Scudo Sports

Bisikletim: 2012 Salcano XRS 030 Apex

@Mehmet Ser

Tiagra kullanmadım ama Apex tercih ettim. Yine alacak olsam tercihimi Sram'dan yana kullanırdım. Kötü veya yetersiz olduğunda dolayı değil ama Shimano olacaksa en az Ultegra olmalı bence...

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Ser
Scudo
@Ergun

Şimdiden hayırlı olsun, bisiklet fiyat performans olarak alınabilecek en güzel bisiklet bence. Ren konusuna gelince "Renkler ve Zevkler Tartışılmaz" diye boşuna dememişler. Güle güle kullanın.

@Ergun

Performans olarak 105 ile kıyaslayamam, çünkü 105 kullanmadım. Ama Sram, Apex'i 105'in karşısına konuşlandırıyor. Görsel olarak 105'ten daha zarif, ağırık olarak daha hafif. Kulanım ömrü olarak 105'in daha uzun ömürlü olacağı kanaatindeyim.

@oksagaslan

Kullandığım alanda pek rampa yol yok. Bir defasında bir turda 2 km kadar bozuk yolda tırmanmak zorunda kaldım ve zorlandım. Ama başka bisiklet de olsa yine zorlanacaktım. Çünkü 90 kiloyum ve rampa antremanı neredeyse hiç yapmıyorum. Oranlar rampa için büyük ama çok dik ve uzun değilse ya da antremanınız iyi ise çok da problem değil.

bizim buralarda rampa çok antremanlarım iyi sayılır ama genede beni düşündürüyor bu konu

bisikletinizin donanımı gayet güzek fakat kadronun markası beni bu bsikletten spğutuyor ama donanımınıza sahip olmak isterdim keyfini sürün binlerce km

güzel bir cihaz güle güle kullanın mavic aksiyum ile iyi akışlar dilerim :D

@oksagaslan

O zaman şöyle düşünün; bu ayna ve ruble oranları günümüzde Fransa turu da dahil olmak üzere çok yüksek inişli-çıkışlı turlarda prof. bisikletçiler tarafından kullanılmakta ve o yokuşlarda çok yüksek ortalama yapmaktalar. Eğer sizin oralarda rampalar çok dik değilse, yavaş yavaş tırmanırsınız. En olmadı 32 diş bir ruble alıp problemi sadece bir ruble ile çözebilirsiniz.

@halil fatih akbaşSizin kadar olmasa da benim de tereddütlerim vardı kadro konusunda. Aldıktan sonra yersiz tereddütler olduğunu gördüm. Bir Scott, Trek vs tabiki değil ama benim içi arada fark yok. Arada fark olsa da ben bu farkı fark edebilecek kapasitede biri değilim. Arkadaşın biri yazmıştı "50-60 km/h hızla sprinte kalkınca esniyor mu?" diye. 50 ye çıksam sprinte falan gerek yok. Ama geçen bir sefer kamyon arkası yaptım müsait bir yolda ve 76 km/s hızla sorunsuz 5 km yol gittim.

@ReşitÇağırgan

Teşekkür ederim, daha güzeli sizin olsun...

2000 km'yi aştım sorun yok....

ben de bu bisiklete arasıra niyetleniyorum ama vites oranları çok ağır değil mi? alınca arkayı 11-32 yapmak lazım yoksa yokuş çıkılmaz (çıkamam)

üşenmedim 39/23 oran yani en düşük viteste 80 kadans çevirdiğimdeki hızı hesaplattım internetten...
http://s12.postimage.org/98314a1kt/vites.jpg

en az 17km/h ile yokuş çıkmak gerekiyor, hadi bilemedin 15, bu hızla yokuş çıkabilecek babayiğitler vardır elbet ama bana göre değil :)

kaç yıllık forumcuyum böyle fotolu tanıtım görmedim...

nice 2000leri devirin inşallah!

• Beğen
Tepkiler: IbrhmAkgl
@emrahozkan

rasyon hesabında kullandığım pearson kare metoduna benzettim bu uygulamayı...

daha neler göreceğiz, neler öğreneceğiz bakalım bu forumdan :) bilgi paylaşımı için tekrar teşekkür ederim sayın @emrahozkan

• Beğen
@Erdinç ALTINÇEKİÇ

İltifatınız için teşekkür ederim, bisikleti almadan önce çok araştırma yapmama rağmen pek bilgi bulamadım ve çok bunaldım. Aldıktan sonra da benim durumumda olan arkadaşlara fikir vermek için böyle bir çalışma yaptım. Faydalı olabildiysem ne mutlu...

• Beğen
Tepkiler: erphan ve Joyrider
@IbrhmAkgl

bu topiğin yol bisikleti arayanlar için faydalı olduğuna eminim

şu anda ben de araştırma-bunalma sürecindeyim... bir şehir bisikletine vurgunum... süreç bir kaç güne sonlanacak kısmetse

• Beğen
çok güzel bisiklet bende bunu alacağım galiba ama kafamda sedona 611 var hangisini alsam sizce

• Beğen
Hayırlısı olsun Güzel bisiklet Anlatım ve fotoda süper Bol pedallar.

• Beğen
Selamlar,

Benimde ilk gördüğüm bisiklet buydu.. 1 ay araştırmadan sonra XRS 030 APEX'te karar kıldım ve Yeşil Bisiklet Ataşehir'den aldım. Dağ bisikletim Giant yol bisikletim Salcano oldu. Ben de yakın zamanda kullanır deneyimlerimi yazarım..

• Beğen
Geri