Scudo Sports

Bisikletim: 2012 Salcano XRS 030 Apex

çok güzel bir bisiklet.güle güle kullanın.Salcano'nun bisikletleri bu sene ayrı bir güzel olmuş

• Beğen
Tepkiler: IbrhmAkgl
Scudo
@ilkerturker

Salcano 2013 modellerinde pek çok güncelleme yaptı ama XRS030 da pek güncellemeye gerek duymadı...

O nedir öyle? Salcano iki tekerli karizmayı icat etmiş :D Allahım sana geliyorum. Valla süper.

super bı bısıklet bene aynısının mavı shımano setlısını almayı dusunuyorum kazasız belasız surusler dılerım :)

• Beğen
güle güle kullanınız

• Beğen
kazasız belasız pedallamalar dilerim, karadeniz sahil yolunda uçar bu hocam :)

• Beğen
SALCANO XRS 030 APEX ---CYC02 APEX bu iki bisiklet arasında ne gibi farklar var performans yonunden. teorik olarak bakınca CYC02 daha mantıklı geliyor. gerek yolların durumu gerek şehir içi kullanımda ancak bu konuda en dogru bilgiyi bu konuyu deneyerek tecrübe etmiş siz degerli arkadaşlardan edinebilirim.
yol bisikleti tutkusu daha dogru bir ifadeyle 'XRS030 APEX' tutkusu İbrahim Bey'in yazısıyla başladı. yazısını okuya okuya sanki benimmiş gibi bir hal aldı bisiklet :)

@LION_GURKAN

yanlış anlamazsanız bir şey sorucam fakat sakın sorumu bireysel algılamayın...

yolların durumu denilen şeyi anlamıyorum arkadaşlar bu ülkede bu kadar yol bisikletçisi var bu adamlar nasıl sürüyor peki yollar bu kadar berbatsa.yol bisikleti 2 çukurda dağılan bir şey değil yanlış algılamayalım lütfen...

Dagilacak bir sey degil tabi ki haklısınız. Arzedememisim kendimi. Yoldaki çukurları hissetme bakımından sormuştum. O hızda giderken allah korusun dengeyi kaybetmek ciddi sıkıntılar dogurabilir bilmiyorum yanlış mi düşünüyorum

@LION_GURKAN

Evet haklisiniz baslangicta bende zorlanmistim fakan alismak cok surmuyor yeter ki dikkat edin alisma suresinde...alisinca yol bisikletine doyamiyor insan :)

• Beğen
Arkadaşlar yol bisikletleri göründükleri kadar zarif değildirler. Ben hafif stabilize de dahil olmak üzere bir çok değişik yol kombinasyonunda kullanıyorum bisikletimi. Sadece biraz tecrübe ve altınızdaki makinanın tepkilerini iyi tanıma meselesi bence.

Tabiki ben araziye gireceğim of-road yapacağım diyen adamın ferrari alması mantıksız olur. Ama ferrari sadece pistlerde gider toprak yola girmez diye bir şey yok. Sadece istediğiniz tadı vermez. Ben şuna inanıyorum 1000-1500 TL verilip alınan hiç bir bisiklet kötü bisiklet değildir. Çünkü kötü olması başka bundan daha iyilerinin olması başka şeydir. Bir misal daha vereyim senede 4-5 defa doğduğum köye giderim. Köyümüzün yolları oldukça bozuk. Bu sebeple altı alçak bir araçla gitmeniz zordur. Köyümüzde en yaygın araç ford transit minübüs. Ben şehirde yaşıyorum. Bu sene ilk arabamı aldım ve alacağım araba ile icabında köye de rahat rahat gideyim diye düşünmedim. Eğer öyle yapsam alacağım arabadan nerdeyse %99 kullanım alanım olan şehirde tat alamayacaktım.

Bir bisiklet her türlü sürüş şartlarını sağlayacak olsa bu kadar mühendis bisikletleri genel olarak kullanım alanlarına göre sınıflandırmazdı. MTB'nin arazideki tadı başka, altınızda kocaman bir tekerin yuvarlanması harika, ama düz asvalta yol bisikleti ile pedala dokunduğunuzda hissettiğiniz ivmelenmeyi, bir kez hızlandıktan sonra pedal çevirmeden yağ gibi akan yolu asla hissedemezsiniz. MTB ile asvalta 100-150 km lik turlarda canınız çıkar ama yol bisikleti ile nasıl gittiğinizi anlamazsınız.

Söylenecek çok söz var ama işin özeti her şeyin yeri ayrı... Herkes kendini mutlu hissettiği bisiklete binmeli.

Bisiklet seçiminde bu yazının inanılmaz faydasını gördüm, İbrahim beye çok teşekkür ediyorum. SALCANO XRS 030 APEX aldım ve dün geldi. Bu sabah ilk antrenmanımı yaptım.
Tek kelime ile inanılmaz, süper...

• Beğen
@fates

Hocam miladımız aynı. Tek fark ben tiagra alabildim. Sabah ve akşam ufak ufak yokladım

• Beğen
Hayırlı olsun.

Sanırım ben de bu bisikletden edineceğim. yalnız, apex ile tiagra arasındaki farklar nelerdir? ayriyetten renk seçimi olarak, ağırlıkta siyah ve kırmızının oluştuğu kadro mevcut mudur acaba?

teşekkürler.

Ben Apex kullanıyorum arkadaşımda Tiagra var. Karşılaştırınca Apex tercih edilmeli bence. Hafif ve daha estetik. Renk olarak sadece iki renk var. Beyaz üzerine Kırmızı-Siyah ve Siyah üzerine Beyaz-Mavi. Bu iki kadroya da istediğiniz donanımı seçebilirsiniz.

Hayırlı olsun güzel bisiklet güle güle kullanın fotoğraflarla açıklayıcı paylaşımınız için de teşekkürler

• Beğen
Geri