaktır.

@A.Samed.Y Türkiye'de ne doğru düzgün gelişiyor ki! Hep geriye gelişiyor... Binlerce fırın ekmek yesek, hatta direk buğday tarlasına dalsak nafile. Güzel ülkem, eğitimsiz, kültürsüz, kendini geliştirmek istemeyen, her işin sadece paraya ve bireyselliğe dayalı olduğunu düşünen insanlar ile dolu.

• Beğen
Tepkiler: mehmet gumus
Ülkeyi kötülemek eğitimsiz kültürsüz diye aşşağılamak hiç doğru değil en medeni dediğiniz ülkelerde bile böyle şeyler oluyor dünyanın her yerinde oluyor. Dunyanın cahili Türk insanı değildir. Dünyayı gezmeye gerek yok youtube ingilizce yada istediğiniz bir dilde "bisiklet kazası " yazın ve seyredin

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
@atasoy
Ülke kötülemek değil maksat kardeşim.
Youtube'den örnek vermişsin,Bak hele bir ordaki Bisiklet yollarına.Danimarka,Norveç,Hollanda...!!!(daha acısı içimizde pendik,kurtköy gencecik arkadaş hayata veda etti.)

• Beğen
Tepkiler: DKN
Şu yukarıdaki videoyu bir izleyin altına yazilan yorumları okuyun hiç ülkesinin insanıni kötüleyen var mı? Karaz bey
Her olumsuz durumdan biz böyleyiz, böyle şeyler
bizde olur lafları aldı yürüdü artik benim tepkim buna.
Pendikte olanı biliyorum ve çok üzüldüm ama ıstanbulda değil bisikletle trafiğe çikmak araçla bile çıkmak çok tehlikeli zaten

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri