Scudo Sports

Bisikleti A'sından Z'sine kendi tamir edenler

bisikleti 0dan söküp toplama seviyesine geldim ancak yakın zamanda jant ördüm ilk örüşümdü ve internette salcanonun 4 erli jant örümüyle ilgili video bulamadım akorlarını vs tamamlamam 2 günümü aldı sadece tek arka jant için.:D

Scudo
Fazla abartmayın sadece söktüğünüz parçanın yerini bilin. yeter tabi çalışmasını da az çok tahmin edeceksiniz ki ne yapması gerekir ve ne yapmıyor, sonra sorunu gidermek için uğraşacaksınız. adamlar neler yapıyor bir jant ayarını yapamayacaksak vay ki vay. Birisine anlattırabilirseniz anlatsın iyice, ben kendim deneye deneye öğrendim :) ADANA'da olan varsa balık tutmanın her türlü ayrıntılarını öğretirim.

@Kuzey Ege Bu haftasonu cumartesi gündüz zor gözüküyor. Pazar günü de öğlen 15 - 15.30 a kadar müsaitim. Ya da gelecek hafta 4 gün tatil var o günler için konuşulabilir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Kerem Özbayrak
Ben maalesef resmi bayramlarda tatil yapmıyorum :( türkiyede devlet sektörünün yükünü özel sektör çekiyor

@Kuzey Ege Nasıl bir adaletsizliktir yav resmi tatillerde çalışmak? nasıl yapalım o zaman

@Kerem Özbayrak
Üstüne üstlük çoğu firma resmi tatilde çalışmaya ek mesai ücreti de vermiyor
4 gün tatil ya, olacak iş değil. Yıllık izin gibi. Benim yaptığım en uzun yıllık izin 6 gün, o da şirket telefonu suszmaz bir türlü.
Bu memleketin tatile yatmaya değil, gece gündüz üretmeye çalışmaya ihtiyacı var. Ama devlette yatış var, hazmedemiyorum, kaldıramıyorum.

• Beğen
@Kuzey Ege Çok haklısın. Çalışma sistemi çok adaletsiz burada. Devletteyim mesai burada da alınmıyor resmi tatillerde ama büyük oranda kamu personeli olarak izinli sayılıyoruz.

• Beğen
@Kuzey Ege Ankara Erdoğanlar Bisiklette Bir Usta Var.
Adamı Şekere Batırıp Çıkarmışlar.
Eski Lambalı 40 Senelik Gıcır Gıcır Bir Radyosu Var.
Kısık Sesle Açıyor Country Müziğini
Keyifle, Sohbetle Makul Ücretle İş Yapıyor, Ne Fazla İstiyor Ne De Az.
Herkese Tavsiye Ederim :)

Bir de Toplumumuzda İşçilik ve El Emeğine Saygı Yok Gibi.
Ben Kendim de El Emeğiyle Para Kazanan Biri Sayılırım (Bilgi İşlemciyim)
Bir Laptopa Format Atıyorum 50 TL Alıyorum. Karşımdaki Diyor Ki, Ya 2 Tuşa Dokundun 50 Lira Ne Gibi Zırvalar Duyuyorum.
Yok Aşağıdaki İnternet Cafe 20 TL'ye Atıyormuş da Bilmem Ne.
E O Kafayla Gideceksek, Doktora Gidiyorsun Steteskopu Dayıyor Sırtına 2 Öksür, 2 Derin Nefes Al. 100 Lira Ateşliyorsun.
(Doktorlarımıza / Ya Da Mesleğe Laf Etmiyorum :) Yanlış Anlaşılmasın)
İşte O 20 Liraya Format Atan Cafe İle Burada Yerden Yere Vurduğumuz Dandik Ustalar Aynı Klasmanda İşçiliğe Sahip.
Masa Başında Oturan Adam El Emeğinin Ne Demek Olduğu Hakkında Hiç Bir Fikire Sahip Değil. Onlara Göre Herşey Parça Maliyetine Halledilmeli Galiba.
Bundan Dolayı da Gerek Sanayi Sitesi, Gerek Bisiklet, Gerek Teknisyen Olsun Herkes Kendi İşçiliğine Bir Değer Belirliyor.
Bize Uyar / Uymaz. Piyasa Seviyesinden Altta Olur / Üstte Olur O Ayrı

Ilk bisikletimle, ilk tamirci deneyiminden sonra hep kendim ugrastim.
Eskiden karisikti biraz. Istediginiz aleti bulamazsiniz kolayca, internet siparisi yok...
Internetten kafaniza takilani arastiracaginiz internet yok zaten :)
Simdi hersey daha kolay!
Bir alet takımı aldim, HD kitimi kendim yaptim, ucuzundan bir akort sehpasi ayarladim. Birde tamir sehpam olsa keyfime diyecek olmayacak :)
Akort vakit kaybi gorunsede, yere serin gazeteyi, gecin TV karsisina, begendiginiz programi izler-dinlerken takilin iste ;) Boş boş TV onunde oturmaktan iyidir ;)

Bisiklet uzerinde ustalasip bilgi sahibi oldukca cevrenizde de size danisanlar artar. Arkadaslar sorup sorusturup bisiklet almaya basladi bu yaz sonu :asik: Ufak tefek bakım tamire bana geliyorlar balkonda, muhabbet arasina karistirip hallediyoruz. Ucret kısmı da tatminkar :p Biri bir yerde kahve ismarliyor, oburu aksam denk gelirsek bir bira soyluyor, bir baskasi MP3 koleksiyonundan istedigim gruplari toplayip flas bellekle getiriyor vb... :)
Hayat calistikca ve yardımlastikca, bilgi paylastikca, bisiklet kendiniz ugrasip arkadaslarinizla ortak ilgi alnında bulustukca guzel ;)

Valla arkadaslar bende bisikletimi kadro hariç her seyiyle yeniliyorum youtube dan vidrolari izleye izleye yapiyorum ilk defa kalkistim boyle bisikleti dagitip toplama işine aksamdan aksama ufak ufak toparliyorum umarim eksik grdik biseyler yapmam bana şans dileyin :) P_20151122_211559.jpg

Bisikletimi alalı 3,5 sene oldu. Zamanla eskiyen parçaları oluyor. ben de sizlerin yazdıklarını okuyup gerekli parçaları alarak ufak tefek arızaları gideriyorum. bazen 5 dakikada yapılacak birşey için 2 saat uğraşıyorum :) ama sonunda öğrenmiş oluyorum :) Bisiklete binip gezmenin yanında bisikletle uğraşmak da bu hobinin bir parçası olduğunu düşünüyorum.

Gecenlerde bizim ustaya gittim . otururken iki kişi girdi iceri. Baktim ilk defa geliyorlar vites fren ayari yaptirdilar. Aralarinda da sohbet ediyorlar. Kulak misafiri oldum ben boyle hayatimda rahat bisikletci gormedim. Adam diyor 2 senedir bisiklet kullaniyorum tekere yama yapmayi bilmiyorum. Adamlar ağaoglunun oğlu zannettim. O siradada ben kendi bisikletimle ugrasiyorum teker patlak. İcimden dedim bunlar bisiklete binmiyor . iki sene boyunca kac lastik patladi sayamam. Bunlara patlagan tanesi 10 lira desen bedava der. Bisiklet kullanan insan bunu nasil bilmez anlamadim. Tamam rahatlikta . ben bisiklete binerken ilk once yama takimina bakarim.

Hocam ne yaptınız bir formata 50 lira çok değil mi ben rica edene bedava da yaparim adam haksız değil hanı iki tuş meselesinde :))

• Beğen
@Bisikletsurenadam
Bilen için basit gibi görünse de eşe dosta ayda yılda bir format atmak çok kolay gibi olsa da her gün bir arkadaşınız, eşinizin yeğeni ,x teyzenin kuzeni derken haftada 20 format atıyor olsanız ,atıyor olabilir misiniz?

@-Paşa- Bu arada tamir bakım standı buldum hem de 20 KG kapasiteli :D üstelik 155 TL gibi saçma sapan bir ücrete, hemen sipariş ettim ve 1 haftada elime ulaştı ta İngiltere'den. Bilahare inceleme yazısı yayınlayacağım fotoğraflarla beraber. Hatta hafta sonu standını denemek için, satmakta olduğum maşayı söküp, temizleyip, yağını değiştirip, video çektim. Maşa satıldı aynı gün :D :D Video önemli :D

@Bisikletsurenadam genel olarak haklı olmanızla birlikte parantez açarak şunu dile getirmek istiyorum izninizle. Sistem destek uzmanıyım, hani prof.dr.'un muayenehanesine gidip hocam yarama pansuman yapar mısın derseniz yapar ve gene muayene ücretini alır. Basılan cahilce tabirle 2 tuş da olabilir.
Size farklı bir örnek vereyim. Benim otomatik vites kutusu vuruntu yapıyordu, dışarda 2 kez yaptırdım 1 ay içinde 2 kez bozuldu ayar,(Aylık 2700 km sabit yol yaparım)
yetkili servise götürdüm, el bilgisayarına bağlayıp kalibrasyon yaptı ve tam 1 dk sürdü 180 TL aldılar (180 TL manuel araçların baskı balata fiyatıdır bu arada) Verdim ücreti tek kelime dahi etmeden,
servisin yaptığı kalibrasyon 2 senedir sorunsuz , bozulmadan devam ediyor. araç aynı, kullanılan bilgisayar aynı, işlem aynı sadece usta farklı :)

Sizin attığınız formatla muhtemelen benimki de aynı olmayacaktır diye değerlendiriyorum. Ben senelerce microsoft platformları üzerine eğitim aldım. sertifikasyonlar kazandım, çıraklar yetiştirdim, onlar da kendi çıraklarını yetiştirdi. Ama internet cafedeki eleman ile aynı klasmanda değerlendirilmek kötü :), ben birilerine birşeyler öğretirken , diğer arkadaş "la az sessiz oynayın şunu amuhaoyyum" diye bağırıyor mesela bacak kadar çocuklara oyun oynarken.

Ne zaman ki ilime, bilime, emeğe saygı duyan bir toplum oluruz (100-150 sene sonra belki) o zaman bu tür şikayetler de son bulur diye düşünüyorum.

@uğur ay Hocam youtube'da da bir çok ingilizce video var, ben bazen işin içinden çıkamayınca açıyorum videoyu :)

30 Dakikadır uğraştığımız şeyi, 1 dakikada halletmeyi öğreniyorum :D

Geri