Scudo Sports

Bisikleti hafiflettim, rahat ettim.

Scudo
Kişisel deneyimim 2 kilo çok fark ediyor. Gravel bisikletim 9 kg, yol bisikletim 7 kg. Her ikisinde de aynı tip göbek var, yolda 28, gravelde 32 lastik var. Tırmanışlarda 50 km'de 5 km/s fark oluşuyor ama bunda illaki benim psikolojim de, geometri (aero kadro tırmanmaya pek müsait olmasa da geometri hızlanmaya teşvik ediyor) de etkin.

İş arkadaşım ise gidip gelmek için motor almak istiyordu, bisiklet kullan diye ikna ettim. Yeğeninin bisikletiyle (mtb) gidip gelmeye başladı. Okullar açılınca yeğeni bisikletini istedi, bizde arkadaşa bir fitness bisikleti aldık. Tepkisi bu nasıl bir şey uçuyor oldu. Eşi de aynı tepkiyi verince bir bisiklet daha alacağız. MTB düşmanlığı yapmayacağım ama piyasada satılan 15-16 kg kalın lastikli bisikletler insanları bisikletten soğutuyor. Bir çok kişi tanıdım bu yüzden binmeyi bırakan. 10-11 kg ağırlık, 32-35c lastik ortalama bir bisiklet sürücüsü için ideal, yormayacak ağırlık olarak düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Lastiklere helyum bassak nasıl olur?

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@Erensoy

Bence yazandan çok, okuyanın anlamını bildiği kelime sayısı daha belirleyici oluyor bu tür suya yazılan tartışmalarda...:)

Bu arada sanıyorum teknenin parasını da Malta'lı fakirlere dağıtmamışsınızdır...:)

@Punctum

Bunca yazıdan sonra gelebildiğiniz nokta bu mu ?

Eğer bisikleti sadece külot ile sürerseniz acayip rahat ilerlersiniz. Ama bunu yağmurda çamurda yapmayın. Bi üşüme geliyor durup dururken..

@Desert Fox
kendin istersen bir kilo ol ancak performansın değişmez örneğin 70 kilo bir insanda 40 kilo bir insanda 10 kilo yükte aynı yorulur

@Erensoy çok haklısınız bence de alacaktınız o canyonu hiçbirşey için geç değil ama ümitsizliğe kapılmayın :) ( benim yazılarınızdan anladığım şu şekilde; canyon yerine bilgece davranmaya çalışarak mtb almışsınız ama her pedal basışınızda canyonun eksikliğini biraz daha hissetmişsiniz. Burda da içinizi dökerek verilen destekler sayesinde bi parça da olsa pişmanlığınızı gidermeye çalılmışsınız ama boşuna. O canyonun eksikliğini hiçbirşey doldurmayacak mtb ile bastığınız her pedalda zihninizde yer etmeye devam edecek maalesef)
Sadece bir bakış açısı sizin hafifletme çalışması gibi, amacım rencide etmek değil zira aynı duruma düşmüşlüğüm vardır defalarca. Sizin ve @Punctum un yazılarını zevkle okudum devamını bekliyorum.

Ben biraz daha yazacağım,kusura bakmayın..

Hayatınız boyunca kapitalizmin kaymağını yemişsiniz ve şimdi kapitalizmi kötülüyorsunuz..Bu bir paradoks..
Mesela bir valisiniz diyelim..Hayatınız boyunca açılışlarla,imzalarla,yani boş işlerle uğraşıp,sistemde bir dişli olmuşsunuz..Sonrasında emekli olmuşsunuz..Emekli olduktan sonra çalışanlara ''köle'' muamelesi yapıyorsunuz..
''Yahu,sen niye çalıştın,sen niye kölelik ettin o zaman?''
Bu durumu yeni anladıysan,şu anda köle olanlardan ne istiyorsun?İşten çıkmalarını mı?Hayır..Ne o zaman?''Tiagranız varsa,105 almayın'' diyorsunuz..:kötü:

Bisikletforumda,bisikletle bu kadar haşır neşir olan insanların olduğu bir platformda,''öyle donanıma para vermenize gerek yok,alın bir ikinci el mtb,keyfinize bakın'' diyorsunuz..Yani,''bisikletle ilgili alışveriş yapmayın,tüketmeyin'' diyorsunuz..Bu da ayrı bir garabet..

Biraz derine inelim;
İnsan denilen canlı,özünde bir hastalıktır..Doğa içinde ortaya çıkmış,zararlı bir mutasyondur..İnsan bir virüstür..
İnsan,hiçbir zaman mutlu olamaz..Asla..Mutluluk bizim doğamızda yok..Mutlu olmak için doğal olmak lazım..Biz doğal değiliz ki..Mesela evrimimizde ateşin yeri çok önemlidir..Ateş yakmak doğal bir durum mu?Bizden başka ateş yakan,ateşe hükmeden bir canlı var mı?Yok..Biz doğallığımızı bozarak,buralara kadar geldik..Haliyle mutlu olmamız mümkün değil..

Kendinize ve çevrenizdeki insanlara bakın..Herkes bir şeylerle meşgul..
Bir emekli mesela..Ya camiye gider,ya bahçesine,ya kahveye..Mutlaka birşeyler yapar..Niye insanlar sürekli bir şeylerle meşgul?Çünkü doğal değiliz,ölümün farkındayız..Haliyle kafamızı meşgul etmek adına mutlaka birşeylerle uğraşıyoruz..Kimisi 10 farklı şeyle bile meşgul olur..

Vatandaş bisikletle meşgul..Kafasını dağıtıyor işte..Tiagrayla meşgul,105'le..Siz diyorsunuz ki,''meşgul olma..''
Bunu demeye hakkınız yok..Adam 105 alınca mutlu olduğunu düşünecek,mutlu olduğunu sanacak..Niye bu adamın hayatına müdahil oluyoruz?!
Bu şuna benziyor..Dede emekli..Camiye gidiyor..Tek işi bu..Dedenin karşısına çıkıp,''dede diyanet şöyle/böyle,gel gitme camiye'' denir mi?Bu mu yani?Şöyle olur..Dede size dinle/imanla ilgili birşeyler sorarsa,siz de cevap verirsiniz ama durup dururken,dedeye dinin/imanın kötü bir şey olduğunu söyleyip,bir de emir verir gibi cümleler kurarsanız,orada durumlar değişir..

Tekne alacak kadar zengin olmuşsunuz ve şu forumda bir ruble değiştirmek isteyen bir gence ''yapma,tüketme,köle olma'' diyorsunuz..
Adamın apartmanı var,''sosyalistim ben,özel mülkiyete karşıyım'' diyor..Sizinki de böyle..
Bırakın da,insanlar istediğini yapsın..
Velhasıl,tekne alacak kadar zenginleşmiş birisi,kapitalizmi kötüleyecek en son kişidir..Yine de,geçte olsa kapitalizmin farkına varmanız iyi bir şey ama bence kimseye kapitalizmden bahsetmeyin..

@Turcu_75
Doğrudur,burada arada tatil hizmeti veriliyor üyelere,ben de iki kere gittim geldim:D

@ahlaksız
"Hayatınız boyunca" diye söze başlamışsınız.
Bu kadar yakın olduğumuzu bilmiyordum !
Ayrıca hayal ürünü bir tipleme yaratıp ona saldırmaya çalışarak kendinizi daha iyi hissedecekseniz devam edin. Yazdıklarınızın ne benimle, nede anlattıklarımla bir ilgisi olmadığı kanaatindeyim.
Selamlar, sevgiler, saygılar...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Erensoy
Hakikati bulmuş gibi söylemler,strava kaydını paylaşanlarla veya bisikletini hafifletmeye uğraşanlarla istihza etmeler..Yazdıklarınız konu içinde..

Ciddi bisikletçi, bisikletinin hafif olmasını ister. Dünya turuna çıkan insanlar bile artık hafif turculuğu benimsiyor. Hafiflik her daim avantajdır. Tabi bu saydıklarım mahalle apaçileri için geçerli değildir.

Manifestonun stickerlerini söksem ağlarım sanırım

aslında kadrodaki boyayı kazısanız 50gr gibi bir tasarruf da oradan yaparsınız.

@ahlaksız

Benim (belki biraz da çekinerek) söylemeye çalıştıklarımı daha basit, anlaşılır ve hem de anlamını bildiğimiz :) kelimelerle dile getirmişsiniz...

Madem konu budaklanmaya başladı, madem taşlar eteklere sığmıyor artık, ben de biraz açık olayım o halde;

Başından beri; konu sahibinin pek de samimi gelmeyen, biraz kibir sosuyla bezenmiş, biraz şekilsel, biraz kendi içinde tutarsız, hani biraz da sembiyoz argümanları beni rahatsız etti doğrusu. Bugüne kadar kapitalizmin tüm nimetlerinden yararlanmış ve bunu gururla dile getiren birinin, dünyanın en refah coğrafyalarından birinde ansızın aydınlanmaya maruz kalması, düşünsel topoğrafyasındaki paradokslarla yüzleşmeye çalışması, kendini tüketim meselesinde mutasyona zorlaması, imgesel atılımlarla kendini zihinsel ferahlamaya adaması ve bunu tüm foruma dikte edercesine önermesi beni huzursuz etti.

Yani bakar mısınız, "herkes de tekneme takmış, merak etmeyin! (ünlem işareti ile amma da uzattınız, nedir yani denizde yüzen bir cisim) sattım ben onu" rahatlığında maddeleşen bir paradokstan bahsediyoruz. Sanırsın teknenin parası buhar olmuş, atmosfere karışmış, sonra nimet şeklinde hepimizin üzerine serpilecek...:)

Ben de diyorum ki, cebinde para varken tüketim döngüsüne savaş açmak kolay da (bugüne kadar 4x4 araçlara binmişsin, müzik sistemlerine tonla para dökmüşsün, çocukları kolejde okutmuşsun, vs.), bu şansa hiç sahip olmamış insanlara "aman canım tüketim çok fena bir şey, siz bu çarkın bir parçası olmayın, bak bende para vardı ama huzur yoktu" manifestosunu enjekte etmek samimi değil...

Lütfen yanlış anlaşılmasın, komünist bir manifestodan bahsetmiyorum; kimse tüketmesin, herkes sınırında yaşasın, kimse dura-ace'ler, Campagnolo süper record'lar almasın demiyorum. Ama yaşamı algılama yöntemini şeffaflaştıran bir dil kullanmayı daha ahlaki buluyorum...kendi belleğindeki fotoğraflarla, dışa yansıyanların en azından benzer olmasını umuyorum...

Ama şunda gerçekten hem fikirim; biçimsel keyifler uğruna, tutkulu ihtiraslar adına, şekilsel özentiler hevesine, niteliksiz düşler peşine kapitalizmi yücelten bir nefer olunmasını doğru bulmam...ama bir fikir veya düşüncenin tüm yönleriyle algılanıp kavranılmadığı koşulda, onun üzerine üretilen argümanların köksüz olacağına inanırım.

Bu konuda da gördüğüm maalesef budur...

@Erensoy
Elbette yata binecek. ..... .... eşeğe binecek değil ya. Yahu zaten etrafımız niteliksiz vitaminsizlerle dolu. Birde farklı bir iş yapan, farklı bir meşguliyeti olan çıksın hakkıyla, helaliyle yapıyorsa. Farklılığa karşı ölümüne düşman olmakta ne ya.

Geri