Scudo Sports

Bisikleti bırakıyorum

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Tepki
2.024
baktım binemiyorum bari satıp kurtulayım dedim.
yürüyüş yapıcam artık bu yaştan sonra ankara trafiğinde bisikletle cambazlık yapılmıyor. pek bi yakında ilanlar kısmında sizleri rahatsız edeceğim.
sağlıcakla kalın.

Scudo
Üzücü fakat hakkınızda hayırlı olsun. Forumda dolaşırken sizin yazı, yorum ve ilanlarınızı çok görmüştüm, - mesela alikut konusundaki yorumlar -sizi tanımasam da tanıyor gibiyim. Bisikleti bıraksanızda forumdan ayrılmanıza gerek yok kanımca. İlanları bekliyoruz

Gerçekten üzücü bir durum ; ama yine de bizi yorumlarınızdan mahrum etmeyin. Hayırlısı olsun. Yürüyüş zamanı geldi diyorsanız öyledir. Teşekkür ederiz.

bence bisikleti bırakıyorum desenizde elinizdeki bisikleti hiç satmayın dursun bikenarda.bende bırakıyorum bisiklete binmicez diyerek elimdeki iki bisikletide sattmıştım.en fazla 6 ay dayanabildim ve yeni bisiklet toplamıştım;)topladıktan sonrada 1yıl kadar tekrar binmedim:D
şimdide kafam eserse canım isterse biniyorum ama elimin altında bir tane bisikletin durması iyi oluyor.olmasa tekrar bisiklet toplıyım diye uğraşırdım eminim...

10 yıl kadar önce rahatsızlandım ve hastanede bel fıtığı olduğu söylendi. İyileştim şükür....O zamanlar bisikleti bırakmam gerektiği söylendi. Çok acı verici olmuştu....

Ben bırakmadım, o günden sonra çok az binip hemen bırakıyordum. Sonra biraz daha fazla biraz daha fazla.....:D

Allah'a şükür sonra eski sağlığıma kavuştum bisikleti ise hiç bırakmadım.

• Beğen
Tepkiler: onuRide ve hakano
IMG_20250806_163129.jpg

BİSİKLETE VEDA 🚴‍♂️

Radikal bir karar ile şimdilik aktif bisiklet yaşamımı sonlandırmaya karar verdim.

Benim için bisiklet sevdası çıkıp da mahalle arasında ya da bir sahilde sürmek değil, gitmekti. Benim için bisiklet günler süren bir yolculuğa çıkmaktı. Uzun kilometreler yapmak ve nihayetinde çadırı açıp bir yerde konaklayıp ertesi gün yola devam etmekti. Nitekim bunu iliklerime kadar yaşadım. Çanakkale, Gökçeada, Balıkesir vs bir çok güzel kamplı turlarım oldu. En azından bu içimde kalmayacak.

Bisikleti şimdilik bırakmamın en önemli sebebi zaman yönetiminde yaşadığım sıkıntılardır. Hem spor olması hem de kondisyonun yerinde olması için düzenli olarak sürmek gerekiyor. Fakat son zamanlarda vakit ayıramaz oldum. Bisiklet, kamp, koşu, trekking vs derken bir eleme yapmak gerekiyor. Bir çok ilgi alanının olması kötü olmakla birlikte iyi de aslında çünkü birbiri arasında sıkılmadan farklı deneyimler yaşanıyor. Hayatın bir evresinde (şu anda olduğu gibi) birini eleme fırsatı veriyor. Neyi seveceğinizi ve sürdürebileceğinizi bilmeniz için onu tecrübe etmeniz gerekiyor. Önceliklerimiz hayat şartlarımıza göre değişkenlik gösterebiliyor.

Bir spor her zaman olmalı bence insanın hayatında. En basiti çıkın yürüyün. Yılda 4-5 gün kamplı bisiklet turu yapmak için haftanın 3 günü antrenman yapmak ya da turdan 1 ay önce sürmeye başlamak pek mantıklı değil. Onun yerine atlarım motosiklete daha kısa zamanda daha uzak yerlere gider kamp yaparım. Fakat asla bisikletin yerini tutamaz. İkisi bambaşka bir şey. Motosiklet mi bisiklet mi derseniz bisikleti tercih ederim.

Bisikletimin bir köşede atıl kalarak çürümesini istemem. Çünkü üzerinde çok değişiklikler yaptım, çok emek verdim. İnşallah hakkını verecek birisi alır. Bisikletimi yakında satışa çıkaracağım.

İlerisi ne gösterir bilinmez. Hayat sürprizlerle dolu. Belki bir gün yine yokuş aşağı uçarken çığlık atar, rüzgarın yüzüme vurduğu o anlarda zamanın durduğunu hissederim. Ter dökerek çıktığım o dik yokuşlarda hayatı sorgularken tepede arkamda bıraktığım izleri gururla ve mutlulukla izlerim.

Belki, bir gün, yine...

2019 Ocak - 2025 Ağustos / 5000 km / Bolca anı 🚴‍♂️ 💚

#bisiklet

(link)

Son düzenleme:
Böyle bir karar almaniza cok üzüldüm. Bu derece sevdiginiz bir Spor/Hobby den ayrilmaniz radikal karar alsanizda sizin icin kolay olmayacagini düsünüyorum. Insallah en kisa zamanda tekrar bir radikal kararla geri dönüs yaparsiniz.

Iste bisiklet forumun son durumu, böyle güzel veya üzücü ama bisikletle ilgili bir konuya hic yorum gelmezken, bisikletle hic bir alakasi olmayan bir konuda yorumlar ile begeniler ucusuyor.

Gercekten acinacak bir durum.

Son düzenleme:
Ben olaya biraz daha duygusal bakmak istiyorum. Bisikletforumu takip etmeye başladığım günden bu güne farklı nedenlerle bisikleti bırakan kişiler oldu. Kimi geçici bir hevesmiş dedi, kimi iş yoğunluğunu gerekçe gösterdi, kimi sağlık sorununu. Aralarında ebediyete göç edenler oldu. Benim yakın çevremde tanıdığım bisikletli güzel dostlardan birkaçının ölüm haberini aldık. En acısıda buydu sanırım. Aktif olarak bisiklet sürmeye başladığımız dönemden bugüne çok güzel hatıralar biriktirdik dostlarla tanıştık. Bu bir hayat döngüsü bugün varsın yarın yok veya yarın bir başka hale dönüşeceksin. Kaçınılmaz. karacoğlanın dediği gibi kim varmış biz burada yoğ iken. Bisiklet süren farklı nedenlerle bırakacak bir başkası sürmeye başlayacak. Bisiklet sürmek artık doğaya karşı bizim namus borcumuz diye bakıyorum, dünyaya karşı karınca misali sorumluluğumu yerine getirmek için sürüyorum. Çünkü başka dünya yok. Biz buradayız bu sınavı başaramazsak evrimin kayıp halkası olarak yok olup gideceğiz. Evren biz insan ırkına sonsuza kadar var olabilme şansını tanımadı. Bu bir kader veya seçim. Bunu yavaşlatmak veya hızlandırmak bizim elimizde. O nedenle bisiklete binmek bazılarının yanlış anladığı gibi bir bitiş hali değil bir başlangıç. Zihni aydınlanmanın bir adımı.

Her tercih, bir vazgecistir.. teknik olarak bunun tersi de mümkün.. siz kolay olanı seçtiniz bence ancak hayatınızın merkezinde ya da ilk 5 inde belki 3 ünde yer verdiğiniz bu aktivitenizi, bu denli uzun soluklu ve hakkını vererek , her anını yaşayarak geçirmek isteyen biri olarak, bu eylem yükünuz, bağımlılık yapmış olmalıdır. Haliyle , bıçak gibi kesmek için , ciddi irade , mental kapasite de gerekiyor size.. Dolu dolu geçirdiğiniz bisikletli duygu yogunlugunu kaybettiğinizde, psikolojinizdeki yıkımı da o denli etkili olacaktır. Buna da hazır olun eğer ki kararinizda netseniz..Bence en azından işinize gidip gelirken ya da hafta sonları bu aktivitenizi yaşatın..

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
Bazen bir şeye daha çok bağlanmak için bir uzaklaşma yaşanması gerekiyor, umarım sizinde öyle olur temennisinde bulunmak istiyorum kendi adıma.

Bisiklet turu vakti bol olanlar için ideal. Maaşlı çalışan biri o vakti zor bulur. Uzun turları 125cc motorumla yapıyorum ama onda bile daha büyük cc ye geçeyim de rahat rahat gideyim diyorum artık. Ama bisikletin sessizliği, gezdiğiniz dolaştığınız yerlerle hele doğadaysanız tam anlamıyla bütünleşiyor, yaşıyorsunuz. Daha çok keyif alıyorum bisikletten. Anlayacağınız, bisikletle çözünürlük artarken download hızı düşüyor, motorda ise çözünürlük düşük ama hız yüksek.

Bisiklet turu vakti bol olanlar için ideal. Maaşlı çalışan biri o vakti zor bulur. Uzun turları 125cc motorumla yapıyorum ama onda bile daha büyük cc ye geçeyim de rahat rahat gideyim diyorum artık. Ama bisikletin sessizliği, gezdiğiniz dolaştığınız yerlerle hele doğadaysanız tam anlamıyla bütünleşiyor, yaşıyorsunuz. Daha çok keyif alıyorum bisikletten. Anlayacağınız, bisikletle çözünürlük artarken download hızı düşüyor, motorda ise çözünürlük düşük ama hız yüksek.
Hocam dediğiniz gibi vakit meselesi. Zaten o yüzden satıyorum. Kısa sürmeyi de sevmiyorum ben çıkmışken günübirlik sürüyorum fakat düzenli sürmeyince kondisyon olmayınca bu da olmuyor. Belki ileride zamanım genişlerse tekrar başlarım. Şimdilik motor almayı planlıyorum uzun yol ve keşif için. Bisikletin yerini tabiki tutmayacak ama en azından 2 teker ile keşif ve kampa devam edeceğim. Bisiklet ile inanılmaz duygularla inanılmaz kamplı turlar yaptım. Onun yeri apayrı birşey. Belki 2.el ucuz birşey alıp arada Yeşilay Bisiklet Turu tarzı ya da sahilde vs sürmeye nadir de olsa devam ederim. Oğlum 3.5 yaşında denge bisikleti kullanıyor. Seneye yaz pedallı bisiklet alacağım belki ozaman bende dediğim gibi uygun birşey alıp arada süreriz.

bi orta yolunuz yok mu sizin yaa

biri çıkar bisiklet yaşam tarzım der, biri çıkar bisiklet tehlikeli kullanmayın falan

ayrıca bisiklet kullanmaya vakit bulamamak da n’oluyo, işin olunca kullanırsın işin olmayınca koyarsın kenara durur

acayip acayip şeyler

bi orta yolunuz yok mu sizin yaa

biri çıkar bisiklet yaşam tarzım der, biri çıkar bisiklet tehlikeli kullanmayın falan

ayrıca bisiklet kullanmaya vakit bulamamak da n’oluyo, işin olunca kullanırsın işin olmayınca koyarsın kenara durur

acayip acayip şeyler
Sakin. Herkesin bisiklet anlayışı seninki gibi değil. Araba mı bu işim olunca kullanayım olmayınca kullanmayayım. Buradan belli zaten bisiklete bakışın. Kimseyi yargılayamazsın.

@Seyda Ünlü
Öncelikle hayırlı olsun, vardır bir hayır. :harika:

Benim temel felsefem "mutlu olmak". Mutlu olurken de diğer insanlara, doğaya, çevreye, canlılara zarar vermemek.

Size gıpta ile bakıyorum. Demek ki sizi bisikletten daha fazla mutlu edecek o kadar çok hobi vb şey var ki, bisiklete yer kalmıyor. Amaç "mutluluk" ise çok alternatife sahip olmak bence iyi bir durum.

Bu sekilde birakiyorum arkadaslar demenin bilinc altindaki sebebi genelde destek aramaktir.
Yaw vaktim yok, enerjim yok bittim ben, bisiklet suremiyorum istedigim gibi. Bir fikir verin, el atin, 6 ay sonra gelin sorun edin falan.
Birakacak adam uzar gider, varligini unutur bisikletin, forumun vb. Bana oyle olmustu mesela. 2005 sonu itibariyle icine girdigim donemden 2009 yazinda ciktim. Tekrar bisiklet surecem, ikinci el bi bisiklet alayim vb diye internette aradim. Bisikletforum? E iyiymis uye olayim diyorum bu emaille uyelik var zaten diyor. Kim bu dallama, benim emaille nasil uye olmus derken ortamda yillarimi gercirdigimi hatirladim.
Bisiklet oyle birakilir.

Bu sekilde birakiyorum arkadaslar demenin bilinc altindaki sebebi genelde destek aramaktir.
Yaw vaktim yok, enerjim yok bittim ben, bisiklet suremiyorum istedigim gibi. Bir fikir verin, el atin, 6 ay sonra gelin sorun edin falan.
Birakacak adam uzar gider, varligini unutur bisikletin, forumun vb. Bana oyle olmustu mesela. 2005 sonu itibariyle icine girdigim donemden 2009 yazinda ciktim. Tekrar bisiklet surecem, ikinci el bi bisiklet alayim vb diye internette aradim. Bisikletforum? E iyiymis uye olayim diyorum bu emaille uyelik var zaten diyor. Kim bu dallama, benim emaille nasil uye olmus derken ortamda yillarimi gercirdigimi hatirladim.
Bisiklet oyle birakilir.
Benim bir destek aradığım yok. Bisikletim ve ekipmanlarım satışta. Zaten ileride tekrar dönebileceğimin sinyallerini verdim yazdıklarımda. Bisikletin varlığını unutan adam zaten sevmemiş demektir. Oğlumun kullandığı denge bisikletini satıp pedallı alacağım mesela. İsterse ben de 2.el ucuz birşey alıp düz yolda onla sürerim arada. Ben aktif bisiklet yaşamımı bitirdim burada. Uzun yollar, kamplar, turlar vs. Benim bisiklet anlayışım da budur. Çıkıp mahalle arasında dolaşmak ya da iş için vs ulaşım aracı olarak kullanmak değildir. Uzun yol yapmaktır. Dolayısıyla herkesin bisiklete bakış açısı farklıdır. Kimi kafadan siler uzar gider. Kimi de bir şekilde gündeminde kalır, aktif olarak bir gün döneceği umuduyla..

Ben de bazen bisikleti bırakıyorum, elimdekileri satacağım derken bir bakıyorum yeni bir bisiklet almışım. Bu son diyorum artık tamam ama bir türlü tamam olmuyor.

Büyük ihtimalle bu pazar bir bisikletim daha olacak gibi. Anlaşabilirsek inşallah. Ama bu son 😀

Geri