Scudo Sports

Bisikleti A'sından Z'sine kendi tamir edenler

@alphonso-1599

Dogru jant boyuysa uyar. Civata somunu ve mandal kilit mekanizmasi. Mevcut gobeginin ortasindaki somun taktigin mili söküp mandal takilan delikli (QR - Quick release - mandal) mili taksan, gobegin zaten mandalli olmus olacak ;)
Isin mantigini kavra diye uzunca yazdim. Sanirim anlasilmistir :)

Scudo
@politikos dış lastiği janttan söktükten sonra, dış lastiğin içinden ve dışından da olmak üzere, patlamaya sebep olan diken ya da çivi her neyse onu bulup çıkarman gerekiyor ;)

Arkadaslar su jant akoru yapmanin sirri nedir?

Bir de arka vites ayari yapamiyorum bir turlu , birisi tam gecse digerinden.ses geliyor. O kadar video izledim yapamiyorum :(

@Auron Sanchez

Arastirma kismini yapmissiniz. Daha detayli ipuclari veren hataya sebep olan noktalari bulmaniz gerekeck. Sonra da bolca deneme yanilma ve mutlu son ;)

Başlık beni tanımlıyor ehehe :D

@Auron Sanchez Geziniyo nun videosuna göre ayarla sonra her viteste kontrol et , ses çıkan yerlerde gerginlik ayar vidasını kullanarak ses gidene (olmuyosa minimuma indirene) kadar ayar yap.

• Beğen
Tepkiler: eberkol
@kaskreis İzledim hocam da sıkıntı ya 1 deyken ayarlıyorum 2 deyken de tamam 3 teyken ses geliyor ayarlıyorum 4 te ses geliyor onu da ayarlıyorum 2 ye atıyorum sonra bakıyorum bozulmuş :D :D :D

@suat akman Anlaşıldı teşekkür ederim ama amacım civatayı mandallı şekle çevirmek değil tamamen jant göbeğini değiştirmekti teşekkür ederim sağolun. :harika:

Arkadaşlar bu mandalli olan malzemeyi normal vidali gobekle degistirebilir miyim

Dosyalar

• Screenshot_2016-08-05-09-22-43-1.png
    Screenshot_2016-08-05-09-22-43-1.png
    99,7 KB · Okunma: 32
Demek istediginiz vidali gobege mandalli mil takabilirmiyim ise. Evet ama tecrube isteyen bir is.

@Celiko29

Delikli gobek mili bulmaniz ve mevcut gobeginizdeki mil ile degistirmeniz gerekir.

On teker mandalli onda sorun olmaz ama arka vidali arka tekeri mandalli yapmam icin bu malzeme yeterli degil mi degisecek baska şeylerde var yani

@suat akman sanırım uğraş lazım

@Celiko29
Arka teker gobegindeki milde QR mandal milinin gececegi delik mevcut degilse, QR mandal icin delikli mil bulmaniz-takmaniz gerekir. Baska birseye gerek yok. Mevcut gobeginiz ve gobek vidalariniz uyumlu olacaktir. Yalniz millerin boyu on ve arka teker icin farkli olur. Dogru urunu aldiginzdan emin olun.

bugün bisikleti genel bakım için bisikletçiye götürdüm ve özensiz bir bakım sonucu (işimi görmüş olsa da daha özenli olabilirdi) bir daha kendim yapmaya karar verdim. Sanırım gerekli malzemeleri alıp uzun bir öğrenme surecine gireceğim :)

• Beğen
Tepkiler: İsa ACAR
Yeri gelmişken sorayım tamir seti lazım tek tek mi almak gerek yoksa set halinde alsak daha mı iyi kalite önemli benim için

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Akort çok sıkıntılı bir durum, yapabilen arkadaşlara soruyorum sehpa şart mı?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@TuTKuN
Ben de bu konuyla ilgili onerilerinizi bekliyorum.

Geri