Göbekte zamanla açılma diye bir şey olmaz, montaj sırasında fazla sıkılmış olabilir. Eğer yeni aldıysanız bisikletinizi, yetkili serviste ücretsiz olarak sorununuzu gidermelerini istemelisiniz bence.
@ByRe4L
Rulmanlı değilse göbek, sadece iç taraf değişimi olmaz. Bilyeli göbeklerde, bilyeleri değiştirebilirsiniz ama ana gövdeyi örüm yapmadan değiştiremezsiniz.
@Türko
Yeni aldınız kurulumunu kendiniz yaptınız sanırsam . Servis 2 hafta sonra kontrole gelmenizi ister ardından 10 gün sonra ise ücretli yağ bakımı yapabileceğini belirtir . Salcona servisinde ben böyle gördüm demek istediğim şu Shimano göbek gres yağı alıp yağlayın .
@Heisenberq
Yağladım daha iyi yağa geçiş yaptım . Akıyordu
Ben bisikletçiye gidip kompressörle bastırdım. Taş gibi yaptım, önü ve arkayı. Çok farketti. Sonra pompa aldım 30 tl ye. İndiğindee pompa ile şişireceğim. Farketmesine çok şaşırdım ben de.
Öncesinde bayır aşağı giderken bile pedal çeviriyordum.
@efaruk
Aynen üstad. Giyo marka psi göstergeli büyük pompa aldım lastik üzerinde yazan son basınca bastım coook ama çok farktetti. @MAERKEK arkadaşın tavsiyesini de değerlendireceğim.
@Türko
Şimdi işin açıkcası shimano gres kullanmadım . Daha iyi bir yağ tabirini ise şöyle açıklayım . Evde mavi gres vardı önce onunla yağladım sonra baktım gres yok . Çarşıdan küçük kutu içinde 5 lira olan kırmızı gres aldım fakirliğin gözü kör olsun. Maviye göre kat kat daha iyi. Olduğunu gördüm
Gelelim shimanonun yağlarına shimanonun sitesinde nerelerde kullanacağı mutlaka belirtilmiştir.
@MAERKEK
Bence gres yağını gidip sanayiden almak lazım Shimano pahalıya satıyor gibi geliyor hiç kullanmadım neticede sanayideki de aynı tür parçalara sürülüyor
@ByRe4L
Aynı tür parçalara sürülüyorda Shimano sürtünmeyi azaltmak için geliştirmiş mineral falan eklemiş bu yağa . Bi sefer alınıp tek kullanımda bitmeyeceğine göre alınabilir. Tercih sizin.Dediğim gibi göbek yağlayacağım deyip aldığım kırmızı gres baya iş yaptı
Arkadaşlar Selam bende Sedona 950 var alalı 30 gün olmadı. Bugün fark ettim arka ruble, göbek boştayken sallanıyor bunun sorunu ve çözümü nedir acaba ?