HakanAydn
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.162
- İsim
- Hakan
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Specialized
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
@Burak Altaç ben boruya elle sürüyorum..borunun dışarda kalan kısmını siliyorum..zaten 1 kez oldu, kesildi...önce iyice temizledim hem kadroyu hem boruyu..sıvı gres hacimli değil..
Bende mosso monza için 30.9 sele borusu bulamamıştım. Çinden 27.2 dönüştürücü adaptör aldım. Belki acele çözüm olmaz ama illaki gelir 1.2 $başka parçalar ile demek metodu doğru ama sele borusu 30,90mm her yerde bulunmuyor hatta bulunca karbon takmayı düşünüyorum ama 30,90mm - 40cm bulamadım.
ön göbek bakımı zor değil kendiniz yapabilirsiniz.Iyi günler.iyi yıllar.
Bisikleti yıkadıktan sonra ön jant göbekten çıt çıt ses geliyor. Bu ses makine yagi surunce kesiliyor. Bisikleti 6 bin km kullanmisim. Daha hiç göbekleri actirmadim. Yasadigim yerde ustalara guvenemiyorum. Çekiçle balyozla jant göbek söken zagorlar bunlar.
Sorum şu olacak göbeğe dıştan sıvı gres sıksam işe yarar mı?
Iyi günler.iyi yıllar.
Bisikleti yıkadıktan sonra ön jant göbekten çıt çıt ses geliyor. Bu ses makine yagi surunce kesiliyor. Bisikleti 6 bin km kullanmisim. Daha hiç göbekleri actirmadim. Yasadigim yerde ustalara guvenemiyorum. Çekiçle balyozla jant göbek söken zagorlar bunlar.
Sorum şu olacak göbeğe dıştan sıvı gres sıksam işe yarar mı?
Önce wd 40 sıkıp bir süre sonra sıvı gres sıksam?Bisikleti yıkadıktan sonra olduğuna göre yıkarken göbeklere dikkat etmiyorsunuz muhtemelen ve bu durumda göbek bilyaları pas içerisindedir. Sıvı gresi sıktığın zaman (ben aynı mantıkla yaptım bunu biliyorum) o pas (veya korozyon her neyse) her tarafa yayılıyor iş büyüyor tavsiye etmem
yalap şalapla pek olmaz oranın temizliği. ben zinciri 1-2 defa öyle temizledim daha sonra söküp komple temizledim bisiklet sıfır gibi sessiz çalışmaya başladı tüm sorun zincirdeki sesmişÖnce wd 40 sıkıp bir süre sonra sıvı gres sıksam?
Zamanda önemli ben 7 ayda 10.000 yaptım, açtığımızda tertemizdi. Ama yıkarken vs dikkat ederim 2 haftada zincir yağlar temizlerim.@runaway60 6000km göbek bakımı için bence fazla olmuş. Göbekleri açtığınızda umarım sorunla karşılaşmazsınız. Yataklarda iz yapmış olabilir.
Göbekler açılıp temizlendikten sonra kaliteli bir gres ile yağlanıp öyle kullanılmalı diye düşünüyorum. Dışardan sıvı gres uygulaması günü kurtarır uzun vadeli iş görmez.
Zamanda önemli ben 7 ayda 10.000 yaptım, açtığımızda tertemizdi. Ama yıkarken vs dikkat ederim 2 haftada zincir yağlar temizlerim.
Göbekte sorun özellikle 90 kg vs üstü sürücülerde daha çok meydana geliyor . Birde basınçlı su ile bisiklet yıkayanlarda