Arkadaşlar yol bisikletleri göründükleri kadar zarif değildirler. Ben hafif stabilize de dahil olmak üzere bir çok değişik yol kombinasyonunda kullanıyorum bisikletimi. Sadece biraz tecrübe ve altınızdaki makinanın tepkilerini iyi tanıma meselesi bence.
Tabiki ben araziye gireceğim of-road yapacağım diyen adamın ferrari alması mantıksız olur. Ama ferrari sadece pistlerde gider toprak yola girmez diye bir şey yok. Sadece istediğiniz tadı vermez. Ben şuna inanıyorum 1000-1500 TL verilip alınan hiç bir bisiklet kötü bisiklet değildir. Çünkü kötü olması başka bundan daha iyilerinin olması başka şeydir. Bir misal daha vereyim senede 4-5 defa doğduğum köye giderim. Köyümüzün yolları oldukça bozuk. Bu sebeple altı alçak bir araçla gitmeniz zordur. Köyümüzde en yaygın araç ford transit minübüs. Ben şehirde yaşıyorum. Bu sene ilk arabamı aldım ve alacağım araba ile icabında köye de rahat rahat gideyim diye düşünmedim. Eğer öyle yapsam alacağım arabadan nerdeyse %99 kullanım alanım olan şehirde tat alamayacaktım.
Bir bisiklet her türlü sürüş şartlarını sağlayacak olsa bu kadar mühendis bisikletleri genel olarak kullanım alanlarına göre sınıflandırmazdı. MTB'nin arazideki tadı başka, altınızda kocaman bir tekerin yuvarlanması harika, ama düz asvalta yol bisikleti ile pedala dokunduğunuzda hissettiğiniz ivmelenmeyi, bir kez hızlandıktan sonra pedal çevirmeden yağ gibi akan yolu asla hissedemezsiniz. MTB ile asvalta 100-150 km lik turlarda canınız çıkar ama yol bisikleti ile nasıl gittiğinizi anlamazsınız.
Söylenecek çok söz var ama işin özeti her şeyin yeri ayrı... Herkes kendini mutlu hissettiği bisiklete binmeli.