Scudo Sports

Bisikletimden gelen ses için yardım!

Scudo
81 kiloyum öyle fazla kiloda yok ama sıcak su ve bol köpükle yıkadım bikac kez. Ondan mi oldu bilmiyorum.
İki bisikletimi de hep bol sulu bol köpüklü yıkarım. Doğrumu derseniz bakımlar daha sık yapılırsa bir sorun yaşamazsınız yani en azından ben yaşamadım. Tazikle yıkamadıysanız ve itina ile göbeklere su tutmadıysanız ayrıca bakımlarını da doğru ve zamanında yaparsanız problem olmaz ama sanırsam bakımı geciktirmişsiniz. Ön göbek bakımını 2 uygun boyda anahtar veya bir ingiliz anahtarı ve karşı somunu tutmaya yarayacak pense kurbağacık vb. kullanarak açıp bir bezle yatakları, bilyeleri temizleyip bir gresle yağlayıp kapatarak 15-20dk içinde kolaylıkla yapabilirsiniz. Dışardan yağlama bir yere kadar idare eder gayet basit bir işlem için uğraşmaya değmez.

• Beğen
Tepkiler: runaway60
Sıcak su kullanmamak lazım. Birde göbek rulmanlı ise bakımı zor olacaktır bilyalı ise kolay

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
Sıcak su kullanmamak lazım. Birde göbek rulmanlı ise bakımı zor olacaktır bilyalı ise kolay
Onu hiç bilmiyorum. Rulmanlimi yoksa bilyalı mi.

Bisikletim 2018 model mavi renkli sedona 410

Onu hiç bilmiyorum. Rulmanlimi yoksa bilyalı mi.

Bisikletim 2018 model mavi renkli sedona 410
Göbekler shimano ise kesin bilyalıdır. Eğer değilse rulmanlı olabilir ama gene çok yüksek ihtimal bilyalıdır.

Rulmanlı göbek bakımı daha kolaydır. Standart olarak jantda rulmanlı göbek kullanan Türk firması olduğunu zannetmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
Geri