Scudo Sports

Bisikleti A'sından Z'sine kendi tamir edenler

Bir zaman bulabilsem komple söküp tekrar monte etmeyi düşünüyorum. Pratik kazanmalı insan şahsen bakım ve tamir konusunda eksiklerim çok. Bir de ayara tabi bir nesnenin en iyi ayarını, onu kullananın yapacağına inanıyorum. Bizim Ertan usta duymasın

Scudo
@Onur YCL bu dediğini yaptım şu günlerde inan sadece vitesler kaldı baka baka yapıyorsun burnundan geliyor ama en azından ne olduğunu biliyor ve arıza yaptığında ne yapman gerektiğini az çok anlayabiliyorsun

@uğur ay Hocam youtube'da da bir çok ingilizce video var, ben bazen işin içinden çıkamayınca açıyorum videoyu :)

30 Dakikadır uğraştığımız şeyi, 1 dakikada halletmeyi öğreniyorum :D

@master06 youtubedan hiç bakmadım, aklımda bulunsun tavsiyeniz.

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
Youtube gerçekten bu konuda çok iyi. Ön arka göbek bakımı da var jant akordu da.. Hele yabancı kanallarda çok uç örnekler de var. Benim gibi lisan bilmezler için ise en iyisi ne yapıyo diye bakıp aynısını yapmaya çalışmak:D Ben boşuna zaman kaybetmemek için internetten bakıp öyle tamire başlıyorum:)

@master06
7 bu açıdan baknca aslında sizde haklısınız.

Lastik değişimi yama vs saymazsak,

Yapabildiklerim,
- Ruble değişimi
- Aktarıcı değişimi
- Jant akordu,
- Vites ayarları,
- Fren, vites tel değişimleri,
- Gidon bandı sarma, fren/vites kolu ayarı ve bilimum bakımlar,
- Son olarak da Shimano zinciri, klipsli hale getirmiştim hala kullanıyorum sorunsuz,

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Forumda yeniyim, hatalarım varsa affola. Kadro boya atıkları konusunda deneyim paylaşmak istiyorum.
Boya atıklarının tamirini fotoğraflarda iyice göstermeye çalıştım ama özetleyerek birdaha açıklama gereği duyuyorum.
Boya kalkması olan bölgenin üzerine şeffaf koli bandını güzelce yapıştırıyoruz. Ağzı yeterince keskin olan falçatayı alıp boya kalkmış bölgeyi bandın üzerinden keserek genişletiyoruz. Daha sonra araç kaporta tamir macununu bandın üzerinden kazıdığımız bölgeye uyguluyoruz. Kuruduktan sonra zımpara yardımı ile yüzeyi düzlüyoruz. Bandı sökerek macunlu bölgeye ufak rötuş fırçası yardımı ile boyamızı uyguluyoruz. Sonuç fotoğraflarda olduğu gibi.

Malum bisiklet tamiri sadece mekanik tamirden ibaret değil. Soruları olan arkadaşlarımıza elimden geldiği kadar yardımcı olurum. Saygılarımla. :)

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg

Komple bakımını kendi ellerinizle yapmak illa ki şahane bir şeydir. Ben de yapmak isterdim lakin ben sadece sürebiliyorum. :D

Jant örme/düzeltme hariç her sorunu ve ayarı yapabiliyorum. Jant hassas bir konu olduğu için hep uzak durdum. Tabi yamuk jantı başarılı şekilde düzeltemesem de acil durumlarda idare edecek kadar onarabiliyorum. Yine de bu işe kalkışmıyorum :)

@Anonim
Akort işi farklı, tüm tellere dengeli şekilde yaymak lazım kuvveti. Titiz adamım, aklımı oynatırım ben kendi topladığım jantta :D Tam güvenemediğim zaman binmiyorum bisiklete :)

Akort konusunda da yeni bir video mu gelecek yoksa? :)

@Anonim Yok yok o kadar zor değil akort el ayarını tutturdu mu gerisi kolay :) Gelecek ama daha vakti var ;)

Bisikleti ön2 arka3-4. dişlide kullanıyorum daha doğrusu kullanmak istiyorum ama zincirin ön aktarıcıya sürtmesini bir türlü önleyemedim. Kombin doğru ama inceden bir sürtme var gibi zincir sol tarafa çok yakın kılcal şekilde duruyor. Ben daha bu kadar basit işi çözemedim arkadaşlar akort diyo...

Ben daha -5. fırın ekmeği yiyorum sanırım 40 çooook var

• Beğen
@Sefa Çakmak
on numara olmuş bro tebrik ederim

• Beğen
Tepkiler: Sefa Çakmak
@master06
çok paracısın bro kusura bakma , herşey para değil bunun dürümü var ne bileyim çayı var kahvesi var ejhehehe :D :D :D

• Beğen
@mariokaldato Sadece dürüm olsa eyvallah. Bunun şalgamı var ayranı var cola zerosu var, yok güzel abim künefe söleyim misi var :(

• Beğen
@master06
:D :D :D EHEHE gunaydın h. ipramcım görüşemiyoz ama kalbimdesin desem inanır mısın evet evet inanırsın çünkü inanmak başarmanın kaynının görümcesinin torununun eltisidir :D

• Beğen
Geri